Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
norbi.reich
Barça C

2024.10.06. 21:50:04

Szégyellem magam.Nektek soha nem jó semmi
18Barca99
Capitá del Barça

2024.10.06. 20:49:36

Második félidőben az volt a "legcsúnyább", hogy gyakorlatilag nem volt középpályánk, se előre, se hátra. Folyamatosan azon agyaltam, hogy mit fogunk mi művelni válogatott szünet után egy fizikális Bayern ellen. Levegőben egy Alaves is megvert folyamat, Pena kapusunk megye 2-es szintet se üti meg sajnos. Ez a 0-3 végig életveszély volt miatta. Kiváncsi leszek mit talál ki Flick, de nagyon kell nekünk Olmo meg Gavi, mert jó-jó egy Pedri - Casado, de max egy középcsapat ellen a La Ligába. Súlytalanok sajnos nagyon.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
ikajli
Capitá del Barça

2024.10.06. 20:46:12

Hát szerintem egyszerűen nem jó ennyire leereszteni egy meccsen. Nem hiszem, hogy igazán pihenhettek így sem, és szerintem ez lélektanilag sem igazán jó. Persze furán jön ki, hogy 3:0-ra nyertek és fanyalgok, de engem kicsit zavar, hogy ennyire visszavettek.

Fort elég stabilan nyomta. Nem villogott, de az nem baj. Arra lennék kíváncsi, hogy vajon Fort játéka milyen hatással lehet Yamal játékára. Mintha Koundeval jobban meg lenbe az összhang.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.06. 19:37:08

Chino írta:
2024.10.06. 18:52:51
Lehet, hogy annyira nem fog hiányozni Ferrán, de azért lehet, hogy lesznek olyan helyzetek, ha huzamosabb időre kidől, ahonnan hiányozhat.

Casádó amúgy nekem is tetszett, már nem az első komoly mérkőzése. A ligában a csapatok kb. 3/4-e ellen teljes nyugalommal látom a pályán.

Lewy pedig csak nem akarja abbahagyni. Nagyon durva az ember, eddig második fénykorát éli. Remélem a szezon nagy részében kitart nála. Azért a lengyel eddig 11 meccsen 11 akciógól, Mbappé 10 meccs 3 akciógól.
Nem tudom elképzelni. De szó szerint nem látom a fejemben ezt a szituációt, hogy az idei Ferránnál egy Fernandez ne adjon többet, ha baj van, és be kell állni. És ne felejtsd el, hogy Pau Victor még így sem kapott sok percet, pedig jobban rászolgált. Így legalább fog néha tán rotációban.
Ferrán agyonnyert, szétdominált meccseken, tét nélkül sem mutatott idén kb semmit. És nem úgy semmit, mint amit tavaly egy épp gyengébb formában lévő Felixre mondtunk, hanem tényleg szó szerint semmit.

Casadó szerintem pont ilyen. Egy szintig teljesen hibátlan meccseket képes lehozni. És ez nagy kincs, akkor is, ha esetleg a plafonja nem rettenetesen magas.

Igen, Xavi a brazil mellett őt tékozolta el legjobban, olyan volt, mintha megöregedett vagy leépült volna, de erről szó sem volt, vagy hát úgy szép lassan kicsit, évente 1-2%-ot max, ahogy illik ilyenkor. Semmilyen szempontból nem volt jól használva, nem center poszton mozgott, nem kapott elég labdát, nem a korának megfelelő percet töltött a pályán, stb. És nem csak a góljaiban tért vissza régi önmagához, hanem a játéka is centerhez képest tökéletesen rendben van, megint lehet vele kombinálni, stb. Néha 1-2 meccsen lehet érezni, hogy jobb lenne egy labdaügyesebb center, de legtöbbször már nincs az az érzése az embernek, hogy oké-oké, gólt lőtt, de közben egy fék.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
baas11
Entrenador del Barça

2024.10.06. 18:57:33

Kétségtelenül a Raphinha -Lewa - Yamal trió jelenleg europa legjobb támadósora !!!?
Ezzel ma is hoztuk a sima 3 pontot!
-
A második felido - naon remelem h tudatosan- mar csak egy Alaves vs Alaves meccs volt … folyamatosan jöttek, nem tudtuk szürni őket ,labdát tartani , ket lesgol , egy rakat szöglet, a vedelmunk legalabb 10 sprintet nyomott hátrafelé , 500 les …. Hat nem volt jo nézni na !
Ha nem tudatosan … akkor ebből nagy zakó lesz a Bayern ellen !
-
De Jong : naon kivancsi vagyok mit kezd vele Flick egyelore még nem látni … Koumannal volt a top.
Fati: jatszatni jatszatni … es reménykedni
Pena: mindenképp kell Cseszni , a lengyel legalabb ugy is néz ki mint egy kapus ( es nem egy törpe bal hatved )

Pedri: szeretjük tudjuk látjuk miert , de az is biztos h volt ma is kb 3 olyan szituja a 16 osnal ( amikor hozza került es eltaknyaloskodta)amiből Olmo kettőt tutira becsavart volna… őt is várom vissza !

Sevilla Bayern Real ….az első Flick teszt !!
Ide komolya védelem es középpálya kell h kihasználjuk tamado triónk formáját !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.06. 18:52:51

davi10 írta:
2024.10.06. 18:18:57
Le lett ez tutizva, érezhetően visszább vettek a srácok, de ez rendben is van. Hátul azért voltak érdekes dolgok, de szerencsére megvan a clean sheet.

Ferran-t meg Gerard Martin-t továbbra sem értem, reméljük most bejátsza valaki magát a helyére.

Sokan jók voltak, de nekem Casado eddig a szezon igazolása. Lassan minden meccs után leírom, hogy mennyire nem nyűgözött le az első pár meccsen és mostanában mennyire megbízhatóan teszi a dolgát.
Talán 1 Alaves gól jót is tett volna a meccsnek, akkor sebességet kellett volna váltani és nem ellötyögni a meccset.Volt 2-3 komolyabb helyzete az Alavesnek, amikor félgőzre váltottunk, bár lehetőségek alapján mi is bőven megszórhattuk volna őket.
De talán jobb is így, legalább kicsit pihenhettek a srácok.
Lehet, hogy annyira nem fog hiányozni Ferrán, de azért lehet, hogy lesznek olyan helyzetek, ha huzamosabb időre kidől, ahonnan hiányozhat. Viszont Fati helyettesítheti már, ami mindnképp örvendetes, nagyon jól mozgott ma, kár, hogy abból 2-3 sanszból nem tudott egyet sem eltenni, biztosan jót tett volna neki, de így is ígéretes volt. Jó látni, hogy a sérlülése ellenére az indulósebességéből nem nagyon vesztett.
Ha teljesen egészséges (lesz) baromi nagyot nyer(het)ünk vele.

Casádó amúgy nekem is tetszett, már nem az első komoly mérkőzése. A ligában a csapatok kb. 3/4-e ellen teljes nyugalommal látom a pályán.

Lewy pedig csak nem akarja abbahagyni. Nagyon durva az ember, eddig második fénykorát éli. Remélem a szezon nagy részében kitart nála. Azért a lengyel eddig 11 meccsen 11 akciógól, Mbappé 10 meccs 3 akciógól.
Nyilván egyenlítődik még a mérleg nyelve, de jó lenne, ha a Clasícón még a szakadék nőne.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.10.06. 18:21:37

Lewy egy gyilkológép volt ma is, Raphinha is szokás szerint hatalmasat ment, Inigo is, de a többiek is jók voltak, amíg akartunk focizni. Amikor leálltunk, látszott, hogy ezt az Alavest nem véletlenül dicsérték meccs előtt sokan, félgőzzel már nem tudtunk jobbak lenni. A lescsapda nagyon működött, nem először már idén, ez nyilván nekünk létfontosságú lesz a szezonban.

Fatit jó volt látni. Pau Victort sajnálom kicsit.

Én nagyon örülök, hogy Flick tanult a korábbiakból, és nem a 7-0-t üldöztük, hanem pihentünk egy jót, és egyre jobb ütemben jönnek a rotációk és a cserék is szerintem. Kellett neki pár meccs szerintem mire átállt a bő BM, és a kb végtelen válogatott keret adta lehetőségekről a mostanira.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.06. 18:18:57

Le lett ez tutizva, érezhetően visszább vettek a srácok, de ez rendben is van. Hátul azért voltak érdekes dolgok, de szerencsére megvan a clean sheet.

Ferran-t meg Gerard Martin-t továbbra sem értem, reméljük most bejátsza valaki magát a helyére.

Sokan jók voltak, de nekem Casado eddig a szezon igazolása. Lassan minden meccs után leírom, hogy mennyire nem nyűgözött le az első pár meccsen és mostanában mennyire megbízhatóan teszi a dolgát.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.06. 18:10:31

Kötelező behúzva,gyorsan megoldva. Mindenképpen dicséret illeti a csapatot,ma és Lewat. Az külön örömteli,hogy mostanában elkezdtünk lehozni meccseket kapott gól nélkül (így vagy úgy)erre lehet építeni. Egy bajnokságra Toro csapatnak így kell tudatosítani a vetelytarsakban ki az úr a háznál. Gyors gól(ok) és profi módon lehozni a meccset.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.10.06. 15:55:21

Fort, de jó!!! :) Ebben reménykedtem nagyon. Iszonyatosan kell a csapatba, mert ha bejön, Koundé bemehet, ha épp ott kell taktikailag.

Ferrán teljesen érthetetlen. Lehetne hasznos akár 0 gólponttal is, vagy legalábbis meg lehetne magyarázni, hogy a... munkája, meg a passzjátéka, vagy valamije legalább jó. De abban is teljesen nulla. Nála szerintem ebben a pillanatban bármelyik Fernandez előrébb lenne, Pau meg simán. Fatit megértem, hogy várunk vele, még végigtol két hetet komolyabb terhelés nélkül a szünetben, és akkor talán már kezdő szintű lesz az állapota.

De Pau Victor helyében már szétvetne az ideg, hogy mutatok egy ilyen jó előszezont, erre valaki sorozatos teljes 0 teljesítményekkel stabilan előttem van.
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.06. 15:50:38

A Fort - Kounde cserénwk örülök, a francia idén még egyáltalán nem pihent, Fort meg sokkal jobb választásnak tűnik, mint Gerard Martin.

Ferran-ra továbbra sincsenek szavak, akár Fati, akár Pau Victor sokkal jobb választásnak tűnnek.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.10.06. 15:31:30

Mascherano14 írta:
2024.10.06. 15:12:32
Végre játszik Fort és Kounde pihezn! Node Torrres?
Fel nem foghatom miért játszik Torres....
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
ikajli
Capitá del Barça

2024.10.06. 15:13:45

soadroli írta:
2024.10.06. 15:02:41
Peña – Fort, Cubarsí, Martínez, Balde – Casadó, Pedri – Yamal, Raphinha, Torres – Lewandowski
Fortnak örülök. Ügyes és kellenek neki a percek. Kounde pedig pihenhet. Torres meg...hát ez van.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.10.06. 15:12:44

Mascherano14 írta:
Végre játszik Fort és Kounde pihen! Node Torrres?
Mascherano14
Entrenador del Barça

Végre játszik Fort és Kounde pihezn! Node Torrres?
soadroli
Llegenda del Barça

2024.10.06. 15:02:41

Peña – Fort, Cubarsí, Martínez, Balde – Casadó, Pedri – Yamal, Raphinha, Torres – Lewandowski
Kép
andras953
Jugador del Barça

2024.10.06. 14:18:32

Jócskán megfizettük már Ferran idehozatalának az árát, pedig még ki sem fizettük úgy tudom.(Sajnálom folyton szapulni őt, de a vicc kedvéért meg kell jegyeznem, hogy a pszichológusa talán jobban tenné, ha beállna helyette focizni :) ) Balszélre P Victor majd cserélve Fatira jobb megoldás lenne Ferrannál. (Ha már meggvan a meccs,lemehetnek többen megelőzni a sérülést, és másokkal együtt bejöhetne Ferran is, bemutatni mi mindent nem tud, hátha felnyílnak végre az őt csapatnál tartó hályogos szemek.) Carvajal a sp. válogatottból hiányozni fog, a Realból nem...
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.10.06. 12:09:12

"Bernal, Ter Stegen, Araujo, Christensen, Olmo, Gavi és Fermín nem bevethető."
Nem újdonság, de ezt öbb, mint egy fél csapat!
bence0330

2024.10.05. 23:15:55

A dilemma ugyanaz lesz, gondolom holnap, mint már egy ideje, balszélsőt pótlunk cseresorból, 10-est, vagy vkp-t. Előbbinél remélem Ferrán már szóba sem jöhet, Pau Victor vagy Ansu kb a lehetőség, bár gondolom Fatit a két hetes szünet előtt nem dobjuk be kezdőnek. Vagy Torre megy be tízesbe, vagy Pedri, és mondjuk Eric beáll Casadó mellé. Frenkie szerintem még nem kezd.
Igazából nekem megint mindegy, melyik mellett dönt Flick, mindegyik mellett vannak érvek csak Ferrán ne játsszon, mert az a bérelt hely már tényleg nagyon rossz üzenet egy Pau Victornak pl.

Tippre rotáció nem lesz a lazább YB meccs után. Mindig reménykedem titkon Fort kezdetésében, gyönyörűen szállt be a minap is, de gondolom sok esély nincs rá. De Koundé megérdemelne egy kis pihit, és ő azért alighanem játszani fog a barátságos meccseken is.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.05. 02:22:10

Egyetértek andras953-mal.

Nyilván nem csak Pedri hibája, hogy évről évre megalázó módon lettünk kipofozva a nemzetközi sorozatokból, de tény, hogy ő oda egyedül nagyon kevés volt eddig is. Egy fizikálisabb játékos igazolása nem elég, ő sem tudna mindenhol ott lenni, főleg, ha az ellenfél szándékosan Pedri oldalán indítja a támadásait. Nem csak egy embernek kell ebből kivennie a részét. A bajnokságban persze elég lehet a top2-be kerüléshez.
bence0330

2024.10.05. 01:47:26

andras953 írta:
2024.10.04. 23:29:57
Én is lassú vagyok, szerelni se tudok, a fizikumom is gyenge, de ha megtanulok a labdával úgy bánni mint Pedri, én is középpályás leszek a Barcában.
Sőt, ha még lassabb vagy, szerelni sem tudsz, a fizikumod még gyengébb, és megtanulsz a labdával úgy bánni, mint Modric vagy Xavi, akkor sokszoros BL-győztes és aranylabdás is lehetsz. :)
andras953
Jugador del Barça

2024.10.04. 23:29:57

Én is lassú vagyok, szerelni se tudok, a fizikumom is gyenge, de ha megtanulok a labdával úgy bánni mint Pedri, én is középpályás leszek a Barcában.
bence0330

2024.10.04. 22:13:05

andras953 írta:
2024.10.04. 20:31:19
Egyik: a te videód Pedri sikeres megmozdulásairól 4 perc 24 mp hosszú, a meccs azonban 90 percig tartott... ( A többi 86 percben esetleg "gyengébben muzsikált"? )

A másik az alábbi - " Neki nem kell ütközni, tud szerelni anélkül is és rengeteg labdát szerez. " - mondatodra jutott eszembe:
Tedd be Pedrit a védelembe és kiderül hogy tud védekezni.
:)
Nem sok játékosról lehet 4:24-es videót összevágni. Mindezt egy rossz, vesztes meccsen. Szoktam ilyen xy játékos vs xy csapat vidiket nézni, jobb teljesítmények után, és nem rémlik, hogy valaha láttam volna ilyen hosszút, de ha igen, nagyon ritka lehetett. A maradék 86 perc nagy részében nyilván nem nála volt a labda, 11-en vagyunk a pályán, és még az ellenfél csapatánál is annyian vannak.

Persze, tegyük be Yamalt, Sakát, vagy Raphinhát is középhátvédnek. Mindhárom a világ legjobban védekező szélsői között vannak, ettől még megégnének, mert nem ez a feladatuk, nem ebben jók, azért lettek szélsők. Pedri ezért lett támadó szellemű középpályás. De nincs mellette (normális szintű, erejű) védekező középpályás, akinek az elsődleges feladata a szűrés (Casadót hagyjuk, ügyes, nem tudok rosszat mondani róla a meccsek 70-80%-án, de nyilván nem ő fogja megállítani Musialát). Pedri védekező feladatai teljesen mások, mint egy szűrőnek, vagy egy középhátvédnek, alighanem rettentő gyenge középhátvéd lett volna. Amúgy Messi is, és azért csak elboldogult elöl valahogy a karrierje során, és amíg el nem lustult az egész csapat, azért ő is remekül védekezett, ami nála főleg ugye a letámadást jelentette.

A legszélsőségesebb példa szerinem az elmúlt 20 évből: tedd be Pirlót középhátvédnek. Ő játszott nagyon hasonlót, mint Pedri. Na Pirlo aztán hozzá nem ért volna az ellenfélhez, mellette csigalassú volt, Pedri nyolcvanszor jobban védekezik, mégis BL-győztes csapat húzóembere volt. Mert volt mellette romboló állat - Gattuso). De hogy frissebb legyen, ami még jobb. Tedd be Modricot középhátvédnek. Na ő konkrétan évekig abban a szerepkörben focizott, mint Pedri, szóval elég erős a párhuzam. Csak Casemiro, Tschuameni (Valverde) mellett. Fizikailag nem gyengébb, nem lassabb (sőt) játékos nála, nem védekezik rosszabbul. Modric ettől még zseni volt, BL-eket nyert, Aranylabdát kapott, és a posztjához képest nem rosszul védekező játékosként van elkönyvelve, pedig kb pont úgy csinálta, mint Pedri, még stílusban is, nem csak szintben. Csak nem neki kellett mindent csinálnia. Ha Pedritől elvárjuk, hogy építkezzen folyamatosan, közben ő feleljen hátra mindenért, az lehetetlen. Egy játékos van a világon, aki ezt megközelíti, Rodri, bár előre ő messze nem villan olyanokat, mint Pedri, inkább csak mint Busi, forgat.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.10.04. 20:50:31

Miert tenned Ter Segent csatarnak, ha nem az az o terulete?

Ugyanakor ha csak 22 jatekossal szamolunk, akkor 22x4.5 perc fejenkent az 90+ perc, szoval Pedri a sajat perceit pozitivan toltotte a palyan.

Valamiert szalka a szemedben ez a kituno jatekos es a pozitivumokat is atforditod igazsagtalanul negativumba. :(
andras953
Jugador del Barça

2024.10.04. 20:31:19

Chino írta:
https://www.youtube.com/watch?v=Kp22l4IBqM0

Itt van egy gyenge meccs az Osasuna ellen. Számold meg hányszor sikerül elvenni tőle a labdát szabályosan, de még szabálytalanul sem, pedig nem egyszer ketten-hárman próbálták.

Neki nem kell ütközni tud szerelni anélkül is és rengeteg labdát szerez. Miért kéne ütköznie? Csak úgy lehet védekezni?

Lehet, h rászánok majd pár órát néhány utóbbi meccs újranézésére, nincs kizárva, hogy finomodna a véleményem Pedri hasznosságáról.
Addig viszont most csak 2 megjegyzést nem tudok magamban tartani:

Egyik: a te videód Pedri sikeres megmozdulásairól 4 perc 24 mp hosszú, a meccs azonban 90 percig tartott... ( A többi 86 percben esetleg "gyengébben muzsikált"? )

A másik az alábbi - " Neki nem kell ütközni, tud szerelni anélkül is és rengeteg labdát szerez. " - mondatodra jutott eszembe:
Tedd be Pedrit a védelembe és kiderül hogy tud védekezni.
:)
Válasz küldése