Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.22. 08:54:19

Raphinha 1 gól és 1 gólpasszra Vinicius tavalyi "aranylabdás" teljesítményéhez.
Nem Viniciust akarom degradálni, hanem Raphinhát akarom ezzel kiemelni és megdícsérni.
Eddig is látszott, hogy jó igazolás, a bajnoki címhez sokat tett hozzá.
Remélem fejben tud koncentrálni egész szezonban, és elkerülik a sérülések.
https://www.mundodeportivo.com/us/en/so ... k-nrt.html
https://www.football-espana.net/2024/10 ... poor-taste

Ennek a csávónak valaki fizessen egy kört a helyi kocsmában. :)

Szerk: ha mégis jönne Nico Williams vagy más szélső a nyáron, én tényleg kipróbálnám Raphinhát csatárban Lewy helyett, összjátékban sokkal jobb, gólerős is, és elég jól fejel. Középen sokkal jobb, és a letámadás is jobb lehetne.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.22. 01:38:51

Ha még hozzá tudja adni a játékához ezt is, hogy nem játszik igazán nagy meccset, mégis hozza a gólpontokat (mint Bellinghem), az is egy elég komoly fegyvertény lehet. Az szerintem nem kérdés, hogy átlagban ő a legjobb a nagy meccseken, valahogy, valamit mindig összehoz, akár épp gyilkológép napja van, akár nem.

Párszor visszanéztem azt az első gólt, mintha tenne egy reflex fejelőmozdulatot előrefelé, de lehet csak belelátom, érdekelne, volt-e legalább egy adag tudatosság benne, a nyilvánvaló mázlifaktoron túl, ha már ott volt a labda.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.13. 12:17:06

Visszatért az őszi extra Raphinha. Ha ilyen napot fognak ki Yamallal együtt, akkor nem tudom, van-e olyan védelem, amelyik megállíthatja őket.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.13. 00:55:25

Semmi szükség nem volt rá, hogy Mbappét a pályán kelljen ápolni, nem kellett stabilizálni az állapotát, az a ráérős fáslizás időhúzásnak és kizökkentésnek tűnt. Teljesen egyetértettem Raphinhával, ő és a Barca focizni jött ide, de az orvosi táska útban volt, le kellett vinni.

Mindkét gólja szépségdíjas volt, nagyon jól játszott, ő volt a legjobb.
bence0330

2025.01.13. 00:17:43

Nem sok konvencionális elem szorult belé. Mindent kb máshogy csinál, mint mások, a gólokat is máshogy rúgja, a passzai is egészen érdekesek, maga a mozdulat, a néha kicsit elvadultan költői ötletei, a mozgása, mindene. Sok esetben szerintem ez amiatt van így, mert nem egy igazán tehetséges játékos, vagy legalábbis a tehetsége messze elmarad attól, amit a pályára tesz, vagy épp más játékosokétól, nem kell Yamalig sem menni.
Kihagyja a kihagyhatatlant, aztán Haalandként fejeli be a nehezebbiket, leviszi az orvosi táskát a pályáról, lefutja a Liga leggyorsabb játékosát, még gyorsan odatesz egy gólt meg gólpasszt a biztonság kedvéért, átveszi az MVP díjat, aztán egy teljesen értékelhetetlen napszemüvegben jön vissza trófeát átvenni, amit csak valami elvesztett fogadás validálhat kb.

Viszont 30 gólpontja van már, és alig vagyunk túl a féltávon, persze ez attól is függ, meddig jutunk a kupában és a BL-ben, ideális esetben még csak most vagyunk féltávnál.

Remélem a mai meccsel vége a 2-3 meccses gödörnek, amibe került, és összeáll a gyilkos Yamal-Rapha páros megint, ami ezzel a Yamal 2.0-val még durvább lehet, mint eddig volt...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rumig
Entrenador del Barça

2025.01.09. 23:16:25

bence0330 írta:
2025.01.09. 18:00:15
Az hagyján, de az a jelenet is mi volt, amikor lecserélték, aztán visszajött a pályára. :D Nyilván nem szándékos szívatás volt, gondolom, Gavi (asszem ő volt) jelezhette, hogy cserét kér, de az lehet csak a pont volt az i-n.
Frenkienek átadni a karszalagot futott ki a pálya szélére, csak úgy tűnt elsőre, mintha őt cserélnék le, mert pont váltott a kamera, ahogy elkezdett a pad felé futni.

Gavi előtte pár perccel, azután hogy földön maradt, pont hogy azt jelezte, hogy rendben van, nem kér cserét. Ezért is volt csalódott a lecserélésekor, amit Flick egy atyai öleléssel tett rendbe.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.09. 18:52:11

Meg van rendelve a Raphinha mezem szóval remélem összekapja magát. :lol:
Szerintem nehéz az a CSK szalag, és sokáig jól bírta de most kicsit megrokkant alatta. Testileg és lelkileg is valszeg messze van a 100%-tól.

Bízok benne hogy a döntőre összeszedi magát. Szerintem is jó lenne ha kevesebbet gondolkozva és nem izgulna annyit a játékszituációkon. Az működött neki ősszel amikor zsigerből döntött és sokszor váratlant húzott pl. a Bayern elleni távoli gólja.
Egyetértek hogy neki így kéne játszania, nem pedig óvatos türelmes meggondolom stílusban, az nem megy neki jól, jönnek a lassúságok, hibák. Önbizalmon múlik szerintem elsősorban. Flickben bízok hogy a döntőre felrázza Raphinhát.
bence0330

2025.01.09. 18:00:15

Az hagyján, de az a jelenet is mi volt, amikor lecserélték, aztán visszajött a pályára. :D Nyilván nem szándékos szívatás volt, gondolom, Gavi (asszem ő volt) jelezhette, hogy cserét kér, de az lehet csak a pont volt az i-n.

Kisebb sérülés miatt nem volt ott a kupameccsen, remélem csak ezért volt ennyire bűngyenge, vagy Laporta féle beszélgetés dermesztette le, főleg a második félidőben, az mély lejtő volt, ott már tényleg egy passzt nem tudott megcsinálni. Ha meg mégis, az sajna pont Lewyre jött ki. :D

Az első gólban volt érdeme bőven, de azért nagy mák, hogy Yamal a pályán lehetett, nem lett volna ebből második gól anélkül. Persze jó lenne, ha még egy center is a pályán lenne, azért mindenki posztján nem tud egyszerre egyedül villogni, minden meccsen, pedig próbálja ezt csinálni.

Viszont a cselei nagyon feljavultak idénre, rendre ki tud már alakítani így helyzeteket, és egyre inkább kaszálgatják el a 16-os előterében, illetve a támadásépítés során nagyon sok okos kis test-bokacselt mutat be, mint az első gól előtt. Nyilván nem a kicsi szintjén, de már hoz egy jó erős közepest.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.09. 16:19:59

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre kevesebb jó megoldása. Rossz volt nézni, hiszen tudjuk, hogy nagyon a szívére veszi, ha nem megy a játék. Persze az is ugyanúgy megviseli, ha lecserélik, de én nem hagytam volna fent kínlódni.
A stáb helyében próbálnám megnyugtatni, valahogy ellazítani, a döntőben nagy szükség lesz rá.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.01.08. 14:58:11

Troym írta:
2025.01.07. 21:03:40
Kb. elmondta, amit mindenki gondol a futballvilágban a Barcáról amúgy is, ne legyünk már képmutatóak, hogy valami sokkoló, vagy amatőr nyilatkozatot tett. Pont akkor lett volna gáz, ha elkezdi szajkózni, hogy nem nagy dolog, ez egy nagy klub stb.
Valljuk inkább be:
A klub reputációja a béka hátsója alatt van.
Minden megkeresett játékos csak még több biztosítékkal lesz hajlandó érkezni, hogy ne járjanak úgy, mint Olmo, minden ügynök biztos még több jutalékot kér...

A PR rémálom meg nem Raphinha nyilatkozata, hanem ez az ügy maga, inkább azzal foglalkozzon Laporta.
Közben amit lehetett Laporta is elkövetett, igazából komolyabb pénzt játékos eladásokból lehetne generálni, csak ha senki se akar menni úgy nehéz. Minél tovább kell menni a BL-ben az a tavalyi utolsó kör is most nagyon hiányzik, ha jól tudom, amiatt maradtunk le a klub vb-ről is. Ami szintén bevétel. Ilyen amerikai és hasonló túrákból lehet nagy pénzeket szakítani, csak már így is sok a meccs és nem is nagyon fér bele a naptárba.
Lehet szidni Laportát, de amiből lehetett pénzt csináltak, a nadrágszíj meg lett húzva, többet nem nagyon lehet tenni.

Ami meg a nyilatkozatot illeti, semmi újat nem mondott, gondolom nyáron is hasonlóan fogunk tudni igazolni, mint ahogy Olmo szerződésében is van, ha nem sikerül regisztrálni, inyenes lelépés nagy fizetéssel, csak más menni is fog. Túl kell élni ezt az időszakot, és ahhoz a pályán is eredményekre van szükség, mert a pénzek úgy fognak jönni. Bíztam benne, hogy tavaly nyáron volt a mélypont és innen felfelé megyünk, de sajnos még mindig nem
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.08. 11:17:15

Ronaldinho&Barca írta:
2025.01.08. 10:42:53
Gündogan mikor kinyitotta a száját és valós problémákat említett a culék fellázadtak és köpködték, a fórum nagy részével egyetemben, kíváncsi vagyok Raphinhára is ez a sors vár-e, egy biztos nekem óriásit nőtt a szememben, hatalmas szezonja van, óriásit melózik, e mellett nem vak és elmondja őszintén a gondolatait, ami kb nyílt titok, ahogy tette Xavi is. Ritka nagy játékos, eddig is kedveltem, de most mint embert is becsülöm.
Gündogan esete kicsit más. Rákenni egy játékosra a vereséget, ezzel az egész öltöző hangulatát felborítani nem profi játékosra vall. Ez olyan mint Raphinhára kenni az Atletico elleni vereséget, mert tiszta ziccereket rontott. A brazil azért diplomatikus és intelligens, egyáltalán nem volt durva, amit beszólt. Nem sértett meg vele senkit, nem állt bele senkibe. Egy korrekt nyilatkozatot tett, bár nagyon kiragadták ezt az egy választ. Ha az egész nyilatkozatot nézzük, szerintem egyáltalán nem ment neki Laportáéknak. Ha a többi hasonló kérdésre adott válaszait nézzük, az összes olyan volt, reméljük, hogy hamarosan jó híreket kapunk, bízunk benne, hogy az illetékeseknek sikerül megoldani, reméljük nemsokára pályán lesznek stb.
Csak könnyebb egy egész interjúból egy mondatot kiragadni és így eladni.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.08. 11:04:43

Nem hiszem, hogy Raphinhának aggódnia kellene. Ha megpróbálják ilyen balhék után még őt kitenni, mert el merte mondani az igazat a klub alkalmazottai közül egyedüliként, akkor szerintem vasvillával kergetik el Laportáékat.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.01.08. 10:42:53

Gündogan mikor kinyitotta a száját és valós problémákat említett a culék fellázadtak és köpködték, a fórum nagy részével egyetemben, kíváncsi vagyok Raphinhára is ez a sors vár-e, egy biztos nekem óriásit nőtt a szememben, hatalmas szezonja van, óriásit melózik, e mellett nem vak és elmondja őszintén a gondolatait, ami kb nyílt titok, ahogy tette Xavi is. Ritka nagy játékos, eddig is kedveltem, de most mint embert is becsülöm.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Mihu
Director del Fútbol

2025.01.08. 10:37:23

csababarca írta:
2025.01.08. 10:02:14
Óriásit nőtt a szememben ezzel a nyilatkozattal, kimondta amit valójában gondol az egészről, kb mindenki.
Nem kell finomkodni, ki kell mondani a bajokat.

Bravó Raphinha!
Annyi, hogy aki legutóbb kimondta az igazat, az onnantól kezdve sz.ros seggű volt és nyáron távozott :lol: :lol:
Meg az is látszik a pálya széli videóból, hogy Jóska bának nem feltétlenül tetszett a produkció és csak azért nem verte nyakon, mert 27 kamera vette őket :D
Kép
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.08. 10:07:35

Végre, nem a folyamatosan mindenhonnan ömlő fekália, hogy "weareback" meg a hasonló népbutítások.

Raphi kimondta a valóságot, tökéletesen igaza van, csak a vak nem látja, hol tart ez a klub.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.01.08. 10:02:14

Óriásit nőtt a szememben ezzel a nyilatkozattal, kimondta amit valójában gondol az egészről, kb mindenki.
Nem kell finomkodni, ki kell mondani a bajokat.

Bravó Raphinha!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.08. 08:23:25

bence0330 írta:
2025.01.07. 21:00:05
Megértem, hogy Laporta elbeszélgetett vele utána, egy ilyen kijelentés PR szempontból szerintem egy rémálom.
Én is értem, hogy Laportának nem hiányzott, de szerintem Raphinha felelősségteljesen nyilatkozott, és azok után, hogy a pályán mindig csapatkapitányként, vezérként játszik, most is komolyan vette a karszalaggal járó felelősséget.
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.07. 21:03:40

Kb. elmondta, amit mindenki gondol a futballvilágban a Barcáról amúgy is, ne legyünk már képmutatóak, hogy valami sokkoló, vagy amatőr nyilatkozatot tett. Pont akkor lett volna gáz, ha elkezdi szajkózni, hogy nem nagy dolog, ez egy nagy klub stb.
Valljuk inkább be:
A klub reputációja a béka hátsója alatt van.
Minden megkeresett játékos csak még több biztosítékkal lesz hajlandó érkezni, hogy ne járjanak úgy, mint Olmo, minden ügynök biztos még több jutalékot kér...

A PR rémálom meg nem Raphinha nyilatkozata, hanem ez az ügy maga, inkább azzal foglalkozzon Laporta.
bence0330

2025.01.07. 21:00:05

brazilfan írta:
2025.01.07. 20:46:23
Gündogan egy vesztes meccs után mondott valamit, ami az öltözőre tartozott volna, Raphinhától viszont többször is rákérdeztek Olmóék regisztrációjára, amikre ő többféleképpen válaszolt. Azért sem tartom szerencsétlennek, amit mondott, mert a regisztrációs ügy nem ma, Raphinha szavaiból derült ki, hanem hetek óta tart, sokakat foglalkoztat, állandó téma a sajtóban, és mindenkit bizonytalanságban tart.
Nem teljesen ugyanaz, de a bizonytalanság szerintem még mindig jobb, mint amikor látja a sajtó hogy a játékos is frusztrált. Megértem, hogy Laporta elbeszélgetett vele utána, egy ilyen kijelentés PR szempontból szerintem egy rémálom.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.07. 20:46:23

Gündogan egy vesztes meccs után mondott valamit, ami az öltözőre tartozott volna, Raphinhától viszont többször is rákérdeztek Olmóék regisztrációjára, amikre ő többféleképpen válaszolt. Azért sem tartom szerencsétlennek, amit mondott, mert a regisztrációs ügy nem ma, Raphinha szavaiból derült ki, hanem hetek óta tart, sokakat foglalkoztat, állandó téma a sajtóban, és mindenkit bizonytalanságban tart.
bence0330

2025.01.07. 20:14:27

Az látszik, hogy a csapat eléggé kész van fejben, de ettől még nagyon rossznak tartok egy ilyen nyilatkozatot, bármennyire is nagy kedvencem. Szerintem ez nagy hiba, mert eddig csak találgatni lehetett ezt a "gyengeséget" a csapaton belül, így meg eléggé tény. Gündogannál sem értettem ezzel egyet.
kmb
Jugador d'estrella

2025.01.07. 20:07:13

Hát nagyon úgy néz ki hogy valakik elérték a kitűzött célt,hogy teljesen szétbomlasszák ezt a fiatal,a jövőben nagyon sokra hivatott csapatot.Araujo lelép,Raphinha nyilatkozgat,a háttérben fúrják a klubbot...mi jöhet még?Hogy ide nem jön jó ideig senki az szerintem biztos,de az is hogy sokan távoznak is.Szép volt Spanyolország.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.07. 19:40:23

Raphinha nem nagyon finomkodott a mai sajtótájékoztatón, gondolom az egész csapatnak kivan a töke ezzel a folyamatos regisztrációs huzavonával.

“Dani Olmo’s registration case may AFFECT FUTURE SIGNINGS. I can’t tell you no, otherwise I would be LYING and I don’t like that… I’m not that kind of person”.
“The truth is that if I were at another club and I saw this situation, I do NOT know if I’d think it was the RIGHT CLUB for me”.
However, when I came, I knew the situation of the club, I had to wait a lot… I don’t regret anything”.

Laporta el is kapta 1-2 szóra a mai edzés előtt
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Zoldbela
Jugador d'estrella

2024.12.14. 20:05:59

MessiNeymarSuarez írta:
2024.12.12. 14:52:15

Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. ....
A kérdés csak az, hogy hol kezdődik az a bizonyos "kifacsarás". Ha a Barca játékosai már ott tartanának, akkor az angol és a német élcsapatok játékosait már kezdhetjük is "temetni" . :D
bence0330

2024.12.13. 16:03:08

Én sem hiszem, onnan lehetett tudni, hogy nincs komoly sérülése, hogy teljes mámorban rohant be a pályára a harmadik gólnál. Eszébe sem jutott többször azután szerintem, hogy nem szerzett újabb gólt Yamal újabb zseniális külsőjéből. Kettejük (játék)kapcsolatát amúgy remekül leírta az utána következő jelenet, Rapha bocsánatkérően tette fel a kezét és nézett Yamalra (pedig azért becsúszva kellett lőni, szóval nem volt egy 100-as ziccer, "csak" egy nagy helyzet), ő meg rögtön jelezte rá feltett hüvelykujjal, hogy semmi gond. Nem is csoda, azért az ő trivela zseni gólpasszaihoz azért kellettek Rapha menetrendszerű érkezései, és az (eddig) elég komoly befejezései, ami eddig 2/2 volt belőle.

Celta-Las Palmas ellen is húzta a csapatot, de 1-1 gólt még eltehetett volna erőn felül, az más helyzet. Én még abban is biztos vagyok, hogy amikor a 15. beindulása felett huny szemet az összes csapattárs, és már eléggé ideges, akkor sem a gólpontja számát akarja gyarapítani, hanem meg akarja nyerni a csapatnak a meccset.

Itt akkor lett volna baj, ha kihagyja azt a helyzetet, statisztikailag szerintem nem jó döntést hozott, de ha ilyen önbizalma van, vállalja csak el. Yamalra mondjuk ráfért volna a gól.

Viszont továbbra is úgy gondolom, mint Yamalnál is, hogy az ő játékát egy igazán jól mozgó kilencesnél lehetne kimaxolni, akkor aztán osztogathatnának szépen. Az éppen jó formában játszó Torrres erre remek.
Válasz küldése