Senki nem mondta, hogy nem adnák idén, csak annyit, hogy baromi drágán.gránit írta: ↑2025.05.23. 14:22:08
Készek eladni.
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... lund-exits
https://www.goal.com/en/lists/man-utd-c ... eab592cd73
Simán megadnám a 70-et Mainoo-ért, például de Jong + 40 millió formájában.
Szerintem komoly probléma, hogy Pedrinek nincs alternatívája. Ebben a szezonban megúsztuk Pedri kiesését, de nem biztos, hogy mindig meg fogjuk úszni. Szerintem ketten párban is nagyon jó mélységi középpályát alkotnának. Azt pedig idén megtanultuk, hogy nincs olyan probléma, hogy "luxus a padon". Legyen csak "luxus" a padon is. Az Inter elleni visszavágó előtt már mindenki amiatt kongatta a vészharangot, hogy a sérülteket hogyan fogjuk pótolni. Kell a minőség a padra is, és Mainoo még csak nem is a padra jönne (nálam).
Ugyanakkor ott van még vagy 3 poszt, amire még ennyi lehetőség sincs és fontosabb. Ráadásul ebből ennyi pénzért legalább kettőt lefedhetnénk.
Egy Yamalt, Raphinhát minimum olyan fontos rotálni, sérülés esetén pótolni, mint Pedrit, de láttuk mit jelent egy Baldé kiesése. Nem véletlen, hogy jelenleg a szélső a prioritás, ahogy azt Decoék is megerősítették és a kp az utolsó, ahová embert keresünk ráadásul még pletykaszinten sem nagyon merültek fel nevek, Mainoo főleg nem. Pedri posztjára pedig egy angol játékostól amúgy is félnék, főleg hogy eddig van benne 1,5-2 szezon egy MU-ban.
Ha rendelkezésre állna annyi pénz, mint a Chelsea-nek, Reálnak, Unitednek stb. és a bérekre sem kéne annyira figyelni egész más lenne a helyzet, de jelenleg nagyon más a helyzet.
A MU az utóbbi 10 évben kb. a legnagyobb játékostemető, főleg ha az igazolások összegéhez viszonyítunk. Nem tudom pontosan, de szerintem ebben az intervallumban volt legalább 16-18 ilyen 40-120 milliós igazolás vagy nagy név. Ezek közül akik 1-2 évnél tovább tartották ott a szintjüket vagy viszonylag jó áron tudtak értékesíteni azok Bruno Fernandes, Lukaku, Di Maria, (Greenwood?), Ugarte. Igazából többre nem is nagyon emlékszem, bár lehet van. A többinek vagy kb. ott fejeződött be a rövidtávon a karrierje vagy elment fillérekért és máshol vissza tudott kapaszkodni. Ambivalens módon ott is inkább a saját nevelések/fiatalon név nélkül érkezők voltak azok akik húzóemberek lettek. Rashford, Garnacho, Mainoo, Shaw stb. talán akik ide tartoznak. Akik tavaly, esetleg tavalyelőtt érkeztek persze nem tudni még, mint mondjuk Yoro, Zirkzee, de azért ők is kérdésesek, akár a sérülése miatt.
Szóval én nagyon óvatos lennék onnan, arról nem is beszélve, hogy milyen a bérigényük. Lehet, hogy jelenleg egy Mainoo keveset keres, de neki ez még az első felnőtt szerződése, innen nagyon nagy ugrás lenne, akár hosszabbítanának vele akár eligazol. Yamal is béka se..e alatt keres jelenleg, de kétlem, hogy megállna 8-9 millió alatt.
Legutóbb a Mundo hozta le egy esetleges Fati-Monaco váltást. Szerintem ez számára is előnyös lenne, jelenleg egy neki való csapat, de a szerződésbe én mindenképp beletennék egy visszavásárlási opciót. Nem tartom kizártnak, hogy ott sikerül visszakapaszkodnia, főleg, ha elkerülik a sérülések. Egy-két jó szezonnal egy 20 millió körüli opcióval jól járhatnánk. Most úgyis inkább az a lényeg, hogy a bérsapkán kozmetikázzunk, mintsem, hogy magasabb összegért próbáljuk eladni. Így mindhárom fél jól járhatna. A Monaco olcsóbban viheti, Fatinak lesz esélye egy topcsapathoz (nevelőegyesületéhez) visszatérni, mi pedig olcsón hozhatunk minőségi embert.
Ha tőle szabadulnánk az a jelenlegihez képest egy fix 25 milliós csökkenés lenne a következő szezonra nézve. Ez pedig simán fedezné a hosszabbításokat és az esetleges igazolásokra is még helyet szabadít fel. Szerencsénk van, hogy Yamal saját nevelés így az FFP-t az emelés sem nagyon bántja. Szerintem nagyon jól csináljuk, hogy a hosszabbításokat rendezzük és szilárdítjuk a csapatot, egyelőre azt se tudni, hogy mi lesz az 1:1-el. Ha abba nem férünk bele, akkor úgyis borul az egész nyár és sokkal érdemesebb megtartani a játékosokat.
A MU-s besülésekkel kapcsolatban, ha mondjuk az idei évet még nem nézzük, szerintem sokkal több olyan játékos ment/megy rövid távon a lecsóba az utóbbi években aki nagy/relatíve nagy név volt, nagy jövő előtt állt jó szezonokkal a háta mögött. Casemiro, Pogba, Varane, de Gea, Martial, Mount, van de Beek, Sancho, de még azért ide sorolnám akár Blindet, Alexist. Most nem néztem át, de biztos találnék még. De azért egy Antonynak sem egy Betis szint nézett ki. (most olyanokat nem vettem ide akik ugyan jó szezonokkal, de pályafutásuk vége felé érkeztek, de itt estek vissza szinte azonnal vissza, mint CR vagy Ibra)
Ráadásul mondjuk egy de Ligt-Zirkzee duónak is elég veszélyes, ami kinéz. Előbbi eddig elég flop, de utóbbinál is egy 32 meccs (1400 perc) 3 gólos szezon centerként nem a jó utat mutatja. És az a sor a hosszabb, aki top vagy nagyon ígéretes játékosokként/jó szezonokkal a hátuk mögött érkeztek és a régi útra nagyon nem találtak vissza.