Igen, ha hátul nincs is senki a padon, előre tényleg hirtelen túltengés van.

Igen, ha hátul nincs is senki a padon, előre tényleg hirtelen túltengés van.
Amennyiben nem,lesz mód belenyúlni,végre van kikhez nyúlni a padon!
Nem bonyolítanám ennyire túl, Enrique és Xavi csapatai két meccsen találkoztak, két meccsen lehetett volna Xavit oktatni játékból. De ez sem Párizsban, sem a visszavágó 30.percéig, Araujo kiállításáig nem történt meg. A kiállításokkal irreálissá vált a barcelonai meccs.
Akkor úgy értetted, hogy csak idegenben mostak le minket és idegenben van örömfocijuk?
Ha már labda....hozok egy kis poént....én biztosan nem más színű labdát láttam, hanem általában amikor a labda nálunk volt, akkor nyugalomban lévő, megpihent labdát láttam sok oldal és visszirányú gördüléssel....miközben guruló, szaladó, fürge és gyors labdát láttam volna szívesen az ellenfél kapuja irányába ....
Rukkolt elő mással? Mondott olyasmit, hogy miért nem nyert Xavi BL-t? Mondott olyasmit, hogy miért volt Xavi kevésbé eredményes? Mondott olyasmit, hogy bezzeg én több trófeát szereztem? Én egyelőre nem láttam, hallottam tőle ilyet. A stílust kritizálta:
Flick-nek hogy sikerült pár hét alatt több ponton előrelépést elérnie? Szinte teljesen ugyanazokkal az emberekkel? Xavi két és fél évig volt edző a Barcelonában. A világ minden ideje a rendelkezésére állt, hogy a Barca-DNS-re legalább foltokban emlékeztető stílusjegyeket felmutasson. Ez Flick-nek néhány hét alatt sikerült.
Ha figyelmesen elolvasod, nem is azt mondtam, hanem, hogy ha ilyennel jön, akkor mással is előrukkolhat. De a lényeg az volt, hogy távolról sem voltak azonosak, de még hasonlóak sem a körülmények, így ilyet mondani teljesen semmitmondó. Lucho sem tudta volna a helyében alkalmazni, még ha akarja sem, sőt megkockáztatom Pep sem. Azoknak a játékosoknak nem csak a képességei voltak nagyon magas szinten, hanem már komoly alapjuk is. Ha összecsődítesz a Chelsea-ből, Leeds-ből, Sevillából, Cityből, Bilbaoból, meg jó ég tudja honnan egy csapatra való kész játékost, azoknak nem fogsz egyik szezonról a másikra egy bonyolult, teljesen más stílust, taktikát átadni. Hiába voltál te játékosként tagja.gránit írta: ↑2024.10.08. 14:52:43Nem is azt hozta fel Enrique, hogy ő eredményesebb volt. Hanem azt, hogy Xavi nem játszatott Barca-stílust. Nem az eredményességről van itt szó.Chino írta: ↑2024.10.08. 14:42:42Azért nézzük már meg akkor kik voltak ott és Xavinál kik. Annak a Bl-győztes csapatnak a gerincét azok alkották, akikbe még Pep ezt beleverte. Alba, Piqué, Dani Alves, Iniesta, Busquets, Messi de még Xavi, sőt Pedro is. Arról nem is beszélve, hogy csatlakozott egy Neymar, Suarez vagy Rakitic a top Messihez.
Xavinak egy-két szezon alatt lecserélődött szinte az egész keret, 2-3 öreg hírmondó maradt (többnyire fékként) cserének az egész csapatban, a második teljes szezonjára még annyi sem. Kapott még Koemanhoz képest is vagy 15 új embert két év alatt 9-10 különböző klubból És még így is 10 pontot vert a Realra a bajnokságban az első teljes szezonjában.
Luchonak inkább azt kellene megmagyarázni, hogyan esett ki a világ egyik, ha nem a legjobb csapatával három év alatt kétszer a BL- negyeddöntőben az Atma, meg egy klasszisokkal gyengébb Juve ellen. (ha már Xavinál a Bl-kudarcokat említjük)
Flick kb ugyanazzal a csapattal játszik most, mint Xavi. Szinte teljesen ugyanazokkal az emberekkel.
Nem is azt hozta fel Enrique, hogy ő eredményesebb volt. Hanem azt, hogy Xavi nem játszatott Barca-stílust. Nem az eredményességről van itt szó.Chino írta: ↑2024.10.08. 14:42:42Azért nézzük már meg akkor kik voltak ott és Xavinál kik. Annak a Bl-győztes csapatnak a gerincét azok alkották, akikbe még Pep ezt beleverte. Alba, Piqué, Dani Alves, Iniesta, Busquets, Messi de még Xavi, sőt Pedro is. Arról nem is beszélve, hogy csatlakozott egy Neymar, Suarez vagy Rakitic a top Messihez.
Xavinak egy-két szezon alatt lecserélődött szinte az egész keret, 2-3 öreg hírmondó maradt (többnyire fékként) cserének az egész csapatban, a második teljes szezonjára még annyi sem. Kapott még Koemanhoz képest is vagy 15 új embert két év alatt 9-10 különböző klubból És még így is 10 pontot vert a Realra a bajnokságban az első teljes szezonjában.
Luchonak inkább azt kellene megmagyarázni, hogyan esett ki a világ egyik, ha nem a legjobb csapatával három év alatt kétszer a BL- negyeddöntőben az Atma, meg egy klasszisokkal gyengébb Juve ellen. (ha már Xavinál a Bl-kudarcokat említjük)
Azért nézzük már meg akkor kik voltak ott és Xavinál kik. Annak a Bl-győztes csapatnak a gerincét azok alkották, akikbe még Pep ezt beleverte. Alba, Piqué, Dani Alves, Iniesta, Busquets, Messi de még Xavi, sőt Pedro is. Arról nem is beszélve, hogy csatlakozott egy Neymar, Suarez vagy Rakitic a top Messihez.gránit írta: ↑2024.10.08. 13:50:21Pontosan. Nekem nagyon meglepő volt, hogy pont Xavi nem tudott átadni edzőként semmit a Barca-DNS-ből, amikor játékosként élő zászlóshajója volt ennek. De hát egy legendás játékosból nem feltétlenül válik legendás edző.
Mindig azt mondtam, hogy nem a Barca-DNS a probléma, hanem éppen annak a hiánya. Hogy eltűntek a kiugratások, altatás utáni ütempasszok, lyukarafuttatások. Eltűntek az egyérintők, az egyérintős labdakihozatalok, villámgyors cikk-cakk passzok. Ehelyett a vonalszélsőket erőltettük, meg a 4-3-3-at erőltettük, miközben nem volt három jó csatárunk, így meg semmi értelme ennek a hadrendnek. A Barca-DNS helyett nézhettük azt, hogy csetlő-botló szélsők vezetik bele a labdát a védőikbe "védelembontás" címszó alatt, miközben a Barca-DNS került pellengérre, holott ez minden volt, csak Barca-DNS nem.
Most viszont egyre több kiugratást látunk, ráadásul szembe a kapuval, ami a leghatékonyabb.
Oké, írtam, hogy nem tisztességes. De Flick tud menni 150-el egy Ladával?
Jó öreg Lucho....agyára ment a párizsi levegő.
Flick stílusa, amit játszat, az Barca DNS?Peter írta: ↑2024.10.08. 13:39:49Lucho :
"Velem a Barcelona a saját DNS-ének megfelelő stílusban futballozott, Xavi alatt viszont nem”
Erről csak a számtalan gránit hsz jut eszembe a múltból, neki végtelen türelme volt ahhoz, hogy megpróbálja kifejteni a Barca DNS lényegét azon fórumtársak számára, akik a "felejtsük már el a Barca DNS" algoritmusra jártak.
Az idő sok mindenre megadja a megfelelő válaszokat....![]()
Pontosan. Nekem nagyon meglepő volt, hogy pont Xavi nem tudott átadni edzőként semmit a Barca-DNS-ből, amikor játékosként élő zászlóshajója volt ennek. De hát egy legendás játékosból nem feltétlenül válik legendás edző.