Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

Én nem Forttal vagy másokkal akarom összehasonlítani, hanem saját magával. Nem béna, hanem bénult, nem tehetségtelen, hanem tanácstalan. Ha az ő lábára jön a labda az ötös sarkánál, akkor neki kell ellőnie, a képességei egyértelműen megvannak hozzá, valami más hiányzik. Gondolom, dolgoznak rajta, hogy kiderítsék.
Nyilván, mégiscsak egy profi focista. Csak az átlagnál jóval gyengébb ezen a téren, néha ettől még beeshetnek jó lövések, megmozdulások. De ez az, amit szerintem tőle nem kell elvárni. Látszik a váltásoknál, háromszögeléseknél, hogy neki ehhez sokkal több idő kell, tompa benne. Részemről ez rendben is van, ő a jobboldalon a stabilitást adja a kicsit féloldalas rendszerben. Más módokon így is hoz asszisztokat, részemről ez a körülményeket ismerve bőven elég. Nyilván ha Fort focizna ott, egész más lenne az előrejáték a jobboson, cserében sokkal kevésbé lennénk stabilak.
Nem volt mindig ilyen bénult, tanácstalan.
Na ez az egy dolog van (meg 1-1 utolsó passz), amit semmilyen szinten nem rónék fel neki. Ő nem jobb bekk, hanem egy szélre kitett középhátvéd. Ehhez egyszerűen nincsenek meg a skilljei, elöl kifejezetten lassan gondolkozik. Ez bele van kalkulálva azzal, hogy ő a jobb bekk, szerintem. És ehhez képest a gólpasszokat még hozza is, jellemzően akkor, amikor sok ideje van, esetleg egy nagyot tud indítani, vagy ha 1-1 elfutásnál egy alap passz elég hozzá. De kicsiben, kombinatív játékban, vagy akár kapu előtt helyzetben ő nyilván gyenge, ezért lett kh.brazilfan írta: ↑2024.12.09. 10:08:37Adott egy szép gólpasszt.
De a 6. percben Inigo pazar helyzetfelismerése és tűpontos passza után ő is könnyen gólt lőhetett volna az ötösről, ha egyből el merte volna lőni. De nem merte, és nem tudom, hogy miért ilyen gyámoltalan egy ideje, önbizalomhiány-e az oka, vagy taktikai utasítás, hogy tovább kell adnia a labdát.
Itt látszik sajnos, hogy nincs minden posztra 2 játékosunk. Túl van hajszolva, mellé a válogatottban is rendszeresen kezdő.Chino írta: ↑2024.12.01. 19:58:36Lehet, hogy kellene neki már 1-2 meccs pihi vagy legalább nem kezdeni. Fejben szerintem nincs ott meccsek óta, tegnap gyakorlatilag a leggyengébb volt a pályán, ha Cubarsí nem segít be neki annyiszor komoly bajok lehettek volna ott.
A támadásban való gyengébb teljesítmény Yamal nélkül valamennyire érthető. Lehet, hogy fizikailag vagy fejben fáradt el, nagyon kellene már az a Koundé, aki elkezdte a szezont.
Ő maga is jelezte, hogy a kontextusból kiragadva és szándékosan félrefordítva hozta le egy médium amit aztán átvett csomo másik. Köztudott, hogy extra edzéseket végez, hogy a legjobb formában legyen ami látszik is. Brutál ostoba hiba volt tegnap és a támadásban sem tudott annyit segíteni mint korábban folyamatosan. Amit kiemelnék az az ahogy felelősséget vállalt a tegnapiért. Kerekperec elmondta hogy rajta ment el a meccs. Ezt amúgy tulzás kijelenteni. Egyből Araujo jutott eszembe meg a tavalyi arrogáns nyilatkozatai a PSG meccs után. Ég és föld.kmb írta: ↑2024.11.24. 10:13:56Pár nappal ezelőtt nyilatkozta hogy már nem hozza lázba a foci,és ugy tekint rá mint a munkájára.Nos ez még is látszik a játékán pár meccs óta.Ilyen nyilatkozat után szerintem el kellene gondolkozni hogy akkor most mi is a helyzet mert egy olyan játékos nem fér bele sehol aki így fogja fel.
Igen, ez már eléggé a feledés homályába vész. Azt hiszem az első nyolc meccsen minden párharcát megnyerte és az egyik legtöbb labdát szerző játékosunk volt, ment is az Araujoval való hasonlítgatás, hogy a francia felé nőtt. Utána jött egy kis hullámvölgy plusz kitették jh-nak.ElBartimaeus írta: ↑2024.04.11. 17:59:59Hozzá kell tenni, hogy szezon elején a sérülése előtt középen is hibátlan volt. A sérülése után (lehet addigra Gavi is kidőlt) elég sokat hibázott középen, de ne tegyünk úgy, mintha nem lett volna soha sallangmentes középen. Ha egészséges lenne Baldé, jó eséllyel látnánk belső védőként is többször.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azóta javult fel a játéka, mióta Xavi újra a jobbszélen játszatja Araujoval. Amíg belsővédőként játszott, én nem voltam elégedett. Ha valamire erre mindenképp jó hatással volt Xavi lemondása. Meg merte mondani Koundénak (nyomás nélkül-ügye voltak hírek, hogyha nem játszatja középen, akkor keres más csapatot magának), hogy te szélen játszol és kész. Azóta a védelmünk is jobban bírja a nyomást.