Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Éppen a napokban néztem friss képeket róla. Hát nem nagyon tudom elképzelni, hogy a szezon végére elkészülnének vele.
Épp egy bazi nagy stadiont építenek, ami (mint ilyenkor elég sok esetben) sajnos csúszik. Nem látom be, hogy haladnánk ezzel a beruházással "ebbe az irányba". Az pech amúgy, hogy a Montjuic nem nagyon alkalmas a pótlásra, nehéz megközelíteni az ott jártasok szerint, stb, még a kisebb kapacitásának a közelében sincs a nézőszám. Ha valamiért 1-2 meccset elvinnének, amíg meg nem nyit legalább egy csökkentett kapacitással az új Camp Nou, én nem látnék benne tragédiát - de azért alapvetően kétlem. Trend ebből nálunk tuti nem lesz, mivel egy szép nagy, modern stadion épül épp Katalóniában.superman írta: ↑2025.01.24. 11:50:05Most szivárog egy olyan hír is, hogy ha nen sikerül átadni a stadiont a clásicoig, akkor egy külföldi top arénába vinnék át a meccset. Ez is mi már? (remélem kacsa) De sajna egyre inkább ebbe az irányba haladunk. Tojnak a culék fejére, de a nagy globalizálás majd meg lesz magyaráva, hogy a Barca mindenkié. Mes que un club, for the fans, football is ours, stb..
Ismételten érdekes hírrel és körítéssel bukkantál fel.superman írta: ↑2025.01.24. 11:50:05Fúú, ezek a cikkek, de el tudják venni a kedvem. Mindig ráerősít arra az érzésre, hogy nem is csapatoknak, hanem cégeknek drukkolunk.
(nyilván nem kicsinyitve a szerző érdemeit, a cikk maga informatív és érdekes)
Most szivárog egy olyan hír is, hogy ha nen sikerül átadni a stadiont a clásicoig, akkor egy külföldi top arénába vinnék át a meccset. Ez is mi már? (remélem kacsa) De sajna egyre inkább ebbe az irányba haladunk. Tojnak a culék fejére, de a nagy globalizálás majd meg lesz magyaráva, hogy a Barca mindenkié. Mes que un club, for the fans, football is ours, stb..
Fúú, ezek a cikkek, de el tudják venni a kedvem. Mindig ráerősít arra az érzésre, hogy nem is csapatoknak, hanem cégeknek drukkolunk.ocsike83 írta: ↑2025.01.24. 11:06:22Egy érdekes cikk, arról (is), hogy miért éri meg a stadion feljlesztés.
https://tukorszelso.substack.com/p/delo ... eague-2025
Főleg azért igaz, mert - tisztelet a kivételnek - a focisták jobb szó híján írom, hogy aluliskolázottak, még más sportágakhoz képest is, sokuknak 8 általános a legmagasabb végzettségük, érettségije se mindnek van, plusz az elvégzett iskolákon is végig rugdossák őket.Peter írta: ↑2025.01.18. 17:10:44Ha én játékos vagyok és baromira nem akarok tárgyalásokkal foglalkozni, mert a pálya az én területem és nem a tárgyaló, akkor bizony szükségem van az ügynökre.
Rabiot jut eszembe, ahol az édesanya tárgyal(t)....![]()
Nem univerzális zsenik a sportolók (ha vannak is közöttük), ahogyan senki sem. Van akit egy tárgyalás jobban elfáraszt, mint a favágás.
Szóval engem nem zavarnak az ügynökök és viselje a játékos a saját választásának a következményeit, akár jó, akár rossz értelemben.
A választások örök igazsága, ahogy választunk, azt kapjuk....![]()
Ja, hát elég nagy élősködői a sportnak, de azért pl. egy Mendes elég jó szezrődéseket tud kiharcolni a játékosainak.gránit írta: ↑2025.01.18. 11:55:45Miért nem Araújóval beszéltek személyesen, közvetlenül? Miért van szükség egy közvetítőre? Ezeket az ügynököket elzavarnám a francba. Semmi szükség rájuk.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.18. 07:35:55haragszanak Araujo ügynökére, mert a vezetőség szerint azt akarja, hogy ingyen, aláírási pénzért távozzon, a héten pedig, hogy nem adtak át minden információt Araujonak.
Miért nem Araújóval beszéltek személyesen, közvetlenül? Miért van szükség egy közvetítőre? Ezeket az ügynököket elzavarnám a francba. Semmi szükség rájuk.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.18. 07:35:55haragszanak Araujo ügynökére, mert a vezetőség szerint azt akarja, hogy ingyen, aláírási pénzért távozzon, a héten pedig, hogy nem adtak át minden információt Araujonak.
Az említett 3-as távozna nyáron, Lewa 1 év múlva, egész jól állnánk.ocsike83 írta: ↑2025.01.15. 08:50:36Valakinek van valami hivatalos infója (táblázata, stb) arról, hogy ki mennyit keres jelenleg a csapatban?
Az adatok ismeretében az ember jobban átlátná, hogy jelenleg mennyiért tartunk itt egy Fati, FDJ, Ferran hármast.
Miközben a jövő védelmének egyik vezére, aki kb. a "mi kutyánk kölyke", valószínűleg a kevés pénz miatt távozófélben van....
Köszönöm szépen. Ha ennek a táblázatnak a fele igaz, már az elég komoly probléma. Illetve kicsit érthető is Araujo problémája.bence0330 írta: ↑2025.01.15. 09:08:39
Ezt szokták alapul venni, de ez is tippmix, jól példázza a dolgot, hogy mióta kiállt Frenkie és azt mondta, hogy neki sokkal kevesebb a fizetése, random módon drasztikusan levitték itt is. Tételezzük fel, hogy Frenkie igazat mondott, elvileg Lewy magasan a legtöbbet kereső játékos idén már.
Ilyen nem lehetséges, a fizetések nem nyilvánosak.ocsike83 írta: ↑2025.01.15. 08:50:36Valakinek van valami hivatalos infója (táblázata, stb) arról, hogy ki mennyit keres jelenleg a csapatban?
Az adatok ismeretében az ember jobban átlátná, hogy jelenleg mennyiért tartunk itt egy Fati, FDJ, Ferran hármast.
Miközben a jövő védelmének egyik vezére, aki kb. a "mi kutyánk kölyke", valószínűleg a kevés pénz miatt távozófélben van....
Abszolút, gyönyörű jelenet volt, látszott, hogy TS alig akarja elfogadni, nagyon jól esett neki (nyilván). Most hallottam a kommentátorokat, általában a kezdősípig nem figyelek, szóval nem tudom megerősíteni, de mondták, hogy a Barca nagyon szigorúan megvárja félidei kifutásnál, hogy mindenki egyszerre jöjjön ki, más csapatnál ez jóval lazább. A csapat nagyon egyben van, minden téren, most épp fizikailag is a szünet miatt. De az egység szerintem végig kifogástalan volt.brazilfan írta: ↑2025.01.13. 10:23:10Megszokott dolog és a sportszerűség is azt diktálja, hogy a pályára nem lépett tartalékok is ugyanúgy megkapják a bajnoki vagy a kupaérmeiket, ez tegnap este is így volt.
De az, hogy ter Stegen, a sérült csapatkapitány vette át a kupát, vagy hogy Bernal ott akart lenni a meccsen, és ő is megkapta az érmet, az nagyon egységes csapatszellemet sugárzott, mindenki egyformán része a csapatnak, életkortól és a közösségen belüli fontos vagy kevésbé meghatározó szerepétől függetlenül.
Csak azóta bármelyik nap, bármelyik órájában a mindenkori elnökségnek végtelen számú utat lehetett volna választania arra, hogy nem érzelmi alapon eszetlenül, hanem ésszel és értelemmel a rációt választva gatyába rázzák a klubot.
Rossz volt az irány, de egyáltalán nem volt megfordíthatatlan és menthetetlen. A klub nagysága és az ebből adódó jó értelemben vett tehetelenségi erő még mindíg dobja a lehetőségeket a megfelelő irányba tereléshez.
Összefoglalva:Troym írta: ↑2025.01.12. 13:33:41Ha annyi az "Olmo-ügy", hogy van egy dokumentumlista, aminek teljességét és beérkezési idejét kell vizsgálni, akkor ez a világ legegyszerűbb ügye.
Ha minden szükséges dokumentumot beküldtünk időre => a klubnak van igaza, a Liga téved, Laporta win, Tebas lost
Ha nem minden szükséges dokumentumot küldtünk be, vagy nem időre => a Ligának van igaza, a klub téved
Viszont élnék a gyanúperrel, hogy ennél bonyolultabb a dolog, mert ha tényleg minden szükséges dokumentum és igazolás a rendelkezésünkre állt időre, akkor felmerül a kérdésem, hogy dec27.-én és dec 30.-án a jogászaink miért a bíróságon "akartak nyerni" Olmo regisztráció ügyben és miért nem a dokumentumok összekészítésén, beküldésén dolgoztak?
Ha olyan jogszabályra hivatkozik a Liga, ami nem hatályos, akkor szintén nyertünk, hátra lehet dőlni, egy független nem sportszakmai bíróság is azt az ítéletet hozza, hogy nekünk van igazunk.
Voltak gondok, de nem omlott volna össze a kártyavár.gránit írta: ↑2025.01.12. 13:08:42A koronavírustól teljesen függetlenül is hatalmas problémák voltak akkor már. Ezek időben jóval megelőzték a koronavírust. A járvánnyal a bevételeink 26%-a esett ki, mintegy 224 millió euró. Az összeomlásnak az volt a legfőbb oka, hogy a klubnak a 2020-2021-es szezonban 1,136 milliárdos kiadása volt. Magyarán, a koronavírus nélkül is iszonyatos veszteséggel zárult volna az az év.
Viszont már 2020 nyarán "életbe lépett nálunk" az FFP, csak nem hirdették Bartoék, hanem elsunnyogták, de a számokból látszik. +40 millióval zártuk az átigazolási piacot és eltüntettük Suarez, Arthur, Rakitic, Vidal, Semedo, Rafinha és Turan fizetését, a túloldalon beregisztráltuk Destet, Trincaot, Pjanicot, de szerintem már akkor kb 3-1hez igazolhattunk...(nyilván tippelek) A Pjanic ügy kb játékoscserének volt eladva emlékeim szerint, a Trincao esetben arra hivatkoztak, hogy még a Covid előtt januárban aláírtak mindent.
Valami rémlik, de a lényeg, hogy szorongathatott már akkor minket az FFP, csak kussoltak róla.jclayton írta: ↑2025.01.12. 14:02:42A Pjanic-Arthur csere viccesebb volt egy egyszerű játékoscserénél. A Barcelona és a Juventus kölcsönösen felértékelték egymás játékosait, így sikerült eladni Arturt papíron 72 millióért és -szintén papíron- 60 millióért jött Pjanic. Mind a két csapat így pozitívba fordította az üzleti évét, merthogy a bevétel azonnali bevétel és meglátszik a számokon, a kiadás pedig amortizációként számolódik el, így eloszlik több évre, a szerződés időtartamára. Így lehetett a semmiből pénzt gyártani. Aztán a liga becsukta ezt a kiskaput (és mindkét játékos rosszul járt).
Ez annak idején engem is megtévesztett. Olyan elképesztő bónuszokat kaptak, amik a capology-n nem jelennek meg. Messi fizetése, ahogy lent írtam, már bőven meghaladta az évi 100 millió eurót. Még akkor sem lett volna gond, ha a capology által megírt 398 millió eurót fizettünk volna a játékosoknak, a közel egymilliárdos bevétel mellett. A gond az volt, hogy valójában sokkal többet fizettünk nekik, olyannyira, hogy még évekkel később is százmilliókkal tartoztunk nekik.
A Pjanic-Arthur csere viccesebb volt egy egyszerű játékoscserénél. A Barcelona és a Juventus kölcsönösen felértékelték egymás játékosait, így sikerült eladni Arturt papíron 72 millióért és -szintén papíron- 60 millióért jött Pjanic. Mind a két csapat így pozitívba fordította az üzleti évét, merthogy a bevétel azonnali bevétel és meglátszik a számokon, a kiadás pedig amortizációként számolódik el, így eloszlik több évre, a szerződés időtartamára. Így lehetett a semmiből pénzt gyártani. Aztán a liga becsukta ezt a kiskaput (és mindkét játékos rosszul járt).Troym írta: ↑2025.01.12. 13:33:41[Viszont már 2020 nyarán "életbe lépett nálunk" az FFP, csak nem hirdették Bartoék, hanem elsunnyogták, de a számokból látszik. +40 millióval zártuk az átigazolási piacot és eltüntettük Suarez, Arthur, Rakitic, Vidal, Semedo, Rafinha és Turan fizetését, a túloldalon beregisztráltuk Destet, Trincaot, Pjanicot, de szerintem már akkor kb 3-1hez igazolhattunk...(nyilván tippelek) A Pjanic ügy kb játékoscserének volt eladva emlékeim szerint, a Trincao esetben arra hivatkoztak, hogy még a Covid előtt januárban aláírtak mindent.