Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2024.11.25. 16:28:58

El Sie7e írta:
2024.11.25. 15:54:00
Mindenki tudja milyen az uefa/fifa páros. Abban is igaza van, hogy a focinak meg kell szabadulnia ettől a kettő szervezettől mert a velejéig korrupt és elmúlt az idejük. Egy egyszerű tisztújítással már nem lehet megreformálni ezeket.
Ezzel teljesen egyetértek. Számomra azért is meglepő, hogy ezt Perez mondja, mert ő egy olyan klub tagja, amely nagyon eredményes a jelenlegi rendszerben, és azt gondolná az ember, hogy ennek megfelelően jó neki minden úgy, ahogy jelenleg van. Ennek ellenére kritizálja a rendszert, amit én meglepően nagyszerű dolognak tartok. Pedig a Real Madridtól még nem is várnám el, hogy kritikus legyen, mert ők ebben a rendszerben is megtalálják a számításaikat. A többieknek kellene lázadozniuk, ők meg lapítanak (ez sajnos az életben is gyakran van így, hogy azok lapítanak és megalkuvók leginkább, akiknek amúgy a leginkább érdekükben állna a változás).

Ez az aranylabdás sztori engem nagyon nem érdekel, én az előző szezonra nem osztottam volna ki az Aranylabdát, mert szerintem nem volt egy ilyen szinten kiemelkedő játékos sem.

A szurkolók egymás közötti fikázását meg azért is tartom értelmetlennek, beleértve a Real-szurkolók acsarkodásait is, mert már rég közösek az érdekeink, és ezt a vezetők is így látják. A mezei kommentelők nyomják a fikatúrát, miközben teljesen egyértelmű, hogy a sportdiplomáciában szövetségesek kell hogy legyünk, mint a kosárlabdában. Ott közösen szépen beintettünk a FIBA-nak. Az UEFA-ra, FIFA-ra sincs semmi szükség.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.11.25. 15:54:00

Nem teljesen így mondta.

"I want to make it absolutely clear that Rodri is an excellent footballer, and he is from Madrid. He has our affection and the recognition of Real Madrid. Undoubtedly, he deserved a Ballon d'Or, but not this year. His Ballon d'Or was last year, when he won the treble and scored the decisive goal in the Champions League final,"

"The Ballon d'Or "ought to go to a Real Madrid player, regardless of the criteria applied." "Whether it was Vinícius, as the global fan outcry suggested, and as a poll conducted by L'Equipe indicated, naming Vinícius as the winner with 41% of the votes; or our captain, Dani Carvajal, should additional weight be given for Spain's Euro 2024 victory; or even Jude Bellingham, who also reached the final in the European Cup and had a spectacular season"

"The truth is that it's very hard to explain why a Real Madrid player didn't win. However, certain surprising things have occurred that I want to share. For instance, it is surprising that in UEFA's statement, let’s not forget that for the first time the awards are in partnership with the Amaury Group, the owners of France Football and L'Equipe. It explicitly states that UEFA's entry would not have any impact and that the voting system would remain unchanged and independent"

"They've increased the number of players one must vote for from 5 to 10." "They have also raised the points each journalist can award to a single player from 6 to 15, more than double. It is also surprising that, being football the only global sport in the world, journalists from countries like India, representing 1.5 billion people, are not participating this year in the Ballon d'Or voting. Meanwhile, journalists from countries with less than a million inhabitants have participated for the first time this year"

"without the impact of votes from journalists from just four countries—Namibia, Uganda, Albania, and Finland—Vinícius would have won the Ballon d'Or." "Yet from these four countries, some don’t even include Vinícius in their top 10, giving him not a single point. Can anyone understand that there are journalists who consider Vinícius not to be one of the best in the world and do not give him even one vote? The Finnish journalist has resigned, acknowledging his mistake in voting, and stated that he will never again be part of the Ballon d'Or jury. I appreciate that, at least he recognizes it"

"The organizers of the Ballon d'Or must clarify the criteria by which journalists, many of whom are unknown, operate." "I would ask France Football and L'Equipe, who created the European Cup with Madrid in the 1950s against UEFA's opposition, if it makes sense to now partner with UEFA at this crucial time when European clubs are fighting for their freedom and survival, especially when the European Union courts have ruled that UEFA has been exerting monopoly abuse,"

"The Ballon d'Or must be organized independently, and the votes for this award should be in the hands of individuals of recognized prestige, of the national team managers, who everyone understands are playing for their own reputation with their votes. We do not know who has voted from countries that we do not recognize. Due to all these circumstances, Real Madrid deemed it appropriate not to attend this edition of the Ballon d'Or gala,"
Szerintem teljesen korrekt nyilatkozat. Az aranylabda részéről mindenki azt gondol amit akar de az uefás része meg teljesen igaz. Mindenki tudja milyen az uefa/fifa páros. Abban is igaza van, hogy a focinak meg kell szabadulnia ettől a kettő szervezettől mert a velejéig korrupt és elmúlt az idejük. Egy egyszerű tisztújítással már nem lehet megreformálni ezeket.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.25. 00:43:31

Nincs európai Aranylabda, mára "csak" Aranylabda van.

Nem csak európai játékos és nem csak Európában játszó kaphatja. Elvileg, ha jön a következő Pelé és lő 131 gól 1 év alatt a Santosban, plusz VB-t nyer a braziloknak, simán megkaphatja, szóval mivel globális díj, nekem logikus, hogy nem csak európai újságírók döntenek róla.
De ennyit a sztori sem ér, Perez bulizza ki, hogy a Marca és AS 5-5 újságírója ossza ki és akkor lehet a mindenkori győztes Realos. Arrogáns egy pali.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.24. 21:58:17

LG írta:
2024.11.24. 20:10:10
Eredménytől is szimpátiától függetlenül igaza van Pereznek. Uganda, Namíbia, Üzbegisztán? Nem bántásból, de sok közük nincs ezeknek az országoknak a top futballhoz. Miért is szavaznak ők az európai Aranylabdáról? Nem is csodálkozom, hogy évekig csak Messi vagy CR kaphatta meg, szerintem rajtuk kívül más játékosról nem is hallott egy-két szavazó. :lol:
Mondjuk a TV-ben mindegyik ugyanazt látja szerintem. :)

De ettől még nevetséges az egész, válogatott nyár súlyozott, Vini meg ne süllyedjen megye egyes játékos szintre a válogatottjában, és akkor lett volna esélye. Meg tanuljon meg viselkedni, mert még megye egyes válogatottbeli teljesítménnyel is lett volna esélye, ha nem a legvisszataszítóbb jelenség lenne a top játékosok között.
Mondjuk én tartom, hogy a top30-ba sem szabadott volna nevezni. Azért legyen már valamiféle tartása a sportágnak, egy bizonyos szintet üssön meg a nevezett játékos emberileg.

Ha Bellinghamet reklamálják, arra azt mondom, értem, de Rodri jobb játékos, mint ő, és kész. De ő legalább megérdemelte volna tényleg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.24. 21:46:07

grgly50 írta:
2024.11.24. 17:11:53
"Az Aranylabdának a Real Madridhoz kellett volna kerülnie."
Mostantól legyen két aranylabda, és az egyik mindig a Realhoz kerüljön.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.24. 20:10:10

Eredménytől is szimpátiától függetlenül igaza van Pereznek. Uganda, Namíbia, Üzbegisztán? Nem bántásból, de sok közük nincs ezeknek az országoknak a top futballhoz. Miért is szavaznak ők az európai Aranylabdáról? Nem is csodálkozom, hogy évekig csak Messi vagy CR kaphatta meg, szerintem rajtuk kívül más játékosról nem is hallott egy-két szavazó. :lol:
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.11.24. 17:28:42

Pl a finn szavazó rögtön utána lenyilatkozta, hogy technikai hibát vétett és kihagyta Vinit a top10-ből és rögtön lemondott a jövőbeni szavazati jogáról. Vmi dél amerikai lenyilatkozta, hogy Vini nincs a top10ben nála mert a copán 10szer eladta a labdát. Ezeken megy el az egész. Egyik évben olvastam vmi üzbég vagy ki azért sorolta vissza Lewát mert a fifában kisebb a ratingje és nem tett eleget a NÉMET válogatottal. Szép dolog, hogy mindenkit bevonunk de lehet nem kéne. Mindegy.
grgly50
Capitá del Barça

2024.11.24. 17:11:53

A MARCA írja. - A Real Madrid közgyűlésén Florentino Pérez szerint "Rodri nagyszerű futballista. Minden szeretetünk benne van, de elmondok neked valamit. -Az Aranylabdának a Real Madridhoz kellett volna kerülnie."...."Vannak újságírók, akiket senki sem ismer. Uganda, Namíbia, Albánia és Finnország újságíróinak szavazata nélkül Vinícius megnyerte volna ezt az Aranylabdát."
Ezek szerint le volt zsírozva?! Csak néhány újságíró kimaradt?
Akár így is lehet érteni.
Ejnye, ejnye kedves főnök!
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.10. 13:24:27

FcBarcelona1 írta:
2024.11.09. 11:59:19
https://barcauniversal.com/lamine-yamal ... gy-behind/
Yamal győzelme egyértelmű volt.
Csak Ronaldo Nazarionál nem lett első, aki Savinhot választotta
Rodri 41szavazattal nyert
https://www.nemzetisport.hu/minden-mas- ... -viniciust
Elfogultság nélkül, de Güler milyen alapon lett a második a Golden boy szavazáson? A tavalyi szezon felében sérült volt, a másik részében is alig játszott. Volt kb. 3-400 perce, a Bl-ben pályára sem lépett. Az EB-n nem volt rossz, viszont a török csapat szintjén, amiből valljuk meg nem túl nehéz kiemelkedni ráadásul ráadásul ezt csupán 4 meccsen. Ott volt Mainoo, Zaïre-Emery vagy Neves, aki 19 évesen a PSG alapembere volt, nem mellesleg posztján már a legjobbak között van, de még Garnachot is simán elé tenném. Szerintem, ha nagyon utánéznék tudnék még találni játékost.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.09. 11:59:19

https://barcauniversal.com/lamine-yamal ... gy-behind/
Yamal győzelme egyértelmű volt.
Csak Ronaldo Nazarionál nem lett első, aki Savinhot választotta
Rodri 41szavazattal nyert
https://www.nemzetisport.hu/minden-mas- ... -viniciust
Peter
Director del Fútbol

2024.10.31. 21:14:58

Troym írta:
2024.10.31. 21:03:09
A kiválasztott újságírók pontokat adnak a top10nek. Akit első helyre tesznek,az 15 pont és még a 10. is kap 1 pontot. Kb olyan pontozás, mint egy Forma1, MotoGP stb.
Magyarán úgy is nyerhet szélsőséges esetben, ha egyetlen szavazónál sem te vagy az első, hanem mondjuk kontans második és mindenkinél más az első.
Hoppá, hoppá....ééétem, értem már, de akkor ez egy elég kifinomult szavazás....itt nem nagyon van mozgástér panaszkodni....max hőbörögni, durcizni lehet vagy szembe menni a forgalommal, ahogy láttuk is
Na, köszönöm, okosodtam ma is.... :D
Troym
Director del Fútbol

2024.10.31. 21:03:09

Peter írta:
2024.10.31. 14:23:58
Többen írták korábban, hogy akkor miért nem Carvajal.....na, mivel engem speciel sosem izgatott az általános érdeklődésnél jobban az aranylabda, de ha jól tudom, akkor a végszavazásnál leszűkül a választási lehetőség 3 főre....
A kiválasztott újságírók pontokat adnak a top10nek. Akit első helyre tesznek,az 15 pont és még a 10. is kap 1 pontot. Kb olyan pontozás, mint egy Forma1, MotoGP stb.
Magyarán úgy is nyerhet szélsőséges esetben, ha egyetlen szavazónál sem te vagy az első, hanem mondjuk kontans második és mindenkinél más az első.
Khyzz
Barça B

2024.10.31. 19:17:45

Én úgy gondolom az RM magának generálta ezt a szituációt azzal, hogy már nyár óta mindenhol tényként közlik és nyomasztják a közvéleményt Vini aranylabda marketinggel. Jó játékos ez egyértelmű, de a jelenlegi footballban nem tudnék nála unszimpatikusabb játékost megnevezni, úgyhogy eleinte amikor még gyengébb volt a RM-ban akkor is látszott a potenciál benne és akkor még kedveltem is.

Rodri szerintem teljesen megérdemelt, bár tavaly szerintem jobban részolgált. Én Kroosnak adtam volna mert félelmetesen jó volt és idén látszik a legjobban mennyire hiányzik ő a madridnak. Bellingham szerintem tavaszra visszaesett én emiatt nem neki adtam volna. Carvajal meg aranyos de ne vicceljünk már, még a madrid top5 játékosában sincs benne nemhogy Aranylabdás legyen...
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.31. 17:28:09

LG írta:
2024.10.31. 11:03:55
bence0330 írta:
2024.10.30. 17:37:16

Mármint, mire gondolsz? Szerintem végre igazságot adtak a futballnak. A balhét és a lejáratást leginkább a Madrid generálta egymaga, azon túl szerintem az égegyadta világon nem történt semmi baj. Az újságírók nem tehetnek arról, hogy a játékban és eredményekben is az azt legjobban megérdemlő játékosnak adták a díjat annak ellenére, hogy a Madrid/madridi játékosok a felsőbbrendűségérzetéből fakadóan evidensnek gondolták, hogy ők kapják meg, vagy hogy épp Vini, aki még csak nem is hozott igazán extra számokat tavaly, Rodri a vkp-ról sem volt sokkal lemaradva...
Legjobb csapatot meg amúgy megkapták, edzőt is, szerintem kb minden papírforma volt.
Megérdemelték most azt a 0-4-et, és amúgy nagyon ironikus lenne, ha csak 1-2 szavazaton dőlt volna el a dolog (bár őszintén remélem, hogy Rodri relatív fölényesen nyert), és azon múlt pár szimpátiaszavazat, amit Vini ott mutogatott meccsen, nagyon elbízva magát. :D
...

A rasszizmusos magyarázat a részükről meg kb a leggázabb a világon. Pont fordítva, inkább azt várta, hogy neki adják, mert színesbőrű és bántják (ami amúgy rohadt gáz, de semmi köze ahhoz, ki milyen focista). Ennyi erővel egy horvát másodosztályú játékos is kérhetné a bogyót, ha stimmel a rassz.
Konkrétan viccnek tartom ezt így. Vini azért az előző szezonban a ragnadókon nagyon jól teljesített, a BL győzelemért egyértelműen ő tett a legtöbbet. Rodri pedig nagyon hasznos játékosok, de egyrészt most gyengébb szezont futott, mint a triplázós évben, amikor SENKI nem lobbizott az ő győzelme mellett és még csapaton belül is volt, aki előreb végzett. Akkor én sokkal inkább el tudtam volna fogadni a győzelmét, mint idén. Most voltak sérülései, gyengébb időszakai is, nem lőtt győztes gól BL-döntőben, az EB-n döntőben lesérült, és hoztak egy jobb félidőt nélküle, mit vele. Már az EB MVP díja is necces nálam, sok erős teljesítmény volt a spanyol válogatottban, és nálam azér Olmo és Yamal előtte minimum lettek volna. Nem akarok konteokat gyártani, de ugye voltak anno hírek, hogy Messi Aranylabdája mellett is erősen lobbiztak az arabok a párizsi időszakában, el tudom képzelni, hogy most is volt nyomás a részükről. Mondom, nálam ha tavaly megkapja okés, de idén még ez EB-n is voltak nála jobbak, úgy gondolom, klubszinten pedig még inkább. Vini mellett nálam még Carvajal is min. előtte lenne. De a visszhangok alapján a többség is hasonló véleményem van. Sokadik botrányos döntést sikerült meghozni az évek alatt.

Aztán megint nincs semmi következetesség. Egyik évben a válogatott szereplés a legfontosabb, a másikban a BL. Egyikben a gólok, gólpasszok, most meg DMC-nek adják. Ezek az emberek, akik a döntést hozzák, évről-évre saját magukat is a szempe köpik, na meg az egész futballvilágot. Nem érdemlik meg, hogy szaktekintélyként legyenek számontartva, nem érdemlik meg, hogy egy ilyen díjról ők döntsenek, nem érdemlik meg, hogy ezért a gyalázatért pénzt kapjanak. Kivágnám az összeset, mint a macskát... és hangsúlyozom, nem kifejzetten ez az év borította ki nálam a bilit, hanem a sorozatos bohóckodásaik. És itt megint az kell mondanom, nem vagyok egyedül, egyre több embernél telik be velük szemben a pohár. És hiába vagyok Barca-szurkoló, most örülök, hogy a realosok kiverik a balhék. Nem Vini miatt, hanem az egész szavazás miatt, amivel sikerül egyre inkább lejáratni ezt a díjat. Meg kell reformálni ezt a rendszert, szerintem ez egyértelmű :!:
Azt mondod, hogy a Bl-győzelemért mennyit tett. OK. De Rodri sem sokkal kevesebbet vagy minimum annyit számított a csapatának. Ha azon a poszton nem ő van könnyen lehet, hogy borulnak az erőviszonyok. És szép a Bl-győzelem, de gyakorlatilag, ha úgy vesszük itt is legalább X-re jönnek ki. Két meccsen döntetlent játszottak. Egyikükön sem múlt, hogy melyik csapat ment tovább.
Ezért tartom baromságnak, hogy egy szavazáson 70 %-ban a BL-cím dönt. Ahhoz szükség van még 10+ játékos teljesítményére, akkor mitől számít egyéni díjna?!.
Ugyanúgy beleszámítana a válogatott teljesítmény. Ott sem egyéni teljesítmény dönt. Ráadásul utóbbiban Rodrit külön kiemelték, mint legjobb játékost. Vinicius évek óta csak felsül a brailkonál. Nem hogy nem viszi a hátán a csapatot, inkább lehúzza őket.
Ha most a válogatott és klubszereplést egyenlően vesszük, még akkor is a spanyol felé dől a mérleg nyelve.
Viniciusnak is bőven voltak gyengébb időszakai plusz sérülései.
A statisztikákat pedig mi alapján méred? Ki lőtt több gólt vagy adott több assistot? Nagyon korrekt. Akkor mérjük inkább azt, hogy kinek volt több labdaszerzése vagy szerelése. Mindegyik baromi fontos egy-egy győzelemhez.
Szóval, ha a következetességről beszélünk, akkor kétoldalú a dolog. Sőt ha egy "szakemberekből" álló zsűri döntene (pl. edzők, játékosok, szövetségi kapitányok stb.) nagyobb fölénnyel nyert volna Rodri, mert akkor tényleg szakmai alapon döntenének. A saját szerepkörében mit alkotott, milyen szerepet játszik...
Nem véletlen, hogy az esetek 80-90 %-ában támadók kapják az Aranylabdát. Ha most kivesszük ezt a Messi-Cr egyeduralmat (bár ők is támadók), amióta Aranylabdát követek (Weah-) talán Nedved, Sammer, Cannavaro és Modric volt aki nem echte csatár vagy nem a támadójátékért felelt. Mindez kb. 20 év alatt és nem három-négyszeres győztesekből állt. Szerintem inkább ez nem korrekt. (ami a legnagyobb szégyen szerintem, hogy Ronnaldinho és Rivado csupán egyet-egyet kapott, de ez nem ide tartozik)

Szóval, ha mindent egybe veszünk teljesen jogos, hogy a brazil lemaradt róla, és ezt objektíven mondom és nem azért, mert nagyon kellene kutatnom az emlékezetemben, hogy mikor láttam nála ellenszenvesebb játékost. (az, hogy Realban játszik már csak hab a tortán)
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.10.31. 14:23:58

Troym írta:
2024.10.31. 12:32:47
Sok évtizedig a France Football újságírói, majd edzők és nemzeti csk-k, majd 1/3 újságíró - 1/3 edző - 1/3 szurkoló, majd kiválasztott 100+ edző, majd mostanság 100+ újságíró.
Lerágott csont már ez a mostani, de egy szösszenet még főleg a balhé miatt és abból amit írtál az 1/3-ok említése okán jutott eszembe a lenti gondolat.

Többen írták korábban, hogy akkor miért nem Carvajal.....na, mivel engem speciel sosem izgatott az általános érdeklődésnél jobban az aranylabda, de ha jól tudom, akkor a végszavazásnál leszűkül a választási lehetőség 3 főre....

Ha ebben a háromban benne volt Carvajal is és közismerten foci-csapatsiker-szimpátia a szavazás szempontjai, tehát 2 realos és a harmadik Rodri közül muszáj választani, akkor Vini és Carvajal törvényszerűen egymástől is kellett, hogy "elvegyenek" szavazatokat....mégpedig legnagyobb valószínűséggel éppen a Real szimpatizáns szavazók között....szóval egy csapatból, ha fájó is, de nem biztos, hogy szerencsés több jelölt a végszavazásra....persze akkor meg vélhetően éppen azért lenne balhé... :mrgreen:

Persze ez a balhé is csak akkor balhé, ha valamelyik csapat csinálja, mert a szurkolók között nincs olyan szavazás, ami után ne lenne normális egy kis balhé.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.31. 12:32:47

LG írta:
Ezek az emberek, akik a döntést hozzák, évről-évre saját magukat is a szempe köpik, na meg az egész futballvilágot.
Nem ugyanazok hozzák a döntést, ez a lényege.
Sok évtizedig a France Football újságírói, majd edzők és nemzeti csk-k, majd 1/3 újságíró - 1/3 edző - 1/3 szurkoló, majd kiválasztott 100+ edző, majd mostanság 100+ újságíró.
Azért nem is lehet összehasonlítani Rivaldo, Messi 1., Messi 5, Messi 8., Benzema, Rodri aranylabdáját.
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330 írta:
LG írta:
2024.10.30. 17:02:55
Évről-évre jobban lejáratják ezt a díjat. Ebben az a szomorú, hogy aki szavaznak, elvileg a szakmájuk krémjei. Ebből élnek. Szégyen.
Mármint, mire gondolsz? Szerintem végre igazságot adtak a futballnak. A balhét és a lejáratást leginkább a Madrid generálta egymaga, azon túl szerintem az égegyadta világon nem történt semmi baj. Az újságírók nem tehetnek arról, hogy a játékban és eredményekben is az azt legjobban megérdemlő játékosnak adták a díjat annak ellenére, hogy a Madrid/madridi játékosok a felsőbbrendűségérzetéből fakadóan evidensnek gondolták, hogy ők kapják meg, vagy hogy épp Vini, aki még csak nem is hozott igazán extra számokat tavaly, Rodri a vkp-ról sem volt sokkal lemaradva...
Legjobb csapatot meg amúgy megkapták, edzőt is, szerintem kb minden papírforma volt.
Megérdemelték most azt a 0-4-et, és amúgy nagyon ironikus lenne, ha csak 1-2 szavazaton dőlt volna el a dolog (bár őszintén remélem, hogy Rodri relatív fölényesen nyert), és azon múlt pár szimpátiaszavazat, amit Vini ott mutogatott meccsen, nagyon elbízva magát. :D
...

A rasszizmusos magyarázat a részükről meg kb a leggázabb a világon. Pont fordítva, inkább azt várta, hogy neki adják, mert színesbőrű és bántják (ami amúgy rohadt gáz, de semmi köze ahhoz, ki milyen focista). Ennyi erővel egy horvát másodosztályú játékos is kérhetné a bogyót, ha stimmel a rassz.
Konkrétan viccnek tartom ezt így. Vini azért az előző szezonban a ragnadókon nagyon jól teljesített, a BL győzelemért egyértelműen ő tett a legtöbbet. Rodri pedig nagyon hasznos játékosok, de egyrészt most gyengébb szezont futott, mint a triplázós évben, amikor SENKI nem lobbizott az ő győzelme mellett és még csapaton belül is volt, aki előreb végzett. Akkor én sokkal inkább el tudtam volna fogadni a győzelmét, mint idén. Most voltak sérülései, gyengébb időszakai is, nem lőtt győztes gól BL-döntőben, az EB-n döntőben lesérült, és hoztak egy jobb félidőt nélküle, mit vele. Már az EB MVP díja is necces nálam, sok erős teljesítmény volt a spanyol válogatottban, és nálam azér Olmo és Yamal előtte minimum lettek volna. Nem akarok konteokat gyártani, de ugye voltak anno hírek, hogy Messi Aranylabdája mellett is erősen lobbiztak az arabok a párizsi időszakában, el tudom képzelni, hogy most is volt nyomás a részükről. Mondom, nálam ha tavaly megkapja okés, de idén még ez EB-n is voltak nála jobbak, úgy gondolom, klubszinten pedig még inkább. Vini mellett nálam még Carvajal is min. előtte lenne. De a visszhangok alapján a többség is hasonló véleményem van. Sokadik botrányos döntést sikerült meghozni az évek alatt.

Aztán megint nincs semmi következetesség. Egyik évben a válogatott szereplés a legfontosabb, a másikban a BL. Egyikben a gólok, gólpasszok, most meg DMC-nek adják. Ezek az emberek, akik a döntést hozzák, évről-évre saját magukat is a szempe köpik, na meg az egész futballvilágot. Nem érdemlik meg, hogy szaktekintélyként legyenek számontartva, nem érdemlik meg, hogy egy ilyen díjról ők döntsenek, nem érdemlik meg, hogy ezért a gyalázatért pénzt kapjanak. Kivágnám az összeset, mint a macskát... és hangsúlyozom, nem kifejzetten ez az év borította ki nálam a bilit, hanem a sorozatos bohóckodásaik. És itt megint az kell mondanom, nem vagyok egyedül, egyre több embernél telik be velük szemben a pohár. És hiába vagyok Barca-szurkoló, most örülök, hogy a realosok kiverik a balhék. Nem Vini miatt, hanem az egész szavazás miatt, amivel sikerül egyre inkább lejáratni ezt a díjat. Meg kell reformálni ezt a rendszert, szerintem ez egyértelmű :!:
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.10.31. 10:55:48

Troym
Director del Fútbol

2024.10.31. 10:42:36

brazilfan írta:
2024.10.31. 09:44:20
grgly50 írta:
2024.10.30. 21:03:42
Gyanítom, hogy meg van az oka, hogy miért nem engedték el.
És Ancelotti miért nem volt ott? Ő nemcsak jelölt volt, hanem meg is kapta a díjat, őt senki nem utálja, nem megosztó személyiség. Megsértődött, hogy hiába lobbizott Vinicius mellett? Vagy szerződés köti, hogy mindent a klub érdekeiben kell tennie, és a távolmaradás volt a klub érdeke?
Én 60+osan a világ egyik legsikeresebb edzőjeként tojnék rá a hisztis hülyegyerekre, meg a maffiafőnök elnökre, már többször lenyilatkozta, hogy Madrid után megy nyugdíjba, de még ha ki is rúgná Perez, csak még nagyobb balféket csinálna önmagából. Ilyet sosem tettek volna meg mondjuk egy Di Maria miatt, aki szerintem focitudásban és emberségben is köröket ver Vinire.

Egy Viniért elmenni all-inre? kb 2 év és a sivatagban lesz, addig meglövi szezononként a 15-20 gólját és ennyi.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.31. 09:44:20

grgly50 írta:
Gyanítom, hogy meg van az oka, hogy miért nem engedték el.
És Ancelotti miért nem volt ott? Ő nemcsak jelölt volt, hanem meg is kapta a díjat, őt senki nem utálja, nem megosztó személyiség. Megsértődött, hogy hiába lobbizott Vinicius mellett? Vagy szerződés köti, hogy mindent a klub érdekeiben kell tennie, és a távolmaradás volt a klub érdeke?
NewNagyatyesz
Barça B

2024.10.30. 22:45:45

Azért az durva, hogy odaát mennyire megsértődtek a világra csak azért mert nem Vinni nyert. Ehhez néhány gondolatot hozzáfűznék...
- Vini is megnyerhette volna, de szerintem nagyon megosztó a személyisége. Pl. CR-nek is az volt, de azért őt meg aki nem kedvelte is elismerte. Vini sokat balhézik és ez jobban nyomot hagy az emberekben, mint a góljai. Még a Madrid szurkolók egy része sem kedveli. Ez nagyban közrejátszott szerintem.
- nekem kicsit erős, hogy Madridban mindenki Vinit várta Aranylabdásnak. Részben ők is hibásak, mert elhitették vele. Carlo is nyilatkozott, hogy tuti Vini nyeri. Ebben nekem az a legdurvább, hogy ott volt a csapatban az EB-t nyerő Carvajal, az EB dontőt játszó Belligham, vagy a visszavonult Kroos. Mindegyik zseniális idényt produkált. Valahol szerintem gáz ennyire nyomni az egyik játékosodat a többivel szemben.
- mint írtam így is nyerhetett volna Vini és bár nálam kevesen utálják jobban, de nem lett volna érdemtelen a díja. Nem kedvelem, de kicsit sajnálom, mert onnan nehéz lesz aranylabda közelébe kerüljön, hiszen potenciálisan esélyes lehet Mbappe és Belligham is a jövőben (bár egyik sem brillirozik most). Ráadásul lehet nyomot hagy a madridiak viselkedése is a jövőbeni szavazáskor.

Rodri nyert és nem érdemtelenül, viszont nekem is izlelni kell egy kicsit, mert az ő posztja nem igazán aranylabda kompatibilis.

Ami érdekes, hogy egyrészt spanyol gyerek nyert, aki ráadásul madridi születésű ha jól tudom, de odaát mindenki csalást emleget. Carvajal gratulált, a többiek nem tudom. Ez rettentő sportszerűtlen!

Olvastam már itt-ott, hogy ha jobban a Cityből a Reálba menne. Szerintem ezek után nem fog, amit nem bánok, mert nekik óriási fogás lenne középre.

Végül nem tudom, hogy volt e aranylabda záradék Vini szerződésében, de ha volt a korábbi klubja az előzetes média hírek miatt biztosan csalódott. Remélem nem költöttek el előre a pénzt :-)
grgly50
Capitá del Barça

Troym írta:
2024.10.30. 13:17:38
Viszont mindennél jobban égne a pofám, ha mondjuk 100-200 gólpont, vagy bánomisén milyen érdemek mellett, de valamiért nem Pedri / Gavi / Yamal / Rahinha / akárki kapná az aranylabdát és erre nem engednénk el mondjuk Aitanáékat, Flicket, Cubarsit, stb a saját kategóriájuk díjátadójára.
Gyanítom, hogy meg van az oka, hogy miért nem engedték el. Lehet, hogy butaság, de nem lehetetlen.
Madridban nagyon jól ismerik Viniciust. Tudják/tudjuk, hogy milyen akaratos, nárcisztikus egyén. Képes lenne kiverni a balhét Párizsban. Az nagyobb botrány lenne, mint a távolmaradás.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.10.30. 19:04:13

A madridisták számára már-már pléhlabadává és a csalás szinonímájává vált az Aranylabda, holott, ha Vinicius nyerte volna, ötvenen mentek volna, hogy "elhozzák"!

-----------------------------

Mi mint Barca szurkolók sem fitymáltuk a díjat!!!
  • A világ minden tájáról szavaz 100 szakújságíró, akik jellemzően nem is ismerik egymást, tehát a véleményük egymásétól független.
  • Utólag közzéteszik a szavazati listát, tehát ellenőrizhető.
Akkor hol itt a hiba/csalási lehetőség?!
Mindenki megbolondult?!
Olyannak kell lennie egy aranylabdásnak, akinek a játékáért a nézők (még az ellenfél szurkolói is) kimennek a meccsre (és ezt nem üzleti okokra hivatkozásul írom)!
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.10.30. 17:54:30

Gavi ott volt a gálán?
Visca el Barca! =D>
Peter
Director del Fútbol

2024.10.30. 17:54:06

bence0330 írta:
LG írta:
2024.10.30. 17:02:55
Évről-évre jobban lejáratják ezt a díjat. Ebben az a szomorú, hogy aki szavaznak, elvileg a szakmájuk krémjei. Ebből élnek. Szégyen.
Mármint, mire gondolsz?
Csatlakozom a kérdezőhöz, nekem sem sikerült megfejtenem a gondolatot... :D

Illetve számomra inkább az olvasható ki ebből, hogy Te másként szavaztál volna, ami természetesen elfogadható, csak a hsz fogalmazási része miatt szóltam hozzá.
Válasz küldése