+1, én is ezt akartam írni, ráadásul a legtöbb Spanyol nagyklub hasonlóan jár el, mert ez így pont a gyakorlatilag értelmetlen szabályok egyike amik semmi másra nem jók, minthogy hátrányba kerüljenek a Spanyol csapatok egy külsőssel szemben. Mi is ha valaki menni akar akkor elengedjük megfelelő ajánlat esetén, ellentétben pl a PSG-vel akik Verrattit, Neymart semmiképp sem adták volna el hiába akartak távozni, maximum irreális áron.Troym írta: ↑2025.01.16. 15:04:17Ha jól értem több más dolog mellett, amik szóba is kerültek van egy érdekes dolog, hogy nehezményezi az irreális kivásárlási záradékot és őszintén ezzel egyetértenék.
Ez nem Laporta dolog, mert 2018 óta csináljuk, de nem is tudom mit képzelünk ezekkel az 500m - 1mrd kivásárlási záradékokkal, csodálkozom, hogy mindenféle jogászok még nem mentek neki a Barcának, hogy ez mennyire is etikus?
Értem én, hogy becsináltunk anno a Neymar ügy után, de ez tényleg irreális és nem véletlen van ilyen záradék a szerződésekben az ottani törvények alapján, ezzel meg konkrétan megkerülik.
Konkrétan Araujo esetén ez reálisan 120m körül kéne legyen, az is 50-70%al van a piaci értéke felett.
Araujonál sem osztana-szorozna hogy most a kivásárlási ára nem 1milliárd hanem 120millió euró, mivel úgyis 60-90millió körül ment volna, különböző tényezők alapján.
De ott van Griezmann esete is, akit 120millióért kivásárolhattunk a záradék alapján, de gyakorlatilag meg az Atleti aligha gurított volna akadályt elé, ennyiért inkább ők ültették volna fel a repülőre.
Neymarnál megszívtuk mert akkoriban a 222 millió az lehetetlen kategóriának tűnt, de mint kiderült jöttek akik egyenlőbbek az egyenlőknél és egy csettintéssel elintéztek egy Neymar-Mbappé kettőst, pont az ilyenek miatt védi a klubot is, de a játékosokat is a szabály.
Ha a Yamal-Gavi-Cubarsi stb csomagra kötöttünk volna fejenként egy 100-150 milliós kivásárlási árat(akkoriban sokkal kevesebbet értek TM szerint), most lehet hogy a sikereink miatt egy PSG-nek megtetszene és bejelentkezne értük gigászi fizuval, amit ha el is utasítanának elég rosszat tenne a teljesítményüknek, csapatösszhangnak mert bomlasztó a jelenség hogy szezon közben 2 hetente udvarolnak rekord fizuval.