Senki nem megy 1 milliárdért, mindenkit elengednek, a jog a játékosokat védi. Tebas szerint is megsértette a PSG Neymar miatt az FFP-t. Kiment Katarba, kötött egy szponzori szerződést, 220-millióért kivásárolta magát, akkor is kussolt mindenki. Az, hogy hogy pazarolták el, Bartóék hibája, de azért szívnak Laportáék. Azóta az 1 milliárdos kivásárlási, és még mindig fizetünk boldog boldogtalant, mert mindenki kizsarolta az emelést Bartóból. Ellenkező esetben persze Laporta a hibás, mint ahogy nyertünk 25 milliót egy lejárt szerződésű Dembelen.Troym írta: ↑2025.01.16. 16:31:38Nyilván nem, különben nem FFP 4-1ben állnánk, hanem FFP1000ben![]()
De ha Araujo most azt kéri, hogy legyen a kivásárlási záradéka mondjuk 90 millió, én simán belemennék. Dembele esetén sem kizárólag az 50 millió volt önmagában a gond, hanem a záradék, hogy övé a vételár fele. Félreértés elkerülése végett nem hiányzik, de tuti nem kapálózott volna annyira a távozásért, ha nem lett volna rá 25 milliónyi oka. A záradék 50 millióra állítása volt a kisebb, az 50% részesedés ajánlása a nagyobb vezetői hiba.
Úgy meg sosem fogunk tárgyalni, mint angol/francia/olasz/német csapatok, mert az adózás, jogdíjak is mások mindenhol. A Liverpool, Arsenal játékosai átlagosan 30%-al biztos kevesebbet keresnek bruttó, mégis mennek oda jó játékosok, így a nettó pénz, jogdíjak, reklámok stb miatt csak megéri nekik. Szerintem még Angliában is csak a 2 Manchester és a Chelsea ad nagyobb fizukat nálunk.
Az is teljesen jogos a játékosok részéről, hogy kivakarják őket, fizetik a sérülések alatt, utána lépnének ingyen.
A Barca ha megegyezett volna Baena, Nico Williams, Olmo-val akiket évek óta figyelünk, és közben lejárt volna a szerződésük, már régen eltiltották volna mindenhonnan. Tudnék példát mondani olyat, ami már jó előre le volt zsírozva, és szerintem erre a nyárra is már be van készítve régóta.