Nehéz kérdés, mert látványosan sokat vesz el (egy labdaügyes, jól induló, kiugratható centerrel szemben), sokkal statikusabb így a játékunk. Közben meg rengeteg gólt lő, szóval ha megtaláljuk, jó eséllyel beveri. Tartom, hogy nem az ideális center ő nekünk, viszont így is top3-as szezont fut. Konkrétan több gólt itt nála csak két ember lőne, viszont elég sok van, akivel összességében jobb lenne a játékunk, és lehet, hogy összesen többet lőnénk. Pl. az ilyen Celta meccseken nagy segítség lenne egy Yedder féle teremfocis csatár (kicsit öreg, de klub nélkül, az elmúlt 5-6 év stablian legjobb francia csatára Mbappé mögött a ligában! Még simán jó csere lenne).
Még véletlenül sem hasonlítanám össze, mert nem egy nagyságrend szerencsére az öregedésük és az önzőségük, de maga a jelenség kedvéért CR is rengeteg gólt lőtt még a végén egy MU-Juvéban, de mindkét csapat többet lőtt előtte és utána is, pedig nem volt olyan centerük, aki ennyit lőtt volna egyénileg, megközelítőleg sem. Nem biztos, hogy ez így lenne itt, de egy minőségi, mozgékonyabb centerrel lehet, hogy így is jobbak lennénk. Nem tudom, mert közben meg kiválóan termel. Az biztos, hogy kirakósdarabnak közel tökéletes.
Panasz nem lehet rá, sőt, inkább remekel, de én a góljai ellenére is 4.-5. fontosságú játékosnak érzem a csapatban. Ha ad absurdum nagyot mennénk, és hozzánk kerülne a laszti, Yamal, Rapha, Pedri előtte lennének, legalábbis nálam. Max ilyen pótlási szándékkal kaphatná meg ő, de az meg elég igazságtalan lenne a többiekkel szemben, akkor ki kell osztani utólag a 20-ast.
Szerintem nem fog leolvadni, kiváló fizikuma van, elég jól vannak kezelve a percei, ha meg már ez a cseremennyiség sem lenne elég, Flick szerintem csökkentené őket. Szerintem ezt a szintet max minimális visszaeséssel tartani fogja. Kérdés persze, hogy az igazi nagy meccseken mit csinál majd, nem arról híres, hogy az egyenes kieséses szakaszban sorra dönti el a meccseket. De Flick-kel lehet ezt is megoldja.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy