Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Alapvetően szerintem csak Baldénak kéne. Amennyire imádom Flicket, Torrén kívül nem értem, Forttal mit művel. Az a gyerek a generációs tehetség, Baldé felett szerintem jóval. A masiában is olyan volt, mint amikor a felsős betéved az ovisok közé, jobban kiemelkedett onnan, mint bárki, és már 17 évesen megállta a helyét Xavi alatt simán, még posztidegen helyen is, ezerszer bizonyította. El nem tudom képzelni, mi miatt nem játszik.
Olmo, Torre, Torres ott vannak az összekötő posztra. Támadószélsőkre szerintem nincs szükség, Yamalnak is szerintem beljebb kellene játszania. Tegnap is ragyogóan irányított és indította többször a valóban szélső Koundé-t. Amúgy ha korlátlan lehetőségeink lennének, akkor azt mondanám, hogy oké, legyünk minél többen, de amikor 25 fő a max és Garcia a tartalékvédőnk, akkor nem feltétlenül ide igazolnék. Például Coutinho és Dembelé máshol egyáltalán nem tűntek olyan elveszettnek (utóbbi ebben a szezonban 16 bajnokin 10 gól, 22 meccsen 11 gól), mint Barcelonában, csak a mi játékunk nem a szélsőkre épül. Ettől még persze simán elképzelhetőnek tartom, hogy ismét felülünk a szélsővonatra, és hozzuk a támadószélsőket, csak én nem ezt tartom a jó iránynak. Én Torrénak például több játékidőt adnék, csak hát szegény elég keveset kapott eddig. Tegnap pont Yamalt váltotta.bence0330 írta: ↑2025.01.16. 01:08:38Mármint hogy állunk jól? Két szélső posztra van egy szélsőnk meg egy fogjuk rá szélsőnk, inkább 10-esünk. Ha egyik kidől, fizikailag nem tudunk helyettük embert behozni. Nem tudjuk rotálni őket, agyonhajszoljuk őket, mert nincs senki a helyükre, sajnos. Az ősz végi-decemberi hanyatlásunk 20-40% közötti része abból állt más egyéb okokon kívül, hogy Yamalt nem Rashford, de még csak nem is egy Gil vagy valami ilyen másodvonalas szélső helyettesítette, hanem Fermín.
Mármint hogy állunk jól? Két szélső posztra van egy szélsőnk meg egy fogjuk rá szélsőnk, inkább 10-esünk. Ha egyik kidől, fizikailag nem tudunk helyettük embert behozni. Nem tudjuk rotálni őket, agyonhajszoljuk őket, mert nincs senki a helyükre, sajnos. Az ősz végi-decemberi hanyatlásunk 20-40% közötti része abból állt más egyéb okokon kívül, hogy Yamalt nem Rashford, de még csak nem is egy Gil vagy valami ilyen másodvonalas szélső helyettesítette, hanem Fermín. Ha lett volna még egy szélső a keretben, lenne vagy 7-8 ponttal többünk a ligában, alsó hangon.
Na ez itt a baj, tudtam előre, hogy ez lesz, van egy becsúszása, aminek a nettó haszna minimális, mert legfeljebb kiszorítva átveszi az ellenfél a labdát. Ehhez képest az első félidőben gyakorlatilag gólt kaptunk róla annyira hitványul helyezkedett, csak Pena földöntúli védése akadályozta meg.gránit írta: ↑2025.01.15. 23:21:24Vélhetően nyáron is szűkösek lesznek a lehetőségeink. Elsősorban mindenképp védőt szereznék, és nem Araújo helyére, hanem mellé. Tah jó megoldás lehet. Araújo ma is tanár volt. Az a hosszú, hajszálpontos becsúszó szerelése sprint után, ragyogó volt. Mögöttük Cubarsí és Martinez tartaléknak, erős lenne.
Kb a tökéletes "ingyen" próba lenne, feltéve ha befér az ffp-be a fizuja. Nekünk mindennél jobban kell egy szélső, neki kell egy csapat, és azért a Milanba én most nem mennék, ki tudja, lesz-e ott egyáltalán BL indulás, meg ott csak egy EU-n kívüli fér már bele, és Okafor maradása mellett Walkert próbálják még leigazolni, amivel betelne a kvóta. Szerintem 2-en vannak csak nála magasabb plafonú játékosok a balszélső poszton, mindketten Madridban fociznak. Ő képes 30 gólos szezonra. Nyilván ezt újra ki kell hozni belőle, erre Flick képes lenne, a gyors átmenetes támadásinkban simán lehetne tényleg center is, de szélen is milyen kontrákat vezetne, ha még a nem pont ilyen profilú brazilnak is megy. És végre lenne két szélsőnk + a kamuszélső Rapha. Nem kéne stresszelni, nem kéne túltolni se őt, se Yamalt, és Lewyt is pótolni tudja, ha nem buszozó kiscsapat ellen játszunk épp.
Sané nem lenne rossz, mert mindkét szélen bevethető, de az ő fizuja is nagyon magas. Flickék is jobban támogatják Rashfordot, aki még Lewandowski helyén is otthonosan mozog, januárban biztosan elhagyja a PL-t és nyárig kötelező vételi opció nélkül meg lehetne szerezni. Viszont így is fel kellene szabadítani egy nagyobb összeget a bértömegből. Fati és de Jong piacon van, de elmenni nem nagyon akarnak, illetve a fizetésüket sem nagyon akarja állni senki, még kölcsön esetén sem.bence0330 írta: ↑2025.01.15. 08:19:08No igen.ocsike83 írta: ↑2025.01.15. 06:42:43Egyetértek. Egyrészt a mai állapotban a Barcelona nincs azon a polcon, hogy nagyon válogasson. És már annak is örülni kell(ene), hogy 2 ilyen kaliberű játékos neve egyáltalán felmerül nálunk.
És ami talán a németet a többi edző fölé emeli, hogy nem a posztokra rakja a játékosokat, hanem a játékosok helyét találja meg nagyon jól a rendszerben. Oda rakja őket, ahol a legjobban tudnak teljesíteni.
Szerintem mindkettőnek megtalálná a helyét ebben a rendszerben.Sajna nem annyira válogathatunk, ffp miatt hülyeséget persze nem szabad csinálni, de egyik se sanszos, hogy hülyeség lenne. Olyannyira nem válogathatunk, hogy én továbbra is tartom, hogy egy Felixre voltunk attól, hogy vezessük a ligát, akkor be tudtunk volna tenni egy játékost a kicsi hiányában, meg általában csereként, néha kezdőként, akivel vannak gondok, nem ideális, ha válogathatnék, nem ő lenne, de benne van a gól és a villanás, nem sokkal kevésbé, mint Yamalban pl.
Én csavarnék még egyet rajta: nem csak oda teszi őket, ahol a legjobbak, hanem a szerepkörüket is majdnem mindig tökéletesen találja meg, ami ugye nem ugyanaz. Alighanem ugyanoda kerülne Kimmich pl, mint Pedri, de szerintem mással lenne megbízva.
Hangyányit off, bár annyira nem, hogy ne legyen külön hsz, ideteszem:
"Ő az egyik legjobb belső védő, igazi vezér, ezt vasárnap is bizonyította.” Főoldali sajtótájékoztatós cikkben a rész Aráról, Flick is próbálkozik egy kis hízelgéssel.Még ha igaz is, amit mondott.
Kicsit a fizetésén kellene csavarni, és nem hiszem, hogy akkora nagy probléma lenne itt.bence0330 írta: ↑2025.01.15. 08:19:08
Hangyányit off, bár annyira nem, hogy ne legyen külön hsz, ideteszem:
"Ő az egyik legjobb belső védő, igazi vezér, ezt vasárnap is bizonyította.” Főoldali sajtótájékoztatós cikkben a rész Aráról, Flick is próbálkozik egy kis hízelgéssel.Még ha igaz is, amit mondott.
No igen.ocsike83 írta: ↑2025.01.15. 06:42:43Egyetértek. Egyrészt a mai állapotban a Barcelona nincs azon a polcon, hogy nagyon válogasson. És már annak is örülni kell(ene), hogy 2 ilyen kaliberű játékos neve egyáltalán felmerül nálunk.
És ami talán a németet a többi edző fölé emeli, hogy nem a posztokra rakja a játékosokat, hanem a játékosok helyét találja meg nagyon jól a rendszerben. Oda rakja őket, ahol a legjobban tudnak teljesíteni.
Szerintem mindkettőnek megtalálná a helyét ebben a rendszerben.
Egyetértek. Egyrészt a mai állapotban a Barcelona nincs azon a polcon, hogy nagyon válogasson. És már annak is örülni kell(ene), hogy 2 ilyen kaliberű játékos neve egyáltalán felmerül nálunk.bence0330 írta: ↑2025.01.14. 23:31:49Kimmich ingyen jöhetne, azért jó kis játékos, de szerintem is kicsit sok már a gyengesége, én sem vagyok megveszve érte, de azért elég jó. Sanét viszont szívesen látnám (már ha Rashford nem jön ide...), kitűnő képességű szerintem, nagyon magas a plafonja, ki lehetne hozni belőle. (Rashford kb ugyanez lenne, de nekem azért lenne szimpibb, mert neki van munkamorálja). Igaz, hogy Flick óta elég durván visszaesett, de hát Flick most épp itt van.Már télen is elfogadnám, szerintem ha nem hozunk szélsőt, nincs esélyünk komoly kupára, ha a kettő közül az egyik kidől, kb vége a dalnak.
Remélem kamu. Kimmich-től falra mászok, Sane-t meg a City-ben bírtam, de az elmúlt években akárhányszor belenéztem Bayern meccsbe, mindig gyenge volt. Minden második támadás elhalt rajta mellé védekezni meg büdös volt neki, nagyon nem ilyen játékos kéne ide. Mondjuk lehet Flick kihajtaná belőle a sz.rt is, de én nem örülnék egyiknek sem.
Már nyáron is rendszeresen szóba került. Amorim, ha minden igaz nem számol vele. Ezt eléggé alátámasztja, hogy az utóbbi 6 meccsen egyszer padozott, ötször a keretben sem volt. (bár lehet, hogy a legutóbbi mérkőzésen keretben lett volna, de van egy kisebb sérülése. Egy kölcsönnel nagyon jól járhatnánk, de a fizetésének egészét vagy túlnyomó részét nekik kell állniuk, mert közel 20 milliót keres. Kicsit úgy vagyok vele, hogy vagy baromi nagyot lehet nyerni vagy bukó. Leigazolni -főleg drágán- ezért is hatalmas zsákbamacska. Én mindig kedveltem és a legjobb helyre jönne. Alapvetően balszélső, de elől mindhárom poszton bevethető (tapasztalhattuk is).
Ha a United állja a fizetését, akkor miért ne? És ha van olyan klub, aki belemenne ebbe, hogy kvázi ingyen itt játsszon, az az MU.