La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.30. 16:40:49

bence0330 írta:
2024.09.30. 02:00:14
gránit írta:
2024.09.30. 00:42:24
Szerintem Sergi Dominguezt sem kellene erőltetni. Ha már mindenáron belső védőt akarunk rotálni, akkor inkább Koundé menjen középre, és Fort álljon be a szélre.
Egyetértek, nálam is ezen lépés után jönne Dominguez, sőt, nálam ez lenne az alapkezdő (gálanégyes a jelenleg egészséges keretből: Baldé-Inigo-Koundé-Fort, Fort a kora miatt szinte mindig lecserélve, helyére akkor Koundé és Cubarsi be Koundé helyére. Dominguez meg néha beállna 10-15 percekre Inigo helyére). Igaz, így kéne Martin a balosra Baldét rotálni, de kevesebbet gyengülnénk így, és szinte tuti, hogy bárki mást emelnék ki inkább még vakon is a B-ifi vonalból

Flick eddigi legnagyobb furcsasága ez a Fort-Martin téma. Dominguezben amúgy többet látok lényegesen, mint Martinban, neki már voltak egész jó meccsei. Nyilván jó lenne, ha a büdös életben nem kéne ilyen szintű játékost a pályára rakni, de többedik csereként ő nem a tragikus kategória, nem tudom, jelenleg van-e jobb, ha néha be kell állni. Sajnos szerintem nincs.
Sergi Dominguez szerintem nem egy rossz játékos, főleg a korához és rutinjához képest. A tizenegyesért nem venném elő. Ha nem probál meg szerelni szinte biztos gól, így még valamennyire volt is sansza, nem múlott olyan sok rajta hogy sikerüljön. Az elsőben volt benne, amikor légüres térben kolbászolt és nem tudta elfejelni a labdát. A korábbi meccsein viszont abszolút korrekt volt. Ennek ellenére én Flick helyében Cuencát próbáltam volna ki. Láttam az összes meccsét és annak ellenére, hogy milyen fiatal borzasztó stabil és képzett cb.

Ami Martint illeti én is egyértelműen Fortot tenném Baldé mögé, ha már ennyit rotálja. Ahogy a jobbosan is sokkal többet játszatnám. Így egyrészt lenne egy Koundé/Cubarsi/Inigo trió két helyre, amit lehetne rotálni, másrészt a francia is kaphatna már pihenőt. Ha az Osasuna ellen valakit pihentettem volna akkor az Koundé. Túl van már hajtva a srác, ennek is me lehet a böjtje. Rá is vonatkozik ami a Yamal, Raphinha stb. vonalra. 3-4 gólos vezetéseknél bőven le kellene szedni, ráadásul mikor, ha nem ilyen meccseken játszanak a fiatalok, Nem egy idegenbeli Osasuna ellen kellene nekimenni egy olyan B-csapattal, amihez még 8 sérült is társul.

Ha már Sergi Dominguez szóba került. Tudjaesetleg valaki, hogy mennyire volt súlyos az a húzódás, ami miatt le kellett cserélni?
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.30. 02:00:14

gránit írta:
Szerintem Sergi Dominguezt sem kellene erőltetni. Ha már mindenáron belső védőt akarunk rotálni, akkor inkább Koundé menjen középre, és Fort álljon be a szélre.
Egyetértek, nálam is ezen lépés után jönne Dominguez, sőt, nálam ez lenne az alapkezdő (gálanégyes a jelenleg egészséges keretből: Baldé-Inigo-Koundé-Fort, Fort a kora miatt szinte mindig lecserélve, helyére akkor Koundé és Cubarsi be Koundé helyére. Dominguez meg néha beállna 10-15 percekre Inigo helyére). Igaz, így kéne Martin a balosra Baldét rotálni, de kevesebbet gyengülnénk így, és szinte tuti, hogy bárki mást emelnék ki inkább még vakon is a B-ifi vonalból

Flick eddigi legnagyobb furcsasága ez a Fort-Martin téma. Dominguezben amúgy többet látok lényegesen, mint Martinban, neki már voltak egész jó meccsei. Nyilván jó lenne, ha a büdös életben nem kéne ilyen szintű játékost a pályára rakni, de többedik csereként ő nem a tragikus kategória, nem tudom, jelenleg van-e jobb, ha néha be kell állni. Sajnos szerintem nincs.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.09.30. 00:59:11

Martinrol ami szembetűnő hogy iszonyatosan képzetlen. Oleguer se volt landazaonglor,de olyat hogy bebikazom középre labdát meg tőle se láttam. Alapból ha bármilyen Barca játékos azt tartja adott helyzetben a legjobb megoldásnak hogy csak belerug a labdába eszetlenul,akkor nagy a baj.
Kép
Kép
Kép
gránit
Director del Fútbol

Chino
Llegenda del Barça

2024.09.30. 00:02:25

bence0330 írta:
2024.09.29. 23:05:44
Valaki tud racionális magyarázatot adni Gerard Martin játszatására? Amit esetleg átlag fotelharcosként nem látok? Egyelőre még sem előre, sem hátra nem láttam tőle egy olyan mozdulatot sem, amihez Fortnak kb 10 percek kellettek. De ha Fortot ki is veszem a képletből, nem hiszem, hogy nála gyengébbet ki tudnánk emelni lentről. Szerintem könnyen lehet, hogy ő a leggyengébb játékos, akit valaha Barca-mezben láttam, még 15-6 éveseket is belevéve. Ennél max valami kupameccsen lehetett rosszabb játékosunk, aki egy félidőből nem maradt meg.
Igazából a legnagyobb poén, hogy még tavaly az Atleticben is csak egy szürke eminenciás volt. Minimálisan sem emelkedett ki sem játékban, sem statokban. 41 meccsen össz-vissz 1 assist. Csak összehasonlításképp Fort 17 évesen, 17 meccsen (1400 perc) 2 gól 2 assist, a felnőtt csapatban 9 meccsen (500 perc) 3 assist balhátvédként.
Ebben nem túl következetes Flick.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.09.29. 23:09:29

bence0330 írta:
Valaki tud racionális magyarázatot adni Gerard Martin játszatására? Amit esetleg átlag fotelharcosként nem látok? Egyelőre még sem előre, sem hátra nem láttam tőle egy olyan mozdulatot sem, amihez Fortnak kb 10 percek kellettek. De ha Fortot ki is veszem a képletből, nem hiszem, hogy nála gyengébbet ki tudnánk emelni lentről. Szerintem könnyen lehet, hogy ő a leggyengébb játékos, akit valaha Barca-mezben láttam, még 15-6 éveseket is belevéve. Ennél max valami kupameccsen lehetett rosszabb játékosunk, aki egy félidőből nem maradt meg.
Érteném, hogy játszik, ha valami 10+ éve ittlévő saját nevelés lenne, vagy 16 éves és láttak benne valamit.

Na, ő 22 éves és 1 éve érkezett a Barca B-be, szóval teljes talány
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.27. 20:32:13

Kezdődik a kicsik meccse a Tarazona ellen. Toni és Guille is kezd, Kochen sérülése miatt a kapuban pedig Áron lesz.

Yaakobishvili, Alexis Olmedo, Álvaro Cortés, Andrés Cuenca, Andrés Sánchez; Pau Prim, Guille, Unai Hernández; Toni Fernández, Cedric, Victor Barberá.

Itt lehet nézni:

https://one.fcbarcelona.com/en/videos/134170-live
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.25. 13:06:30

Troym írta:
2024.09.25. 09:42:47
Bocs, de jobb kifejezés híján írom: elég demagóg duma Moribára, vagy Guiura.

Elmentek több pénzért és Guiu azért, mert itt még a felnőttcsapatba sem akarták tenni és ejnye-bejnye?

X. Simmons centire ugyanígy ment el anno, idén nyár elején meg ott kilincseltek nála és a fél fórum is hozta volna vissza. Ő is elrettentő példa? Ő is a pénzt választotta, de gondolom EG sem fillérekért ment Manchesterbe és most a csapat tagja.
Másik oldalon ingyen elengedtünk Akhomach, aki 1-2 héttel ezelőtt még a golden boy top20 listán volt.

Guiu tökéletesen érthető miért ment el, sokszoros fizetésért és látott odaát több perspektívát, mint a harmadosztály. Szerintetek itt mennyit játszott volna idén?
Guiu egyáltalán nem a harmadosztályba került volna. Ugyanolyan szerződést kínáltak neki, mint Casádónak és Fortnak.. Sőt akkor még Lukaku is ott volt nem tudhatta, hogy az átigazolási időszak végén távozik. .
Mi a jobb perspektíva? Elmenni egy Nicolas Jackson (Lukaku), Palmer, Nkunku stb. mellé, akik még évekig ott lesznek, plusz jön még vissza Fofana vagy itt maradni egy 36 éves éves Lewy mellett. Ráadásul 18 évesen még bőven várhat türeemmel, főleg, hogy tavaly még az Atleticben sem játszott rendszeresen, Pau Victorral simán lemeccselhették volna a dolgot. Ebben az évben még fokozatosan lehetett volna beépíteni, a lengyel úgyis fog már bőven padozni, jövőre 37 évesen pedig már a percei is sokkal kevesebbek lesznek (ha lesznek). És akkor még csak 19 éves lesz, nem késik le semmiről.
Mi a nehezebb? Kiszorítani egy Nicolas Jacksont vagy egy olyan Lewyt, akinek már lassan meg vannak számolva a percei. Ráadásul a Chelseat ismerve bőven lehet számítani arra, hogy előállnak a posztra egy komoly igazolással.
Nem mellesleg az Espanolba akarták kölcsönadni, végül Lukaku távozása miatt maradt.
Semmi köze em volt itt semmilyen perspektívának. Háromszoros fizetést kínáltak neki, ő pedig elfogadta. Nincs ezzel baj, meg lehet érteni, de ki ne találjuk már, hogy ott esélyesebb letnne 22-23 éves, már nevet szerzett játékosok mellett érdemi lehetőséget kapni. Ráadásul a Chelsea sem arról híres, hogy 18 éves, harmadosztályból érkező noname játékosokat építsen be a csapatba.
Az eddigi ábra is ezt mutatja. 5 meccsen egyszer kapott 20 percet, kettőt végigpadozott, kettőnél a keretben sem volt. És ez a jövőben sem néz ki jobban, míg itt egy 37 éves Lewy mellett, ha tényleg olyan jó bőven lenne lehetősége.

Xavi Simons esete teljesen más. Ő már akkor a Masia egyik, ha nem a legtehetségesebb játékosa volt. Amikor az utánpótlásról esett szó, szinte a csapból is ő folyt. Viszont 15 éves volt. Nem lehetett érte semmit tenni. De neki sem a párizsi kaland jött be. 2 év alatt szinte lehetőséget sem kapott, amikor kölcsönbe ment, akkor kezdett el folyamatosan játszani. Sőt a PSG-nek még most sem kellett. Oltári mázli, hogy a kölcsön sikerült.A játékosok 80 %-ánál ez egyenlő a bukóval.
Szóval az ő útja teljesen más mint Guiu-é. 18 évesen egy fél szezonnyi utánpótlásban eltötltöttl, 170 percny felnőtti játékkal maga mögött ne akarjon már itt egyből az A-csapatban garantált meccseket. Másrészt nem is egy hú de nagy tehetség. Tavaly több gyenge, mint jó meccse volt az Atleticben. Ott egy Bernal, Fayé, Unai, Casádó, Pau Victor ki tudott emelkedni, Guiu egyelőre még nem igazán.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2024.09.25. 11:38:17

bence0330 írta:
2024.09.24. 21:54:33
Lehet valaki valahová beírta már, de Áron felkerült a keretbe. :)
Jó lenne ha be tudna mutatkozni, de nem látok rá nagy esélyt. Bár mondjuk Pena valljuk meg nem az élő fal.
Kép
bence0330

2024.09.25. 10:18:20

Nem találom, hogy Sevillát hol írtam.
Igen, Guiu szerintem más eset, neki nem volt itt perspektívája Lewy jelenlétével + akkor még Roque és Pau Victor is kérdés volt, milyen szerepet kapnak itt. Mondjuk sportszakmai szempontból semmiképp nem lehetett előrelépés, ha itt nem volt perspektívája, akkor egy Chelsea-ben mennyi volt, hogy a 88 center közül majd ő lesz a kezdő? De ha már padon kell ücsörögni, én is sok pénzért tenném.

Moriba viszont teljesen más, komoly percmennyiséget kapott Koemantól, elég nagy bizalmat, neki bőven volt perspektívája, ha marad, most lehet Gaviékkal lenne egy szinten hype szempontjából. Ő szerintem maga ásta el a saját karrierjét. Persze ez nem magyarázza meg, miért nem tudott kezdő lenni egy kiscsapatban, vagy akár csak 1 percet kapni egy Lipcsében. Lehet, hogy ott is arcproblémák lehettek.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.25. 09:42:47

Bocs, de jobb kifejezés híján írom: elég demagóg duma Moribára, vagy Guiura.

Elmentek több pénzért és Guiu azért, mert itt még a felnőttcsapatba sem akarták tenni és ejnye-bejnye?

X. Simmons centire ugyanígy ment el anno, idén nyár elején meg ott kilincseltek nála és a fél fórum is hozta volna vissza. Ő is elrettentő példa? Ő is a pénzt választotta, de gondolom EG sem fillérekért ment Manchesterbe és most a csapat tagja.
Másik oldalon ingyen elengedtünk Akhomach, aki 1-2 héttel ezelőtt még a golden boy top20 listán volt.

Guiu tökéletesen érthető miért ment el, sokszoros fizetésért és látott odaát több perspektívát, mint a harmadosztály. Szerintetek itt mennyit játszott volna idén?
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.25. 09:12:35

bence0330 írta:

Amúgy most jött szembe velem valahol Moriba. Remélem jó elrettentő példa marad mindenkinek, a kapzsiság nem jó dolog, pláne fiatalon. Azóta is csak sodródik, most épp csere a Celtánál. Tavaly a Geteféban csereként játszott egy kicsit (pedig ott azért nem kell valami húdehűha lécet megugrani), a Lipcsében meg még a padra sem sűrűn került, 0 percet kapott.
Kis pontosítás, nem a Sevillában, hanem a Valenciában tolt le két évet, de a lényegen egy cseppet sem változtat. Szerintem valami hasonló van kilátásban Guiuval kapcsolatban Még az elején jár a szezon, de eddig a konferencia liga selejtezőben, illetve egy ligakupa meccsen kapott perceket, ahol kb. teljes B-csapattal állt fel a Chelsea. A bajnokságban 5-ből egy meccsen játszott 20 percet, a többin vagy csere vagy még a keretben sem volt. Nem jósolok nagy jövőt neki az angoloknál, jövőre szerintem már biztosan megy kölcsönbe valami kiscsapathoz.
Forca Barca!!!!
bence0330

Amúgy most jött szembe velem valahol Moriba. Remélem jó elrettentő példa marad mindenkinek, a kapzsiság nem jó dolog, pláne fiatalon. Azóta is csak sodródik, most épp csere a Celtánál. Tavaly a Geteféban csereként játszott egy kicsit (pedig ott azért nem kell valami húdehűha lécet megugrani), a Lipcsében meg még a padra sem sűrűn került, 0 percet kapott.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.24. 16:06:11

La Masia1 írta:
2024.09.23. 22:52:21
Barcaforever írta:
2024.09.23. 18:09:29
Remélem Noah Darvich nálunk akar komoly karriert befutni, az ő bemutatkozására is nagyon kíváncsi vagyok. Aki követi a kicsitket, mit lát a kis német játékán, kiemelkedő a stílusa, inteligenciája?
A legnagyobb jóindulattal sem nevezném kiemelkedőnek...legalábbis egyelőre.
Tavaly kb. a leggyengébb volt még az U19-ben is; idén nálam továbbra is az egyik leggyengébb a B-ben.
Vannak jó mozdulatai, momentumai, de valahogy nagyon látszik, hogy nem a La Masian/Spanyolországban nevelkedett.
Baromi rosszul áll neki az a szerep, amit ott szabnak rá. A megmozdulásain látszik, hogy nagy tehetség. Milyen labdákat, hogyan ad, lövőtechnika stb. De abban a felállásban, taktikában nem tud kibontakozni. Marquez is ugyanezt mondta róla, amikor a távozásakor Darvichról kérdezték. Amit például hétvégén Torre játszott, azt a németre találták ki. Ott nagyon tud élni, de ebben a standard 4-3-3-ban, ahol ráadásul a jobbszélső kicsit beljebb van, megfullad. Vagy Unai miatt kell egy kicsit hátrébb lépnie, ezért sem tud kötetlenül játszani vagy ki van dobva szélre.
Akkor derülne ki mit is tud, ha a posztján játszhatna. Amit azelőtt mutatott pl. a válogatottban magáért beszél.
Forca Barca!!!!
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.09.23. 22:52:21

Barcaforever írta:
Remélem Noah Darvich nálunk akar komoly karriert befutni, az ő bemutatkozására is nagyon kíváncsi vagyok. Aki követi a kicsitket, mit lát a kis német játékán, kiemelkedő a stílusa, inteligenciája?
A legnagyobb jóindulattal sem nevezném kiemelkedőnek...legalábbis egyelőre.
Tavaly kb. a leggyengébb volt még az U19-ben is; idén nálam továbbra is az egyik leggyengébb a B-ben.
Vannak jó mozdulatai, momentumai, de valahogy nagyon látszik, hogy nem a La Masian/Spanyolországban nevelkedett.
Barcaforever
Director del Fútbol

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.23. 18:01:19

Barcaforever írta:
2024.09.23. 16:28:06

Már akkor is látszott a kis hollandon, hogy nagy spíler lesz, de ennyi tehetség közül kiszűrni azt az 1%-t aki tényleg be fog futni, nagyon nehéz.
Őt nem volt nehéz kiszúrni. A csapból is az ő neve volt ha a Masiáról volt szó. Nem véletlenül harapott rá a PSG, ahogy nemrég Fernadezékre. Csak olyan idősen a klub nem tehet semmit, ha dobbantani akar. Szerencsére a két utóbbi és Bernal maradni akart, hiába a több pénz.
Forca Barca!!!!
Barcaforever
Director del Fútbol

2024.09.23. 16:28:06

szatmari_attila írta:
2024.07.02. 19:04:17
Barcaforever írta:
2017.12.16. 16:26:57
Itt ül mellettem a barcelonia reptéren Xavi Simons, mondtam neki, hogy eligazoljon bárhová, mert várjuk nagyon a felnőtt csapatba. :D

Nem nehéz felismerni a hajáról. :D
lehet nem kellett volna mondani neki hogy igazoljon el es meg mindig ott lenne! :wink:
Hogy a fenébe halásztad elő ezt a 7 éves hozzászólást? :lol:

Már akkor is látszott a kis hollandon, hogy nagy spíler lesz, de ennyi tehetség közül kiszűrni azt az 1%-t aki tényleg be fog futni, nagyon nehéz.
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2024.09.22. 11:03:32

Nyilván még szezon eleje van, és változni fog a helyzet, de eddig Faye egyetlen percet sem kapott a Rennesben. Nyilván fiatal játékos, a védelmen, ha jól működik, amúgy sem érdemes drasztikusan változtatni, de eddig jó döntésnek bizonyult az eladása.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
bence0330

2024.09.22. 10:59:57

Hát, nincs választása, konkrétan nem ülne ember a cserepadon kb. :D
bunga
Capitá del Barça

2024.09.22. 10:30:10

Flick már sikeresen kirámolta az Atleticet. A tegnapi csapatból aligha veheti bárkinek is hasznát - Unait is beleértve,.(Talán majd a Mbacke,Oduro,Issah trióból valaki.)
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.19. 20:12:45

Délután az UEFA ifjúsági ligában (U16) Monaco - Barca 4-3. A végén volt egy 11-es gyanús szitu, de nem ezen múlt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.15. 15:14:26

bunga írta:
2024.09.15. 14:07:24
Ez azAtletic idén távol áll a feljutási esélytől. Bőven van hely a ghanaiaknak, vagy másoknak a csapatban. A mai meccsen egyedül Pau Prim nyújtott figyelemre érdemeset, nomeg szép volt Toni gólja mindjárt az elején.
Voltak jó teljesítmények. Unai, Cuenca például, csak nehéz volt észrevenni mert a salamancaiak mást sem csináltak csak kapu elé ívelgettek. Nem volt három passzuk egymás után. Ahogy náluk volt a labda egyből ki oldalra és be az őserdőbe, ha szélre nem tudták, akkor középen 30-40 méterről. Ha ezt 70x nem csinálták meg egyszer sem. A sors iróniája, hogy ebből még nem is veszélyeztettek. Ráadásul a gól után valamiért nagyon visszaálltunk, néha 4-5 percekre kezdtünk feltámadni.

A feeljutásról meg annyit, hogy tavaly tűpontosan így kezdtük a bajnokságot. Sőt az első 7 fordulóban 2-2-3-al álltunk.
Vegyük figyelembe, hogy pl. a mostani kezdőkből tavaly senki sem volt, még a padon is csak elvétve. (na jó a kapust kivéve) A mostani csk és talán legmeghatározóbb játékos Unai is csak padozott tavaly.
A keret teljes egésze kicserélődött. Fort, Fayé, Bernal, Casádó, Cubarsi, Pau Victor, Gerard Martin? (Guiu-t nem tudom mennyire vegyem ide, de de mondjuk most nagy szükség lenne rá) Plusz a kezdő sérültek: Mbacké, Dani Rodriguez,
Így összerakni egy csapatot nem egy hónap.
Ráadásul a többségük a Juvenil A-ból/B-ből érkezett, az előző meccsen 18,3 volt az átlagéletkor, ma azt hiszem 18,5, Guille nélkül.

Az előző szezonban is a második felében jöttünk fel. Addig a 6.-7. helyen, vagy még hátrébb kolbászolt a csapat (ennyi forduló után 13.-ak voltunk)
Forca Barca!!!!
bunga
Capitá del Barça

2024.09.15. 14:07:24

Ez azAtletic idén távol áll a feljutási esélytől. Bőven van hely a ghanaiaknak, vagy másoknak a csapatban. A mai meccsen egyedül Pau Prim nyújtott figyelemre érdemeset, nomeg szép volt Toni gólja mindjárt az elején.
Válasz küldése