Ezért nem kellett volna például Gavinak ekkora fizetésemelést adni. Egyáltalán emelni sem lett volna szabad a fizetésén, inkább csökkenteni. Iránta nincs nagy kereslet, nem nagyon hívnák máshova nagy pénzért. Szerintem Pedrinek is sok a 12,5 millió, elég lett volna neki 10. Araújo 10 OK. Nagyjából 10-nél kellene meghúzni a határt. Gavi fizetését több mint hárommillióval emelték, 9,3 millióra. Ez sok. Én még a 6-ból is nyestem volna. Máshol ő 6 milliót sem kapna. Inkább csökkenteni kellett volna, mint emelni.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.16. 09:35:42https://barcauniversal.com/barcelona-wi ... er-report/
Hiába vagyunk 1/1, nyáron ahhoz, hogy igazolni tudjunk, el kell adni játékosokat.
Marca szerint már Inigo 1 éves szerződése sem fér bele Araujo, Pedri, Gavi szerződése után.
Valószínűleg Fatitól is ezért szeretnének megválni.
Hihetetlen, hogy még most sem tudunk megszabadulni ettől az FFP-től.
Meddig mehet ez így, ha hosszabbítunk valakivel, el kell adni valakit, ahhoz is, hogy igazolni tudjunk, pedig a keret így sem túl erős.
Ezekkel a hosszabbításokkal rendesen behatároltuk magunkat a nyárra. Mindhárom felesleges volt, mert egyik szerződése sem járt le idén. 9 milliót szórtunk ki az ablakon. Ennek max a felét lett volna szabad.
Az ilyenek miatt még egy tisztességes FFP-ben is lábon lőnénk magunkat. Az 1:1 sem azt jelenti, hogy korlátlanul igazolhatunk. Hanem azt, hogy maximum annyi új fizetést építhetünk be, amennyit fizetésfelszabadításból vagy játékoseladásból generálunk. 1:2 esetén feleannyit, 1:3 esetén harmadannyit stb.
Én most a hosszabbításokkal egyáltalán nem foglalkoztam volna, idén csak Martinez szerződése jár le. Vele csökkentett fizetésért hosszabbítanék, a 9 milliós fizuját felezném. Ezzel is felszabadulna pénz, amit be lehetne építeni igazolásokba. + Roque-t elsózni 27 millióért a Palmeiras-nak, + az a 9 millió, amit hosszabbításokra elhülyéskedtünk. Nagyon komoly erősítéseket lehetett volna kieszközölni.
Persze Roque eladásából még így is építkezhetünk, 1:1-ben csak ebből kijönne vagy három komoly igazolás. Nálam Meret, Tah, Mainoo, David lennének a célok. Fatitól nyilván szabadulnánk, de szerintem ő már elengedte ezt a focis dolgot, és 2027-ig lepörgeti a szerződését, még jó 30 millió euróért. Abból meg bármibe belevághat.