gránit írta: ↑2025.01.30. 10:47:09
Feast4 írta: ↑2025.01.30. 10:11:13
Messi távozása után amikor felhozták volt pár brutális jó meccse, ( igaz sokra nem vitt minket) ami az akkori nihilben annyira üditő volt, hogy rámart a klub mint gyöngytyúk a takonyra, mert Ő az új Messi és ez okozta azt a szerződést ami most van. Ezután jött a sérülése és lefőtt vége lett, sose tudott azon a szinten játszani mint a sérülése előtt.
Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, egy dolgot fűznék hozzá ehhez a részhez, nem kötekedésként, csak kiegészítésként. A jelenlegi szerződését már a nagy sérülése után kötöttük vele, 2021 őszén. Most Araújóval hosszabbítottunk, 2031-ig, annak a hosszabbításnak örülök, de az időtartam ott is kockázatos. Erre a nagyon hosszú lejáratra rá lehet faragni, mert a nyakunkon ragadhatnak használhatatlanná vált játékosok. Fati a klasszikus példa, és nem nagyon tanulunk. A "kedvencem" az Umtiti-féle hosszabbítás volt, szintén a nagy sérülése után. Az még a Bartomeu-éra trollkodása volt, amit egy Lenglet-féle hosszabbítással is megtoldottak, 2026-ig.

Pique-vel is hosszabbítottak akkor, az a szerencsénk, hogy ő hagyta már az egészet a francba. Nagy trollkodások voltam ám ezek, ez a Fati-féle trollkodás viszont már a jelenlegi elnökség bűne.
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries
Fatinak nem tudom mikor volt a hosszobbaítása (talán tavaly), így ő olyan sok időre nem kapott, viszont a szezon legelején, mielőtt megsérült Flick nyagyon sokszor kiemelte, hogy mennyire számít rá, és a csapat nagyon fontos játékosa lesz, főleg az alapján, amit nap mint nap lát tőle. És nem is olyan volt, mint más játékosoknál, hogy illemből beszélne a levegőbe. Csak megint jött a sérülés utána pedig nem tudni mi történt. Azért annyira nem volt gyenge, mikor visszatért, sőt amíg azt a kis időt kapta, kifejezetten jó volt. Túl sok lehetőséget nem kapott a bizonyításra, de a Fermin, Olmo, Torres stb. játékosoknál látszott, hogy jobb lenne ott, legalábbis kiderült volna, ha kap lehetőséget. FT-nek például mennyi sansza volt, hogy bizonyítson!
Valami biztosan van a háttérben, amiről nem tudunk, focizni pedig biztosan nem felejtett el sérülések ide vagy oda. Nagyon komoly dolog lehet, ha az edző még nyilvánosan is a tudtára adta, hogy nem számol vele és ennek megfelelően hiába kellene úgy egy szélső, mint egy falat kenyér, a keretben sincs, és még a kölcsön sem jut eszébe. (minamellett, hogy a klubot is segítené, de ez már csak olyan kis mellékes)
A szerződések elég bonyolultak. Umtitinek sem azért hosszabbítottak, mert olyan jó volt, hanem pénzügyileg nagyon fontos volt csak így lehetett vele spórolni. Ha megvárjuk míg lejár a szerződése nem vitt volna kevesebb pénzt, de anyagilag sokkal rosszabb helyzetben lett volna vele a klub.
Araujo szerintem más tészta. Öt év (legalábbis 4-5) az átlagos, de vannak így is kirívó példák, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ez feltétel volt. A játékosok is szeretik hosszabb távra "bebiztosítani" magukat és ilyen szerződéseket kötni. Nem valószínű, hogy a klub akarta ezt. (az ilyen aláírási, ügynöki stb. díjat nem tudom, hogy befolyásolja-e a kontraktus hossza.
Fatival kapcsolatban nagyon bonyolulttá vált a helyzet. Lehet, hogy Flick sem örül már, hogy kitette a csapatból minden segítség nagyon jól jönne. Csak nem gondolta, hogy hiába teszi meg vele, ől kötni fogja az ebet a karóhoz. A nyúl viszont nem viheti a vadászpuskát, ha visszakerül az nem csak az ő és a klub tekintetélyét rombolná, hanem más játékosok felé is nagyon rossz üzenet. Nem lenne jó, ha azt látnák, hogy fenyegetőzéssel, konoksággal mindent el lehet érni.