bence0330 írta: ↑2024.10.04. 23:22:10
Persze, a spanyolok feljönnek majd a meccsek alatt, nem egyik évről a másikra zuhannak le a semmibe, ehhez egy év is kevés, vagy egyáltalán egy tendencia megállapításához, nemhogy pár BL forduló. De ettől még csökken az erejük, ez elkerülhetetlen. A két gigász persze mindig állni fog, remélhetőleg a Madrid mellett mi is elkezdjük majd a következő években felhúzni a lefelé tartó átlagot.
Érdekes dolgok vannak kilátásban.
Tegnap olvastam, már a Marca is arról írt, hogy megegyeztünk a Nike-al, közben linkeltem másik topicba, a FIFA európai jogokat sért az átigazolások kapcsán. Akkor ezek szerint Tebas pedig lábbal tiporja azokat az ostoba szabályaival. Szerintem simán perelhetnénk ezek után, több száz millióval vágott meg minket, részben pont a BL kiesések kapcsán, az átigazolások kapcsán, és a mostani "rendkívüli ráfordítás"(főoldali cikk)-ból adódó veszteség is miatta alakult ki, mert a Barca Studiost felbecsülték 400 millióra, a feléért 200-at vártunk. A héten nyilatkozott Eduard Romeu a volt gazdasági igazgatónk, hogy a közvetítési jogdíjak eladását (két évre osztották el) júniusban még elfogadták az FFP keret bővítésére, júliusban már nem, egy új szabály miatt, amit akkor találtak ki.
Kíváncsi vagyok, ezek a friss hírek milyen következményeket vonnak maguk után. Télen már tudunk vajon szabadon igazolni, és ha igen, akkor kit tudunk félidőben elhozni.
Az alap felvetéshez
https://www.uefa.com/nationalassociatio ... ?year=2025
A németek idén előzhetnek, 2 ponton belül, tavaly 3,3-al többet értek el a spanyoloknál, úgy, hogy a Real BL-t nyert.
A Gironát szétkapták, nekik nem sok esélyük van javítani.
Az Atletico csak azért van versenyben minden téren, mert a tulajok beletoltak 200 milliót, és nyáron erősíthettek, de tegnap már Simeone menesztéséről írtak a lapok.
A Real idén is esélyes.
Nekünk jó lenne, ha erősíthetnénk a keretet, kellenének a bevételek, tavasszal már elvileg az új Camp Nouban játszhatnánk a kieséses szakaszban.
A Bilbaonak most lenne esélye megmutatni magát a nemzetközi porondon, közben Nico Williams, az eddigi legjobbjuk a nyár után valamiért teljesen visszaesett (

)
A Sociedad-ból távozott Le Normand és Merino, Zubimendi is a maradásáról, a csapat visszaeséséről nyilatkozott a héten, ők 25-ek az EL-ben
A Betis FFP problémái is ismertek, ők 26-ak a konferencia ligában.
Szóval úgy néz ki tényleg eléggé visszaestek a spanyolok, kérdés a tegnapi úniós döntésnek lesznek e hatásai a La Liga FFP-re, ami ezek után szerintem teljes mértékben szembe mennek az uniós irányelvekkel, de szerintem ez eddig is nyilvánvaló volt.