epping írta: ↑2025.02.21. 16:45:46
Ez csak a BL döntőre vonatkozik, és csak az idei évre, nem általánosságban. És mondom, a jelenlegi kerettel, úgy, hogy a meglévő Carvajal + Militao duón felül nincs több sérültünk, meg eltiltott, stb.
Az idei két meccsből felesleges kiindulni. Az őszin jobbak voltunk, de nem élesek, az első 1-2 gólotok után meg kockáztattunk, és így jártunk. A januárit meg Tchouaméninek köszönhetitek, különösebben az sem szóra érdemes meccs.
Májusban már csúcsra lesz járatva a keret (ha még versenyben leszünk), ahogy minden évben. És ilyen körülmények között ez a csapat mentálisan, szakmailag és rutinban is messze felettetek jár. A támadó triótok is messze felülteljesít jelenleg szerintem, ők kipukkadnak májusra, és nélkülük meg kb bárki ellen esélytelen a Barca. Plusz részünkről jönne a revans motiváció, a BL hímnusz adta boost, a történelmi döntő megnyerésének esélye a Barca meg szerintem amúgy sem bírja a nyomást. (ezen a tápos csirke ágon sem vagyok biztos, hogy döntőbe juttok, ha majd esélyesként tekintenek magukra, sőt). Meg a bíró is semleges lesz, nem negreira tanítvány.
Ebben az általatok szajkózott mantrában meg nem hiszek, hogy a Madrid összeroppanna a Barca ellen, ezt csak ti szeretnétek hinni. Az igazság szerintem abban van, hogy a Barca extra motivált ezeken a meccseken, a Real meg totál energiatakarékos. A Barca üti a forró vasat, ha van esély alázni, a Madrid meg már a következő meccsre pihen, ha eldőlt a meccs.
Szóval ja, ha clásico lenne a döntőben részemről mehetne a ház, kocsi, asszony a 16.-ra. És tudom, hogy ez most k.cs.g nagyképű madridista dumának hangzik... Ne kezeljétek egy objektív szakvéleményként, mert nyilván nem az. Ez az én véleményem.
(amúgy nem állítom, hogy El Clásico lesz a BL döntőben, mert sem a Madrid, sem a Barca bejutásában nem vagyok biztos. A véleményem arra vonatkozik, hogy HA az lesz...)
Még mindig nem az igazi, de már kevésbé tűnik trollkodásnak

Az azóta sem bizonyított
(= rosszindulatú pletyka szint) Negreirázást meg inkább hagyjuk, mi részünkről is örülünk hogy a legendás Szatyros nem fújhatná a meccset.A RM TV általi nyomásgyakorlást meg azt hogy a Ligában a legfontosabb emberek java része nyiltan RM szimpatizáns azt főleg ne említsük meg.
Az előzetesen könnyebb ágat meg kiérdemeltük azzal hogy még sok sérülttel is vertük a Dortmund-Bayern-Benfica hármast, miközben a RM bukfencezett a Lille-AC Milan-Liverpool ellen.
A többi találgatás ami vagy bejön vagy sem, pont ez mutatja hogy mennyire lehetetlen előre megmondani a végkifejletet, de egy El Clasico előtt meg ez különösen igaz, lévén akkor is el tudja az előre esélytelenebb kalapálni a másikat amikor nagy csodának számítana, pont ezért lenne még tőlünk is erős még egy 4-0-s és 5-2-es győzelem után is olyanokat állítani hogy 0% esélye lenne a RM-nak ellenünk, hát még a másik oldalon.
Azt meg hogy összezuhanna a RM senki sem állította, azt viszont igen hogy a Barcelona, illetve a többi csapatok által RM-hoz állása, rettegése között hatalmas különbség van. A Barca tudja hogy hogyan kell földbe döngölni a RM-ot, és meg is tette jópárszor(mint ahogy a RM is a Barcát fordítva), és ez nem pedig csak egy mágikus, távoli álombeli eredmény hanem tapasztalaton alapul, hála annak hogy egy ligában van a 2 csapat és relatíve sokszor találkozik.
Azt meg hogy Camavingának köszönhetjük felesleges egy játékoson elporolni, csapatként győznek, csapatként veszítenek, ennyi erővel ti meg TEK-féle kiállításnak köszönhetitek hogy csak 5-2 lett a vége és nem több.

Az arcokon meg nem úgy nézett ki hogy félgőzzel, nyaralni repültek ki Szaúd-Arábiába. Még 5-2-nél emberelőnyben is próbáltak a fehérek szépíteni, de úgy sem jött össze.
Maradjunk annyiban hogy sok fog múlni az aktuális formán, sérüléseken meg főleg. Lehet itt tavaszra ugyanúgy kiesett Rüdiger-Courtois-Bellingham-Mbappé mint ahogy kiesett/formán kívüli Pedri-Raphinha-Yamal is, ég és föld lesz mindkét csapat között a különbség.
De egy BL döntőn nem hiszem hogy bárkinek bármi motivációra lenne szüksége, ennyi erővel nektek a 820-adik BL cím, míg a mieinknek végre 10 év múlva egy olyan lehetőség hogy BL döntőt nyerjenek, és ha bejutnának a döntőbe akkor azt hiszem el is hinnék magukról annyi év bukfencezés után hogy ez sikerülhet is, annyi különbséggel hogy számukra a RM nem egy fekete mágiával bíró csapat, hanem az aktuális legjobb ellenfél akit le kell győzni, míg szinte az összes többi csapat(joggal) retteghet a RM ellen és elizgulja.