Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.30. 10:14:08

Chino írta:
2025.08.30. 09:34:30
A 40 legalább annyira pletykaszint, mint a 100 millió. Főleg, hogy 90-ért már vihető lenne. Alapból egy minimum 60-65 millió körüli játékos szerintem, ha ehhez hozzávesszük, hogy a Chelsea vinné 70 alatt kizártnak tartom, hogy ajánlatot tennének, főleg látva azt, hogy milyen játékosokért adnak milyen pénzeket. Arról nem is beszélve, hogy Xavi Simmons elvesztése miatt egyre rosszabb helyzetben vannak, gyorsan kell beújítani valakit, az átigazolási szezonnak pedig mindjárt vége.
Szerintem: én már leírtam, hogy a Sport/MD nem a legmegbízhatóbb átigazolások terén. Most is leírják marad, 70, emelték 90-re, nyilatkozik, nem nyilatkozik, marad, gondolkodik.
Cope (már nem emlékszem az újságíróra, de megbízhatóbb forrás) és Romano szerint maradni akar.
Közben 60-ért vitte a Chelsea "elől" a Tottenham Xavi Simonst, aki szerintem jobb és sokoldalúbb játékos, és a Chelsea viszi Buananottét, aki szintén tkp-s. Eleve a hírt sem értettem, hogy biztos kezdő lenne, amikor elvileg Palmer már nem szélső, hanem Tkp-s.
Nem is arról szól ez, hogy Fermin megy vagy marad, hanem a katalán/spanyol média híreiről, és arról, hogy szerintem az FFP miatt annyira alálövik az ajánlatokat, mert mindenki tudja, hogy eladási kényszerben vannak a La Liga klubjai.
Mindenesetre én inkább az ajánlatra lennék nagyon kíváncsi melyik igaz, ha Fermin 40, Woltmade 90? :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.30. 09:34:30

FcBarcelona1 írta:
2025.08.29. 22:32:17
https://www.cope.es/programas/tiempo-de ... 05505.html
A Cope szerint a Chelsea 40 milliót ajánlott Ferminért.
Ez számomra hihetőbb, és a firrás is hitelesebb, mint a Chiringuito TV a 100 milliójával.

A hírek szerint marad, ennyiért nem is szabad elengedni
Mivel ma és holnap elvileg regisztrálva lesz Tek és Roony (ma nyilatkozott, hogy elérhető lesz a Rayo ellen)
Ezzel véget is ért a Barcának az átigazolási szezon
A 40 legalább annyira pletykaszint, mint a 100 millió. Főleg, hogy 90-ért már vihető lenne. Alapból egy minimum 60-65 millió körüli játékos szerintem, ha ehhez hozzávesszük, hogy a Chelsea vinné 70 alatt kizártnak tartom, hogy ajánlatot tennének, főleg látva azt, hogy milyen játékosokért adnak milyen pénzeket. Arról nem is beszélve, hogy Xavi Simmons elvesztése miatt egyre rosszabb helyzetben vannak, gyorsan kell beújítani valakit, az átigazolási szezonnak pedig mindjárt vége.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.29. 22:32:17

https://www.cope.es/programas/tiempo-de ... 05505.html
A Cope szerint a Chelsea 40 milliót ajánlott Ferminért.
Ez számomra hihetőbb, és a firrás is hitelesebb, mint a Chiringuito TV a 100 milliójával.

A hírek szerint marad, ennyiért nem is szabad elengedni
Mivel ma és holnap elvileg regisztrálva lesz Tek és Roony (ma nyilatkozott, hogy elérhető lesz a Rayo ellen)
Ezzel véget is ért a Barcának az átigazolási szezon
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.29. 15:46:10

Chino írta:
2025.08.29. 14:01:32
bence0330 írta:
2025.08.29. 10:24:43
Bár nem ez volt a lényeg: Én sok helyen olvastam, hogy a TM figyeli a szerződéseket is az értékbecslésnél, nekem eddig ez nem jött le. Szerintem egy általános értéket írnak ki mindig, Mbappé is ugyanúgy végtelent ért a lejárat előtt pár hónappal, senkinél nem láttam emlékeim szerint valami drasztikusabb esést a szerződés vége felé közeledve, persze tévedhetek.
Bele szokták számolni, ahogy azt is hány éves, kisebb csapatból ahogy eligazol egy nagyobba egyből nő, plusz mennyiért megy. Ott van Tchouameni, aki ahogy elment a Realba 80 millióért szinte játék nélkül nőtt 20 millióval vagy éppen Cucurealla, egy nyár alatt a duplájába került, életkor stb.
Most utánanéztem, jól éreztem, a saját bevallásuk szerint sem szokták. Egy 80 milliós játékos 2 hónappal a lejárat előtt is 80. Informatív okokból persze megjelenik a játékosok adatlapján, így még szűrni is lehet asszem rájuk, de az árukba nem kalkuláják bele. Szerintem amúgy már csak azért sem, mert sok hónaponta frissül, a lejáró szerződésűeknél meg elég gyorsan történhetnek dolgok, akár hosszabbítás, akár megegyezés valakivel, stb, iszonyú gyorsan veszítené el a relevanciáját a becslésük.

A többi persze, ugyanaz a játékos drágább lesz, ha töp klubba kerül (és nem bukik meg), stb. De a szerződéseket egyáltalán nem nézik, ha körbenézel a játékosokk között, lejáróknál is, elég szembetűnően látszik. :)

FDJ értéke úgy 45, hogy ennyi a max érték, amire becslik. Szerintem kb korrekt, de nekünk nem ér ennyit, nálunk olyan 30-at mondanék. Bár lehet a mai árak mellett ér tényleg 45-öt, az már a langyos középkategória. Egy CFC-MU-nak szerintem érne ennyit. Ha nem igazolták volna le Reijnderst, talán a Citynek is. Ő egy jó összehasonlítási alap, mert egykorúak, posztrivális a válogatottban is, amúgy a gyengeségeik is hasonlóak, stílusra is mindketten ilyen légies, elegáns játékosok, csak Tiji sokkal többet ad előre, ha ő 70, akkor FDJ azért 45 megvan, kb pont ekkora szerintem a különbség.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.29. 14:01:32

bence0330 írta:
FcBarcelona1 írta:
2025.08.29. 06:26:16
TM szerint De Jong 45 milliót ér egy éves szerződéssel
Fermin 50-et, Caicedo 90-et.
Akkor már legyünk bátorak és kérjük egy az egybe Haalandot.
Minden egyéb esetben Deco out#
:)
Bár nem ez volt a lényeg: Én sok helyen olvastam, hogy a TM figyeli a szerződéseket is az értékbecslésnél, nekem eddig ez nem jött le. Szerintem egy általános értéket írnak ki mindig, Mbappé is ugyanúgy végtelent ért a lejárat előtt pár hónappal, senkinél nem láttam emlékeim szerint valami drasztikusabb esést a szerződés vége felé közeledve, persze tévedhetek.
Bele szokták számolni, ahogy azt is hány éves, kisebb csapatból ahogy eligazol egy nagyobba egyből nő, plusz mennyiért megy. Ott van Tchouameni, aki ahogy elment a Realba 80 millióért szinte játék nélkül nőtt 20 millióval vagy éppen Cucurealla, egy nyár alatt a duplájába került, életkor stb.
Csak nem mindent ugyanolyan nyomatékkal. Emiatt tartják a tm-et ilyen szempontból a leghitelesebbnek, viszont ez ís csak egy nagyon becsült érték.
De a teljesítményét nem feltétlenül tükrözi. Egy tavalyi Lewy ért papíron 15 milliót vagy most 12-őt, a minőségét tekintve pedig hagyjuk, de a sérülése előtti Gavi sem 90 milliós játékos volt.
Viszont szerintem Fermin sem ér reálisanl 70-80 milliót. Viszont a Chelsea érdeklődik, akiket nem fog vissza a pénz, nekünk pedig nem peremjátékos. Így az ára is szökik fel. Mondjuk amit Laportáék mondtak, hogy csak akkor engedik el, ha ő is akarja vagy ha 90 millió fölött adnak érte. Szerintem ez nem ajánlat így. Elmenni nem hiszem hogy menne, de bármennyire kedvelem is 90 millió az nagy üzlet. Viszont Yuste azt mondta, hogy nem szándézkoznak eladni Fermint
Bár most a hírek szerint bejelentkezett a Newcastle is egy 100 milliós ajánlattal és a fizetése megnégyszerezésével, bár az El Chiringuito hozta le, így illik helyén kezelni, illetve a Spurs érdeklődéséről hallani.

Chris iránt pedig a Milan érdeklődéséről hallani. Nem tudom mennyire lehet valós, fogalmam sincs hogy az olaszok nyáron mennyire hajtottak középső védőért (ha jól emlékszem már igazoltak egyet) viszont míg átadólistán volt pletykák sem merültek fel. Inigo után szerintem kizárt hogy menjen.
Forca Barca!!!!
bence0330

FcBarcelona1 írta:
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.08.29. 10:09:03

Még annyit, ha már tűzoltó eladás, akkor minden nyíl (anyagi, a keret adottságai, házon belüli pótolhatóság) Frenkie felé mutat és nem Fermín felé.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.29. 09:53:07

FcBarcelona1 írta:
2025.08.29. 07:04:01
De ez csak elméleti szinten, mert a Sport szerint ez sem lenne elég az 1/1-hez
Pontosan ezért értelmetlen elengedni. 4 nap van még hátra az átigazolási szezonból. Kit szereznénk ennyi idő alatt? Még ha tető alá is hozunk egy igazolást, 100 millióból mennyit tudnánk beilleszteni? Talán 20-at? Annyit se? Tudnánk egyáltalán regisztrálni? Vagy csak annyit érnénk el, hogy eggyel kevesebben lennénk? Egy sérülékeny és labilis regisztrációval rendelkező Olmóval meg két poszt között ingázó Raphinhával. Két posztra lennénk hárman (Raphinha, Olmo, Rashford).
FcBarcelona1 írta:
2025.08.29. 08:54:00
profitot fogunk elérni
Hááááát, hiszem, ha látom. Elhiszem, ha látom. De egyelőre két veszteséges pénzügyi éven vagyunk túl. Túlzóak a Liga korlátozásai, de ilyen gazdálkodás után egyetértek Peterrel, nem nagyon van min csodálkozni.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.29. 08:30:41

FcBarcelona1 írta:
100 milliós bevételből 1/1 alatt több játékos vásárlása is beleférne.
Ez teljesen így lenne abban az esetben, ha és amennyiben egy klub gazdálkodása normális vagyis optimális körülmények között működő.

Amíg viszont gazdaságilag tele vagyunk hókuszpókuszokkal, kétes ügyletekkel és elfolyik a sodrásban egy ekkora egyszeri bevétel avagy ki tudja milyen lyukak tömésére szolgál majd, addíg értelmes ügyletnek tartani egy amúgy valóban értelmesnek tűnő ügyletet, teljesen értelmetlen.

Szép számnak tűnik ez a százas, de hiú remény abban bízni, hogy majd ettől a tranzakciótól fog a klub egyenes vonalú egyenletes pályára kerülni.

A dolgok tisztába tételének egész egszerűen teljesen más a logikája.
(a teljesség kedvéért hozzáteszem, hogy nem lenne lehetetlen a dolog, de minket Barcelonának hívnak és Laporta az elnökünk.....szóval ebből kell kiindulni, ez a támpont.... :mrgreen: )
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

csababarca írta:
2025.08.29. 06:48:13
Szerintem ennyiért hülyeség lenne nem elengedni (ha menni akar, de ha nem akkor is el kell adni ezért az összegért), mert ez brutális összeg érte. Azért csak egy csereemberről beszélünk, és kikért adtak utoljára ennyi pénzt, Neymart nem számítva?

Szóval ezért az összegért bizony el kell adni, főleg ebben a helyzetben, nem pótolhatatlan játékosról beszélünk, mondjuk eleve ennyiért kb a Pedri, Yamal pároson kívül bárkit eladnék a keretből.

De lehet csak én gondolom így.
Én is így gondolom, annak ellenére, hogy én nagyon kedvelem. A 100 milliós hír a Chiringuito TV-ben szerepelt, szóval nem túl hiteles. Szerintem max 70 körül adnának érte, de az is korrekt ár.
Már írtam róla, ez egyszeri "teljes" bevétel, (+saját nevelés, teljes profit)amíg a vásárlásnál ennyiért igazolni 5 éves szerződéssel ennek ötöde a költségvetésben, kiadásban. Ezért 1/1 alatt (volt még 30 körüli egyéb eladás és továbbértékesítési %) 100 milliós bevételből 1/1 alatt több játékos vásárlása is beleférne.

De ez csak elméleti szinten, mert a Sport szerint ez sem lenne elég az 1/1-hez, úgy pedig már más. Jelenleg az eladások 20%-a mehetne az FFP-be, igaz azzal pl. egy Vanderson beférne, és ha jövőre (vagy télen) lenne még az 1/1, gondolom jól állnánk 3 év viszonylatában, mert mind pozitív mérlegű.

Ferminre pontosítva a helyzetet, én kedvelem, nagyon jó játékos, de egy poszton bevethető, tkp-s, esetleg árnyékcsatár. Ezért védekezésben szerintem kevés, amit a csapat játékához hozzátesz a góljain kívül, ami viszont kiemelkedő. Nekem túlságosan ingadozó a játéka, egyszer nagyon jó teljesítményt nyújt, egyszer láthatatlan, mint a Levante elleni meccsen, ahol félidőben Flick le is cserélte.
Fermin szerintem maradni fog, de sokan várják a Barcatól az eladásokat, így elméleti síkon elgondolkodtató, hogy lehetne erősíteni a kereten, még ha én általában saját nevelés párti is vagyok.

Regisztrációk kapcsán: számomra továbbra is értelmezhetetlen a La Liga FFP-je. Ezen a héten távozott Pena, Romeu + Virgili 3,5-ért. Ez sem elég Tek, GM, vagy Roony regisztrációjára.
A hírek szerint a vezetőség garanciát vállal, amivel regisztráltálni tudják őket, amelynek összege a MARCA szerint 5 millió
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.08.29. 06:48:13

Szerintem ennyiért hülyeség lenne nem elengedni (ha menni akar, de ha nem akkor is el kell adni ezért az összegért), mert ez brutális összeg érte. Azért csak egy csereemberről beszélünk, és kikért adtak utoljára ennyi pénzt, Neymart nem számítva?

Szóval ezért az összegért bizony el kell adni, főleg ebben a helyzetben, nem pótolhatatlan játékosról beszélünk, mondjuk eleve ennyiért kb a Pedri, Yamal pároson kívül bárkit eladnék a keretből.

De lehet csak én gondolom így.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter
Director del Fútbol

2025.08.28. 23:43:29

gránit írta:
2025.08.28. 21:49:39
Ha a Chelsea kopogtat, a Fermín-témáról gyorsan áttérnék a de Jong-Caicedo-cserére. Mainoo meccsről meccsre padozik a Manchester Unitedben, be se cserélik. Lehetne itt nagyokat húzni. Ezeket még kajakra be is tudnánk regisztrálni, mert kevesebbet keresnének, mint de Jong.
Nem keserítelek el, mert tudod nagyon jól enélkül is, hogy attól, mert áttérnél, ők egészen biztosan nem térnének át.... :D

Mindíg azt gondoltam és gondolom most is, hogy az 1-1 nem fog berepülni a klubházba az ablakon, mint a sültgalamb, hiába is várjuk, tenni kell érte és pragmatikusan cselekedni.

Már ott hibádzik a történet, hogy Fermínnel a jövőből adnánk el egy szeletet ahelyett, hogy olyan nehezéktől szabadulnánk meg, aki a jelenhez nem igazán képes hozzátenni, de a jövőhöz végképp, sőt a jövőt csak blokkolja, mind fizikai értelemben (helyet vesz el értékes fiataltól), mind anyagi értelemben a teljesen felesleges fizetésével, bármekkora is legyen az.

Minél mélyebbre ásunk ebben a témában, annál szomorúbb dolgokat találunk.
dingdong
Capitá del Barça

2025.08.28. 23:28:45

Olmo jó játekos és voltak is nagy pillanatai de alig alig volt egeszseges. Óriási hiba volt ennyi pénzért idehozni. Fermint meg nyilvan el kell adni 100m-ert ha van opció de mennyivel jobb lett volna ha meg birjuk tartani az Olmo penzt es iden nem ebben vagyunk.

Mikor lesz ennek vége? Mit kell ahhoz nyernunk hogy ne kelljen eladni a fél vesénket pusztan csak ahhoz hogy a meglévő játékosaink játszhassanak?

Tebasnak marha nagy szerencseje van hogy hiába vitte le kutyába a la ligat attól még a barca a barca es a real a real. A legjobb jatekosok ebben a ket csapatban akarnak jatszanj. Ha nem igy lenne akkor az olasz bajnoksag szintjet is alulrol neznenk.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.28. 21:49:39

Peter írta:
2025.08.28. 21:21:03
gránit írta:
2025.08.28. 20:07:56
Erről van szó. Mire kell most nekünk az 1:1? Kit akarunk megvenni?
Egy értelmes és abszolút költséghatékony megoldást azért látnék, ha Frenkie menne bármennyiért.
Pótolni sem szükséges, de amennyiben mégis használhatatlan lenne a Casado-Bernal-Gavi hármasból valamennyi, akkor télen lehetne igazolni.
Ha a Chelsea kopogtat, a Fermín-témáról gyorsan áttérnék a de Jong-Caicedo-cserére. Mainoo meccsről meccsre padozik a Manchester Unitedben, be se cserélik. Lehetne itt nagyokat húzni. Ezeket még kajakra be is tudnánk regisztrálni, mert kevesebbet keresnének, mint de Jong.

Ehhez képest azon kell rettegnünk, hogy kit fognak megint elengedni, és bagóért, természetesen. Jó kis kabaréjelenetet lehetne írni arról, hogy az "eladó" klub alkudja le az összeget a vevőnél, aki eleinte ragaszkodna egy korrekt árhoz, de az "eladó" klub állhatatos "alkujának" végül beadná a derekát. :mrgreen: Moldova György Ferencvárosi koktél című novellagyűjteménye jut még erről eszembe, abból a Baumgartner, az érzékeny kapus című novella, ahol az "eladó" csapat fizetett a "vevő" csapatnak, hogy megszabadítsák egy játékosuktól, érdemes elolvasni, fergeteges sztori. Kabaré, amit "eladások" terén művelünk, sajnos.

Akármennyit is ajánlanak, az 1:1 aligha lesz meg, így meg minek eladni bárkit is.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.28. 21:21:03

Troym írta:
2025.08.28. 21:01:58
Frenkie az európai pályafutását 100%, hogy itt fejezi be, ezért mondtam, hogy engedjük el jövőre ingyen, mert pénzt érte nem ad senki, akkor fizut sem és nekünk sem kéne
Tudom, tudom, és azt is tudom, hogy tudod azt, amit én is tudok..... :D
2031 szezon vége, jó esetben.
Csak a remény.....de kizárt még az is, tudom jól.
gránit írta:
Erről van szó. Mire kell most nekünk az 1:1? Kit akarunk megvenni?
Egy értelmes és abszolút költséghatékony megoldást azért látnék, ha Frenkie menne bármennyiért.
Pótolni sem szükséges, de amennyiben mégis használhatatlan lenne a Casado-Bernal-Gavi hármasból valamennyi, akkor télen lehetne igazolni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.08.28. 21:11:18

szbsz írta:
2025.08.28. 20:29:03
soadroli írta:
2025.08.28. 20:15:07
Newcastle goes ‘all in’ for Fermin Lopez and are ready to pay €100m to sign him and quadruple Fermín’s salary.

Tottenham also joins the race for his signing. @10JoseAlvarez
Akkor ez eldőlt, abból a pénzből pedig tudunk igazolni egy elfogadható minőségű védőt Ara mellé, akiről nem kapunk meccsenként atl. egy gólt. És még az 1/1 is meg lesz nagy valószínűséggel...

Látszik, hogy Garcia akármennyire is penge kis hálóőr, a fő baj nem a kapuban van/volt hanem a védelemben. Az úgy mégse járja, hogy minden feljutó kiscsapat kettőt ver nekünk meccsenként... [-X
Persze, Tebas behozna egy szabályt hogy az FFP-be nem számít bele az ha az utolsó 10 napon eladunk 10 millió felett, hogy ne legyen meg az 1:1 ezáltal a 100-ból jó ha 25-öt használhatnánk fel :lol: :lol:
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.28. 21:01:58

Szerintem nem megy sehova Fermin, egész nyáron kergetik ajánlatokkal, illetve azok pletykáival.
Peter írta:
2025.08.28. 20:58:58
ha Frenkie nevét olvastam volna..... :mrgreen:
Frenkie az európai pályafutását 100%, hogy itt fejezi be, ezért mondtam, hogy engedjük el jövőre ingyen, mert pénzt érte nem ad senki, akkor fizut sem és nekünk sem kéne
Peter
Director del Fútbol

2025.08.28. 20:58:58

Behűtöttem volna azonnal egy pezsgőt (felbontással persze vártam volna az aláírásig), ha Frenkie nevét olvastam volna..... :mrgreen:
F betű után viszont elkezdtem vakarni a fejem.....
bence0330

2025.08.28. 20:44:00

A piac szépen beárazta azt, ami Fermín felépülése és formába kerülése óta amúgy is egyértelmű volt. Lényegesen jobb (hasznosabb) játékos, mint Olmo, akiért senki egy garast nem ajánlott tudtommal.

Viszont ha elmenne, akkor valamelyik Fernandeznek konstansan fenn kell lennie (gondolom Dro lenne az), Olmóval nem lehet kezdőként számolni, vagy ha igen, akkor sok cserével. Ha távozik, vagy egy tizes kellene azért, vagy egy szélső, mert akkor Rapha egyre inkább 10-es lehet.

A gyerek sok szempontból aranyat ér, remélem, meg tudjuk tartani, de ha igaz a hír, akkor ez nem túl valószínű.
szbsz
Capitá del Barça

2025.08.28. 20:29:03

soadroli írta:
Newcastle goes ‘all in’ for Fermin Lopez and are ready to pay €100m to sign him and quadruple Fermín’s salary.

Akkor ez eldőlt, abból a pénzből pedig tudunk igazolni egy elfogadható minőségű védőt Ara mellé, akiről nem kapunk meccsenként atl. egy gólt. És még az 1/1 is meg lesz nagy valószínűséggel...

Látszik, hogy Garcia akármennyire is penge kis hálóőr, a fő baj nem a kapuban van/volt hanem a védelemben. Az úgy mégse járja, hogy minden feljutó kiscsapat kettőt ver nekünk meccsenként... [-X
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.28. 20:21:55

soadroli írta:

Ha szőrén elcseréljük Isakra, csak akkor érteném meg a dolgot, de az alaptézis továbbra is, hogy a játékos nem akar menni és az edző sem akarja, hogy menjen.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
2025.08.28. 19:55:24
FcBarcelona1 írta:
2025.08.28. 15:22:34
A cikk szerint ez sem elég az 1/1-hez.
Ha elég is lenne, vajh mit kezdenénk vele?
Erről van szó. Mire kell most nekünk az 1:1? Kit akarunk megvenni? Azért meg felesleges bárkit eladni, hogy Roony meg Martin regisztrálva legyenek. Felesleges egy mixben levő játékost perememberre cserélni. Olmo sérülékeny, Torrét eladtuk, nagy ostobaság lenne megválni Fermíntől. Őrületesen sok pénz + kulcsemberek a Chelsea-ből (Caicedo mindenképpen), talán ezzel tárgyalóasztalhoz tudnának csábítani, de még akkor sem biztos, hogy igent mondanék, mert nem biztos, hogy tudnánk őket regisztrálni. 1:1-be meg kevés esélyünk van bekerülni, most rosszabb a pénzügyi helyzetünk, mint évekkel ezelőtt, és akkor sem voltunk 1:1-ben. Akkor most miért lennénk? A legnagyobb baklövés lenne a semmiért kiszórni, hogy aztán azzal se lépjünk előre, és csak feleslegesen dobtunk ki egy remek játékost. Jó lenne már, ha véget érne az átigazolási szezon, és nem karcsúsodna tovább a most sem túl vaskos keret.

A Liga vezetésének ostobaságáról meg annyit, hogy simán előfordulhat, hogy egy nem regisztrált játékos fizetését egész szezonban fizetjük, miközben nincs regisztrálva. De költenénk rá a pénzt, bevetni meg nem tudnánk. Ezzel aztán nagyon elősegítik a felelős gazdálkodást... Ja, nem.

A költekezést magát tulajdonképpen nem is tiltják, hiszen technikailag a Sevilla is meg tudná tenni, hogy elver 100 millió eurót, csak nem tudnák regisztrálni ezeket a játékosokat. Tehát nem az eszetlen, felesleges költekezést akadályozzák meg. Csak a szivatásról szól az egész.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.08.28. 20:20:16-kor.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.28. 19:55:24

FcBarcelona1 írta:
2025.08.28. 15:22:34
A cikk szerint ez sem elég az 1/1-hez.
Ha elég is lenne, vajh mit kezdenénk vele?
Válasz küldése