Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
https://sport365.hu/a-ligaelnok-szerint ... -uton-jar/Troym írta: ↑2025.07.02. 18:04:58Mi történik pontosan, ha Tebas / Liga / Laporta / Jóska bácsi egyaránt azt mondja welcome to ffp 1-1?
Mennyi pénzért igazolhatunk?
A szabály valami olyasmi volt, hogy 1-1 esetén a játékoseladásból származó bevétel teljes egészében költhető játékosokra.
Ez akkor mit jelent?
Hogy fogja futni Nicora akár 1-1ben, ha 70 millióba kerül, de nem adtunk el játékosokat 70 millióért? (Garciával együtt 100 millió)
Vehetünk egy jobbhátvédet? Jót is, vagy csak outlet?
Persze hogy nem tudjuk regisztrálni, mert jelenleg a Bilbao játékosa
Baldé komoly sérülésből és fél éves pihiből tért vissza, ügyesen spóroltunk vele a szezon során, de sajnos a lényegre így is kiesett.
Én ezzel a Rooneyval kicsit szkeptikus vagyok. Nekem van egy olyan érzésem, hogy Yamal esetleges sérülése/pihentetése esetén is inkább Raphinhát vagy Nicot tenné ki Flick, teljesen még abban sem vagyok biztos, hogy stabilan az A csapat keretébe kerülne. De ez majd kiderül. Én inkább annak szurkolok, hogy Torrents ki tudja hozni magából, ami a képességei alapján benne van, mert balhátvéd poszton sérüléssel is komolyabban lehet számolni, illetve a rotáció is talán ott volt a legintenzívebb annak ellenére, hogy csak egy GM volt a padon.bence0330 írta: ↑2025.07.01. 23:39:24Torressel nem számol ott Flick, ő nincs, de RB ott van, így igen, ott meg is vagyunk, jobboson van Yamal, mögötte meg RB, és szükség esetén Rapha. Ezzel nincs is gond. Balszellőnk viszont 0 db van. Ha egyet hozunk, igazából egy egészséges csapatban az sem lenne elég, de jelenleg megfelel.
Erre mondtam, hogy a Barca ezt jobban kell lássa, mint Tebas, aki abból dolgozik, amit elé tesznek...
Megint félreviszitek a témát.
Torressel nem számol ott Flick, ő nincs, de RB ott van, így igen, ott meg is vagyunk, jobboson van Yamal, mögötte meg RB, és szükség esetén Rapha. Ezzel nincs is gond. Balszellőnk viszont 0 db van. Ha egyet hozunk, igazából egy egészséges csapatban az sem lenne elég, de jelenleg megfelel.
És erről Laporta tehet? Vagy az elnökség? Hivatalosan sikerült rendezni a tartozásokat a játékosok felé is ami szinten nem kis dolog( legalább is nekem) Barcelona 1 helyén van ebben 1/1 témával kapcsolatban ő tud sztem bővebben erről beszélni, de amiket ír linkekkel alátámasztva kb alig érdekel valakit, mert úgy sem fogunk tudni igazolni úgy sem leszünk 1/1-ben ismét bíróság lesz stb… ha bl-t nyertünk volna ès ott lennénk a klub vb-n nyakam rá az abból befolyó összegek sem lennének semmire sem jók. A nike szerződèst ( több forrás is megerősítette…bocs link nélkül) az auditor elfogadta, de erre is a nyakam, h a liga az elfogadást majd szezon kezdetekor fogja elfogadni. Vicc ez az egész! Tudnám, h a kis madrid miért tud igazolni amikor nekik is adóság hegyük van és közel sem akkora brand mint mi..Troym írta: ↑2025.07.01. 22:37:19Tavaly is csak Chris sérülésével lehetett regisztrálni Olmot, majd bíróságon meghosszabbítani azt. Kivásárlásnál egy összegben kell amortizálni a vételárat, az 62 millió, plusz aláírási pénz és fizu, elég erre a páholy, ha nem vagyunk FFP 1-1ben?FCBsteve írta: ↑2025.07.01. 22:06:48Tebas egy pillanatnyi állapotot lát és "képvisel". Ilyen szempontból inkább csak bulvár kijelentéseket tesz.
Tavaly is az ment, hogy vár a klub (mondjuk túlontúl a végletekig), ki távozik, mennyi pénz jön be játékoseladásokból - és ha nem, mit és mennyiért kell pénzzé tenni...
Vagy idén mit adunk majd el, a csapatnevet? Samsung FC Barcelona lesz, mert sok minden más nem maradt.
2006-ban úgy vertünk szét mindenkit, hogy Xavi és Messi hiányzott. Általában azok véreznek el, akiknek több a sérültjük, ez igaz. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy azok véreznek el, akiknek rövidebb a keretük. Akkor senki nem számolgatja a hiányzókat, ha elég mély a keret. Ne feledjük, hogy az Internek is voltak hiányzói. Sérülések mindig lesznek, lehet, hogy a következő szezonban kétszer annyi lesz, mint tavaly, ezért is vagyok szkeptikus sokak kiszórásával, hogy aztán egy érkezzen.
Ott van Torres, meg most már Bardghji.
Tavaly is csak Chris sérülésével lehetett regisztrálni Olmot, majd bíróságon meghosszabbítani azt. Kivásárlásnál egy összegben kell amortizálni a vételárat, az 62 millió, plusz aláírási pénz és fizu, elég erre a páholy, ha nem vagyunk FFP 1-1ben?FCBsteve írta: ↑2025.07.01. 22:06:48Tebas egy pillanatnyi állapotot lát és "képvisel". Ilyen szempontból inkább csak bulvár kijelentéseket tesz.
Tavaly is az ment, hogy vár a klub (mondjuk túlontúl a végletekig), ki távozik, mennyi pénz jön be játékoseladásokból - és ha nem, mit és mennyiért kell pénzzé tenni...
Tebas egy pillanatnyi állapotot lát és "képvisel". Ilyen szempontból inkább csak bulvár kijelentéseket tesz.Troym írta: ↑2025.07.01. 21:15:31
Ha meg regisztrálni sem tudjuk Nicot, akkor mire a felhajtás? Megint bíróságokra akarunk rohangálni, hátha valamelyik fellebbezésünket elfogadják? Tebas ma kereken kimondta, hogy jelen keretek közt nem tudjuk regisztrálni a srácot.
Javier Tebas: “Barcelona CANNOT register Nico Williams as of today”
Az előző szezonban éppen nem, de egy komolyabb sérüléshullám esetén már lehetne baj, ha nem vagyunk elegen. Volt, hogy hárman maradtak összesen, és Cubarsí-Martinez-Garcia nem klasszis, még ha teljesen jó szezont is hoztak le, így nem lehet nekivágni egy szezonnak. Így is annnak a puffernek köszönhettük azt a 3 embert, képzeld el, ha pufferrel együtt lennének hárman. Így is bőven volt panasz arra, hogy Cubarsí túl fiatal, Martinez öreg, elfáradtak a szezon végére, és valóban hibázgattak is a végére. A szezon elejét szerintem kifejezetten jól kezdték, de az elődöntőben ők is hibázgattak. Érdekes, hogy a támadó szekcióban állandóan rotációt akarunk, míg hátul ezt nem tartjuk fontosnak, én főleg Martinezt a végére már eléggé elnyűttnek éreztem.
Ezt a sok gólt, ami szerintem elég relatív, az Inter ellen sem lehet így nézni. A visszavágón úgy kaptunk 4 gólt 120 perc alatt, hogy az olaszoknak szinte tökéletes volt a helyzetkihasználása (csak néhány stat 4 gólra: 2,28 xG, 4 big chance). Nekünk hiányoztak a szélső védőink, a párharc során a mi kapusunk "lelkén száradt" legalább három gól, amit már elvileg orvosoltunk, cserébe a kimagasló védekezéssel rendelkező Inter szintén nyelte a gombócot, pedig a kapusuk volt kb. a csapat legjobbja. Ráadásul öt egészséges belső védőnk volt a meccsen, de egész szezonban nem volt olyan, hogy legalább 3 ne állt volna rendelkezésre. (Arsenal, Pool, Bayern, Real stb. is négy védővel megy a szezonnak) Nem a középhátvédek mélységével volt a probléma a véddelemben, hanem a szélsőkkel. Középre Araujo/Chris távozásával van 2 csere, a két szélre összesen 0. És ez meg is látszott, az Inter ellen főleg. Azért csak nem lehet véletlen, hogy középső védőt tekintve nem is nagyon gondolkodtunk vételben, sőt inkább ellenkezője, míg ott, ahol tényleg nagyon vékonyak vagyunk számban és minőségben egyaránt, tervben van igazolás.gránit írta: ↑2025.07.01. 21:03:44Ezért nem tudom hova tenni az olyan állításokat, hogy túl sokan vagyunk hátul, meg hogy valakinek onnan mennie kell. 5 középhátvéd minimum kell. Szezon közben a rövid keret miatt panaszkodunk, majd nyaranta nekiállunk keretet szűkíteni, hogy aztán a következő szezonban megint a rövid keret legyen a kifogás. Az a szerencse, hogy senki nem akar onnan távozni, a játékosok menthetnek meg minket a saját hülyeségünktől. Csak tartok attól, hogy valakit mégis távozásra bírnak, ahelyett, hogy de Jonggal tennék ugyanezt. Akkor még igazolhatnának is, akit akarnak.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.01. 19:13:38Szerintem azért (is)kaptunk sok gólt összességében, mert rövid volt a keret.
A védelemben a 4-es végigtolta szinte az egész idényt, Inigo idős, Cubarsi tapasztalatlan, többet hibázott. Majd Balde kidőlésével teljesen egy oldalas lett a játékunk, akkor látszott leginkább, hogy Raphinha nem szélső.
Ezért nem tudom hova tenni az olyan állításokat, hogy túl sokan vagyunk hátul, meg hogy valakinek onnan mennie kell. 5 középhátvéd minimum kell. Szezon közben a rövid keret miatt panaszkodunk, majd nyaranta nekiállunk keretet szűkíteni, hogy aztán a következő szezonban megint a rövid keret legyen a kifogás. Az a szerencse, hogy senki nem akar onnan távozni, a játékosok menthetnek meg minket a saját hülyeségünktől. Csak tartok attól, hogy valakit mégis távozásra bírnak, ahelyett, hogy de Jonggal tennék ugyanezt. Akkor még igazolhatnának is, akit akarnak.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.01. 19:13:38Szerintem azért (is)kaptunk sok gólt összességében, mert rövid volt a keret.
A védelemben a 4-es végigtolta szinte az egész idényt, Inigo idős, Cubarsi tapasztalatlan, többet hibázott. Majd Balde kidőlésével teljesen egy oldalas lett a játékunk, akkor látszott leginkább, hogy Raphinha nem szélső.
Bocsi, ezt nem teljesen értem most, a gól/perc statot mire írod pontosan, vagy mi mellett/ellen. Amit értettem, arra reagálok. Dehogy mindegy, kik vannak a pályán. De ez a mondat két dolgot is feltételez, egyik, hogy Lewy klasszis - szerintem ez már necces. Van, amiben az, de sok dologban gyengült már annyit, hogy ez szerintem ne legyen már igaz - a másik pedig hogy jelentősen gyengébb játékosok játszanak helyette. Ferrán meg tavaly szerintem már jobb volt, mint Lewy, de legrosszabb esetben is tartotta a frontot. És Ferrán azért nem egy übervilágklasszis játékos. De jól működött vele, és Olmóval is a ss-es játék. Látványosan jól. Ferrán kiegyensúlyozottabban, jobb statokat is hozott (mint bárki egész Európában, nem csak Lewyhez képest, és azért nem 300 perccel, hanem jó sokkal.Troym írta: ↑2025.07.01. 19:07:33Visszafordíthatom, mert a gólperc mutatókat meg pont te szoktad felhozni, holott minden gólt be kell lőni, az nem olyan, hogy statisztikailag kb ugyanannyi gólt lövünk, mindegy kik vannak pályán és nem egyenes arányosan egy játékos esetén sem, hogy kétszer annyi gólt lő dupla annyi idő alatt. Ha így lenne, nem kellenének klasszisok.
Nem minden meccsen centire 7 db helyzetünk van és nem ugyanolyanok, nem ugyanolyan kapussal áll szemben az ember, ez nem írható le statisztikai adattal. Fermin gólperc mutatója jobb, mint Yamalé, mégsem gondolnám, hogy akkor itt váltani kéne.
Mindennel egyetértek gyakorlatilag. Ehhez még ezt fűzném hozzá, hogy nem csak, hogy többet figyelhet a védekezésre, hanem meg is védjük vele. Pont azért zakatolt le-fel sprintben egész meccsen, mert nem volt balszélsőnk. Ezt senki nem bírta volna szerintem, embertelen amilyen terhelést kapott, nem csoda, hogy a sérülése előtt is sűrűn cseréltük GM-re, pedig ő aztán tényleg magasan a keret leggyengébb játékosa volt. Egy Nicóval normál feladatköre lenne, kisebb sérülés és kimerülésveszéllyel.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.01. 19:13:38Egy szélső igazolással Balde többet figyelhet a védekezésre, ha Nico jön, azért ő hozzátesz a védekezéshez
Visszafordíthatom, mert a gólperc mutatókat meg pont te szoktad felhozni, holott minden gólt be kell lőni, az nem olyan, hogy statisztikailag kb ugyanannyi gólt lövünk, mindegy kik vannak pályán és nem egyenes arányosan egy játékos esetén sem, hogy kétszer annyi gólt lő dupla annyi idő alatt. Ha így lenne, nem kellenének klasszisok.
Ez továbbra se lineáris így, hogy kiveszel egy centert és akkor eltűnik 11 gól, valaki játszik helyette, aki szintén gólerős, max nem annyira, csak sokkal jobban focizik. Télen, mikor elkezdett kikeveredni a kezdőből, nagyobb gólátlagot hoztunk nélküle. Volt ezek közt ATMA meccs is azért, nem csak Valenciák. Lehet a 11 gólja egyáltalán nem hiányzott, és lőttünk volna kollektíve 13-at helyette. Ezt nagyon nehéz megítélni. Az Interrel szerintem nem a szint volt a gond, hanem a stílus. Még csak nem is az, hogy mennyire visszaálltak, hanem kikkel. Óriási, brutális védők, elég szervezetten is, nem is tudom, van-e még egy ilyen csapat Európában. Na ott nem volt esélye senkinek center poszton, Lewynek is gondja lett volna, de villanhatott volna.Troym írta: ↑2025.07.01. 18:10:21LE rendelkezik a világ két legjobb szélsőhátvédjével, pont ez az, amit hiányolok nálunk, de ha már ezt feszegetjük, ki is volt a döntő legjobbja?bence0330 írta: ↑2025.07.01. 17:59:37Ezt a memót LE nem kapta megLehet hoz egy 7 kupás szezont, gyönyörű focival.
Odáig egyetértek, hogy néha kell a torony, néha máshogy nem megy. Lewy nekem egy párharcon hiányzott igazán a sérülésekor, az pedig az Inter elleni, és nem csak utólag, ezt előre is lehetett sejteni, annyira egyértelmű volt már előre a meccs képe.Mendes és Vitinha.
Arra meg, hogy az Inter ellen hiányzott Lewa az egyik válaszom, hogy az volt az első utunkba kerülő tényleg topcsapat, korábban is hiányolhattad volna, ha összekeveredünk az egyik PL naggyal, Bayernnel, Reallal, Párizzsal, másrészt jó, ha neked nem hiányzott a BL-ben, de más csapatoknál a BL-ben azért a középcsatár 11 lőtt gólja egészen jól jön.