Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Persze, relatív értelemben gondoltam erre, az nyilvánvaló, hogy mindig voltak jó focisták ott, meg amúgy Xavit sem hülyéztem le. De azért ez nagyon más szint, mikor felhoz egy Casadót, akit Xavi be sem állított, és ott tartunk, hogy top10 vkp-nak titulálják szerte Európában, és semmit nem tudott vele kezdeni a világ 5 legjobb klubjából kettő. Mint ahogy Yamal is más szint, Cubarsi is, stb.vidra írta: ↑2024.10.31. 18:10:46Szerintem arra gondolt, hogy Flick alatt látszik, hogy egy Bayern, vagy Real Madrid ellen is simán működőképesek, nem csak "Ezzel a fiatal kerettel ennyit tudunk" jelleg.brazilfan írta: ↑2024.10.31. 17:41:41Nem hinném. A La Masia jelentősége Xavi alatt mutatkozott meg a legjobban, amikor elfogytak a védők, és egy kupameccsen először tette be Cubarsít meg Fortot. Meg amikor Cubarsí, Fermin és Yamal alapemberré vált.
Flicknek semmilyen hatása nincs a La Masia működésére. Xavinak volt.
Szerintem arra gondolt, hogy Flick alatt látszik, hogy egy Bayern, vagy Real Madrid ellen is simán működőképesek, nem csak "Ezzel a fiatal kerettel ennyit tudunk" jelleg.brazilfan írta: ↑2024.10.31. 17:41:41Nem hinném. A La Masia jelentősége Xavi alatt mutatkozott meg a legjobban, amikor elfogytak a védők, és egy kupameccsen először tette be Cubarsít meg Fortot. Meg amikor Cubarsí, Fermin és Yamal alapemberré vált.
Flicknek semmilyen hatása nincs a La Masia működésére. Xavinak volt.
Nem hinném. A La Masia jelentősége Xavi alatt mutatkozott meg a legjobban, amikor elfogytak a védők, és egy kupameccsen először tette be Cubarsít meg Fortot. Meg amikor Cubarsí, Fermin és Yamal alapemberré vált.
A Pep-féle team is azért érdekes. Gyakran emlegetik, hogy az egy mekkora generáció volt, de voltak ott nagy különbségek, több esetben 3-4 szezon is elválasztotta őket egymástől. Ráadásul, ha megnézzük Albát vagy Cesc-t, már 16-éves koruk előtt, a cadet-ből vitték el. Már top játékosként jöttek vissza. Speciel én nem is nagyon tekintem őket saját nevelésnek, ahogy Olmot sem igazán. Ha nagyjából ugyanazokban a korosztályos csapatokban játszanak együtt, nálam inkább az jelenti hogy nagy generáció, nem inkább a kor. Nyilván sokszor ez egybevág mint pl. Cubasrsi és Yamal, de Fatit és Casádót nem tudom egy generációba venni, hiába nagyjából ugyanolyan idősek, utóbbihoz inkább Fortot "párosítanám".bence0330 írta: ↑2024.10.31. 13:58:23Amúgy alatta látszik nagyon, mit tud a La Masia. Én nehezen hiszem el, hogy ennyire éles különbségek voltak a korszakokban, hogy régen ott volt a Xavi-Ini-Busi féle (Messit vegyük le a skála széléről), aztán 10 évig semmi, aztán meg újra BL-szintű játékosok fociznak itt Flick alatt. Kisebb különbségek biztos vannak, de alapvetően szerintem ezt sok-sok évig elrontottuk. Az a durva, hogy eközben annyit költekeztünk ugye, hogy még élesebb a kontraszt. Esélyük nem volt bemutatkozni a kölyköknek, tényleg csak egyértelmű klasszis szintű ígéretek kerültek fel, mint kb Fati. Ilyen Casado féle játékosokat tuti, hogy tucatjával adtunk el az évek alatt, ahol az alkatukból és a stíluskülönbségekből adódóan nem is futottak be nagy karriert (szerintem Casado sem lenne kezdő egy PL csapatban). Szinte biztos vagyok benne, hogy egy Alena, Nico féle játékos ugyanúgy simán megállná a helyét Flick alatt a legjobbak ellen is. Ennyit számít az igazi top kategóriás edző, és egy ennyire jól megtervezett, közel tökéletes rendszer. Jelenleg kb úgy érzem, hogy lehet a Juvenilben/B-ben legalább 7-8 játékos, akiket ha beállítanánk (nyilván nem mind egyszerre), nem, vagy alig esne vissza a csapat, és felvennénk velük a versenyt bárkivel.
Én sem hiszem el és a kedvenc slágeremet a fórum nem felejt címűt felrakom, mert Koeman fiatalokkal teli csapata (amikor valamennyi nyugdíjas éppen sérült volt) produkálta azt a nem is emlékszem, de talán 2 hónap körüli szép szériáját, egészen addig, amig vissza nem rakosgatta a nyugdíjasokat....
Szerintem semmi ilyesmi nincs a háttérben. A világ összes munkahelyén elkezdenék kunyerálni az extra szabadnapot a beosztottak, ha meglátják rá az esélytculinho írta: ↑2024.10.31. 09:08:25Én egy dologtól tartok. A Real meccs után a játkosok elkezdték skandálni, hogy kaphassanak 3 nap pihenőt (nem kaptak). Maguk a játékosok is kiéghetnek ettől az intenzív megeröltetéstől. Hiába tudják, hogy ez mennyire eredményes, az emberi szervezet tiltakozik a kizsigerelés ellen.

Megtörténhet, Cruyff-fal és Bobby Robsonnal is megtörtént, a Realnál del Bosquét például BL-győzelem után küldték el.
Ha ezt megteszik, sokféle válasz lehet erre, maradhat minden a régiben, és ahogy írod, lövünk 4-5 gólt, aztán hadd lőjenek hármat, ha találnak rá megoldást. Visszább is lehet lépni egy kicsivel, ha akarunk. Viszont jelenleg ugye ügyes, de azért nem klasszis védőkkel játszunk, akikben az egység, a lestaktika csúcsrajáratása a zseniális. Ha ez valamiért nem működne, lesz egy visszatérő Araujónk, aki nyers minőség önmagában is, próbálja lefutni, aki tudja, szóval pusztán ezzel is lehet váltani. Ha meg még Mingueza is visszajönne, akkor még nagyobb lenne erre a lehetőség, és Chris is nagyon gyors. Szóval ellenfelenként lehet variálni, ha a Madrid megoldja a lescsapdát, Araujo+Mingueza(?)/Chris/jelenlegi kettő közül valamelyik, és akkor a versenyfutás is menne.
Igen, ezeket nézegetem végtelenítve. Persze verhető ez, ha kellő szerénységgel indulsz neki egy meccsnek ellenünk. Meglátjuk, mi várható még!Chino írta: ↑2024.10.30. 22:20:27Itt látszik, hogy mennyire zseniálisan alkalmazzák ezt a lestaktikát. Nagyon beléjük kellett verni, hogy ilyen rendszerességgel és hatékonysággal tudják megvalósítani.
https://x.com/KarbeyFCB/status/18505005 ... -110892787
Itt látszik, hogy mennyire zseniálisan alkalmazzák ezt a lestaktikát. Nagyon beléjük kellett verni, hogy ilyen rendszerességgel és hatékonysággal tudják megvalósítani.vidra írta: ↑2024.10.30. 21:56:55
Ezen a les taktikán is ki van kiakadva mindenki, hogy ez honnan jött. Eddig is benne volt a Flick eszköztárban, de nem ennyire. Nagyon tetszene, ha még jó néhány ilyen okosságot előszednének valahonnan, aztán mindenki csak utánunk loholna a megvalósításában.
Guardiola alatt volt utoljára talán ilyen.
Ez így van rendjén. Aki másként gondolja, az inkább az álmokat kedveli.