Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Baromi ügyes srác, de inkább egy "Yamal klón", ugyanazt a játékstílust képviseli, nnem is mobilis, ezért csak akkor kaphatna szót, ha az előbbi huzamosabb időre kiesik, ahhoz pedig túl jó. Bár nem idén kezdett el jó teljesítményt hozni, évek óta nagyon magas szinten játszik. Nem is értettem a Reált, aki jó ideje jobbszélső problémával küzd/küzdött, folyton kölcsön adja, utána pedig 6 millióért elajándékozza.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 23:15:08Baromi jó játékos, és nem csak jó, nagyon látványos is amit csinál. Viszont arra fel kell készülni, hogy amíg Yamal itt van, nem lesz minőségi jobbszélsőnk mögötte, neki esze ágában nem lenne idejönnie. Az extra klasszisoknál majdnem mindig ez a helyzet mindenhol. Yamalnak kizárólag úgy lehet minőségi cseréje, ha ilyen Doku-Nico-(Rashford?) féle játékosok jönnek, akik több poszton is tudnak játszani, többek közt ott is.
Baromi jó játékos, és nem csak jó, nagyon látványos is amit csinál. Viszont arra fel kell készülni, hogy amíg Yamal itt van, nem lesz minőségi jobbszélsőnk mögötte, neki esze ágában nem lenne idejönnie. Az extra klasszisoknál majdnem mindig ez a helyzet mindenhol. Yamalnak kizárólag úgy lehet minőségi cseréje, ha ilyen Doku-Nico-(Rashford?) féle játékosok jönnek, akik több poszton is tudnak játszani, többek közt ott is.
Alvarez 80 millióba került, Rashford meg kölcsönbe van ingyen, így is nézhetjükTroym írta: ↑2025.08.15. 17:46:13
Ter Stegen fizetése ugyanannyi, attól nem csökken, hogy sérült, csak az FSR kevesebbet vesz abból figyelembe, de a Capology nem FSR mutató, csak valamiféle támpont magára a fizetésekre.
Amúgy hozzáadhatunk mondjuk fejenként 7-8 milliót az Atma hiányzó embereire, akkor az általad említett 5-6 játékos bérével együtt majd lesz a keret 140 millió, kicsit több, mint a fele a mienkne és igaz, hogy Flick és Simeone fizuja nincs a számok között, de a 7000 Barca alkamazotté és a 700 Atma alkalmazotté sem.
A vezetőség meg igenis kritizálva lesz és kell is legyen amíg ilyenek fennállnak:
Julian Alvarez Atma - 8,5 millió
vs.
Rashford BAR 14 millió.
Épp Rashfordot ragadtam ki, de 14 játékosunk!! keres többet, mint ott Alvarez, akkor valami gond van a rendszerben és amíg nem ismerjük be, nehéz javítani a pénzügyi helyzetünkön.
Plusz ne csodálkozzunk, ha ők tudnak igazolni, mi meg nem, bár az alaptéma nem a Barca, hanem az Atma volt, ők most nyomnak egy sorcserét mielőtt nem lesz meg a BL pozíció.
Ter Stegen fizetése ugyanannyi, attól nem csökken, hogy sérült, csak az FSR kevesebbet vesz abból figyelembe, de a Capology nem FSR mutató, csak valamiféle támpont magára a fizetésekre.
Szerintem nem nézted figyelmesen, ha a capologyt hozod fel irányadóként.Troym írta: ↑2025.08.15. 14:01:47Másik topikban előkerült a capology, ami biztos sokat téved, de vonalvezetőnek talán nem rossz, náluk 100 millió alatt van a felnőtt focisták össz fizuja, a mi 230 milliónkkal szemben, plusz nagyon más szakosztály nincs, az adósságuk cca 400 millió stadionostul, ott összesen 700 munkavállaló van, nálunk és a Realnál 7000 körül, végül a legfontosabb: az Atma tudtommal egy részvénytársaság tulajdonosokkal, amíg a Barca és a Real a tagok kezében lévő egyesület.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.15. 13:49:25Én tényleg nem értem az Atletico hogy csinálja. 400 milliós bevételte évente 200 milliós vásárlás.
Én is számolgattam, a bérsapkájuk 314 millió volt. Ezt tavalyi gazdasági jelentésük alapján kb. kimaxolják az amortizációval.
Másik topikban előkerült a capology, ami biztos sokat téved, de vonalvezetőnek talán nem rossz, náluk 100 millió alatt van a felnőtt focisták össz fizuja, a mi 230 milliónkkal szemben, plusz nagyon más szakosztály nincs, az adósságuk cca 400 millió stadionostul, ott összesen 700 munkavállaló van, nálunk és a Realnál 7000 körül, végül a legfontosabb: az Atma tudtommal egy részvénytársaság tulajdonosokkal, amíg a Barca és a Real a tagok kezében lévő egyesület.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.15. 13:49:25Én tényleg nem értem az Atletico hogy csinálja. 400 milliós bevételte évente 200 milliós vásárlás.
Mind be van regisztrálva, és mennek a Juvés Nico Gonzalezért vagy Kuboért
Sőt, idén már 41 lesz. Tavaly is már inkább 60-65 perces játékos volt. Egy évvel idősebben, az elsőosztályban már nem tudom hány játékperce lesz, mennyire fogja bírni. Féltávtól már lehet, hogy többnyire csereként száll majd be.
Csodálkozom, hogy nem vetődött fel az egész liga kiszervezése... Camp Nou felújítással se lenne gond, meg a pici Montjuic-kal sem.gránit írta: ↑2025.08.14. 16:15:16Véleménye szerint a LaLiga nem kereshet külső helyszíneket, hogy látványosságot generáljon, hanem minden mérkőzést spanyol területen kellene lejátszania. „Ha azt mondjuk, hogy mi vagyunk a legjobb liga, akkor nem kell sehova sem mennünk játszani, aki tanulni akar, annak ide kell jönnie.”
A szurkolókkal valóban hatalmas kitolás, főleg a bérletesekkel.
Ja, olvastam, linkeltem
És szerinted kik választják meg azt a ligaelnököt, aki indítványozza pl egy meccs exportját?Chino írta: ↑2025.08.13. 16:17:59Már megint a rossz végéről fogod meg a dolgot. A Celta fejre állhat, csinálhat bármit ezt nem ők kezdeményezik, döntik el. Az ideit sem a Barca vagy Villarreal szervezte, hanem az egész a ligától jött, a csapatok pedig nem tiltakoztak ellene, mert nem akadályozza őket. Ennyi és nem több.
Már megint a rossz végéről fogod meg a dolgot. A Celta fejre állhat, csinálhat bármit ezt nem ők kezdeményezik, döntik el. Az ideit sem a Barca vagy Villarreal szervezte, hanem az egész a ligától jött, a csapatok pedig nem tiltakoztak ellene, mert nem akadályozza őket. Ennyi és nem több.Troym írta: ↑2025.08.13. 16:02:00Csak annyit állítok, hogy több kiscsapat megpróbálja majd a kiscsapat-Barcelona meccset elvinni valahova.Chino írta: ↑2025.08.13. 14:42:44Gyakorlatban sem megvalósítható, igazából még az egyik hétről a msáikra történő utazás sem. Szombaton meccs, másnap többnyire szabadnap, utána több ezer kilométeres utazás, időzónákon keresztül, meccs, majd vissza és két nap múlva újabb bajnoki. Ha közben még van BL, kupa stb. már lehetetlen. Ezt csak a téli szünet előtti utolsó meccsre oldható meg. Máshogy alapból kivitelezhetetlen. Ami bezavarhat egy BL-be, bajnokságba pedig erősen kétlem, hogy mondjuk egy top csapat belemenne. (és ki kell jönnie idegenbelire) Rayo-Osasunát pedig tök felesleges kivinni, a ligának sem éri meg, plusz nem 5-6 milliót kapnának hanem max. 1-et.
Pár példa:
A Celta majd jöhet azzal, hogy a Celta - Barca meccs 2025.11.09-re van tervezve, utána 2 hetes válogatott szünet jön, sok válogatott játékos amúgy is utazik mondjuk Dél-Amerikába, logikus lenne akár azt a meccset is elvinni abba az irányba. A Sevilla elleni idegenbeli meccs 10.05, utána 10.19-ig szintén nincs meccsünk a válogatott szünet miatt, ők is kérhetnék, főleg mivel a Sevilla el van adósodva, Rayo ellen is van idegenbeli meccsünk augusztus 31-én, utána szeptember közepén játszunk legközelebb.
Ez rögtön 3 újabb csapat, aki előállhatna ilyesmivel, hogy elvinné a bajnokit valamerre és azzal érvelhetne, hogy nincs itt probléma, úgyis 2 hetes szünet jön, nem gond.