Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért nem ülhet le a padra, mert mindenféle konstruktív megoldástól elzárkózott. A szaúdi lehetőség mellett ott volt a Benfica és az Ajax is, akik vitték volna kölcsön, mind a portugál, mind a holland liga ideális lett volna neki játékba lendülni és visszaépíteni az önbizalmát, de ezekre is nemet mondott azok után, hogy Flick többször is elmondta, nincs hely számára a keretben. Szóval szerintem ez a szemétkedés kétirányú, ha ő is tisztában van azzal, hogy képtelen egészséges maradni hosszútávon és inkább kiüli a szerződését, amit olyan teljesítményért kapott, amit képtelen már hozni.Troym írta: ↑2025.02.04. 08:34:15Akkor lehet mégse a pénz a legfontosabb számára?![]()
Jól értem, akkor azért nem ülhet le a padra, mert 22 évesen nem indult el a sivatagba?
Érdekes hozzáállás.
De tegyük fel igaz, csak a pénz számít neki.
A sivatagi túrát megteheti 24 évesen, ha már "annyira pénzéhes" a szerződése után is.
Hajmeresztő itt a legtöbb gondolat Fati kapcsán. Ő konkrétan nem csinált semmit, nem nyilatkozott senkinek, de a Laporta fizette újságírók közellenséget csinálnak belőle (is).
Mi lenne, ha játszatnánk és akkor talán nyáron kapna normális ajánlatot? Vagy ha ennyire kellemetlen még a jelenléte is, akkor bontsák fel a szerződését és küldjék el, de ne szemétkedjenek már a saját játékosokkal.
Akkor lehet mégse a pénz a legfontosabb számára?Zsoma írta: ↑2025.02.04. 06:08:18https://barcauniversal.com/barcelona-o ... di-arabia/
Egy, a Sporton megjelent cikk szerint is, visszautasított egy utolsó pillanatos szaúdi ajánlatot is, pedig ha a pénz ilyen fontos számára, a legjobb helyen lehetett volna. Remélem Flick ezek után a cserepadra sem engedi oda.
Én tudom, 2021. október 20-án. Adtunk neki egy HAT éves szerződést. És ez már a Laporta-éra volt.
Azóta alaposan megváltozott a véleménye. Ilyen ez. Az ember véleménye néha változik.
Nyilván, a klubnak viszont kizárólag azt kell szem előtt tartania, hogy mi az egyesület érdeke. Azért az ilyen hat éves szerződések elég meredekek. Umtitivel is az volt a baj, hogy 2016-ban, nevenincs játékossal, akinek nulla alkupozíciója volt, kötöttünk egy ötéves szerződést. 2018-ban pedig újra kapott öt évet, onnantól meg már teljesen kényszerpályára tettük saját magunkat a horror fizetése miatt, miután a nyakunkon ragadt. Lehet azt a 2022-es, fizetésszéthúzós hosszabbítást éljenezni, amivel csökkentettük az egy évre eső fizuját, amit az FFP figyelembe vesz, csak az a gond, hogy már az is annak a következménye volt, hogy előtte agyba-főbe hosszabbítottunk vele egymillió évre.
Szerintem tojik rá, fellőtte a lelátóra. A kispadon még mindig ellehetne attól, hogy nem játszik. De neki már game over.
Fatinak nem tudom mikor volt a hosszobbaítása (talán tavaly), így ő olyan sok időre nem kapott, viszont a szezon legelején, mielőtt megsérült Flick nyagyon sokszor kiemelte, hogy mennyire számít rá, és a csapat nagyon fontos játékosa lesz, főleg az alapján, amit nap mint nap lát tőle. És nem is olyan volt, mint más játékosoknál, hogy illemből beszélne a levegőbe. Csak megint jött a sérülés utána pedig nem tudni mi történt. Azért annyira nem volt gyenge, mikor visszatért, sőt amíg azt a kis időt kapta, kifejezetten jó volt. Túl sok lehetőséget nem kapott a bizonyításra, de a Fermin, Olmo, Torres stb. játékosoknál látszott, hogy jobb lenne ott, legalábbis kiderült volna, ha kap lehetőséget. FT-nek például mennyi sansza volt, hogy bizonyítson!gránit írta: ↑2025.01.30. 10:47:09Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, egy dolgot fűznék hozzá ehhez a részhez, nem kötekedésként, csak kiegészítésként. A jelenlegi szerződését már a nagy sérülése után kötöttük vele, 2021 őszén. Most Araújóval hosszabbítottunk, 2031-ig, annak a hosszabbításnak örülök, de az időtartam ott is kockázatos. Erre a nagyon hosszú lejáratra rá lehet faragni, mert a nyakunkon ragadhatnak használhatatlanná vált játékosok. Fati a klasszikus példa, és nem nagyon tanulunk. A "kedvencem" az Umtiti-féle hosszabbítás volt, szintén a nagy sérülése után. Az még a Bartomeu-éra trollkodása volt, amit egy Lenglet-féle hosszabbítással is megtoldottak, 2026-ig.Feast4 írta: ↑2025.01.30. 10:11:13Messi távozása után amikor felhozták volt pár brutális jó meccse, ( igaz sokra nem vitt minket) ami az akkori nihilben annyira üditő volt, hogy rámart a klub mint gyöngytyúk a takonyra, mert Ő az új Messi és ez okozta azt a szerződést ami most van. Ezután jött a sérülése és lefőtt vége lett, sose tudott azon a szinten játszani mint a sérülése előtt.Pique-vel is hosszabbítottak akkor, az a szerencsénk, hogy ő hagyta már az egészet a francba. Nagy trollkodások voltam ám ezek, ez a Fati-féle trollkodás viszont már a jelenlegi elnökség bűne.
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries
Nem azért akarjuk kirugdosni, mert van egy másik csodagyerek. Egyáltalán nem posztriválisa Yamal-nak.Ronaldinho&Barca írta: ↑2025.01.30. 08:13:57Leírtam párszor, borzasztó rossz üzenet és menedzsment amit vele csinálunk. Amikor 60-70 misi volt az ára, marasztaltuk, a mennybe emelt minket, most pedig páros lábbal rúgjuk ki, mert a klub 10-ese egy kolonc számunkra, hisz most van másik csodagyerek egy Yamal nevezetű, mikor ő csak bizonyítani szeretne és játszani.
Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, egy dolgot fűznék hozzá ehhez a részhez, nem kötekedésként, csak kiegészítésként. A jelenlegi szerződését már a nagy sérülése után kötöttük vele, 2021 őszén. Most Araújóval hosszabbítottunk, 2031-ig, annak a hosszabbításnak örülök, de az időtartam ott is kockázatos. Erre a nagyon hosszú lejáratra rá lehet faragni, mert a nyakunkon ragadhatnak használhatatlanná vált játékosok. Fati a klasszikus példa, és nem nagyon tanulunk. A "kedvencem" az Umtiti-féle hosszabbítás volt, szintén a nagy sérülése után. Az még a Bartomeu-éra trollkodása volt, amit egy Lenglet-féle hosszabbítással is megtoldottak, 2026-ig.Feast4 írta: ↑2025.01.30. 10:11:13Messi távozása után amikor felhozták volt pár brutális jó meccse, ( igaz sokra nem vitt minket) ami az akkori nihilben annyira üditő volt, hogy rámart a klub mint gyöngytyúk a takonyra, mert Ő az új Messi és ez okozta azt a szerződést ami most van. Ezután jött a sérülése és lefőtt vége lett, sose tudott azon a szinten játszani mint a sérülése előtt.
Egyet értek. Messi távozása után amikor felhozták volt pár brutális jó meccse, ( igaz sokra nem vitt minket) ami az akkori nihilben annyira üditő volt, hogy rámart a klub mint gyöngytyúk a takonyra, mert Ő az új Messi és ez okozta azt a szerződést ami most van. Ezután jött a sérülése és lefőtt vége lett, sose tudott azon a szinten játszani mint a sérülése előtt. Érdemes megnézni, hogy amióta visszajött egyik edző sem volt beleszeretve. A Brigthonban is kb. 900 percet tudott játszani és rúgott 4 gólt. Tehát nem mondható, hogy sikerült megváltani a világot. Ott is megsérült, itt is megsérült, aztán megint megsérült, sajna így ezen a szinten sokra nem lehet menni. Mindig Vermaelen jut eszembe akiről még azt is lehetett tudni, hogy nagyon komoly potenciál van benne, de a sérülékenysége nem engedte, hogy azt a karriert fussa be amire képes lett volna.Alcantara írta: ↑2025.01.30. 08:20:58Nem emlékszem rá, hogy ez a gyerek valaha is a mennybe emelt volna minket. Voltak ígéretes meccsei, de abból nem lehet megélni éveken át. Nem hiszem, hogy Flick kiszúrásból nem játszatja. Ő látja edzésen, nem az a fajta edző, aki ebben a helyzetben a csapaton segíteni tudó játékost kiteszi. El kell fogadni, ha nem tudsz ezen a szinten játszani, nem való vagy ide. A klub nem karitatív szervezet, hanem munkahely.
Szerintem sok esélyt kapot újra felépíteni a karrierjét, Brightonban is volt lehetősége, de lesérütl, majd itt is kapott periódusokat Flick alatt, de mindig újra lesérült non-kontakt sérülésekkel. Ő pedig most úgy dönt, hogy nem a focit választja, hanem kifacsarja a klubból a szerződésében szereplő bruttó 14m eurot. Szerettem volna, ha Flick alatt ő is megtáltosodik, de nem tudom sajnálni, mehet a lelátóra, ha innen nem igazol el.Ronaldinho&Barca írta: ↑2025.01.30. 08:13:57Egy egészséges Fati aki bizonyítani akar szerintem a pályán a helye és nem 5-10 percekre mert az vicc kategória, tök agilisan bátran száll be, de ha nem kap egy szaros esélyt sem, ez nálam szánalmas kategória, főleg hogy a "mi kutyánk kölyke".
Ez esetben kellemes lelátózást neki.
A lényeg, hogy nem csak egy fél csapatnyi fiatal épült be, meg egy Yamal-féle zseni, de az is kiderült, hogy Ő nem képes teljesíteni azt, amit bele láttak. Ez pedig nem az edzőkön múlik. Emlékszem Messivel kapcsolatban mindenki elmondta milyen különleges vele az edzés. Valószínű Fati edzésen sem tud olyat mutatni, amivel változtathatna a helyzetén.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.01.30. 00:02:22Sajnálom a srácot...Gondolj bele, egyik pillanatban te vagy a legnagyobb felfedezett, egy Messi-féle űr betöltője, a jelenlegi sztár felfedezett...Aztán lerúgnak és onnantól egy évig-évekig kórházban találod magadat 0 játékperccel.
Eközben megjelenik egy fél csapatni frissítés, és közben egy Yamal-féle zseni...Nem könnyű helyzet.
Viszont ha Flick azt mondta hogy nem számít rá(sokadik edzőként) akkor lépnie kéne
Ahhoz kellett egy edző, es esetben Xavi, aki fantáziát látott benne és bizalmat szavazott neki, még úgy is hogy közben a vezetőséggel balhézott.
Azért nem úgy néz ki, hogy jobbra-balra reklamálna...szerintem abban bízik, hogy február 3 után újra játszhat, onnantól nincs zsarolási érv. Anno Dembele kapcsán is ez ment és az átigazolási időszak vége után visszakerült a csapatba.
Elmegy máshova kevesebbért. Vagy ücsöröghet a lelátón. Ha neki ez így jó, ne panaszkodjon. Ha játszani akar, lehet távozni.Troym írta: ↑2025.01.29. 23:31:44A fizetése fele is cca 6-7m, tehát Spanyolország kb kicsukva, 18 csapat nem engedheti meg, a másik kettőnek nem kell, gondolom a Brighton kaland után most Angliába se akar menni, a francia és német ligában jó, ha 1 csapat fizet ennyit játékosoknak. Gondolom azt meg nem annyira akarja elfogadni a sportvezetés, ha valaki a bérének csak 10-20%-át állná.
A fizetése fele is cca 6-7m, tehát Spanyolország kb kicsukva, 18 csapat nem engedheti meg, a másik kettőnek nem kell, gondolom a Brighton kaland után most Angliába se akar menni, a francia és német ligában jó, ha 1 csapat fizet ennyit játékosoknak. Gondolom azt meg nem annyira akarja elfogadni a sportvezetés, ha valaki a bérének csak 10-20%-át állná.
Sőt, nagyon nem így néz ki. És Fati amúgy az utolsó Xavi szezonban kifejezetten nagyot szólt csereként, még ha keveset is játszott, ha jól rémlik, végül 10 gól fölé ért, valahol Raphinhával holtversenyben. A Brightonban is elég jó volt már, mikor lesérült. Az elmúlt 2,5 évben volt egy sérülése a Brightonban, meg itt ez a két kisebb, ami a pályafutásában törést biztos nem okozott, kétlem, hogy ne tudna alsó hangon az utolsó Xavis szezonjáig visszaérni némi játékkal, az meg már egészen jó lenne.