sansz írta: ↑2025.08.17. 10:42:28
Fejbe találtak egy játékost,aki azonnal arcra borult, írod is,nem fújt időben a sípba... Fordítva elfogadnád,hogy nem fúj időben a sípba, utána ez van?
Konkrét szabályok vonatkoznak a fejsérülésekre, ami az utóbbi időben bővült, pl. a kötelező csere, és a plusz egy csere szabállyal.
Ha ebből indulok ki, nagyon kicsi az esélye, hogy agyrázkódás (concussion rules) érje a játékost egy fejbe lőtt labdától (elismerem, hogy fájdalmas).
Állandóan az merül fel, hogy tördelik a játékot a csapatok, kevés a tényleges játékidő, az új VAR szabály szerint is a folyamatos játékra kell törekedni.
Én elhiszem, hogy a bírói szövetség megreformálasával tisztábbá, objektívabbá akarják tenni a játékot a La Ligában, de szerintem ez nagyon csúnyán vissza fog ütni, és egyre több lesz a kétes szituáció. Szerintem tegnap erre láthattunk példát. A bírók helyzete pedig még nehezebb lesz, főleg ha engedik tovább a nyomásgyakorlást, és a média is gerjeszti az ökörségeivel, mint pl. az NSO-s összefoglaló erről a meccsről.
Szerk: a madridi AS összefoglalója a szituációról
"A játékvezető nem hitte el a középhátvéd teátrális mutatványait, aki csak meg akarta állítani a játékot, és hagyni, hogy folytatódjon. Ferran Torres, a két csapat játékosainak általános apátiája közepette, akik a játékvezetőt bámulták, egy nagyszerű lövéssel a felső sarokba szerezte meg a labdát . A hálóba kerülő labdával Raíllo úgy állt fel, mint egy újonc az edzőtábor első napján. A teátrális mutatványok hirtelen véget értek"
Szerk2: Defensa Central szenzációhajhászabb: „Madridnak el kell hagynia a La Ligát"