Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.10.25. 07:03:09

A bayern ellen is veszélyes volt a feltolt védelem, itt még inkább. És hiányzik a jokerünk, Araujo. Remélem, Flicknek erre is egy ötlete.
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.10.25. 06:36:23

Peter írta:
2024.10.25. 03:17:52
gránit írta:
2024.10.25. 01:45:05
Régen vártam ennyire zsigeri érdeklődés miatt el clasico-t..... :D

Egyszerűen kiváncsi vagyok, valahol ugyanígy voltam a Bayern meccs előtt is. Nem tippeltem magamban sem, nem latolgattam esélyeket sem, egyszerűen nézni akartam.

Ugyanez a helyzet most is. A Real BL győzelme után azt írtam, hogy erődemonstrációt láttunk.....a tegnapit még nem sikerült jellemeznem, szokatlan volt ízlelgetni a sikert, inkább azt élveztem, de valami olyasmit írnék, hogy "focidemonstrációval" kellően kihívóan válaszoltunk a Realnak.
Egyedüli problémás részt a felezővonalig feltolt védelmi vonalban látom. Ha esetleg nem tudjuk a középpályásaikat kikapcsolni, vagy a védőik rájönnek, hogy fel kell rúgni a labdát a térfelünkre, akkor a versenyfutással lehetnek nagy bajok. Vini és Mbappe egyik sem egy kategória az Inigo/Cubarsi védelemmel.
HA nem megy, akkor csináljuk azt, mint anno az Aranycsapat. Eggyel mindig rúgjunk többet, mint az ellenfél. :-)
Més que un club :P
Peter
Director del Fútbol

2024.10.25. 03:17:52

gránit írta:
Régen vártam ennyire zsigeri érdeklődés miatt el clasico-t..... :D

Egyszerűen kiváncsi vagyok, valahol ugyanígy voltam a Bayern meccs előtt is. Nem tippeltem magamban sem, nem latolgattam esélyeket sem, egyszerűen nézni akartam.

Ugyanez a helyzet most is. A Real BL győzelme után azt írtam, hogy erődemonstrációt láttunk.....a tegnapit még nem sikerült jellemeznem, szokatlan volt ízlelgetni a sikert, inkább azt élveztem, de valami olyasmit írnék, hogy "focidemonstrációval" kellően kihívóan válaszoltunk a Realnak.
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
2024.10.24. 18:36:59
a kiugró sikerek is szerves részei egy egészséges fejlődési folyamatnak. (pofonok is azok, lesznek is igen, de anélkül szintén nem lesz fejlődés sem).

Mindezen az sem fog változtatni, ha a Real kicsit komolyabbat ütne rajtunk, mert ők a németeknél is magasabb minőségű ellenfél
Szerintem minden azon múlik, mennyi kaput eltaláló lövést engedünk nekik. Elől elképesztően gólerősek vagyunk, nincs kétségem afelől, hogy képesek vagyunk őket is megszórni. A nagy kérdés szerintem az, hogy ők hányszor találják el a mi kapunkat. Szerintem nekik is tudunk adni egy négyest. Csak ha kapunk öt kaput eltaláló lövést, akkor lehet, hogy még ez sem lesz elég. A Bayern is ellen is ez volt a kérdés. Megszórtuk őket, de ha nem egyszer találják el a kapunkat, hanem ötször, akkor ők nyernek. Kettőből kettőt csont nélkül belőttek a lesgóllal együtt. De itt véget is értek a lehetőségeik, és ez volt az egyik kulcs a remek indításaink és befejezéseink mellett. Ha több kaput eltaláló lövést engedünk nekik, még a négy szerzett gól sem biztos, hogy elég. De nem engedtünk nekik többet.

Igazából még könnyebb meccset is várok a meccs képét tekintve. A Bayern többet birtokolta a labdát, ezzel szemben a Madridnak az utóbbi időkben vannak gondjai ezzel. A Vigo és a Dortmund ellen is éppenhogy többet birtokolták a labdát, így valószínűnek tartom, hogy ellenük többet lesz nálunk a labda, mint a Bayern ellen. Nem szabad nagyon felhúzódni, a jól működő lestaktikánkat hozni kell, kontrákat nem szabad nekik engedni, és nyerhetünk.

Arra vagyok még kíváncsi, hogy Casadó tudja-e tartósan hozni ezt a szintet. Ha igen, lehet, hogy a klubvezetés úgy dönt, hogy nem igazol télen a posztra.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.21. 17:54:35

ElBartimaeus írta:
2024.10.21. 15:12:53
bence0330 írta:
2024.10.21. 02:28:36
A Madrid BL-eket nyert ezekkel az elmúlt években
És ezért utáltam meg a Madridot. Éveken át így hullottak nekik a címek, aránytalanul sok meccsen játszottak borzasztóan, ahol valahogy mégis nyertek (mint pl a Celta ellen most a hétvégén). Random, nem kijátszott támadások, kikényszerítetlen hibák kihasználásából. Most 5 gólunkból 4 ilyen volt nekünk is. És nem az első ilyen meccsünk. Első, második góljaink meg szinte kizárólag ilyenekből születnek, utána meg szépen kihasználjuk a fellazult védelem hiányosságait.
bence0330 írta:
2024.10.21. 10:05:49
ráadásul nem vagyunk túl jók átmenetekben.
Ezt nem mondhatod komolyan! Még te is kiemelted, hogy mennyivel jobban működik a letámadásunk, mert abból egyből veszélyesebbek vagyunk. Kifejezetten jók vagyunk átmenetekből, kifejezetten jók vagyunk egész pályás kontrákból is és kifejezetten sokat játszunk ezekre a nem rendeződött védelmekre. (Pedri gólja is ékes példa erre, jó védekezésből 2 húzással Yamalhoz került a labda, akihez felfutott 5 társ segíteni.)
Jó, de nem azt csináljuk, mint a Madrid. :) Szétalázzuk játékban az elejétől kb a 3. gólig az ellenfelek 80 százalékát, és annyi helyzetet, vagy félhelyzetet alakítunk ki, hogy az lenne az anomália, ha néha nem pattannának szerencsésen a dolgok. Az engem is idegesít, mikor zsinórban a 10. meccset nyerik meg rosszul focizva a 90. percben eldöntött meccsen, mert az durva, de azért az sem teljesen alaptalan általában, csak ilyen kontextusban, sorozatban anomália. Azért ott se csak úgy maguktól flippereznek be a labdák, általában egyre durvább satuba kerül az ellenfél a meccs végéhez közeledve, a Madrid egyre erősebben tuszkolja befelé a labdát, nem szerencse azért, hogy ebből bepattog egy-kettő. Az, hogy évekig folyamatosan, más kérdés. Viszont ők nem is 5 gólokkal nyerik a meccseket. Mi remekül játsszuk ki a helyzeteket, hol nagyon direkten, hol 5-6 passzal 1-2 mp alatt gyönyörű kényszerítőkkel (ez jellemző volt a régi BM-re is), minden meccsünkön van pár ilyen. Meg olyan is, amikor a letámadásból direktben szerzünk gólt, vagy alakítunk ki komoly gólhelyzetet. A támadásaink többsége szervezett, tudatos. Ha 20-30-szor lősz kapura, és emellett még 15-20-szor törsz be a 16-oson belülre nagy sebességgel (akár egyéni akcióból Yamal, akár egy nagy passzal Raphinha, akár összjátékkal), akkor sok esély lesz arra, hogy lesz néha szerencsésen megpattanó labda IS, vagy épp elkaszálnak, mert ezt védőként hibátlanul bírni kb lehetetlen. De nem ezekkel nyerünk, ez egy kellemes ráadás. A foci része, de csak az ennyire intenzíven támadó csapatnak jöhet össze értelemszerűen.

Igen, a letámadásunk remekül működik. Én nem veszem átmenetnek azt, amikor 8 játékossal az ellen 16-osánál vagyunk, elvesszük a labdát és rárontunk a kapura. Ezt a BM ellen is meg tudnánk csinálni, ha oda tudnánk nyomni őket (nem fogjuk).

Azzal van a baj, amikor beszorulunk. A középpályásaink lassúak, fizikálisan nem túlzottan erősek, és nem tűrik túl jól a stresszt (Pedri osztályokat tud esni egy BL meccsen, lásd Monaco, ahol egy labdát nem tudott átvenni már kb), hiába ügyesek, eleve nehézkesen jövünk ki a letámadásból (ebben persze javulhatunk alapvetően), a támadóinknak meg nem erénye az ilyen jellegű kontra. Raphinha gyors, de szétstresszeli az agyát, ha egyedül kell mennie, Lewy azért már nem gyors, nem ér fel a támadásokkal, Yamal jó egyedül ebben, nem szélvész, de elég gyors, és nem is illetődik meg egyedül, viszont ő azért kapu előtt még nem az igazi. De tőle lehet várni ilyet. Ezt láttuk az Osasuna, Monaco ellen, de amúgy tavaly is a PSG ellen. Ha letámadnak, és ezt nagyon jól teszik (a BM ilyen, Pep szinten szorítaak, Company egy Pep klón nyíltan, és Pep által kimondva is), akkor nem nagyon tudunk átmenni a félpályán sem. A középpályásainkon megy ez el szerintem elsősorban, amellett, hogy a támadóink sem feltétlenül pont ebben remekelnek. Pedri egy zseni, de nem sűrűn fog átrohanni a pályán, Casadó szintén ügyes és labdabiztos, de nem ez a profilja, meg a szintje sem. Olmóban talán van efelé valami, de ő most nem fog játszani kezdőként. Talán pont az ilyen meccseken lenne jó Frenkie nagy erénye, csak ő meg elég rosszul tűri és jön ki stresszhelyzetből, de ő lehet, hogy most erősítés lenne. De hát ő sincs.
Plusz a biztos pontokon s múlik ez, védők+Pena. Nem akartam én Cubarsit bántani, jó érzéke van hozzá, de nem egy 17 éves védőre kéne támaszkodni, meg egy olyanra, aki 30 éves koráig középmezőnyben focizott. Mindketten tudnak egy szintet, kedvelem őket csereként, de nem a BM meg a Madrid ellen. Ahogy írod, labdával alighanem jobbak ketten, mint az Ara-Cubarsi páros, ami legalább labdakihozatalokkor kompenzál, de közben azért sokkal gyengébb védők.

Akkor elkontrázgatunk kellemesen, mikor visszaveszünk a tempóból és a kiscsapat nekünk esik. Akkor jellemzően letámadással sem kell foglalkozni, eleve már vezetünk, stresszelni sem kell, akkor rendre végigviszünk 1-2-t, de az szerintem teljesen más eset.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.21. 15:12:53

bence0330 írta:
A Madrid BL-eket nyert ezekkel az elmúlt években
És ezért utáltam meg a Madridot. Éveken át így hullottak nekik a címek, aránytalanul sok meccsen játszottak borzasztóan, ahol valahogy mégis nyertek (mint pl a Celta ellen most a hétvégén). Random, nem kijátszott támadások, kikényszerítetlen hibák kihasználásából. Most 5 gólunkból 4 ilyen volt nekünk is. És nem az első ilyen meccsünk. Első, második góljaink meg szinte kizárólag ilyenekből születnek, utána meg szépen kihasználjuk a fellazult védelem hiányosságait.
bence0330 írta:
ráadásul nem vagyunk túl jók átmenetekben.
Ezt nem mondhatod komolyan! Még te is kiemelted, hogy mennyivel jobban működik a letámadásunk, mert abból egyből veszélyesebbek vagyunk. Kifejezetten jók vagyunk átmenetekből, kifejezetten jók vagyunk egész pályás kontrákból is és kifejezetten sokat játszunk ezekre a nem rendeződött védelmekre. (Pedri gólja is ékes példa erre, jó védekezésből 2 húzással Yamalhoz került a labda, akihez felfutott 5 társ segíteni.)
bence0330 írta:
Ara-Chrissel + főleg egy stressz alatt is erős vkp-sal bármi lehetne, ez így viszont durva lesz, ki sem fogunk tudni jönni, nem sok helyzetet fogunk kialakítani sem, nem fogunk tudni akkora nyomást helyezni rájuk, hogy megszórhassuk őket.
Cubarsi és Inigo a két leglabdabiztosabb védőnk Koundéval kiegészülve. Chris is tanár volt ebben. Baldé sok necces helyzetet meg tud oldani egymaga. Gavi és Pedri stabilizálnak nagyon sokat a középpályán, illetve De Jong jó lehetne oda ilyen tekintetben. Casádo kérdőjel, eddig nagyon jól megoldotta a szerepet, viszont hozták már zavarba. Más szóval, még ha gyengébbek is a mostani védőink sebességben, pont, hogy nem a labdakihozatalban leszünk elesve, amiben amúgy sem a védők játszanak akkora kulcsszerepet. Ha a csapat szintű védekezést nézzük, akkor meg a nyomáshelyezés nem a védőkön múlik, hanem többnyire a támadók és a középpályások koordinálásán.

Szóval egyetértek, hogy gyengébb ez a hátsó alakzat (noha Cubarsinak elképesztő jó ütemérzéke van kilépni a fellőtt labdákra), egyáltalán nem abban fog megmutatkozni a hiányosságuk, amiket leírtál.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.10.21. 13:02:12

HERR Hansinak fel lesz adva a lecke a Real ellen, hogy nincs Araujo. A Vinicius és Mbappé-t megállítani, talán csak úgy tudnánk, ha Fort játszana szélen és mellette Kounde. Cubarsit tegnap is lefutották. Vagy nem szabad feltolni a védelmet a félpályára. Nagyon szeretnék nyerni, mert a Real mostanában már elég sokszor legyőzött fontos meccseken... itt lenne az ideje visszavágni.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.21. 12:57:27

gránit írta:
2024.10.21. 09:01:26
Ezen a héten eljön az igazság pillanata, és megtudjuk, mennyire is vagyunk jók.
Mivel nincs középpályás védekezésünk és nincs kapusunk,
Mindenesetre egy állapotfelméréshez megfelelő alkalom lesz ez a hét.

Elvileg lehet(ne) labdatartással, megfelelő labdakihozatallal is hatékonyan védekezni, ráadásul jelenleg a "csodaközéppályánkon" mindenki hadra fogható.

Kapus kérdésnél felvetődött bennem az esti meccs közben, hogy immáron 3 hete itt van a lengyel és nagy valószínűséggel nem ok nélkül padozott tegnap. Ugyan ma még az sem kizárt, hogy lehet Liga és BL kinevezett kapusunk....

Szóval úgy gondolom, ezen a héten egy füst alatt kaphatunk választ a Pena mögé, mellé, elé és a vkp tekinetében is a korábbi kérdéseinkre.... :D

Ezekkel együtt is azért jóval kellemesebb manapság Barca szurkolónak lenni, akkor is, ha jöjjön aminek jönnie kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.10.21. 13:04:43-kor.
bence0330

2024.10.21. 10:31:50

Ja, miután Flick meglépte a cseréket, már nem lehetett nyavalyogni semmi miatt, tényleg a tökéletesen lejátszott és menedzselt meccs volt.

Egyedül azt a Yamal tekerést bánom az egész meccsen, hogy védte a kapus, az lehet, hogy elit helyekre kapott volna jelölést. Csodálatos volt.

Érdekességképp eddig 6 meccsen lőttünk 3 gólt az első félidőben. :D 12 meccsünk volt összesen, szóval a felén. Nem semmi. Alighanem ez a legjobb út a csapat frissen tartására.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.21. 10:28:21

Nagyon tetszett, hogy ki tudtuk használni az előnyt, és Flick lekapta az összes támadót.
Jó volt tegnap mindenki, én Fati-t se lattam rossznak, sokkal veszélyesebb, mint FT. Casado meg nagy kedvencem lett, megint nagyon nagyot ment.

Ez a Flick féle pressing jól működik, de belegondolni is kemény, milyen lesz ha visszatér még 2 futóbolond, Fermin meg Gavi.

A védelem továbbra is a tűzzel játszik, és tartok tőle, hogy a Bayern meg a Real vannak annyira profik és gyorsak, hogy direkt csak a saját térfelükről fognak indulni, az ellen meg a lestaktika semmire nem lesz jó.

A Bayern necces lesz, a Real-t meg soha nem szabad leírni, de annyira lyukas ott a védelem és annyira döcögnek előre, hogy szerintem ott még egy nagyobb győzelem is benne lehet, ha a lestaktika működik.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.10.21. 10:17:59

Én szinte biztos vagyok benne, hogy nekimegyünk mindkét csapatnak. A Pedri-Yamal-Raphinha-Lewa 4-es elképesztő formában vannak, ami valószínűleg kiegészül egy Olmóval is. Ilyen támadógépezettel támadni kell. A gáz tényleg a védelem és főleg a kapus, de ezzel meg aligha tudunk mit csinálni. Attól tartok, hogy berugdossák mögénk a labdákat, aztán besétálnak a kapunkig, mint a Sevilla góljánál (Pena ott is mit csinált? #-o ). Erre mindkét csapatnak bőven megvannak az embereik. Ez egy nagy gyenge pont. Ha ezt megússzuk, akkor nagyon szép eredmények is kisülhetnek. X közeli meccseket érzek, de nagyon nehéz lesz. A Realnál csapatként szerintem jobbak vagyunk, de a klasszisok természetesen ellenünk szoktak kijönni a játékosokból.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330

Okoska írta:
2024.10.21. 09:56:10
Emlékeim szerint Xavi a Bayern ellen kontrára épített, ami ott sült be, hogy mindent is kihagytak a fiúk. Most Flick alatt ez jobban működhet.
Az egy nagyon jól sikerült meccs volt játékképre, csak az egy épp eléggé szétesett, harmad olyan jó Bayern volt, a mi hátsó alakzatunk meg úgy nézett ki, hogy Araujo, Christensen, TS. A mostanit inkább le sem írom, nem európai porondra való, a kapusunk még csak nem is spanyol első osztályba. Nem tudom, ott direkt kontráztunk-e, talán igen, de ott volt mire, világelit védőink voltak. Gránit írta, lehet, hogy nincs megoldás, a jelen kerettel sajna ez szerintem stimmel. Nem tudom elképzelni, mivel tudnánk megúszni a gólzáport. Ha visszaállunk, gyenge minden védekező játékosunk, ráadásul nem vagyunk túl jók átmenetekben. Ha feltoljuk a védelmet, megfutnak, de akár mi is vághatunk néhányat, persze akármennyire szidják a BM-esek a Kim-Upamecano duót, azért az nem egy Sevilla védelem. De szerintem meglesz oldva a dolog, nem a miénk lesz a választás, védekeznünk kell majd hősiesen 90 percig.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.21. 10:01:21

Madridban lehet kontrázni, a München ellen meg megpróbálni birtokolni a labdát. Szerintem sem nagy győzelmek, sem nagy vereségek nem lesznek, tippre egy szoros meccs Madridban, rosszabb esetben sovány vereséggel és egy döntetlen közeli meccs szintén a Bayern ellen.
Okoska
Capitá del Barça

2024.10.21. 09:56:10

gránit írta:

Ha sok lövést kapunk, végünk. Ha visszaállunk, magunkra húzzunk az ellenfelet és lövéseket engedünk, végünk. Ha feljebb toljuk a védekezésünket és megpróbáljuk az ellenfeleket távolabb tartani a kaputól, az is egy felelőtlen kamikaze végkifejletbe torkollhat. Mivel nincs középpályás védekezésünk és nincs kapusunk, lehet, hogy nincs jó megoldás. Talán egy hibátlanul kivitelezett lestaktika menthet meg minket. De ha néhányszor mögénk tudnak kerülni les nélkül, akkor nagy baj lesz.
Talán valahol félúton.
Most is úgy kaptuk a gólt, hogy saját térfelről sétált be a kapuba az ellenfél.
Nem kell annyira feltolni a védekezést, esetleg emberfogást kell alkalmazni.
Emlékeim szerint Xavi a Bayern ellen kontrára épített, ami ott sült be, hogy mindent is kihagytak a fiúk. Most Flick alatt ez jobban működhet.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.10.21. 09:14:34

Én is ezt látom. Egyetlen megoldás, hogy sok gólt kell lőni, valamint bízni abban, hogy nem adunk el labdát a kapu előtt ÉS működik a lestaktika. Két döntetlen már baromi jó lenne.
gránit
Director del Fútbol

Ha sok lövést kapunk, végünk. Ha visszaállunk, magunkra húzzunk az ellenfelet és lövéseket engedünk, végünk. Ha feljebb toljuk a védekezésünket és megpróbáljuk az ellenfeleket távolabb tartani a kaputól, az is egy felelőtlen kamikaze végkifejletbe torkollhat. Mivel nincs középpályás védekezésünk és nincs kapusunk, lehet, hogy nincs jó megoldás. Talán egy hibátlanul kivitelezett lestaktika menthet meg minket. De ha néhányszor mögénk tudnak kerülni les nélkül, akkor nagy baj lesz.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.21. 08:43:32

Tegnap leírtam a véleményem a meccsről. Nagyon jó volt újra Barca meccset nézni.
A Bayern ellen simán benne van egy nagyarányú vereség. Úgy látom, hogy nagyon el van fáradva a csapat. A letámadásaink nagyon visszaestek, Flick is kiemelte, hogy oda kell figyelni a letámadásoknál, hogy ne tudják így indítani a támadókat. Ráadásul két nehéz ellenfél jön, ahol a Bayern ellen ezzel a védelemmel a labdát is nehéz lesz kihozni, Pena-t folyamatosan fogják támadni.
Yamal klasszis már most, de úgy látom ő sem bírja, és Lewytől is hiányzik a pressing. A kp-a sajnos továbbra sem épült fel, és Garcia is megsérült. Fizikálisan a Pedri, Casado, ? esetleg Torre nagyon kevés lehet.
Én azt látom, hogy Fatiból pont a legjobb tulajdonsága veszett ki, a góllövés bármilyen szögből. Néztem Brighton összefoglalókat, ott is kihagyott mindent. Ez persze változhat, de eléggé aggasztó, mert a sérülései a sebessége sem lesz a régi, cselezésben sosem volt extra. Jó lenne, ha Casado és Pedri mellett tudna valaki kezdeni, de De Jong is fájdalmat érzett.
Nem számítok sok jóra ezen a héten.
Papíron kezdenek visszatérni a játékosok, de nem bírnak egész meccseket, egyre jobban szét van hajtva az alap 11.
Szurkolok a csapatnak, remélem 2 csúnya vereség után sem kezdik kongatni a vészharangot, mert eddig nagyon felülteljesítettünk.
vidra
Entrenador del Barça

2024.10.21. 04:30:31

Én azt várom Flicktől, hogy BM ellen felhasználja a Monaco tapasztalatot. Nem tudom, mit kéne játszani ellenük, de az tuti felejtős, hogy majd hátul kipasszolgatva kihozzuk a labdákat, úgy hogy vertikálisan hosszan helyezkedünk el meg horizontálisan szélesen.
Ha ezt elkezdjük, szerintem végünk.
Azt esetleg el tudom képzelni, hogy mivel felívelgetni úgyse fogunk, nagy nyomás mellett is megoldhatjuk a kihozatalt, ha dinamikusan hátranyomul a középpálya meg esetleg még a támadók is.
Nem tudom, félek, hogy megint nagyon kikapunk.

A topichoz: jók voltunk, de gyenge ez a Sevilla. Tetszik a les taktikánk. Óramű.
bence0330

Azért folyamatosan 3-7 gól között rúgni nem épp mázli. Mindezt úgy, hogy előnyöknél még vissza is állunk... Ez a csapat ha nem helyezik őket nyomás alá, alighanem top3 jelenleg a világon, kb tornádószerű támadásokkal. Az más kérdés, mi van, ha nyomást kapnak, de az átlag LL meccseken ez mindegy, nincs ilyen.

Azért, mert megállás nélkül próbálkozunk (jó, ez nem igaz, szerencsére 3-0-knál már megállunk, szerintem a 7-0 óta egyértelmű a tendencia, amint megvan a 3, félgőzre kapcsolunk). De addig megállás nélkül szorítjuk be az ellenfelet, nem tökölünk oldalpasszokkal, látszik, hogy ki van adva az ukáz, hogy akármi van, akármennyire nem vagy jó helyzetben, lődd rá, vagy keress egy utolsó passzt. Sok helyzetünk szemkápráztató, de minimum tudatos támadásból keletkezik, néha meg szerencsénk van. De szerencséje csak annak van, aki folyamatosan próbálkozik. Az egyetlen igazi komoly mák a meccsen szerintem Raphinha lövéséből Lewy gólja, ballábasként amilyen szögből ahány ember mellett kellett ellőnie, kb semmi esély nem volt rá, hogy gól legyen, de lőttünk, esélyt adva egy megpattanóra, bármire. De ehhez is az kellett, hogy ott legyünk, hogy próbálkozzunk, hogy lehessen lepattanó, lecsorgó. A Madrid BL-eket nyert ezekkel az elmúlt években, Bellingham aranylaszti esélyes úgy, hogy a góljai fele ilyen volt. Hány megpattanó röfögős góljuk volt. Persze, sok szerencsés volt, de amikor bepréselik főleg a meccs végén az ellenfelet, lecsörgő meg megpattanó is egyre több lesz. Ez ilyen. Mi évek óta nem próbálkoztunk ennyit, évek óta nem jutottunk el ilyen játszi könnyedséggel a kapuk elé, de állítom, hogy még Pep alatt is neccesen csak, kétszer ilyen erős kerettel. Ráadásul buszos csapatokat is 3-5 gólokkal tömünk ki, amivel még Pep alatt is gondok voltak. Most semmi, ha valaki beáll buszozni, akkor kb semmi esélyük 3 alatt megúszni, és a jóindulatunktól függ, hogy megduplázzuk-e vagy sem, hálát rebeghetnek a sűrű naptár és a tartalékolási vágy miatt.

+ a játékosok állapota. Igen, az a gól röfögött, de a tavalyi Lewy soha az életben nem irányítja ezt kapura. Nem csak a fentiek miatt (ott sem lett volna), hanem mert élesebb, gyorsabb, erősebb, mint tavaly volt. Ég és föld a játékosok állapota. Amennyire malacos volt a gól, annyira kellett hozzá igazi klasszis kilencesekre jellemző skill is.

Amit csinálunk jelenleg, az olyan nyomással jár, hogy lehetetlen levédekezni. Ha épp nem játsszuk ki mattra, annyit próbálkozunk, hogy valami úgyis úgy pattan, hogy jó legyen. Sok kipattanós gólunk is van, ugyanezen okból. És ne felejtsd el, hogy bő fél óra után teljesen leálltunk. Ha még nyomni kell, 90 perc alatt lehet kijátszunk még 2-3 gólt teljesen tisztán mattig, ahogy szoktuk. Erre ma nem volt szükség.

A BM ellen nem azért fogunk kikapni, mert ez valami nagy mázlisorozat lenne, hanem mert ligányi különbség van a két csapat között hátul, ami ilyen liga 5.-6.-tól lefelé lévő csapatok ellen szerencsére mindegy, olyan szinten domináljuk le őket. Ara-Chrissel + főleg egy stressz alatt is erős vkp-sal bármi lehetne, ez így viszont durva lesz, ki sem fogunk tudni jönni, nem sok helyzetet fogunk kialakítani sem, nem fogunk tudni akkora nyomást helyezni rájuk, hogy megszórhassuk őket. Madrid kicsit más eset, mert ők legalább beszorítani nem fognak nagyon, ott lesz lehetőségünk a játékunkat játszani és 3-4 gólt rúgni, az a kérdés, mennyiszer futnak meg, mert a két jelenlegi csiga védőnk Mbappéval és Vinivel szemben... hát az nem néz ki valami biztatóan. A BM ellen nem ez lesz a gond, nem sokszor kell majd hátrafelé sprintelni valószínűleg, mi fogunk majd néha kontrázni. Ott kiderül, tudunk-e sündisznózni és területet védekezni. Szerintem nem, de cáfoljanak rám a fiúk.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.21. 02:07:28

Őszintén nem tudom, hogy csináljuk, de irtózatos mákunk van folyamatosan a góljainkkal. Ennyi meccs után már lehet mintának venni, de nem tudom, hova tenni.
A mai 5 gólunk:
1. Egy teljesen ostoba szabálytalanság egy minimálisan veszélyes helyzetben (ott még pár ütem kellett volna, hogy Raphi lőhessen)
2. Szép kontra, aztán Koundé kb mellé lép a labdának és elcsorog Pedriig, aki gyönyörűen megoldja (volt még rajta kívül 3 érkező játékos, de a passz egyértelműen Koundét kereste)
3. Raphi ismét eltöri a lövést, amiből valahogy gólpassz lesz
4. 30 fokos irányváltoztatás egy megpattanó lövésből úgy, hogy a védőről csorgott Torre elé a labda
5. Egy fantasztikusan betekert beadás valahogy eljutott a kapuig (oké, ezt kivehetném, mert ilyen szögből ezt kell csinálni, hosszú felé eltekered, ha senki nem éri el, akkor is veszélyes, ezért a kapus simán meg lehet verve, pont, mint itt)

Lenyűgöző, hogy 5-ből mind az 5-höz kellett szerencse, mégis meglőjük őket. Többször a semmiből pár jobb ütemű játékkal kerülünk helyzetek közelébe, ez tetszik, hogy vannak ilyen ritmusváltásaink és nem csak lerohanni tudjuk az ellenfelet.

Nagyon kíváncsian várom a következő meccseket, simán látom a csapatban a győzelmet, meg azt is, hogy kitömnek minket, mint a kedvenc háziállatot.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.20. 23:29:01

Amúgy nem tudom kinek tűnt fel, de 6 saját nevelés a kezdőben volt, összesen 8 lépett pályára. (az első cserék után heten voltak egyszerre fent)

Nagyon sok jó teljesítmény volt, szinte mindenkit ki lehetne emelni. Fati szerintem nem volt rossz, ráadásul látszik rajta, hogy benne van a gól, egy kicsit még játszik és nagy segítség lesz. Rotációnál sem az lesz, hogy ha beáll Raphinha/Yamal helyett minőségben hatalmaasat esik a csapat.
Gavi visszatérésének nagyon örülök, jó volt nézni ahogy a közönség, a játékosok, a szakmai stáb fogadta.

Casádó szép lassan meghatározó játékos lesz. Nem feltűnő, de nagyon hasznos a játéka, most is hiba nélkül látta el a feladatát. Rengeteg labdát szerzett, sok támadást állított meg, szépen osztogatott, minden dícséretet megérdemel.

Lassan már tényleg úgy lehet nekiülni meccset nézni, hogy az a kérdés gála lesz vagy szoros mérkőzés. Ha Nyland nem így véd 2-3 gól még elfért volna. Remélem szerdára ezt a lendületet tovább tudja vinni a csapat. Igazából a kapuskérdés megoldása is megvan. Nem kell kaput eltaláló lövést engedni és nem lesz baj.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.10.20. 23:23:56

recrea írta:
2024.10.20. 23:16:11
Okoska írta:
2024.10.20. 23:04:55
Mikor rúgtunk utoljára szabadrúgás gólt?
Ferran Torres a bajnoki cím idényében :D szerk: tavaly szeptemberben a Betis ellen.
Szerintem Lewy lőtt egyet nem túl régen, akkor volt róla szó, hogy Ferráné volt az utolsó. De nem jut eszembe, mikor.
recrea
Llegenda del Barça

2024.10.20. 23:16:11

Okoska írta:
Ferran Torres a bajnoki cím idényében :D szerk: tavaly szeptemberben a Betis ellen.

Esetleg Raphina, de konkrétum nem rémlik.

Kegyetlenül támadunk le és a kontrák is ülnek, jó edző az emberünk.
bence0330

2024.10.20. 23:12:40

Igazából megint mindenki jó volt, hátrafelé a lescsapda is megint működött alapvetően, Lewyt, Torrét, Yamalt (jajj de kár hogy kiszedte a kapus azt a külsős tekerést...), Raphinhát, Pedrit, Casadót mindenképp ki lehet szerintem emelni. Könnyed edzőmeccs volt.

Amit szerintem fontos kiemelni, hogy a Sevilla nyilván bajban, de nem rosszak, két győzelem és egy döntetlen után jöttek, amivel az elmúlt 3 meccs alatt asszem vezetnék a ligát, Bilbaóval döntetlenezve közben, Betist 10 emberrel befejezve megnyerve. Szóval annyira rossz csapat ez nem lehet, de ahogy nem az első ilyen egész korrekt csapatot, őket is egy osztállyal lejjebb "láttattuk" a domináns játékunkkal.
Okoska
Capitá del Barça

Kár a bekapott gólért, nem kell 4-0-nál szerintem ennyire felmenni.
Reméljük a Real ellen is ilyeg gála lesz, jó lenne egy szép győzelem.
Bayern ellen is benne lehet egy jó eredmény, Xavi alatt is jól játszottak ellenük, csak minden ziccer is kimaradt
Válasz küldése