Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.18. 17:34:56

Peter írta:
2025.01.18. 17:10:44
Ha én játékos vagyok és baromira nem akarok tárgyalásokkal foglalkozni, mert a pálya az én területem és nem a tárgyaló, akkor bizony szükségem van az ügynökre.
Rabiot jut eszembe, ahol az édesanya tárgyal(t).... :D

Nem univerzális zsenik a sportolók (ha vannak is közöttük), ahogyan senki sem. Van akit egy tárgyalás jobban elfáraszt, mint a favágás.

Szóval engem nem zavarnak az ügynökök és viselje a játékos a saját választásának a következményeit, akár jó, akár rossz értelemben.

A választások örök igazsága, ahogy választunk, azt kapjuk.... :D
Főleg azért igaz, mert - tisztelet a kivételnek - a focisták jobb szó híján írom, hogy aluliskolázottak, még más sportágakhoz képest is, sokuknak 8 általános a legmagasabb végzettségük, érettségije se mindnek van, plusz az elvégzett iskolákon is végig rugdossák őket.
Persze nem az iskolai papír önmagában tesz okossá, de azért van jelentős összefüggés.
Nem véletlen ritka, mint a fehér holló, hogy volt focistákból nagy üzletember stb válna.

Ha ezt a tényt összerakjuk a többmillió Eurós szerződések jogi, gazdasági bonyolultságaival, plusz sok focista nem is a munkáltató ország állampolgára, nem is anyanyelvén kell letárgyalni, leírni, átlátni stb. akkor azért látszik miért kellenek ügynökök.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.18. 17:10:44

Ha én játékos vagyok és baromira nem akarok tárgyalásokkal foglalkozni, mert a pálya az én területem és nem a tárgyaló, akkor bizony szükségem van az ügynökre.
Rabiot jut eszembe, ahol az édesanya tárgyal(t).... :D

Nem univerzális zsenik a sportolók (ha vannak is közöttük), ahogyan senki sem. Van akit egy tárgyalás jobban elfáraszt, mint a favágás.

Szóval engem nem zavarnak az ügynökök és viselje a játékos a saját választásának a következményeit, akár jó, akár rossz értelemben.

A választások örök igazsága, ahogy választunk, azt kapjuk.... :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.18. 16:47:12

gránit írta:
2025.01.18. 11:55:45
FcBarcelona1 írta:
2025.01.18. 07:35:55
haragszanak Araujo ügynökére, mert a vezetőség szerint azt akarja, hogy ingyen, aláírási pénzért távozzon, a héten pedig, hogy nem adtak át minden információt Araujonak.
Miért nem Araújóval beszéltek személyesen, közvetlenül? Miért van szükség egy közvetítőre? Ezeket az ügynököket elzavarnám a francba. Semmi szükség rájuk.
Ja, hát elég nagy élősködői a sportnak, de azért pl. egy Mendes elég jó szezrődéseket tud kiharcolni a játékosainak.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.18. 11:55:45

FcBarcelona1 írta:
2025.01.18. 07:35:55
haragszanak Araujo ügynökére, mert a vezetőség szerint azt akarja, hogy ingyen, aláírási pénzért távozzon, a héten pedig, hogy nem adtak át minden információt Araujonak.
Miért nem Araújóval beszéltek személyesen, közvetlenül? Miért van szükség egy közvetítőre? Ezeket az ügynököket elzavarnám a francba. Semmi szükség rájuk.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.01.15. 10:37:40

ocsike83 írta:
2025.01.15. 08:50:36
Valakinek van valami hivatalos infója (táblázata, stb) arról, hogy ki mennyit keres jelenleg a csapatban?
Az adatok ismeretében az ember jobban átlátná, hogy jelenleg mennyiért tartunk itt egy Fati, FDJ, Ferran hármast.
Miközben a jövő védelmének egyik vezére, aki kb. a "mi kutyánk kölyke", valószínűleg a kevés pénz miatt távozófélben van....
Az említett 3-as távozna nyáron, Lewa 1 év múlva, egész jól állnánk.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ocsike83
Capitá del Barça

2025.01.15. 09:22:51

bence0330 írta:
2025.01.15. 09:08:39

Ezt szokták alapul venni, de ez is tippmix, jól példázza a dolgot, hogy mióta kiállt Frenkie és azt mondta, hogy neki sokkal kevesebb a fizetése, random módon drasztikusan levitték itt is. Tételezzük fel, hogy Frenkie igazat mondott, elvileg Lewy magasan a legtöbbet kereső játékos idén már.
Köszönöm szépen. Ha ennek a táblázatnak a fele igaz, már az elég komoly probléma. Illetve kicsit érthető is Araujo problémája.

FDJ, Fati és Ferran.... :roll:
Més que un club :P
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.15. 09:08:39

ocsike83 írta:
Valakinek van valami hivatalos infója (táblázata, stb) arról, hogy ki mennyit keres jelenleg a csapatban?
Az adatok ismeretében az ember jobban átlátná, hogy jelenleg mennyiért tartunk itt egy Fati, FDJ, Ferran hármast.
Miközben a jövő védelmének egyik vezére, aki kb. a "mi kutyánk kölyke", valószínűleg a kevés pénz miatt távozófélben van....
Ilyen nem lehetséges, a fizetések nem nyilvánosak. :) Ezek általában megalapozott tippek, nagyságrendileg stimmelni szoktak, persze nem mindig.

https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/

Ezt szokták alapul venni, de ez is tippmix, jól példázza a dolgot, hogy mióta kiállt Frenkie és azt mondta, hogy neki sokkal kevesebb a fizetése, random módon drasztikusan levitték itt is. Tételezzük fel, hogy Frenkie igazat mondott, elvileg Lewy magasan a legtöbbet kereső játékos idén már.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ocsike83
Capitá del Barça

Més que un club :P
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.14. 12:40:03

MD, Sport-en fent van Laporta sajtótájékoztatója az utóbbi hónapok eseményeiről. Szerintem egész korrektre sikerült, nem mutogat ujjal (túlságosan) senkire, a véleményét elmondja.
Nekem pár dolog szemet szúrt
-Nike szerződés, 2011-ben és 2021-ben (távozása, érkezése) lényegében ugyanolyanok voltak a bevételek
Ha nyáron kötjük meg, hogy tudjunk igazolni, regisztrálni, 300 millióval kevesebb a mostaninál
-jogi hercehurca, Dec 27-én benyújtott VIP papírokról, amihez még garanciákat kértek, követelmények amik jogilag nem felelnek meg
Mindenki azt lép, amit akar, (La Liga fellebbezése) amíg a törvényeknek megfelel
-ellenzék, akkor lépnek, amikor megvan az 1/1, csökkentek a kiadások, nőttek a bévételek. Hol voltak, amikor a klub a legnehezebb körülmények között volt.
-Araujo-hoz ragaszkodnánk, de nekem úgy jött le, hogy ő távozna, amit megtehet, ha minden félnek megfelel

Szerk: Sport VIP eleadás részletei
Ha jól értelemezem, 40 milliós garanciát várt a La Liga (CSD-s előzetes hírek szerint 2025 februárjában fog eleve életbe lépni)
A Quatari cég elutalta a 30 milliós teljes részét, a Szaúdi január 3-án 28-at, és akkor kerültünk 1/1-be.
De a 30 milliós utalás nem volt elég Olmo vagy akár Pau fél éves regisztrációjához?
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.13. 10:53:30

brazilfan írta:
2025.01.13. 10:23:10
Megszokott dolog és a sportszerűség is azt diktálja, hogy a pályára nem lépett tartalékok is ugyanúgy megkapják a bajnoki vagy a kupaérmeiket, ez tegnap este is így volt.

De az, hogy ter Stegen, a sérült csapatkapitány vette át a kupát, vagy hogy Bernal ott akart lenni a meccsen, és ő is megkapta az érmet, az nagyon egységes csapatszellemet sugárzott, mindenki egyformán része a csapatnak, életkortól és a közösségen belüli fontos vagy kevésbé meghatározó szerepétől függetlenül.
Abszolút, gyönyörű jelenet volt, látszott, hogy TS alig akarja elfogadni, nagyon jól esett neki (nyilván). Most hallottam a kommentátorokat, általában a kezdősípig nem figyelek, szóval nem tudom megerősíteni, de mondták, hogy a Barca nagyon szigorúan megvárja félidei kifutásnál, hogy mindenki egyszerre jöjjön ki, más csapatnál ez jóval lazább. A csapat nagyon egyben van, minden téren, most épp fizikailag is a szünet miatt. De az egység szerintem végig kifogástalan volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.13. 10:23:10

Megszokott dolog és a sportszerűség is azt diktálja, hogy a pályára nem lépett tartalékok is ugyanúgy megkapják a bajnoki vagy a kupaérmeiket, ez tegnap este is így volt.

De az, hogy ter Stegen, a sérült csapatkapitány vette át a kupát, vagy hogy Bernal ott akart lenni a meccsen, és ő is megkapta az érmet, az nagyon egységes csapatszellemet sugárzott, mindenki egyformán része a csapatnak, életkortól és a közösségen belüli fontos vagy kevésbé meghatározó szerepétől függetlenül.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.12. 16:16:43

Bizony, már 2019-20 körül eszetlen fizetésekről, bónuszokról, szerződéshosszabbításokról, érzelmi alapú értelmetlen döntésekről, túl sok politikáról, írogattunk és beláthatatlan következményekről.....
Peter írta:
2020.02.05. 00:12:37
Böjt....határozatlan időtartamú böjt veszi kezdetét... #-o
Csak azóta bármelyik nap, bármelyik órájában a mindenkori elnökségnek végtelen számú utat lehetett volna választania arra, hogy nem érzelmi alapon eszetlenül, hanem ésszel és értelemmel a rációt választva gatyába rázzák a klubot.
gránit írta:
2025.01.12. 13:08:42
A koronavírustól teljesen függetlenül is hatalmas problémák voltak akkor már. Ezek időben jóval megelőzték a koronavírust.
Troym írta:
2025.01.12. 13:33:41
Voltak gondok, de nem omlott volna össze a kártyavár.
Rossz volt az irány, de egyáltalán nem volt megfordíthatatlan és menthetetlen. A klub nagysága és az ebből adódó jó értelemben vett tehetelenségi erő még mindíg dobja a lehetőségeket a megfelelő irányba tereléshez.

Csak ész és szakma kell hozzá, semmi több.
(ebből a fele ma már adott, Flick)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.12. 15:07:25

Troym írta:
Ha annyi az "Olmo-ügy", hogy van egy dokumentumlista, aminek teljességét és beérkezési idejét kell vizsgálni, akkor ez a világ legegyszerűbb ügye.

Ha minden szükséges dokumentumot beküldtünk időre => a klubnak van igaza, a Liga téved, Laporta win, Tebas lost

Ha nem minden szükséges dokumentumot küldtünk be, vagy nem időre => a Ligának van igaza, a klub téved

Viszont élnék a gyanúperrel, hogy ennél bonyolultabb a dolog, mert ha tényleg minden szükséges dokumentum és igazolás a rendelkezésünkre állt időre, akkor felmerül a kérdésem, hogy dec27.-én és dec 30.-án a jogászaink miért a bíróságon "akartak nyerni" Olmo regisztráció ügyben és miért nem a dokumentumok összekészítésén, beküldésén dolgoztak?

Ha olyan jogszabályra hivatkozik a Liga, ami nem hatályos, akkor szintén nyertünk, hátra lehet dőlni, egy független nem sportszakmai bíróság is azt az ítéletet hozza, hogy nekünk van igazunk.
gránit írta:
A koronavírustól teljesen függetlenül is hatalmas problémák voltak akkor már. Ezek időben jóval megelőzték a koronavírust. A járvánnyal a bevételeink 26%-a esett ki, mintegy 224 millió euró. Az összeomlásnak az volt a legfőbb oka, hogy a klubnak a 2020-2021-es szezonban 1,136 milliárdos kiadása volt. Magyarán, a koronavírus nélkül is iszonyatos veszteséggel zárult volna az az év.
Viszont már 2020 nyarán "életbe lépett nálunk" az FFP, csak nem hirdették Bartoék, hanem elsunnyogták, de a számokból látszik. +40 millióval zártuk az átigazolási piacot és eltüntettük Suarez, Arthur, Rakitic, Vidal, Semedo, Rafinha és Turan fizetését, a túloldalon beregisztráltuk Destet, Trincaot, Pjanicot, de szerintem már akkor kb 3-1hez igazolhattunk...(nyilván tippelek) A Pjanic ügy kb játékoscserének volt eladva emlékeim szerint, a Trincao esetben arra hivatkoztak, hogy még a Covid előtt januárban aláírtak mindent.
Összefoglalva:
Most jutunk el odáig, amit régóta írok.
Suarez nem azért távozott, mert Koeman .csög. ha lehetett volna ő is megtartja. Vagy 5 éve korlátoz az FFP, már Bartóék elkezdték szabadulni a játékosoktól, benne a 30+ milliós fizetésű Suareztől, Koemannak annyi maradt, hogy Luuk jobban fejel, mint Neymar.
Ahogy Gránit is írta
Már az Arthur-Pjanic cserénél is kezdhették volna valamit, már a szakadék szélén egyensúlyoztunk, és 600 milliós bevételte jött 1100 milliós kiadás. 480 milliós hiány. Bartó év közben mondta, akkor most már kormányozzatok ti, itt lépett be Laporta, Tebas meg kitette a seriff jelvényt, hogy nono, le vagytok korlátozva.
CSD hozott egy ideiglenes határozatot, amit a Barcelonai bíróság nem mert, mint Gavinál, amit akkor mégis visszavont. (Már itt gyanús lehetett volna, hogy valami most sem lesz kerek Olmo kapcsán)

Most buknak ki a határidők, és az, hogy amit elvárt volna Tebas, 2025 februárjában lép életbe. Nem fogom visszaeresni, Gavinál is valami ilyesmit csinált, visszamenőleg hatott a meghozott döntése.
Azért vitték bíróságra, mert látták, hogy az A (Stegen sérülése), B (Nike szerződés), C (bíróság) sem fog érvényesülni, de a C és a D (VIP páholy) döntés között bíztak a bíróság ítéletében, így érkeztünk el a VIP páholyok sürgős eladásához, ami lehet, hogy nem a legelőnyösebb.
Majd lassan kiderül minden a CSD végső határozata után.
Egyenlőre biztató.
Ha nekünk ítélnek, perre kellene vinni, mert Laportát továbbra is támadni fogják az előnytelen szerződések (gazdasági, játékos), de akkor fel tud mutatni egy papírt, hogy jogtalanul korlátozták, és nem csak most, hanem amíóta átvette a vezetést
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.12. 14:12:08

jclayton írta:
2025.01.12. 14:02:42
A Pjanic-Arthur csere viccesebb volt egy egyszerű játékoscserénél. A Barcelona és a Juventus kölcsönösen felértékelték egymás játékosait, így sikerült eladni Arturt papíron 72 millióért és -szintén papíron- 60 millióért jött Pjanic. Mind a két csapat így pozitívba fordította az üzleti évét, merthogy a bevétel azonnali bevétel és meglátszik a számokon, a kiadás pedig amortizációként számolódik el, így eloszlik több évre, a szerződés időtartamára. Így lehetett a semmiből pénzt gyártani. Aztán a liga becsukta ezt a kiskaput (és mindkét játékos rosszul járt).
Valami rémlik, de a lényeg, hogy szorongathatott már akkor minket az FFP, csak kussoltak róla.

Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy a Real hasonlóan állt 2020-ban, csak Perez hamarabb felismerte a dolgokat, mert abban a szezonban ők nem vettek senkit és eladtak 110 millióért és még a következő szezonban is +50 m egyenleggel zártak és 2-3 év alatt elküldték Ramos, Varane, Hakimi, Bale, Marcelo, Isco, Casemiro, Diaz stb, hogy szabaduljanak a fizuktól bármi áron. Gyorsabban és jobban gondolkodtak üzleti szempontból.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.12. 14:06:07

Troym írta:
2025.01.12. 13:59:16
a fizetések is csökkentek a capology szerint olyan 30 millióval 357ről 327re
Ez annak idején engem is megtévesztett. Olyan elképesztő bónuszokat kaptak, amik a capology-n nem jelennek meg. Messi fizetése, ahogy lent írtam, már bőven meghaladta az évi 100 millió eurót. Még akkor sem lett volna gond, ha a capology által megírt 398 millió eurót fizettünk volna a játékosoknak, a közel egymilliárdos bevétel mellett. A gond az volt, hogy valójában sokkal többet fizettünk nekik, olyannyira, hogy még évekkel később is százmilliókkal tartoztunk nekik.

https://www.capology.com/club/barcelona ... 2019-2020/
jclayton
Jugador d'estrella

2025.01.12. 14:02:42

Troym írta:
[Viszont már 2020 nyarán "életbe lépett nálunk" az FFP, csak nem hirdették Bartoék, hanem elsunnyogták, de a számokból látszik. +40 millióval zártuk az átigazolási piacot és eltüntettük Suarez, Arthur, Rakitic, Vidal, Semedo, Rafinha és Turan fizetését, a túloldalon beregisztráltuk Destet, Trincaot, Pjanicot, de szerintem már akkor kb 3-1hez igazolhattunk...(nyilván tippelek) A Pjanic ügy kb játékoscserének volt eladva emlékeim szerint, a Trincao esetben arra hivatkoztak, hogy még a Covid előtt januárban aláírtak mindent.
A Pjanic-Arthur csere viccesebb volt egy egyszerű játékoscserénél. A Barcelona és a Juventus kölcsönösen felértékelték egymás játékosait, így sikerült eladni Arturt papíron 72 millióért és -szintén papíron- 60 millióért jött Pjanic. Mind a két csapat így pozitívba fordította az üzleti évét, merthogy a bevétel azonnali bevétel és meglátszik a számokon, a kiadás pedig amortizációként számolódik el, így eloszlik több évre, a szerződés időtartamára. Így lehetett a semmiből pénzt gyártani. Aztán a liga becsukta ezt a kiskaput (és mindkét játékos rosszul járt).
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.12. 13:59:16

gránit írta:
2025.01.12. 13:48:43
2020 nyarán valóban plusszal zártuk a nyári átigazolási szezont, 111 milliós kiadás, 154 milliós bevétel. De ez a költségvetésünknek csak egy parányi része, így hibát követ el az, aki csak ezt veszi alapul.
Pont nem a +40 millió, hanem sok sztár fizuja akart lenni a mondandóm lényege. Igen +40 milliónyi transzferdíj tényleg valami, de a fizetések is csökkentek a capology szerint olyan 30 millióval 357ről 327re, és utána a Messi-Griezmann távozással ment ez le 260 körülire, mert hiába távoztak ők ketten, megjelent 10 milliós bérrel a rendszerben Ferran, Fati, Depay és talán Aguero is.
De igazából covid óta vannak szabályozás miatti megszorítások, csak az elején letojták, mert talán valaki írta is, hogy az FFP kalkulációk minimum néhány részét 3 évre számolják...(de ezt már tényleg nem tudom)
gránit
Director del Fútbol

2025.01.12. 13:48:43

Troym írta:
gránit írta:
A koronavírustól teljesen függetlenül is hatalmas problémák voltak akkor már. Ezek időben jóval megelőzték a koronavírust. A járvánnyal a bevételeink 26%-a esett ki, mintegy 224 millió euró. Az összeomlásnak az volt a legfőbb oka, hogy a klubnak a 2020-2021-es szezonban 1,136 milliárdos kiadása volt. Magyarán, a koronavírus nélkül is iszonyatos veszteséggel zárult volna az az év.
Viszont már 2020 nyarán "életbe lépett nálunk" az FFP, csak nem hirdették Bartoék, hanem elsunnyogták, de a számokból látszik. +40 millióval zártuk az átigazolási piacot és eltüntettük Suarez, Arthur, Rakitic, Vidal, Semedo, Rafinha és Turan fizetését, a túloldalon beregisztráltuk Destet, Trincaot, Pjanicot, de szerintem már akkor kb 3-1hez igazolhattunk...(nyilván tippelek)
Összeomlott volna. Olyan szinten fenntarthatlan volt a gazdálkodásunk, hogy még a járvány nélkül is veszteségesek voltunk. Egy jó költségvetési sapka pedig pont preventív, és pont az a célja, hogy nem hagyja az ilyesmit megtörténni. Már csak azért is, mert Messi és a többiek gigászi fizetését még évekkel utána is fizette a klub, olyannyira fenntarthatatlan volt az egész. Még 2023 őszén is több mint 200 millió euróval tartoztunk nekik.

https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... sok-miatt/

Amit a Liga csinál, az egy utólagos dorgálás és gáncsoskodás, ahelyett, hogy az egész rémálom meg sem történt volna.

2020 nyarán valóban plusszal zártuk a nyári átigazolási szezont, 111 milliós kiadás, 154 milliós bevétel. De ez a költségvetésünknek csak egy parányi része, így hibát követ el az, aki csak ezt veszi alapul.

https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... verein/131
superman
Jugador d'estrella

2025.01.12. 13:47:28

gránit írta:
...
Mikor volt az a pont, ahol szerinted a Ligának be kellett volna avatkoznia a klub pénzügyeibe, ha jószándékkal van a Barca felé?
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2025.01.12. 08:13:36
Úgy néz ki, hogy a liga sem a szabály alkotó sem az ellenőrző feladatait nem jól látja el.
Tegnap Olmo topicban linkeltem, a CSD döntésében szerepel, hogy a Barca Dec 31-én benyújtotta a papírokat, hogy megfelel az FFP-nek, amire Jan 02 kapott választ. Vizsgálják majd a folyamatot.
Ha annyi az "Olmo-ügy", hogy van egy dokumentumlista, aminek teljességét és beérkezési idejét kell vizsgálni, akkor ez a világ legegyszerűbb ügye.

Ha minden szükséges dokumentumot beküldtünk időre => a klubnak van igaza, a Liga téved, Laporta win, Tebas lost

Ha nem minden szükséges dokumentumot küldtünk be, vagy nem időre => a Ligának van igaza, a klub téved

Viszont élnék a gyanúperrel, hogy ennél bonyolultabb a dolog, mert ha tényleg minden szükséges dokumentum és igazolás a rendelkezésünkre állt időre, akkor felmerül a kérdésem, hogy dec27.-én és dec 30.-án a jogászaink miért a bíróságon "akartak nyerni" Olmo regisztráció ügyben és miért nem a dokumentumok összekészítésén, beküldésén dolgoztak?

Ha olyan jogszabályra hivatkozik a Liga, ami nem hatályos, akkor szintén nyertünk, hátra lehet dőlni, egy független nem sportszakmai bíróság is azt az ítéletet hozza, hogy nekünk van igazunk.
gránit írta:
Viszont már 2020 nyarán "életbe lépett nálunk" az FFP, csak nem hirdették Bartoék, hanem elsunnyogták, de a számokból látszik. +40 millióval zártuk az átigazolási piacot és eltüntettük Suarez, Arthur, Rakitic, Vidal, Semedo, Rafinha és Turan fizetését, a túloldalon beregisztráltuk Destet, Trincaot, Pjanicot, de szerintem már akkor kb 3-1hez igazolhattunk...(nyilván tippelek) A Pjanic ügy kb játékoscserének volt eladva emlékeim szerint, a Trincao esetben arra hivatkoztak, hogy még a Covid előtt januárban aláírtak mindent.
gránit
Director del Fútbol

jclayton írta:
2025.01.12. 08:52:23
Érdemes időrendbe rakni az eseményeket, mert ahogy távolodunk tőle, annál kevésbé látjuk az ok-okozatot. A fizetési sapkát évente kétszer vizsgálják felül és aktualizálják, egyszer februárban, egyszer meg valamikor szeptemberben. A covid-járvány 2020 -nagy edit lent februárjában-márciusában tört ki, akkor történtek a pánikszerű lezárások és bezárások, ami óriási bevételkiesést okozott a csapatoknak. Az addig is nagyban költő és nagy bevételeket besöprő Barcelonánál meg különösen. A csapat privát problémája, hogy az aktualizáció fél évvel később elcsúszva éreztette a hatását a bérsapkán és minden más korlátozáson. Illetve a Bartomeu-féle inkompetens vezetés, akit szerintem senki sem menteget, nagyjából ugyanazt gondolta precedens híján, mint sok más vezetőség - hogy úgyis találnak valamilyen kiskaput, így nem is kell oldani semmit. Hát, nagyot tévedtek.

https://www.skysports.com/football/news ... ue-support

Ha bárki komolyan gondolja, hogy jó az, amit a Liga jelenleg tesz, akkor erre abban az időszakban fokozottan szükség lett volna. Akkor lett volna rá szükség. A Liga ehelyett egy olyan szervezet, ami hagyta az ámokfutót 350-nel száguldozni, pedig már nagyon régóta száguldozott, ami már réges rég mérhető és ellenőrizhető volt. Ehelyett akkor sétált oda és tette rá a totálkáros autóra a kerékbilincset, amikor az már nekihajtott a falnak.
superman
Jugador d'estrella

2025.01.12. 12:45:41

gránit írta:
2025.01.12. 12:42:46
superman írta:
2025.01.12. 09:11:50
Gránit!
Szóval ha 2019-ben a Liga nem engedett volna leigazolni egy általad preferált védekező középpályást (és Griezmannt sem, és mást sem), hogyan reagáltál volna?

a; Dühöngsz, hogy a madridista Tebas keresztbe tesz nekünk, és nem engedi egy erős csapat felépítését. Mi az, hogy nem arra költi a Barca a saját pénzét, amire csak akarja?! Nyilván így akarja kierőszakolni a reál bajnoki címeit, és tönkretenni a klubot!

b; Hálásan megköszönöd, hogy a hosszútávú jövőt szem előtt tartva nem engedik tönkre tenni a klubot, hiszen ha tovább nyújtózunk, mint ameddig a takarónk ér, előbb-utóbb bajba kerül a klub. Nem baj, ha adott esetben Messit is el kell engednünk a hatalmas fizetése miatt, hiszen senki sem lehet nagyobb, mint a klub. Így legalább biztonságban leszünk, minden váratlanra felkészülve, teszem azt egy világjárványra, ami miatt bezárják a stadionokat.

c; egyéb

C; Egyéb

Mint írtam, akkor kellett volna a Ligának közbeavatkoznia, amikor egy fenntarthatatlan pályára álltunk, nem pedig eső után köpönyeg módjára viselkednie. Teljesen lényegtelen, hogy erről 2019-ben hogy vélekedtünk volna. Egy hatóságot pont nem érdekli, hogy az illetőnek mennyire tetszik, amit tesz. Ha érdekelné őket, soha egyetlen törvényszegő nem lenne megbüntetve, mert juj, hogy reagálna rá.
És mikor volt ez a pont?
gránit
Director del Fútbol

2025.01.12. 12:42:46

superman írta:
2025.01.12. 09:11:50
Gránit!
Szóval ha 2019-ben a Liga nem engedett volna leigazolni egy általad preferált védekező középpályást (és Griezmannt sem, és mást sem), hogyan reagáltál volna?

a; Dühöngsz, hogy a madridista Tebas keresztbe tesz nekünk, és nem engedi egy erős csapat felépítését. Mi az, hogy nem arra költi a Barca a saját pénzét, amire csak akarja?! Nyilván így akarja kierőszakolni a reál bajnoki címeit, és tönkretenni a klubot!

b; Hálásan megköszönöd, hogy a hosszútávú jövőt szem előtt tartva nem engedik tönkre tenni a klubot, hiszen ha tovább nyújtózunk, mint ameddig a takarónk ér, előbb-utóbb bajba kerül a klub. Nem baj, ha adott esetben Messit is el kell engednünk a hatalmas fizetése miatt, hiszen senki sem lehet nagyobb, mint a klub. Így legalább biztonságban leszünk, minden váratlanra felkészülve, teszem azt egy világjárványra, ami miatt bezárják a stadionokat.

c; egyéb

C; Egyéb

Mint írtam, akkor kellett volna a Ligának közbeavatkoznia, amikor egy fenntarthatatlan pályára álltunk, nem pedig eső után köpönyeg módjára viselkednie. Teljesen lényegtelen, hogy erről 2019-ben hogy vélekedtünk volna. Egy hatóságot pont nem érdekli, hogy az illetőnek mennyire tetszik, amit tesz. Ha érdekelné őket, soha egyetlen törvényszegő nem lenne megbüntetve, mert juj, hogy reagálna rá.

Tényleg fura, hogy gondolhatja bárki komolyan, hogy most minden oké a Liga beavatkozásával, de akkor nem lett volna rá szükség. Pont akkor lett volna rá szükség.

Semmi ördöngösség nincs abban, ha belátjuk, hogy a Liga sem végzi jól a feladatát. Nem nehéz belátni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.01.12. 12:56:02-kor.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.12. 11:57:37

jclayton írta:
2025.01.12. 11:55:48
PR42 írta:
2025.01.12. 11:18:19
Mi az, ami teljesen irreleváns ebben a Nike számára? Az hogy nyertünk-e trófeát, illetve ami még kevésbé fontos nekik, hogy mekkora adóssága van a Barcának.
Mi az ami számít a Nikenak, de az is csak közvetetten? Az, ha sok ember előtt játszunk.
A korábbi Niké-szerződésben ponthogy voltak trófeák meg nem szerzéséhez kötött negatív bónuszok, azaz igen, a csapat eredményessége nagyon is kihatott a szponzori pénzforrás nagyságára. Állítólag a Laporta-féle új dealben már nem. Ami pedig nagyon nem irreleváns a Niké számára, csak nem szerepel az eszmefuttatásban, hogy pontosan milyen merchandise-t árulhat, hol, mekkora haszonkulccsal, milyen régiókban adhatja el a csapat mezét, hol kell használnia erre a hivatalos boltjait, mennyit kell ebből az összegből lepasszolnia a Barcelonának, milyen reklámban kell feltüntetnie a csapatot, hol kell megjelennie a Nike logónak, satöbbi.

A nagy tömeg, az a szekundáris következmény, lehet százezer néző a stadionban, ha nem vesznek mezt, vagy ha vesznek, de nagyon alacsony egy eladott mez után a Niké részesedése.
Látom sikerült kiragadni a lényeget :D Mindaz amit mondasz az benne van abban az excelben ami amiben a cella piros vagy zöld, csak le van egyszerűsítve.
A lényegre koncentrálj kérlek.
jclayton
Jugador d'estrella

2025.01.12. 11:55:48

PR42 írta:
2025.01.12. 11:18:19
Mi az, ami teljesen irreleváns ebben a Nike számára? Az hogy nyertünk-e trófeát, illetve ami még kevésbé fontos nekik, hogy mekkora adóssága van a Barcának.
Mi az ami számít a Nikenak, de az is csak közvetetten? Az, ha sok ember előtt játszunk.
A korábbi Niké-szerződésben ponthogy voltak trófeák meg nem szerzéséhez kötött negatív bónuszok, azaz igen, a csapat eredményessége nagyon is kihatott a szponzori pénzforrás nagyságára. Állítólag a Laporta-féle új dealben már nem. Ami pedig nagyon nem irreleváns a Niké számára, csak nem szerepel az eszmefuttatásban, hogy pontosan milyen merchandise-t árulhat, hol, mekkora haszonkulccsal, milyen régiókban adhatja el a csapat mezét, hol kell használnia erre a hivatalos boltjait, mennyit kell ebből az összegből lepasszolnia a Barcelonának, milyen reklámban kell feltüntetnie a csapatot, hol kell megjelennie a Nike logónak, satöbbi.

A nagy tömeg, az a szekundáris következmény, lehet százezer néző a stadionban, ha nem vesznek mezt, vagy ha vesznek, de nagyon alacsony egy eladott mez után a Niké részesedése.
Válasz küldése