LG írta: ↑2024.10.31. 11:03:55
bence0330 írta: ↑2024.10.30. 17:37:16
Mármint, mire gondolsz? Szerintem végre igazságot adtak a futballnak. A balhét és a lejáratást leginkább a Madrid generálta egymaga, azon túl szerintem az égegyadta világon nem történt semmi baj. Az újságírók nem tehetnek arról, hogy a játékban és eredményekben is az azt legjobban megérdemlő játékosnak adták a díjat annak ellenére, hogy a Madrid/madridi játékosok a felsőbbrendűségérzetéből fakadóan evidensnek gondolták, hogy ők kapják meg, vagy hogy épp Vini, aki még csak nem is hozott igazán extra számokat tavaly, Rodri a vkp-ról sem volt sokkal lemaradva...
Legjobb csapatot meg amúgy megkapták, edzőt is, szerintem kb minden papírforma volt.
Megérdemelték most azt a 0-4-et, és amúgy nagyon ironikus lenne, ha csak 1-2 szavazaton dőlt volna el a dolog (bár őszintén remélem, hogy Rodri relatív fölényesen nyert), és azon múlt pár szimpátiaszavazat, amit Vini ott mutogatott meccsen, nagyon elbízva magát.

...
A rasszizmusos magyarázat a részükről meg kb a leggázabb a világon. Pont fordítva, inkább azt várta, hogy neki adják, mert színesbőrű és bántják (ami amúgy rohadt gáz, de semmi köze ahhoz, ki milyen focista). Ennyi erővel egy horvát másodosztályú játékos is kérhetné a bogyót, ha stimmel a rassz.
Konkrétan viccnek tartom ezt így. Vini azért az előző szezonban a ragnadókon nagyon jól teljesített, a BL győzelemért egyértelműen ő tett a legtöbbet. Rodri pedig nagyon hasznos játékosok, de egyrészt most gyengébb szezont futott, mint a triplázós évben, amikor SENKI nem lobbizott az ő győzelme mellett és még csapaton belül is volt, aki előreb végzett. Akkor én sokkal inkább el tudtam volna fogadni a győzelmét, mint idén. Most voltak sérülései, gyengébb időszakai is, nem lőtt győztes gól BL-döntőben, az EB-n döntőben lesérült, és hoztak egy jobb félidőt nélküle, mit vele. Már az EB MVP díja is necces nálam, sok erős teljesítmény volt a spanyol válogatottban, és nálam azér Olmo és Yamal előtte minimum lettek volna. Nem akarok konteokat gyártani, de ugye voltak anno hírek, hogy Messi Aranylabdája mellett is erősen lobbiztak az arabok a párizsi időszakában, el tudom képzelni, hogy most is volt nyomás a részükről. Mondom, nálam ha tavaly megkapja okés, de idén még ez EB-n is voltak nála jobbak, úgy gondolom, klubszinten pedig még inkább. Vini mellett nálam még Carvajal is min. előtte lenne. De a visszhangok alapján a többség is hasonló véleményem van. Sokadik botrányos döntést sikerült meghozni az évek alatt.
Aztán megint nincs semmi következetesség. Egyik évben a válogatott szereplés a legfontosabb, a másikban a BL. Egyikben a gólok, gólpasszok, most meg DMC-nek adják. Ezek az emberek, akik a döntést hozzák, évről-évre saját magukat is a szempe köpik, na meg az egész futballvilágot. Nem érdemlik meg, hogy szaktekintélyként legyenek számontartva, nem érdemlik meg, hogy egy ilyen díjról ők döntsenek, nem érdemlik meg, hogy ezért a gyalázatért pénzt kapjanak. Kivágnám az összeset, mint a macskát... és hangsúlyozom, nem kifejzetten ez az év borította ki nálam a bilit, hanem a sorozatos bohóckodásaik. És itt megint az kell mondanom, nem vagyok egyedül, egyre több embernél telik be velük szemben a pohár. És hiába vagyok Barca-szurkoló, most örülök, hogy a realosok kiverik a balhék. Nem Vini miatt, hanem az egész szavazás miatt, amivel sikerül egyre inkább lejáratni ezt a díjat. Meg kell reformálni ezt a rendszert, szerintem ez egyértelmű
Azt mondod, hogy a Bl-győzelemért mennyit tett. OK. De Rodri sem sokkal kevesebbet vagy minimum annyit számított a csapatának. Ha azon a poszton nem ő van könnyen lehet, hogy borulnak az erőviszonyok. És szép a Bl-győzelem, de gyakorlatilag, ha úgy vesszük itt is legalább X-re jönnek ki. Két meccsen döntetlent játszottak. Egyikükön sem múlt, hogy melyik csapat ment tovább.
Ezért tartom baromságnak, hogy egy szavazáson 70 %-ban a BL-cím dönt. Ahhoz szükség van még 10+ játékos teljesítményére, akkor mitől számít egyéni díjna?!.
Ugyanúgy beleszámítana a válogatott teljesítmény. Ott sem egyéni teljesítmény dönt. Ráadásul utóbbiban Rodrit külön kiemelték, mint legjobb játékost. Vinicius évek óta csak felsül a brailkonál. Nem hogy nem viszi a hátán a csapatot, inkább lehúzza őket.
Ha most a válogatott és klubszereplést egyenlően vesszük, még akkor is a spanyol felé dől a mérleg nyelve.
Viniciusnak is bőven voltak gyengébb időszakai plusz sérülései.
A statisztikákat pedig mi alapján méred? Ki lőtt több gólt vagy adott több assistot? Nagyon korrekt. Akkor mérjük inkább azt, hogy kinek volt több labdaszerzése vagy szerelése. Mindegyik baromi fontos egy-egy győzelemhez.
Szóval, ha a következetességről beszélünk, akkor kétoldalú a dolog. Sőt ha egy "szakemberekből" álló zsűri döntene (pl. edzők, játékosok, szövetségi kapitányok stb.) nagyobb fölénnyel nyert volna Rodri, mert akkor tényleg szakmai alapon döntenének. A saját szerepkörében mit alkotott, milyen szerepet játszik...
Nem véletlen, hogy az esetek 80-90 %-ában támadók kapják az Aranylabdát. Ha most kivesszük ezt a Messi-Cr egyeduralmat (bár ők is támadók), amióta Aranylabdát követek (Weah-) talán Nedved, Sammer, Cannavaro és Modric volt aki nem echte csatár vagy nem a támadójátékért felelt. Mindez kb. 20 év alatt és nem három-négyszeres győztesekből állt. Szerintem inkább ez nem korrekt. (ami a legnagyobb szégyen szerintem, hogy Ronnaldinho és Rivado csupán egyet-egyet kapott, de ez nem ide tartozik)
Szóval, ha mindent egybe veszünk teljesen jogos, hogy a brazil lemaradt róla, és ezt objektíven mondom és nem azért, mert nagyon kellene kutatnom az emlékezetemben, hogy mikor láttam nála ellenszenvesebb játékost. (az, hogy Realban játszik már csak hab a tortán)