bence0330 írta: ↑2024.10.10. 14:12:13
Az már más történet, hogy mennyire kellett pont Xavit erőltetni, mert az full kamu, hogy más nem vállalta volna be. Egy Pep meg Klopp nem, ez oké, de rengetegen igen, főleg ha felvázolták nekik hogy télen azért kapnak erősítést. Ettől még a Xavis döntés sem volt rossz, utólag sem lett rossz, nem bukott meg Xavi, más lehet, hogy konkrétan megbukott volna, vagy valami CFC-MU sorsra jutottunk volna. És azért sok 0 km-es Masiás gyerek vitte sikerre a Barcát edzőként. Sőt, szinte csak az.
Szerintem ez a Xavis döntés kicsit propagandaszagú volt. A szurkolóknak ezzel lehetett legjobban a "kedvére tenni", ebben volt a legkisebb kockázat, nem féltétlenül szakmai alapja volt. Ha jön valahonnan egy közepes edző (nem hiszem, hogy szezon közben, de még talán nyáron sem lehetett volna nagyobb kalibert hozni, aki ráadásul vállalta volna) egy eléggé szétesett csapathoz és befürdik, ott lett volna a kés Laporta torkán. Az pedig ki tudja Xavinál sikeresebb lehetett volna-e. Mert valljuk be, Xavi azért az első másfél évében abszolút pozitív munkát végzett. Mind a vezetőség, mind a szurkolók nagyon elégedettek voltak vele. Ha csak az eredményeket nézzük, fél szezon alatt a középmezőnyből behúzta a csapatot a második helyre, első évében toronymagasan nyerte a bajnokságot, szuperkupa döntőben alázta a Realt ( többször is verte őket és ez tudjuk mit jelent odakint), az első BL kiesés is inkább Koeman sara volt a Benficával szemben. Szóval elég pozitívan lehetett értékelni. Aubameyangot szerette volna megtartani, ezt többször elmondta, de részben Depay miatt, részben a Chelsea miatt (ha jól emlékszem valami opciójuk volt) nem volt lehetséges.
Summa summarum egy reményvesztett, leamortizálódott csapatból szerintem kihozta a maximumot, a tavalyi éve viszont már nem így sikerült és erre emlékszünk jobban. Nekem meggyőződésem, hogy ha korábban nem jelentette volna be a távozási szándékát még mindig itt lenne. Akkor kezdtek el komolyan utódot keresni, jöttek is a konkrét nevek, amikor már meggondolta magát nyilván nem változtattak. Lehet ezt úgy felfogni, hogy csúnyán bántak egy legendával stb., de szerintem ez teljesen logikus, átgondolt és jó döntés volt.
Egy sikertelenebb szezon miatt nem gondolom, hogy elküldték volna. Ott volt Valverde, akit akit két hatalmas szégyenfolt után is a helyén hagytak (nyilván fent nem ugyanazok ültek, de ez a csapatot érintette). Másokat, már a Liverpool után felállítottak volna.