LG írta: ↑2025.01.31. 14:12:18
Nekem nem kéne. Bár tök jól elcselezget a szélen, utána rendre rossz döntéseket hoz.
Ez az a játékostípus, amit ki nem állhatok.
2023 őszén linkeltem itt Gimenezt, hogy figyeljük, nagyon nem volt népszerű gondolat, meg általában a csatárigazolás. Fura, hogy mindezt úgy, hogy kb én vagyok a legkevésbé elégedetlen Lewandowskival. Csatárt már két éve igazolnunk kellett volna. Lewandowski mára többet tudna segíteni, ha csereként szállna be 30 percekre, és nem kellene beosztania az erejét, hanem azt a kb fél órát teljes erőbedobással játszhatná. Azóta meg már felépíthettünk volna egy utódot.
Gimenez tavaly tavasszal nagyon leállt, így nyáron lekerült mindenki térképéről. Aztán őszre megint összeszedte magát. Én akkor Nicolas Jacksont igazoltam volna le, aki a Villarrealban tolt egy 10 gólos bajnoki tavaszt, ő azóta mérsékelten vált be a Chelsea-nél, de szerintem nem lett volna rossz igazolás. Abban többé-kevésbé biztos vagyok, hogy nyáron nem akarunk majd centert, a meccsek után meg agyba-főbe szidjuk majd Lewandowskit.
Roque Deco elfogultsága mellett annak is lehet a terméke, hogy a klub kultúrájában kialakult egy fóbia a már befutott játékosok ellen. Griezmann-Coutinho-fóbia. Ami szerintem azért hamis, mert az akkor no name Dembelé-vel is befürödtünk, ahogy számos no name igazolásunkkal, akikből nem lett semmi. Olykor nem válnak be máshol már befutott sztárok, de a kockázat azért kisebb velük. Emellett szeretjük a tiniket, mert az az elvárás is a kultúránk részévé vált, hogy egy játékos 15 évig a klubnál legyen, ezeket szeretjük. Az már felhördülést vált ki, ha valakivel kb 3 évre terveznénk. Miközben nincs semmi gond utóbbival sem, sőt. Ha az alatt nyerünk bajnokságokat, BL-t, akkor igenis le kell igazolni (Larsson-effektus).