Nekem sem tetszett Enrique kritikája, még akkor sem, ha valószínűleg van igazságalapja.bence0330 írta: ↑2024.10.08. 11:27:42Azért ez tuti, hogy rendszerszinten erősen begyakorolható, aztán játékosok már cserélhetőek benne, max lesz valamennyi minőségromlás, ha valaki kicsit kevésbé éles, mint a másik. 100%-ra nyilván nem, de erős javulásig mindenképp. Tavaly pl. ha már az elcsúszásokat említed, nem tetszett úgy az aszimmetrikus rendszer, annak ellenére, hogy az elgondolás maga szimpatikus volt. Pont ezért, rengetegszer nem értették meg egymást a játékosok, főleg hátul, nem értették, kinek hová kéne épp milyen helyzetbe kerülni, ha valahol lyuk lesz, honnan kéne azt betömni, és ebből voltak ezek a furcsa, fejetlen helyzetek hátul. Idén ebből nem sok látszik, a szisztéma egyértelmű, max néha lekontráznak mert épp nem jött be a lescsapda, de látványosan tudja mindenki, hol a helye, és mit kell csinálnia. Kivételek persze néha akadhatnak. Ez tuti, hogy nagyon-nagyon alaposan be van gyakorolva, többféle összeállításban, és feltételezem, hogy egy Baldénak mindegy, hogy ki van középen amúgy, ugyanúgy hozzá, illetve nyilván a támadók pozíciójához kell alkalmazkodnia.
Fcbarcelona1: Nyilván, a stílus és a meccsek látványossága ég és föld, nem árnyalatok a különbségek, hanem idén több meccset lehetett nagyon élvezni, mint az elmúlt két évben kb összesen. Gyengébb jóval a keret, mégis jobb a foci. LE amúgy kicsit szerintem igazságtalan volt, ha ez amúgy kritika volt - én nem vagyok benne biztos, lehet, hogy pusztán csak stíluskülönbségre való rávilágítás volt a lényeg. De igaza van, Xavi egy pragmatikus edző volt az ideje háromnegyedében. Más kérdés, hogy szerintem ezt kényszer szülte, időről-időre megpróbálkozott Barca-DNS focival, de annak rendre rossz vége lett, egy-egy kirívó meccs kivételével. Eredményeket viszont a pragmatikus hozzáállása mégiscsak hozott, még ha olyanok is voltak a meccsek 90%-ban, mint egy foghúzás. Sőt, ha nem borul el, könnyen lehet, hogy magát LE-t üti ki a BL-ből jóval gyengébb kerettel, akár elég is lehetett volna ez a játékfelfogás ellenük, szóval önmagában nem kritizálnám emiatt Xavit. De nézni rettenetes volt a meccseinket, az biztos.
Főleg úgy, hogy 2015-ben a hírek szerint Xavi, még játékosként elsimította az Enrique és a csapat közötti nézeteltéréseket, ami után tripláztunk. Van biztosan Enriqueben egy tüske. Nekem ezzel csak azt bizonyította, hogy sem ő, sem Xavi nem a megfelelő edző a Barca kispadjára.
Más: Toni Juanmarti szerint Gündoganra mindenki megharagudott az öltözőben a PSG meccs utáni nyilatkozata miatt. Xavi megpróbálta békíteni a feleket, de nem sikerült.
Nyáron is írtam, szerintem nem FFP okai voltak Gündogan távozásának.
Szerk:most az tényleg igaz, hogy kimarad a mostani válogatott körből: Mbappe, Vinicius, Rodrigo, Militao?
Tök jó, tőlünk gondolom mindenki minden percet végigjátszik, amikor 3 fontos meccs következik.