Persze, szemre lehetett ezt látni tegnap, múlt héten meg 1 átadásból 1 gólt lőtt az ellenfél. Ez ilyen. Nem lövik alá Pedri átadásait a támadók.Chino írta: ↑2025.02.19. 10:28:48Kicsit más egy szélsőnél és egy középpályásnál ez a mutató, egész más helyzetekbe kerülnek, nem véletlenül vezetik mindenhol a szélsők az assistáblázatot. De ha csak a hétfői meccset nézzük adott egy olyan labdát Raphinhának amivel egyedül vezethette a kapusra, de Lewandowski is 9 méterről lőhetett tisztán az egyik passza után.bence0330 írta: ↑2025.02.19. 08:41:38Egy ilyen top10-et találtam, de ez ugye ennél kicsit finomabb az xAg, meg az beleveszi a helyzetek minőségét is.
https://www.planetfootball.com/stats-ta ... i-raphinha
Chances created-ben is Rapha vezeti Európát, Pedri nincs a top10-ben, tovább meg nem írják, de szerintem valami hasonlónak kéne lennie, mint az xAg-nek, kisebb kiugrásokkal. De amilyen oldalakat én nézek benne, abban chances created pont nincs, szüval ebből nem találok bővebb listát.
Volt olyan időszaka, amikor nagyon clutch volt (a bajnoki címnél), szerintem ez is meg lehet benne, bár akkor is feljebb játszott, más volt a dolga kicsit. De részemről ha fontos meccseken fontos pillanatokban ennyire magas szinten tartja meg a labdát és irányítja a focit, azzal bőven megvan. A többiek majd megoldják a gólokat, de persze 1-2-t hozzátehet majd ő is. Ini szerintem egy fél fokkal előretoltabban focizott.
Ezeket azért szemre is lehet látni. A góllövésben szerintem nem áll rosszul, főleg a posztjához képest és hogy milyen gólvágók vannak előtte. 4 találat ilyen kkp-pivot pozícióban kifejezetten jó, ebből a szempontból például a prime Ini sem volt túl erős.
Nyilván előkészítésben mindig a szélső lesz jobb, ezért nem releváns annyira szerintem az ő játékát nem az írja le. De nem peches az előkészítésekkel, van a csapatban, aki az, de nem ő, Rapha átadásaiból szokta Lewy ezeket az ajtó-ablakokat mellérakni, akár üres kapura, kapus nélkül, szemre is, meg alátámasztja a stat is, sokkal pechesebb, mint a spanyol. Pedriét egálra hozzák ki, korrekt szinten. Csak az ragad meg jobban, amelyik meccsen pont kihagyják, amikor 1/1-et vernek belőle, akkor nem.

És ja, ezért írtam én is, hogy mivel hátrébb játszik, nem feltétlenül ezt kell várni tőle, neki hébe-hóba be kell találnia és ennyi, ha ez BL döntő 95. perc, egye fene.

Az ő játékában nem az előkészítés a poén, nem emiatt a világ egyik legjobb középpályása. Ezt pont le lehet írni statból, abban egy okés játékos. De kb minden más amit csinál, varázslat. Attól Pedri Pedri, nem az asszisztjai miatt.