Camp Nou, a szentély

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.01. 19:43:13

És ha megint találnak valamit mint a múltkor?Pedig akkor előre be volt jelentve a delegaltaknak hogy az egyik kábel meghibásodott és azon javítást végeznek az ellenőrzési útvonalon.
Simán találhatnak egy munkás által eldobott csipszes zacskót vagy bármit megint ennyi erővel.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.01. 18:35:00

Troym írta:
2025.10.01. 12:23:08

Annyit mondtam, hogy szerintem nem egy alpolgármester, politikus (wikis cikkből: Ocupació advocat, polític) ad ki katasztrófavédelmi engedélyt, mert a katasztrófavédelem jellemzően nem önkormányzat alá tartozik, de lehet Spanyolországban igen.

Én a nevére sem emlékszem a fickónak, nem hiszem, hogy jobban felkaptam volna a fejem a mondataira, mint másokéra, Laportát meg nem vasvillával kell elüldözni, hanem szavazáson leváltani, ha nem tetszik a többségnek, de kár azon aggódni, a 30-40e szavazásra jogosult Socio szerintem a helyén tartja és 1-2 tucat magyar elégedetlen fórumozó véleménye full irreleváns.
Fair Enough igazából

A csávó a Marca szerint a Deputy Mayor for Security a városi tanácsban, szóval valszeg ő írja alá és teszi hivatalossá azt a jelentést, amit nem ő mér fel és készít el, hanem a neki felelő emberek.

Lényeg a lényeg, ha ő azt mondja hogy jó lesz, az hír, ugyanúgy, ahogy az is hír volt amikor ő azt mondta hogy még be sem adtuk a kérvényt. Nem fogom visszakeresni de akkor ez a hír tényként volt kezelve és lobogtatták itt is hogy akkor Camp Nou az kuka. Hát kuka is volt igen, tény. Most meg az a tény hogy ugyanez a csávó azt mondja hogy meglesz.

Örüljünk egy kicsit. Egy kicsit. Ez még nem pezsgő bontás, de egy ekkora drámába torkolló ügynél ez is valami.
Szabad örülni.
Andris írta:
2025.10.01. 12:02:21

TLDR: Szerintem tök felesleges bárkinek a nyilatkozataira vagy cikkeire vagy posztjaira támaszkodni. Tök értelmetlen szerintem találgatni, hogy mi van még függőben, mert lehet, hogy a tizedét se tudjuk. Tudtok és láttok, láttatok eleget már ahhoz nagy általánosságban, hogy be tudjátok lőni, reális-e a visszaköltözés adott pillanatban, nagy vonalakban. Legrosszabb esetben kellemesen csalódunk, nem igaz?
Igazad van, teljesen, de a sok rossz hír után én örültem egy pozitív és nem Laporta szájából érkező impulzusnak, ezt osztottam meg itt mindenkivel.
Szerintem örüljünk egy kicsit, és maradjunk egészségesen szkeptikusak.
menczel
Entrenador del Barça

2025.10.01. 15:25:05

Én attól tartok, hogy valóban február, de akkor már úgy vannak vele, hogy 3 hónapra nem nyitják újra és rögtön elkezdik a tetőt, ami ugye egy 6 hónapos záró etap.
Jelenleg azt nyáron akarják kezdeni (megint engedne az UEFA egy megosztott hazai pályát?!).
Nevetséges, de mondjuk a történteket figyelembe véve eleve borítékolhatjuk h annál is csúszás lesz...
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.01. 12:42:19

Messa írta:
2025.10.01. 09:20:37
Chino írta:
2025.09.30. 15:39:08
Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kell
🚨 FRISS – Fernando Polo 🚨
Barcelona fontolgatja, hogy novemberig Montju ïcban marad – még akkor is, ha zöld utat kapnak, hogy visszatérjenek Camp Nou-ba!
Mi az oka? Camp Nou kapacitása a felújítás első szakaszában mindössze 27 000 férőhelyre korlátozódik, míg Montju ïc akár 50 000 rajongót is elfér.
A klub azon gondolkodik, hogy visszatér a Camp Nou-ba a november 18-i Athletic Bilbao elleni mérkőzésre, amelyre a stadion kapacitása 45 000-re nőne.

Én alapból nem értettem, 27 ezer emberrel miért akarjuk ennyire megnyitni a stadiont, nehezen gondolom hogy megérné anyagilag. Most van egy új dátum 45 ezer főre, november 18...
Az eddigiekből kiindulva ebből lehet hogy karácsonyi ajándék lesz.
Szerintem anyagilag nem járnánk rosszabbul. A korábbiakból kiindulva olyan 44-45 ezer szurkolóra lehet számítani a Montjuicon, egyedül a Real ellen szokott teltház lenne, amiből nagyon komoly sápot húznak le a bérlés miatt, míg a Camp Nouban 100 %-ot tarthatna meg a klub. Plusz az új stadionban a jegyárak is magasabbak lennének, illetve ajándékbólt is üzemelne. Szerintem ez minimum annyi, ha nem több bevételt hozna.
Talán benne lehet, hogy a bérleteseket jobban ki tudják szolgálni az Olimpiai Stadionban. Továbbá nem vagyok építész, de a második fázis és a VIP szektor is gyorsabban elkészülne, amivel már télen benne lehetnénk az 1:1-ben. Ha jóváírták volna azt a pénzt, már nyáron elértük volna az 1:1-et, ne felejtsük el télen benne is voltunk azzal az összeggel, csak aztán aztán az UEFA és a spanyol szövetség véleménye ütközött, így mégsem lehetett elszámolni.

Ha a szezon felét lehúzzuk 45 ezerrel a Camp Nouban, szinte biztos vagyok benne, hogy a nyáron sokkal nagyobb mozgásterünk lesz. A legkomolyabban kereső játékosok, mint De Jong és Lewy vagy távoznak vagy csökken a fizetésük, Fati teljesítményétől függően az ő fizetését is megspórolhatjuk, a hosszabbításokon -amik fizetésemelést vontak maguk után- pedig már túl vagyunk.
A stadionból származó bevétel nagyon komoly részét képezi az összes bevételnek, még ha csak 1-2 hónapra lehet használatba venni a 60 ezres nézőszámot és 3-4 hónapra a 45 ezret (ez szerintem még egy pesszimista becslés alapján is teljesíthető) nagyságrendekkel több bevétele lesz ebből a klubnak.

Személy szerint a klub részéről kiadott nyilatkozatokra a nyitással kapcsolatosan nem építem a véleményeim, inkább a városvezetés vagy a katasztrófavédelem/UEFA állásfoglalását tartom kiindulópontnak. Mondjuk előbbi részéről nemrég kiadtak egy nyilatkozatot, ami elég optimista volt, csak néhány elmaradásról/pótolnivalóról beszéltek, amit rövidtávon teljesíteni lehet. .
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.01. 12:23:08

Andris írta:
Szerintem nyugodtan számíthatunk rá, hogy februárig minimum a Montjuicban leszünk, de ne legyen igazam.
Kb nekem is ez az időpont a realitás, ahogy nyáron is kb ezt tippeltük többen is. Ha ügyesek a szuperkupa után ott folytatjuk...A kapacitás számokkal feleslegesnek érzem a dobálózást, hogy hány szektor és szék lesz megnyitva, gondolom kb a fele, de ez sem a műanyag székektől függ, hanem a "többi folyosó, WC, vészkijárat" stb meglététől.
PR42 írta:
2025.09.30. 18:52:49
Amiben nincs igazad az a félkövér rész. Nem igaz az állításod.

Csak viszonyításképp, ugyanez a tag nyilatkozott augusztusban is, akkor negatívan.
Érdekes módon akkor mindenki komolyan vette amit mond és tapsikolt hogy akkor most hivatalosan is lehet temetni a Camp Nou-t, lehet vasvillával üldözni Laportát stb.
Annyit mondtam, hogy szerintem nem egy alpolgármester, politikus (wikis cikkből: Ocupació advocat, polític) ad ki katasztrófavédelmi engedélyt, mert a katasztrófavédelem jellemzően nem önkormányzat alá tartozik, de lehet Spanyolországban igen.

Én a nevére sem emlékszem a fickónak, nem hiszem, hogy jobban felkaptam volna a fejem a mondataira, mint másokéra, Laportát meg nem vasvillával kell elüldözni, hanem szavazáson leváltani, ha nem tetszik a többségnek, de kár azon aggódni, a 30-40e szavazásra jogosult Socio szerintem a helyén tartja és 1-2 tucat magyar elégedetlen fórumozó véleménye full irreleváns.
Andris
Adminisztrátor

Sajnálattal látom, hogy még mindig sokan pusztán a megjelenő hírekre és nyilatkozatokra támaszkodnak. Mivel kerek egy éve húzódik az ügy, és azóta 100 különböző helyről 1000 különböző információ és nyilatkozat érkezett a visszaköltözéssel kapcsolatban, de vissza még mindig nem költöztünk, és a hatodik vagy hetedik időpontról megy már az értekezés... szóval szerintem jó lenne hátralépni megint csak kettőt, és józan paraszti eszünkre, meg a szabad szemmel látható dolgokra, és a már megtapasztalt történésekre támaszkodni inkább.

1. Aki megnézi a live streamet a stadion környezetéről, az láthatja, hogy nem lehet alkalmas semmilyen szinten a biztonságos megközelítésre többtízezer ember esetében. Persze ezen lehetne hamar segíteni, ami a látványos részeket illeti, de nyilván nem csak azokról van szó.

2. Tavaly az egyik indoklás az volt, mikor a második vagy harmadik beharangozott időpontot kellett elhalasztani, hogy az UEFA nem engedi a BL csoportkört vegyes stadionban rendezni. Erre a hírek szerint idén külön engedélyt kaptunk (persze kérdés hogy elhisszük-e, én konkrét doksit vagy magas rangu UEFA tisztviselő nyilatkozatot nem láttam, ha van is ilyen), de emlékeim szerint ezek a hírek is arról szóltak, hogy csak akkor, ha a PSG elleni első otthoni meccsig sikerül megoldani. Mostanra tudjuk, hogy nem sikerült.

3. Aki figyeli a klubot közelről, az tudhatja, hogy minden újabb halasztás előtt valamivel megjelentetnek csodás képalbumokat, hogy milyen jól is áll a stadion éppen. Hogy aztán egy hét múlva bejelentsék vagy a sajtóban elhintsék az újabb halasztást, persze a klubon teljesen kívülálló okokból. A képalbumok szerintem azért kellenek, hogy az aktuális indoklásban hihetőbb legyen, hogy nem Laportáékon múlik a dolog. Biztos emlékeztek - ilyenek voltak az első székek tavaly ősszel, sok hatásos kép... aztán komplett lelátó.. aztán a gyep amit már májusban vagy mikor leraktak, csak hogy aztán nyáron lehessen kikukázni és újat telepíteni. Nem kell elhinnetek, nyugodtan megnézhetitek a mundo archivban, vagy a klub facebookján pl.
A legutóbbi csoda képalbum szept 21, szóval 10 napos. Előbb utóbb persze egyszer az lesz, hogy mostmár tényleg költözünk és kiderül hogy nem lett igazam, de most megint esedékes ez alapján a halasztás híre. Valamikor besülök majd ezzel talán, de egyelőre 6/6, vagy 7/7?

Millió dolog van, aminek meg kell felelni akár a ligánál, akár az uefánál, akár a nemzeti hatóságoknál, akár a városi tanácsnál, katasztrófavédelemnél... és akkor még minden alapnak is stimmelni kell. Nem elég lefotózni egy kész lépcsősort és két kész fürdőszobát, az összesnek tökéletesen kell működnie. A stadion környezetét is legalább 30-50%ban teljesen el kell takarítani, ami kordonok, daruk, építési törmelék, munkagépek eltakarítását jelenti, gödrök és vasbeton födémek befejezése, buszmegállók, utak, járdák, talán metrómegállók(?) újranyitása... és biztos lehetne sorolni a végtelenségig. Nem tudjuk, hogy mennyire állun készen.

Szerintem nyugodtan számíthatunk rá, hogy februárig minimum a Montjuicban leszünk, de ne legyen igazam.
Szerintem egyébként a 27ezres Camp Nou több bevételt hoz mindent egybevetve, mint a 45ezres Montjuic. De ez csak tipp. Szponzorációs függőrészek, Spotify névadó deal, VIP jegyek, Megastore eladások, bérletek, sima jegyárak.. minden több vagy magasabb lesz, mint a Montjuicban / fő, csak az a kérdés, mennyivel. És egy csomó közvetett bevétel nincs is a hegyen, ami itt lehetne, ha valóban megnyitják egyszer.

TLDR: Szerintem tök felesleges bárkinek a nyilatkozataira vagy cikkeire vagy posztjaira támaszkodni. Tök értelmetlen szerintem találgatni, hogy mi van még függőben, mert lehet, hogy a tizedét se tudjuk. Tudtok és láttok, láttatok eleget már ahhoz nagy általánosságban, hogy be tudjátok lőni, reális-e a visszaköltözés adott pillanatban, nagy vonalakban. Legrosszabb esetben kellemesen csalódunk, nem igaz?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.10.01. 09:20:37

Chino írta:
Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kell
🚨 FRISS – Fernando Polo 🚨
Barcelona fontolgatja, hogy novemberig Montju ïcban marad – még akkor is, ha zöld utat kapnak, hogy visszatérjenek Camp Nou-ba!
Mi az oka? Camp Nou kapacitása a felújítás első szakaszában mindössze 27 000 férőhelyre korlátozódik, míg Montju ïc akár 50 000 rajongót is elfér.
A klub azon gondolkodik, hogy visszatér a Camp Nou-ba a november 18-i Athletic Bilbao elleni mérkőzésre, amelyre a stadion kapacitása 45 000-re nőne.

Én alapból nem értettem, 27 ezer emberrel miért akarjuk ennyire megnyitni a stadiont, nehezen gondolom hogy megérné anyagilag. Most van egy új dátum 45 ezer főre, november 18...
Az eddigiekből kiindulva ebből lehet hogy karácsonyi ajándék lesz.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.30. 20:01:49

PR42 írta:
2025.09.30. 18:22:20
Ennek annyi hírértéke van, hogy a város tett egy pozitív nyilatkozatot a stadionról. Én korábban gyártottam egy összeesküvés elméletet is hogy a város talán rosszban van a klubbal. Remélem hogy nem volt igazam, és az ilyen nyilatkozatok bizalomra adnak okot.
Már a Sport és az MD is egyre több összeesküvés elméletet gyárt az engedélyezésről a híreiben.

"Mindeközben a Barcelona szurkolói visszatérnek a Montjuïc-hegyre. Ott meg kell szerezniük a szükséges engedélyeket a tűzoltóságtól és a városi tanácstól, miközben a felső lelátó törzsvendégei két éve drukkolnak, hogy ne történjen tragédia. A VIP- területek miatt , amelyek olyan helyeket és lépcsőházakat foglalnak el, ahová a szurkolók nem férhetnek hozzá, a teljes felső lelátó kiürítését mindössze két lépcsőn keresztül kell elvégezni. Úgymond egyet minden kapunál. Ez több ezer embert jelent, akiknek egyetlen, keskeny lépcsőn kell áthaladniuk, mivel a VIP-terület megakadályozza a további kijáratokat.
A kellemetlenségen túl (a hűséges tag már nem érzi szükségét az áldozathozatalnak), a menekülési útvonal lehetetlen evakuálási csapdává válik. Reméljük, semmi sem történik egy olyan területen, ahol érthetetlen módon Collboni , Massagué és embereik engedélyt adtak rá"
-Az elég Laporta kritikus Xavier Bosch cikke

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... rmiso.html

Az is érdekes, hogy az UEFA kijelölte a Camp Nout a BL meccsre.
PR42
Jugador d'estrella

2025.09.30. 18:52:49

Troym írta:
2025.09.30. 18:32:08
Kérdésem az volt, hogy van engedély?
Nincs.

Jó ha mindenki bizakodó, csak ez megint a medve bőre...szerezzék meg végre azt a nyomorult engedélyt és ennyire semmitmondó cikkeket sem kell írni.
Nekem érzésre olyanok ezek a cikkek, mint amikor kezdenek elszabadulni az indulatok és hűteni kell a kedélyeket, ezért megszólaltatnak a témához valahonnan akár csak távolról kapcsolódó embereket, hogy ne lázadozzanak az emberek.
Szerintem nem XY polgármester helyettes ad engedélyt.

A Limak meg álljon végre annak a bizonyos szőnyegnek a szélére!
Értem, jogosnak tartom, elfogadom és tisztelem a felháborodottságodat.
Igazad van, már a Camp Nouban kellett volna játszanunk a Gampert is.

Amiben nincs igazad az a félkövér rész. Nem igaz az állításod.

Csak viszonyításképp, ugyanez a tag nyilatkozott augusztusban is, akkor negatívan.
Érdekes módon akkor mindenki komolyan vette amit mond és tapsikolt hogy akkor most hivatalosan is lehet temetni a Camp Nou-t, lehet vasvillával üldözni Laportát stb.
https://www.goal.com/en-om/lists/barcel ... 870e311bca

Szóval, maradjunk tényszerűek és fair módon kritizáljunk. Ez igazából neked nagyon jól szokott menni, emiatt is "szeretek" veled vitázni.
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.30. 18:32:08

Kérdésem az volt, hogy van engedély?
Nincs.

Jó ha mindenki bizakodó, csak ez megint a medve bőre...szerezzék meg végre azt a nyomorult engedélyt és ennyire semmitmondó cikkeket sem kell írni.
Nekem érzésre olyanok ezek a cikkek, mint amikor kezdenek elszabadulni az indulatok és hűteni kell a kedélyeket, ezért megszólaltatnak a témához valahonnan akár csak távolról kapcsolódó embereket, hogy ne lázadozzanak az emberek.
Szerintem nem XY polgármester helyettes ad engedélyt, furcsállnám, ha egy önkormányzat irányítaná a katasztrófavédelmet Spanyolországban, de ehhez nem értek.

A Limak meg álljon végre annak a bizonyos szőnyegnek a szélére!
PR42
Jugador d'estrella

2025.09.30. 18:22:20

Troym írta:
2025.09.30. 16:41:49
Eddig sem az UEFA, vagy a Liga nem engedélyezte a meccseket a Camp Nouban, hanem a hatóságok, szóval szerintem semmi nem változott.
Van engedély?
Szerintem nincs, különben a Girona meccs is oda lenne beírva, de arra meg az van írva a hivatalos honlapon, hogy TBC, ahogy az Olimpiakos meccsre is.
Nem tudhatják előre mikor fognak engedélyt kapni, szóval amíg a katasztrófavédelem nem szól, hogy minden rendben, addig nem nyit ki a Camp Nou.
Egyenesen a cikkből:
"Jaume Collboni, the city's mayor, stated that he was confident that good news would soon be announced, while Albert Batlle, Barcelona's Deputy Mayor for Security , stated: "We are hopeful that the necessary adjustments will be made and that, from a security perspective, the go-ahead can be given to partially reopen Camp Nou. I think the minor issues that existed can be resolved ," when asked about a possible return on October 18."

Tehát akire te mutatsz mint katasztrófavédelmis ő nyilatkozott hogy esélyes hogy addigra hogy befejezik.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Albert_Batlle_i_Bastardas
Councillor of Barcelona City Council
Deputy Mayor for Security

Ennek annyi hírértéke van, hogy a város tett egy pozitív nyilatkozatot a stadionról. Én korábban gyártottam egy összeesküvés elméletet is hogy a város talán rosszban van a klubbal. Remélem hogy nem volt igazam, és az ilyen nyilatkozatok bizalomra adnak okot.
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.30. 16:41:49

Eddig sem az UEFA, vagy a Liga nem engedélyezte a meccseket a Camp Nouban, hanem a hatóságok, szóval szerintem semmi nem változott.
Van engedély?
Szerintem nincs, különben a Girona meccs is oda lenne beírva, de arra meg az van írva a hivatalos honlapon, hogy TBC, ahogy az Olimpiakos meccsre is.
Nem tudhatják előre mikor fognak engedélyt kapni, szóval amíg a katasztrófavédelem nem szól, hogy minden rendben, addig nem nyit ki a Camp Nou.
kmb
Jugador d'estrella

2025.09.30. 15:52:58

A "második fázis"is elkészült ugyan úgy ahogy az első. Sőtt nagyjából a harmadik is kész van 60 ezerre,csak hát ugye van egy kötelező protokoll.
Chino
Llegenda del Barça

PR42 írta:
2025.09.30. 14:35:10
Jó hír! :!:

Az UEFA oldalán a Camp Nou van kiírva a görögök elleni 3. BL játéknapi meccsre.
Talán véget ér egyszer ez a szenvedés is. Már csak "párat" kell aludni.

https://www.marca.com/futbol/barcelona/ ... p-nou.html

Még kell egy különleges nyilatkozat az UEFA-tól hogy engedélyezik, de hátha.
Mondjuk az is érdekes, hogy a Girona elleni meccsre a liga nem közölt helyszínt, de az Elchére már a Camp Nout írták ki.

Ceferin mindenestre a helyszínen nézi majd meg a meccset, el lehet majd diskurálni erről.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.09.30. 14:35:10

Jó hír! :!:

Az UEFA oldalán a Camp Nou van kiírva a görögök elleni 3. BL játéknapi meccsre.
Talán véget ér egyszer ez a szenvedés is. Már csak "párat" kell aludni.

https://www.marca.com/futbol/barcelona/ ... p-nou.html

Még kell egy különleges nyilatkozat az UEFA-tól hogy engedélyezik, de hátha.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.07. 12:55:25

menczel írta:
2025.08.07. 12:54:03
Az nem idén, hanem jövőre lesz 26/27-s szezon eleje. Égetően kellenek a tavaszi főleg BL bevételek a teli Nou camppal idén.
Köszi, örülök, hogy figyelmetlen voltam. :) Ennek azért akkor örülök, aztán meglátjuk, meddig duzzad majd a befogadóképesség tavaszig.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
menczel
Entrenador del Barça

2025.08.07. 12:54:03

bence0330 írta:
2025.08.07. 10:39:19
Chino írta:
2025.08.07. 10:32:07
Mondjuk a jegy/bérletár nem valószínű, hogy ugyanaz marad. Ha számolunk egy 43-45 ezres nézőszámmal (ami teljesen reális), amiből levesszük a részesedést és az árkülönbezetet olyan hatalmas különbség nem hiszem hogy lenne.
Illetve még ott van a kérelem, hogy a bajnokság első 5 meccsét idegenben játszhassuk, így gyakorlatilag az egész szezont az NC-ben játsszuk.
Igen, tippre még kis kapacitással is legalább a tavalyi bevétel lesz, de inkább több. Én inkább azon aggódom, hogy több forrás szerint is gondolkodik a klub a Montjuic egész éves kibérlésén. Nem azért, mert nem nyitna meg relatív hamar kis kapacitással, hanem a tető szerelése miatt, ami ígyis-úgyis több hónap lesz, és nem lehet közben látogatni.
Az nem idén, hanem jövőre lesz 26/27-s szezon eleje. Égetően kellenek a tavaszi főleg BL bevételek a teli Nou camppal idén.
bence0330

2025.08.07. 11:24:52

Troym írta:
2025.08.07. 10:55:31
Na most akkor melyik lesz, hol lesznek a meccsek? A két mondat elég ellentmondásos.
Esetleg lesz 11 meccs a Camp Nouban, majd jönnek a tetőácsok és visszaköltözés a hegyre megint?
Bevallom, nem olvastam alaposan utána, Chino utána leírta a helyzetet (remélem az a valós). Viszont ha tényleg kell 4-5-6 hónap megszakítás nélküli munka a tetőre, akkor két opciót látok logikusnak, de csak laikus szemmel, paraszti ésszel gondolkodva:

A: (remélem) valamelyik május végétől, és akkor ősszel talán költözhető lesz, és 2,5 hónap amúgy is foci nélkül telik.
B: ha már úgyis alacsony kapacitással menne, akkor most, mert akkor kevesebb a veszteség, mintha 50-60-(100) ezer férőhellyel esik ki pár hónap.

Én ezért tartok kicsit a B verziótól (amellett, hogy olvastam olyan cikkekben, amit most nem tudok sajna idézni), mert van mellette (számomra) logikus érv, összességében biztos jobban megérné, kevesebb kiesés lenne anyagilag, persze lehet, hogy most sajna fontosabb az akut helyzet, és nincs mese, vissza kell térni és kész.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.07. 11:07:50

bence0330 írta:
Chino írta:
Mondjuk a jegy/bérletár nem valószínű, hogy ugyanaz marad. Ha számolunk egy 43-45 ezres nézőszámmal (ami teljesen reális), amiből levesszük a részesedést és az árkülönbezetet olyan hatalmas különbség nem hiszem hogy lenne.
Illetve még ott van a kérelem, hogy a bajnokság első 5 meccsét idegenben játszhassuk, így gyakorlatilag az egész szezont az NC-ben játsszuk.
Igen, tippre még kis kapacitással is legalább a tavalyi bevétel lesz, de inkább több. Én inkább azon aggódom, hogy több forrás szerint is gondolkodik a klub a Montjuic egész éves kibérlésén. Nem azért, mert nem nyitna meg relatív hamar kis kapacitással, hanem a tető szerelése miatt, ami ígyis-úgyis több hónap lesz, és nem lehet közben látogatni.
A tető szerelése a második, végső fázis, ha jól tudom 1 év múlva tervezik a 105 000 férőhellyel együtt, az 1. fázist még az előtt lenne (45-60 000).
A legújabb hírek szerint ezért tesztelték már és nyitna meg az 1 (1)-ben, amihez már csak a használatbavételi engedély kell a Les Cort-tól. Ez most a prioritás.
A Montjuic kibérlése gondolom nem két euró és részesedést is biztos lenyúznak. Nem vagyok ebben benne, de szerintem ha ezeket összeadjuk a teljes jegybevétel kb. 30 %-át alsó hangon zsebre teszik.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 10:55:31

bence0330 írta:
Chino írta:
gyakorlatilag az egész szezont az NC-ben játsszuk.
gondolkodik a klub a Montjuic egész éves kibérlésén.
Na most akkor melyik lesz, hol lesznek a meccsek? A két mondat elég ellentmondásos.
Esetleg lesz 11 meccs a Camp Nouban, majd jönnek a tetőácsok és visszaköltözés a hegyre megint?
bence0330

Chino írta:
Chino
Llegenda del Barça

PR42 írta:
2025.08.06. 23:17:36
Troym írta:
2025.08.06. 21:06:48
Ha 27.000 férőhellyel nyit a stadion, akkor még az olimpiai stadionban keresett jegybevétel is a felére/kétharmadára esik, jól gondolom? Annak a kapacitása olyan 55.000 volt, mondjuk sokszor nem teltházzal mentek a meccsek ott sem.
Valszeg igen, esik a totál bevétel, viszont most nagyobb arányát tartjuk meg.
Gondolom az Olimpiai Stadion esetén a városnak volt részesedése, vagy fizettünk bérleti díjat vagy bármi hasonló.
Amúgy sztem ezen kívül jól jósoltad a számokat.

Amúgy jól mondod, nagyon ritka volt a teltház, még BL meccseken se volt sűrűn, és bajnoki rangadókon se. Messze van és kín oda feljutni, nem szeretik az emberek.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.08.06. 23:17:36

Troym írta:
Ha 27.000 férőhellyel nyit a stadion, akkor még az olimpiai stadionban keresett jegybevétel is a felére/kétharmadára esik, jól gondolom? Annak a kapacitása olyan 55.000 volt, mondjuk sokszor nem teltházzal mentek a meccsek ott sem.
Valszeg igen, esik a totál bevétel, viszont most nagyobb arányát tartjuk meg.
Gondolom az Olimpiai Stadion esetén a városnak volt részesedése, vagy fizettünk bérleti díjat vagy bármi hasonló.
Amúgy sztem ezen kívül jól jósoltad a számokat.

Amúgy jól mondod, nagyon ritka volt a teltház, még BL meccseken se volt sűrűn, és bajnoki rangadókon se. Messze van és kín oda feljutni, nem szeretik az emberek.
Troym
Llegenda del Barça

Chino
Llegenda del Barça

2025.08.06. 13:00:14

menczel írta:
2025.08.06. 10:49:51
sansz írta:
2025.06.25. 20:01:04

Régebbi a bejegyzés, de végülis aktuális. Szerintem ez nem klasszikus csúszás, anno olvastam, hogy a világon messze a leggyorsabb stadion építkezése lett volna, nem volt realitása, ahogy menet közben is ment a vetítés, egyértelműen azért,hogy tudjanak előre spekulálni a jegyekkel (és akkor csodálkozunk Tebasék viselkedésén). De már lassan tényleg vége lesz.

Hát ez gyönyörű:
https://barcauniversal.com/barcelona-ma ... new-delay/

Milyen nagyvonalúan elhallgatták eddig, hogy attól mert megnyílik és visszatérünk az év elején (talán Valencia meccs max 30ezer ember), attól még kell majd 6 hónap (ki hiszi már ezeket a becsléseket), amikor zavartalanul tudnak dolgozni a munkások, mert a tetőt fel kell rakni. Vagyis a 26-os évet is a Montjuicon kezdjük. De szerintem örülhetünk, ha a BL kieséses részre már valóban a Camp Nouban játszhatunk.
Tegnap vagy tegnapelőtt (pontosan nem tudom) végeztek egy műszaki és működési tesztet, ami jól sikerült, van két használható bejárat illetve megvannak a menekülő útvonalak.
Még várnak az engedélyekre, (ami már egy ideje tart) ettől függően a Getafe/Soci ellen 25000 fő befogadására alkalmas lehet.

Amúgy, aki kíváncsi a BarcaOne-on 3 belső és 2 külső kamerával lehet élőben követni a munkálatokat, illetve van egy sorozat, ami a kezdetektől, epizódonként néhány hónapos intervallumokban bemutatja az egész folyamatot.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése