Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Azt az írott sajtót összehasonlítani a jelenlegi internetes médiával olyan mintha egy akkori PC-t a mai szuperszámítógéppel vetnéd össze.brazilfan írta: ↑2025.03.13. 19:23:10Az nem ugyanaz, mint a közösségi média? Merthogy én is azt írtam, hogy az Messi fiatal kora óta nagyot változott. De a hype a közösségi média előtt is tombolt, csak nem úgy hívták, a nyomtatott sajtó mindent megtett azért, hogy egyes fiatalokat fölkapjon, sokan el is szálltak ettől.
17 és fél évesen jóval gyakoribb médiaszereplő, mint a vele egyidős és szintén Európa-bajnok Cubarsí. Szerintem a csapat legjobbjainál, Pedrinél és Raphinhánál is gyakoribb.
Az nem ugyanaz, mint a közösségi média? Merthogy én is azt írtam, hogy az Messi fiatal kora óta nagyot változott. De a hype a közösségi média előtt is tombolt, csak nem úgy hívták, a nyomtatott sajtó mindent megtett azért, hogy egyes fiatalokat fölkapjon, sokan el is szálltak ettől.
brazilfan írta: ↑2025.03.13. 16:05:37
A fiatal Messivel teljes meccsek és bőséges összefoglalók is vannak az interneten. Ő tizenévesen sem reklamált, nem a kameráknak játszott, hanem fölállt és ment tovább. Sok minden változott azóta, például a közösségi médiában, de szenzációéhes sajtó és szereplési lehetőség Messi fiatal korában is volt.
Messi 1 az 1 milliárdból. Kb. minden szempontból. Vele szerintem azért nem jó példálózni, de teljesen igazad van.brazilfan írta: ↑2025.03.13. 10:04:34Nem tudom őket összehasonlítani, mert Neymar 21 éves koráig Brazíliában játszott, és csak a góljaiból láttam néhányat, de teljes bajnoki meccseket nem, ráadásul hetente. Nem tudom, milyen volt 17 és fél évesen.
Messivel inkább lehetne, nekem szimpatikusabb Messi visszahúzódó személyisége, félszegsége, koncentráltsága, kizökkenthetetlensége. Ő például nem mutogatott, és 17-18 évesen nem reklamált sárga lapokat úgy, mint Yamal.
Saviola írta: ↑2025.03.13. 08:18:24Nem tudom őket összehasonlítani, mert Neymar 21 éves koráig Brazíliában játszott, és csak a góljaiból láttam néhányat, de teljes bajnoki meccseket nem, ráadásul hetente. Nem tudom, milyen volt 17 és fél évesen.
Messivel inkább lehetne, nekem szimpatikusabb Messi visszahúzódó személyisége, félszegsége, koncentráltsága, kizökkenthetetlensége. Ő például nem mutogatott, és 17-18 évesen nem reklamált sárga lapokat úgy, mint Yamal.
Hát, meglepődnék, hogy egy 17 éves gyereket Flick azért nem cserél le, mert rosszul viseli.brazilfan írta: ↑2025.03.13. 07:52:42Én egyre inkább kritikus vagyok vele, mert azok a jelek, mozzanatok, amiket néhány hónapja vettem észre először, továbbra is megvannak. Például azt, amit te is észrevettél. Vagy amikor nem ő kapja a labdát, akkor is kifelé, a lelátónak méltatlankodik. Vagy mutogat, például Lewandowskinak, aki tavaly még ugyanígy mutogatott neki.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:20:25Azt viszont megfigyeltétek, hogyha egy gólnál ő ad valami kiváló gólpasszt, vagy ő oldja meg a nehezét, akkor külön rohan ünnepelni, mintha ő lőtte volna a gólt és nem a gólszerző felé szalad? Nekem ez nem túl szimpatikus benne, de persze nyilván egy tini, hadd csinálja, csak ne szálljon el, amire utaló jelek azért voltak/vannak. Elképesztő a srác, de kell mellé egy szigorú pedagógus.
Eközben a zseniális, látványos, gólveszélyt teremtő megoldásai jellemzően a meccsek első felében jönnek, a szünet után megritkulnak, a második félidőkben gyakran eltűnik, mégsem hozzák le, mert rosszul viseli, ha lecserélik.
A másik, nem szorosan a focit érintő, de engem zavaró dolog a rengeteg médiaszereplés, fotózás, PR-hakni, brandépítés, az én ízlésemnek ez egy kicsit sok.
Én egyre inkább kritikus vagyok vele, mert azok a jelek, mozzanatok, amiket néhány hónapja vettem észre először, továbbra is megvannak. Például azt, amit te is észrevettél. Vagy amikor nem ő kapja a labdát, akkor is kifelé, a lelátónak méltatlankodik. Vagy mutogat, például Lewandowskinak, aki tavaly még ugyanígy mutogatott neki.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:20:25Azt viszont megfigyeltétek, hogyha egy gólnál ő ad valami kiváló gólpasszt, vagy ő oldja meg a nehezét, akkor külön rohan ünnepelni, mintha ő lőtte volna a gólt és nem a gólszerző felé szalad? Nekem ez nem túl szimpatikus benne, de persze nyilván egy tini, hadd csinálja, csak ne szálljon el, amire utaló jelek azért voltak/vannak. Elképesztő a srác, de kell mellé egy szigorú pedagógus.
Lehet, hogy van némi részrehajlás, itt is, meg Flicknél is, nem tagadom, a pihentetéssel is egyetértek, alapvetően, de akkor lehet Nálad láttam ezt a Masia dolgot.Troym írta: ↑2025.03.06. 10:48:58Szerintem nem rám gondolsz, mert engem pont nem szokott ilyen szinten érdekelni ez a Masia dolog, nagy ívben....
Annyiban Masiázok, hogy hetekkel ezelőtt padra dobnánk egy Christensent, vagy Araujot, ahogy akár 2-3 meccsen halványabb, Cubarsi meg hetek óta ki van pukkanva.
Nagyon tehetséges a kölyök, ne érts félre, de kölyök, ahogy Yamal is, aki a legnagyobb kedvencem, de attól még ő is hullámzóan játszik hosszú hetek óta.
Ha mondjuk egy kívülről érkező szélső játszana így, minden meccsen lekapkodnák a 60. percben.
Nem vagyok sem a Masiások ellen, sem mellette, vagy legalábbis nem vettem észre ilyesmit magamon...Nálam Cubarsi január vége óta 3. sz khv lenne, Yamal meg 60-70 perces játékos maximum, de a formájuk alapján mondom.
Szerintem nem rám gondolsz, mert engem pont nem szokott ilyen szinten érdekelni ez a Masia dolog, nagy ívben....Saviola írta: ↑2025.03.06. 10:34:46Hatalmas fóbiád az a Masia történetTroym írta: ↑2025.03.06. 00:38:43Ne kezdjük már az összeesküvés elméleteket, ócskán játszott, ez van. Nem kell kifogás sem keresni, sem felmentés a Masiásoknak, ma a leggyengébb a két tini Cubarsi és Yamal volt. Majd javulnak, főleg mihelyt nem 90 percet játszanak heti kétszer.
Cubarsit minimum 1 hónapra, Yamalt két hétre cserének raknám át.Aláírom, hogy gyengék voltak, sőt, Yamal meccsek óta, de ez nem a Masia így, Masia úgy, hát.
Ha lenne pénzünk, biztos vettünk volna náluk jobb spílereket, de szerintem 17-18 éves gyerekek ilyen szintet nem nagyon hoznak máshol. Hármas terhelés mellett.
De lehet, hogy csak nekem simogatja a lelkem, hogy nem zsoldoshadsereggel játszunk, mint a hófehérkék. Nyilván ezt is lehet helyén kezelni, senkit nem kell mentegetni a teljesítménye miatt, csak azért, mert a mi kutyánk kölke, de nem hiszem, hogy át kéne esni a ló túloldalára.
Hatalmas fóbiád az a Masia történetTroym írta: ↑2025.03.06. 00:38:43Ne kezdjük már az összeesküvés elméleteket, ócskán játszott, ez van. Nem kell kifogás sem keresni, sem felmentés a Masiásoknak, ma a leggyengébb a két tini Cubarsi és Yamal volt. Majd javulnak, főleg mihelyt nem 90 percet játszanak heti kétszer.
Cubarsit minimum 1 hónapra, Yamalt két hétre cserének raknám át.
A 14 éven aluli gyermekek kapnak felmentést, Yamal már nem.
Nem hinném, hogy ilyen gond lenne. Azért ő nem egy Gavi/Rapha/Fermín intenzitásban, és hébe-hóba kicsit talán elönzőz dolgokat, néha kicsit csalódottabb egy saját kihagyott helyzet, meg lecserélés miatt, mint a csapat miatt, de ő egy generációs tehetségű tini, akit agyonhypoltak már, ezt baromi nehéz lehet úgy kezelni, hogy konstansan a földön maradj, sőt, szerintem kb lehetetlen. De én úgy látom, hogy alapvetően a hozzáállása tök jó 1-1 kilengés kivételével, ami tényleg ebben a korban azért érthető, részemről legalábbis ezzel nincs baj.
Én megnyugodtam, köszi h rájöttél mi van. Azt hittem a hozzáállása ilyen rossz, h Ferrannak be kell állnia. Balde ahhoz képest jól bírta.
A Mundon volt egy cikk, különféle izotóniás dolgokkal pótolják a kimaradt kalóriákat, illetve a vacsorájukat is úgy állítják össze, hogy elég energiájuk legyen.bence0330 írta: ↑2025.03.06. 00:17:18Bakker, rájöttem, mi volt ez ma, sajnos. 6 napja ramadan van.Próbálom nem kommentálni, hogy lehet ezt megengedni az élsportban milliós fizetéseknél, ahol a játékodon akár 10 milliók múlhatnak, úgyhogy kussolok.
Most lehet, hogy ezt várhatjuk március végéig, energia nélküli téblábolást, egész nap kaja nélkül ezt nem is lehet sajna. A szezon perdöntő szakaszában. Remélem megtalálják Flickék a módját, hogy legalább a késő esti meccsek előtt valami számára jól ütemezett módon energiát vigyen be. Fel van adva a lecke.
Huhh, nagyon nehezemre esik polkorrektnek maradni. Nem tudom, át lehet-e állni kicsit, de a késő esti meccsek előtt végülis tud enni, csak hát nyilván nem ideális a dolog.
Egyébként a gyerekek elvileg felmentést kaphatnak a böjt alól, nem tudom, mi számít gyereknek, Yamal ugye 18 alatti.
Szerk: rákerestem, stimmt.
"Lamine Yamal is fasting the holy month of Ramadan and while the team takes a drinks break during training, he steps aside and plays with the ball alone. "
Meg találtam olyan cikket is, ami szerint a klub hevesen keresi a megoldást, hogy oldják meg a dolgot.
Mivel neki még vallási szempontból sem "kötelező", hanem pusztán saját döntés, ez így elég komoly felelőtlenség, és nem éppen a csapat iránti elköteleződéséről tesz tanúbizonyságot.