2024.12.01. 11:53:21
Úgy látszik, megegyeztek csapaton belül a karszalagról, nagyon helyesen. Majd ha Ara visszatér, akkor kerülhet le esetleg róla, bár nálam az is kérdéses.
Az elmúlt hetekben elkezdte hozzáadni a játékához, amit hiányoltunk páran még a Leedsből, nem olyan éles még mindig benne, de már elkezdte eltenni 16-20-ról a gólokat. Egyfelől pech, hogy pont most, mikor elkezdett kifújni a csapat, másfelől szerencse, mert így már hajlamos ő is támogatás nélkül gólt lőni, márpedig támogatást most nem sűrűn kap. Talán ő őrizte meg egyedül relatíve stabilan a szintet, amit korábban produkált, kb 4 meccsből 3-szor klasszis, és mom-esélyes, Pedri hol klasszis, hol eltűnik, Lewy ugyanez, esetleg Inigót lehet még idevenni, aki elég stabil, max néha 1-1 hiba becsúszik. És továbbra is végigsprinteli a meccseket, a Brest ellen volt tán a legdurvább, nem is értem, hogy bírja, zsinórban két meccsen lőttünk abból gólt, hogy ő annyira hajtja 90 percen át a védőket, hogy a nagy számok törvénye alapján szerel is belőle, és gól a vége. Azt még megértem, ha valaki vitatja, hogy ő a jelenlegi talán legjobb játékos Európában, de ha úgy használom, hogy a leghasznosabb, akkor szerintem sok vita nem lehet, ha nem ő alakítaná ki a legtöbb helyzetet a ligában, és asszem európában, vagy nem neki lenne a legtöbb gólpontja, csak negyedennyi, még akkor is simán mehetne ezért a címért.
Borzasztóan kellene neki a játszótárs, meccsenként vagy 20 olyan szitu van, mikor megkapja a labdát, keresi a mozgó embert, nem látja, megpróbál egy nagy passzt adni, akár kényszerítővel, a társak nem veszik jól át, vagy nem játsszák jól meg, vagy kihagyják a ziccert, nagyon kíváncsi vagyok, télen tudunk-e valakit igazolni, mert különben ha Yamal-Raphinha páros így egyben nem lesz végig egészséges, óriási bajban leszünk. Tényleg egy Bryan Gil szinttel is előrébb lennénk, valakivel, aki ha nem is egy g+a király, de labdaügyes, lehet vele focizni, ha a kettő közül az egyik sérült/pihen. De persze jó lenne egy rendes szélsőt hozni, akivel ténylegesen alig lenne visszalépés. Addig ilyen lesz, többször lesz ő vesztes meccsen a csapat legjobbja, egyedül nem tud mindent megcsinálni, pedig majd beleszakad, úgy próbálja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy