2024.10.09. 10:31:22
Csatlakozom, minden idők legerősebb támadótrióját kapta meg, és még félig-meddig megvolt a komplett középpályás sor is, amelyik végigverte nemzeti és klubszinten is az egész mezőnyt korábban is. Nem degradálnám le a BL-t, meg kellett azt azért nyerni, és azt sem mondom, hogy nem nagyon jó edző, azért a Párizs is előrelépett vele, meg a válogatott is, legalábbis az akkori állapothoz képest.
Viszont alapvetően azon kívül, hogy minden idők egyik legjobb keretével nyert egy BL-t, igazából nem ért el semmit. És a játék, amit azóta látunk tőle, jó, de nem egy hú de kiemelkedő valami.
Persze eleve úgy lenne igazságos összehasonlítani, amikor a Roma-Celta környékén volt edző, a stílust nem láttam, de 1,3 és 1,39 volt az átlagosan megszerzett pontja, ami elég szánalmas. Persze ha nem az aktuálisan világ legjobb csapatait kapta, Ancelotti is mindig égett, ennek ellenére a legnagyobb edzőként tartják már számon.
De ezzel az egésszel inkább az a gondolom, hogy kicsit feleslegesnek érzem. Már a meccs előtt is kicsit annak éreztem ezt az egyoldalú DNS-hímvessző méregetést, olyan, mintha bizonygatna akarna valamit, de oké, úgy legalább kontextusban volt értelme, de ennek kb semmi. Annak ellenére, hogy ha kicsit el is túlozta, de volt igazság abban, amit mondott.
Viszont Xavi eredményeihez kellett a pragmatizmus, nem tudom, LE bajnokságot tudott-e volna nyerni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy