Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.02. 15:30:41

Chino írta:
2025.09.02. 13:44:18
Azt sem lehet mondani, hogy fáradtak, rövid a keret és nem a kezdők a játszanak vagy sérülésből jönnek vissza.
Szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy lehet ezt mondani. Lehet, hogy most a legfáradtabbak. A Reálnál évről évre ez volt a helyzet a kőkemény alapozás miatt, az első pár meccsen a sejhajukon át vették a levegőt mindig, és zombik voltak, ez a Pintus féle erőnléti edzések mellékhatása volt. Egy ideig mindig sopánkodtak is a drukkereik az első pár meccs után, aztán az utolsó években már nem tették, mert tudták, mi van, a Pintus féle "nem sprint ez, hanem maraton" oltárán beáldozták az első pár hetet. Nagyon látványosan szenvedtek olyankor mindig a játékosik.

Nem állítom direktben, hogy ez történik, tudja a fene, de lehet, hogy hasonló van most is nálunk, ha megnézed a tavalyi első három meccsünket, gyakorlatilag pont ilyen volt, szenvedés, nehéz fordítás, csak akkor kis mázlival lett 9 pont belőle ennek ellenére is, most meg csak 7.

Én remélem, hogy ez a helyzet, ha nem, akkor talán olyan értelemben lehetne a ritmus, hogy 3 ennyire fura körülmények közt lejátszott meccset nem sűrűn látni, mocsár, legelő, mindezt végig idegenben, ahol az egyik csapat még nagyon erős is volt, és évek óta nem bírunk már velük.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.02. 13:44:18

FcBarcelona1 írta:
2025.09.01. 13:17:04
Sajnos tegnap ezt vártam. Nem rossz ez az 1 pont, a Vallecas nehéz terep, a Rayo nagyon jó kis küzdő csapat

Szerintem a büntető fújható volt, nem kell itt provokálni.

A csapat viszont csapatként és egyénenként is nagyon gyenge volt. A meccs embere nálam Joan Garcia. Remélem ezt várhatjuk majd tőle egész szezonban, akkor nagyon jó igazolás volt.
A többiekre max ilyen nem volt rossz, akart de sokat hibázott és láthatatlan kategóriába sorolnám :)
Christensen, De Jong, Yamal és Pedri nem volt rossz.
Eric, Olmo, Balde, Kounde, Raphinha akart, de rengeteget hibázott.
Ferran és Fermin labdába is alig értek.
Rashford legalább 1-2* elfutott, GM mentett egy nagyot
A Rayo megérdemelte volna a győzelmet.
Kicsit aggasztó, hogy elég gyengén játszottunk a 3 meccsen, de remélem ettől csak jobb lehet.
Az eredményt alapból nem tartom kritikusnak, a Rayo ellen mindig nagyon megszenvedünk, idegenben főleg (a körülmények szintén nem kedveztek). Érdemes számba venni az utóbbi 10 meccset. 4 gy -3dönt. - 3 ver..És a győzelmek is, egy kivételével, szenvedős egygólosak voltak elég csak a tavalyi szezont megnézni. Szóval egy X benne van. Ha az őszi szezont tekintem, az Atma és Real után talán ez az egyik, ha nem a legkellemetlenebb mérkőzés. Előzetesen arra számítottam, hogy ha behúzzuk, az csak erőből lesz. A vasárnapi hogyan viszont más kérdés.

Nem tudom mikor láttam, hogy a csapatból egyszerre ilyen sokan, ennyire maguk alatt teljesítenének. Az alapból érthetetlen, hogy az első félidőben miért erőltettük azt az ívelgetéseket, teljesen hamvába volt mindegyik. A Rayo persze agresszívan letámadott, de ezt így is röhögve ki szoktuk passzolni és kihozzuk a labdát.
Ami ugyanakkor a legszembetűnőbb volt, az a szélső védőink játéka. Azt sem lehet mondani, hogy fáradtak, rövid a keret és nem a kezdők a játszanak vagy sérülésből jönnek vissza. Az, hogy két ilyen miinőségű szélsőt folyamatosan röhögve átjátszanak azt nem lehet megmagyarázni. Szinte az összes helyzetük centerezésből történt, leginkább Baldé oldaláról, aki vagy lemaradt az emberéről vagy simán megverték. Látványosan erre épített a Rayo és rendre összejött nekik. A másik a millió elszórt labda a saját térfélen, amiben EG kimagaslott. Voltak szép mentései, meg egy gyönyörű lindítása amit szokás szerint sikerült elbénázni elől. de hátul ennyire nem szabad pontatlannak lenni. Én simán hoztam volna Cubarsit már félidőben, ő ebben legalább nagyon jó.
Ami felteszi az I-re a pontot, az újra a helyzetkihasználás. Ha ennyi tiszta ziccert és nagy helyzetet kihagyunk úgy nem megy. Ha a másodikat beszenvedjük, főleg az első félidő hajrájában, szerintem megvan a meccs, még ílyen teljesítményekkel is.
Ebben sajnos a Real köröket ver ránk és ha bukjuk a bajnokságot jó eséllyel ezen csúszunk el.

Ami pozitívum számomra az Chris és hogy végre láthattam Garciát munkában. Nem akarok túl hamar következtetéseket levonni, de ha képes közel ezt a szintet hozni nagyon nagy lépést tehetünk előre.
A másik, hogy a játékosok és Flick nem kifigásokat kerestek, hanem önkritikusak voltak, főleg előbbi. Remélem tanulópénznek ez jó volt.
Forca Barca!!!!
vinszentvega
Capitá del Barça

2025.09.01. 15:23:14

andras953 írta:
2025.09.01. 12:20:45
BL 4-ig tervezni és Rayonál hagyni 2 potot, ez együtt nem megy.Ránézésre fele nnyit futott a csapat, mint a Rayo.Miért? Formán kívül játszott Kounde, Olmo, Lamine.Eric és Ferran nem játszott formán kívül,ők ennyit tunak, ezért a gyenge (Ferran esetén nulla) játékukért nem őket, hanem a beállítójukat hibáztatom.Kounde-Eric-Christensen gyors, magabiztos, dinamikus játékát elnézve Cubarsi, Araujo igencsak formán kívül lehetnek :) Rashfordra nem játszanak, játékba nem hozzák azaz nem tesztelik, jóformán labdát sem kap, hogy megpróbálhassa megmutatni mit tud, miben (lehet majd) hasznos.Ez a csapat még nyaral? Nem csak a szép játék hiányzott, nem láttam az elszánt akaratukat sem a győzelemért.
Rashfordtól ne várjuk azt mint Rapha-tól.... Sokkal statikusabb mint a brazil. Ő tényleg csak szélső inkább, mint playmaker...
Tegnap 2- 3 használható labdát kapott, de így ennyi...
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Alcantara
Director del Fútbol

2025.09.01. 15:11:23

Én viszont neked üzennék. Ezt a magas lóról való kommunikációt azon az oldalon folytasd, ahol állításod szerint kapod a ... A facebookon pont ilyen stílusban osztják egymást az úgynevezett szurkolók. Itt semmi szükség rá. Lehet véleményed, akár más is, mint a többinek, de megfelelő stílusban.A többieknek megy, akkor neked sem lehet bonyolult.
vinszentvega írta:
2025.09.01. 10:37:45
Azért az Olmo kritikusainak üzenném, hogy az meg van nekik hogy Olmo is La Massia-s ????? Mert értem, hogy jó dolog elővenni az identitás kérdést egy egy poziért vívott harcban és oké hogy Olmoért pénzt adtak, de ő is ott kezdte ahol a többi kicsi, csak egy pár évvel korábban....
Részemről Olmo 1 , Lopez :0 , mindamellett, minden elismerésem az utóbbinak, de már a face-n is megkaptam a következőért a sz/rcunamit: Olmo fejben és játékintelligenciában sokkal de sokkal előrébb tart mint fiatal padtársa. ....
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.01. 13:17:04

Sajnos tegnap ezt vártam. Nem rossz ez az 1 pont, a Vallecas nehéz terep, a Rayo nagyon jó kis küzdő csapat

Szerintem a büntető fújható volt, nem kell itt provokálni.

A csapat viszont csapatként és egyénenként is nagyon gyenge volt. A meccs embere nálam Joan Garcia. Remélem ezt várhatjuk majd tőle egész szezonban, akkor nagyon jó igazolás volt.
A többiekre max ilyen nem volt rossz, akart de sokat hibázott és láthatatlan kategóriába sorolnám :)
Christensen, De Jong, Yamal és Pedri nem volt rossz.
Eric, Olmo, Balde, Kounde, Raphinha akart, de rengeteget hibázott.
Ferran és Fermin labdába is alig értek.
Rashford legalább 1-2* elfutott, GM mentett egy nagyot
A Rayo megérdemelte volna a győzelmet.
Kicsit aggasztó, hogy elég gyengén játszottunk a 3 meccsen, de remélem ettől csak jobb lehet.
vinszentvega
Capitá del Barça

2025.09.01. 13:14:25

drobika írta:
2025.09.01. 11:54:15
Olmo :) Le lehet róla szedni a keresztvizet, mert valóban olyant rontott, amit nem kellett volna...De a tegnapi meccsen ki volt a csatárszekcióból, aki hozott akár egy 3-mas szintet is a tudásából? Az egész csapat nem volt partiban a Rayo-val. Nem azért, mert ők lennének a jobbak.
Az is megérne egy misét, hogy néhány évvel ezelőtt már itt agyon volt szidva E.G. Pique-val, meg Lenglet-el, kölcsön is lett adva, és most oszlopos védelmi tag? Ő Barca védelmi szint a tegnapi mutatvány alapján akár? És a poén meg az, hogy még így is jobban teljesített, mint Balde, akit nem is tudok hova tenni. A komplett védelem úgy ahogy van semmit sem ért. Úgy alakított ki helyzetet a Rayo, ahogy akart. Olyan hatalmas területeket hagyunk a hátunk mögött (ezen a kis pályán is ), hogy egy BL. csapat ebből a tegnapi meccsből csúnya dolgot hozott volna ki...számunkra.
Nem a Rayo lebecsülése az 1:1, nekünk nagyon hízelgő!
Pont ezt akartam írni, hogy rengeteg eladott labda volt tegnap, ebből sokat a védőink, ebből a legtöbbet Kounde-Garcia duo adta el.. Nekik még szokniuk egymást, mivel eddig egymás cseréi voltak...
De ettől függetlenül, a sokéves átlagukat múlták alul bőven..
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.09.01. 12:46:50

ElBartimaeus írta:
2025.09.01. 10:20:41
Ez van, remélem tanulunk belőle és szépen lassan visszajövünk a formába. A második év egy sikeresnek mondható szezon után mindig sokkal nehezebb és egyáltalán nem triviális dolog szinten tartani a csapatot.
igen, ez tök jogos, meg az is igaz, amit írtak többen, hogy a Rayo mindig nehéz terep. engem az zavart tegnap nagyon, hogy mennyire nem sikerült fent tartani a labdát, és milyen könnyen passzolták be a valóban tök üres középpályánkra, és amit te is írtál, hogy mennyire nem voltunk fent szoros emberfogásban, ami kellett volna ehhez a taktikához. ijesztő volt belegondolni, hogy egy ennyire nem kompakt szerkezetet hogyan szedett volna szét és rúgott volna egy fél tucat gólt egy komoly csapat. na mind1, reménykedjünk a javulásban.

viszont azt továbbra sem értem, hogy életmentő, utolsó másodperces mentésekre apelláló taktikában hogy nem kap szerepet Casadó. jó volt De Jong tegnap, kellettek ezek a labdacipelései, de sztem Casadó is nagyon kéne. egy viszonylag könnyebb meccsen teszt jelleggel kíváncsi lennék egy De Jong Casadó duplaszűrőre, előttük 10esben Pedrivel.

amúgy a Rayo balhátvéje elég ügyes volt, aki Yamal ellen meccselt, még úgy is, hogy gondolom azért nem minden meccs előtt vért iszik ebédre. elnézném GM helyett, ahogy a másik oldali védőjük, Ratiu is elférne nálunk sztem.
andras953
Jugador del Barça

2025.09.01. 12:20:45

BL 4-ig tervezni és Rayonál hagyni 2 potot, ez együtt nem megy.Ránézésre fele nnyit futott a csapat, mint a Rayo.Miért? Formán kívül játszott Kounde, Olmo, Lamine.Eric és Ferran nem játszott formán kívül,ők ennyit tunak, ezért a gyenge (Ferran esetén nulla) játékukért nem őket, hanem a beállítójukat hibáztatom.Kounde-Eric-Christensen gyors, magabiztos, dinamikus játékát elnézve Cubarsi, Araujo igencsak formán kívül lehetnek :) Rashfordra nem játszanak, játékba nem hozzák azaz nem tesztelik, jóformán labdát sem kap, hogy megpróbálhassa megmutatni mit tud, miben (lehet majd) hasznos.Ez a csapat még nyaral? Nem csak a szép játék hiányzott, nem láttam az elszánt akaratukat sem a győzelemért.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.09.01. 12:13:14

Persze,ilyen szep youtube videot sztem egy bundes 3 as jatekosrol is osszevagnak…engem nem gyozott es ahogy latom mast sem.Cserenek max hagynam,de 100x inkabb ot adnam el mint barmelyik jatekosunkat…tegnap ott volt kapuval szemben a 60 millas jatekosunk es nem sikerult a kaput sem eltalalni..a masik dolog ami aggaszto,h tavaly vegre volt a vedelmunknek egy vezere,szivet,lelket kitette,nyeltuk a golokat igaz,de volt vegre egy vezer(Inigo),pech,h pont idos jatekosrol van szo,iden viszont nem latom,h ki lehet az:/ Araujo?!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rdinho10 2025.09.01. 15:44:16-kor.
drobika
Entrenador del Barça

2025.09.01. 11:54:15

Olmo :) Le lehet róla szedni a keresztvizet, mert valóban olyant rontott, amit nem kellett volna...De a tegnapi meccsen ki volt a csatárszekcióból, aki hozott akár egy 3-mas szintet is a tudásából? Az egész csapat nem volt partiban a Rayo-val. Nem azért, mert ők lennének a jobbak.
Az is megérne egy misét, hogy néhány évvel ezelőtt már itt agyon volt szidva E.G. Pique-val, meg Lenglet-el, kölcsön is lett adva, és most oszlopos védelmi tag? Ő Barca védelmi szint a tegnapi mutatvány alapján akár? És a poén meg az, hogy még így is jobban teljesített, mint Balde, akit nem is tudok hova tenni. A komplett védelem úgy ahogy van semmit sem ért. Úgy alakított ki helyzetet a Rayo, ahogy akart. Olyan hatalmas területeket hagyunk a hátunk mögött (ezen a kis pályán is ), hogy egy BL. csapat ebből a tegnapi meccsből csúnya dolgot hozott volna ki...számunkra.
Nem a Rayo lebecsülése az 1:1, nekünk nagyon hízelgő!
ktm
Capitá del Barça

2025.09.01. 11:45:34

Ha mar igy eloszedtuk Olmo-t, a kivancsisagkepp megneztem(ami nekem a legnagyobb bajom vele), hogy hany tetmeccset jatszott vegig a Barcelonaban, amiota itt van. Lehet tippelni, 1-et(Betis ellen iden januarban). Emellett megadom neki a tavaly novemberi Celta elleni meccset, amikor a 89. percben csereltek le. Szoval jatszik atlag 60-70 percet es ezalatt is felorat lathatatlan, ebben sajnos kicsit hasonlit Felixre, bar a portugal meg rosszabb volt.
Ettol eltekintve szerintem penge, jo jatekos a tamadasok segiteset tekintve. Nalam a meccsek zomeben, jelenlegi allapotaban 30-35 perces jatekos lenne, jobban tudna ervenyesulni frissen a faradtabb vedok ellen.
Mindegy, majd Flick eldonti, hogy a legjobb, bar tegyuk hozza, tegnap a nemet volt a keret leggyengebb tagja.
PR42
Jugador del Barça

2025.09.01. 11:20:38

Rdinho10 írta:
2025.09.01. 10:45:43
Olmoval csak az a gond,h sehol nem tudott maradandot alkotni(itt se fog)ez nem veletlen,mai fociban nagyon keves,hiaba van 1-2 jo meccse,ha arra jut 10 rossz..ugyanaz mint J.Felix.Engem nem erdekel,h La Masias vagy a holdrol jott,szerintem neki a Zagreb a szintje,varhatjuk itt tole, mint Felixtol a megvaltast,de soha nem fog elojonni belole..
Érdekes megjegyzés:
https://www.youtube.com/watch?v=sUIaCZ5w_tc
https://www.youtube.com/watch?v=16QqU9x8Q70

Szerintem alkotott már máshol is maradandót.
Itt is fog, de az kétségtelen hogy gyengén kezdett idén. És tavaly is gyengén végzett.

Most erőnlétileg és ellenállásban építik fel, szerintem a rossz forma emiatt van, más, egyéni edzés munkát végez.
Ennek a folyamatnak a vége után kell értékelni.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.09.01. 10:52:00

vinszentvega írta:
Végre nem csak én látom ezt. Azért az Olmo kritikusainak üzenném, hogy az meg van nekik hogy Olmo is La Massia-s ????? Mert értem, hogy jó dolog elővenni az identitás kérdést egy egy poziért vívott harcban és oké hogy Olmoért pénzt adtak, de ő is ott kezdte ahol a többi kicsi, csak egy pár évvel korábban....
Részemről Olmo 1 , Lopez :0 , mindamellett, minden elismerésem az utóbbinak, de már a face-n is megkaptam a következőért a sz/rcunamit: Olmo fejben és játékintelligenciában sokkal de sokkal előrébb tart mint fiatal padtársa. ....
Teljesen másban jók, ennyi. Fermín nagyon jól érkezik kapu elé, kiválóan lő, rengeteg gólt szerez és agresszívabban védekezik. Olmo viszont kreativitásban, passzjátékban, cselezésben sokkal magasabb szinten van, mellette ő is relatíve sok gólt szerez. Annyi, hogy védekezésben gyengébb, de arról inkább ne beszéljünk a tegnapi meccsel kapcsolatban.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.09.01. 10:45:43

Olmoval csak az a gond,h sehol nem tudott maradandot alkotni(itt se fog)ez nem veletlen,mai fociban nagyon keves,hiaba van 1-2 jo meccse,ha arra jut 10 rossz..ugyanaz mint J.Felix.Engem nem erdekel,h La Masias vagy a holdrol jott,szerintem neki a Zagreb a szintje,varhatjuk itt tole, mint Felixtol a megvaltast,de soha nem fog elojonni belole..
vinszentvega
Capitá del Barça

Barcaman1993 írta:
2025.09.01. 09:22:14
Vegyes érzéseim vannak ezzel a meccsel. Nem vitás, hogy lefociztak minket, ezért örülhetünk az 1 pontnak is, de azért ott motoszkál bennem, hogy Raphinha-Olmo 3 ajtó-ablak ziccert elhibáztak. Abból 1-2 bemegy, akkor az első félidőben lezárjuk a meccset. Azért ez nagy kár.

Olmo kritikusait viszont nem értem. A csávó tényleg kihagyott 1-2 helyzetet, de tegnap az egyetlen volt, aki képes volt egyáltalán helyzetbe kerülni, ill. másokat helyzetbe hozni. A cseréje után az agyonmagasztalt Fermín (akit én mellékesen nagyon szeretek) láttuk mennyit tudott hozzátenni a játékhoz... Semmit.
Végre nem csak én látom ezt. Azért az Olmo kritikusainak üzenném, hogy az meg van nekik hogy Olmo is La Massia-s ????? Mert értem, hogy jó dolog elővenni az identitás kérdést egy egy poziért vívott harcban és oké hogy Olmoért pénzt adtak, de ő is ott kezdte ahol a többi kicsi, csak egy pár évvel korábban....
Részemről Olmo 1 , Lopez :0 , mindamellett, minden elismerésem az utóbbinak, de már a face-n is megkaptam a következőért hideget/meleget: Olmo fejben és játékintelligenciában sokkal de sokkal előrébb tart mint fiatal padtársa. ....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vinszentvega 2025.09.01. 15:59:53-kor.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.09.01. 10:20:41

Zozzy 5 írta:
2025.09.01. 08:47:22
én nem vágom, mi zajlik Flick fejében, de az, hogy tegnap konkrétan már nem létezett középpálya, és a második félidőben csak átmenetekből állt a játék, mint valami boxmeccs, nem értem, miért jó. főleg úgy, hogy zsinórban a harmadik meccsünket kellett idegenben lejátszani, mert nem tudunk hazai meccset rendezni egyelőre ( :D ), miért jó ez az agyatlan rohanás egy extázisban játszó kiscsapat ellen, libalegelő minőségű pályán? és akkor megköszönhetjük a god modban védő kapusunknak, hogy nem kaptunk 4et egy Rayo ellen.

nekem nagyon nem tetszett a tegnapi meccs (de úgy összességében az első három forduló sem), mert a tavalyi dominanciánk egyáltalán nincs meg meccs közben, csak ez az agyatlan rock'n'rollkodás, aminek a pressingjét amúgy röhögve passzolták ki. ehhez a szintű rohanáshoz, amit tegnap elő akart adatni a csapattal Flick, a középpályán Baleba meg Caicedo kéne, nem passzerek, mint Pedri meg De Jong. arról nem beszélve, hogy a lescsapdás taktikánk is rég szét van videózva és látványosan egyre kevésbé hatékony.
Nekem pont ez volt a félelmem sokáig Flick-el szemben, de tavaly azért sikerült kontrolláltabban is játszani több meccsen (bár továbbra is tartom, hogy tavaly is az átmenetekből voltunk messze a legveszélyesebbek). A letámadásunk high risk és mid reward legjobb esetben is, cserébe teljesen üresen marad a középpályánk. Nem a feltolt védelemmel van baj, hanem azzal, hogy rettenet terek maradnak kp-n, amit nem szoros emberfogással próbálunk kompenzálni, hanem elkésett rohanással; és ha az ellenfél képes kettő egyeneset rúgni a labdába, akkor lendületből szaladnak a védelmünkre, akik statikusan próbálják tartani a lesvonalat. Tavaly is ez volt, csak mellé lőttünk több gólt.

A rayo mindig is egy nehéz pálya volt idegenben, szezon elején egy-egy ilyen bőven belefér, teljesen fölösleges temetni a csapatot. Az aggasztó nekem az, hogy nem is feltétlen egyénileg voltak gyengék a srácok, hanem valahogy a rendszer nem ült és nem tudtunk váltani. A második félidőben szinte 0 volt a kp érzetre, a támadókhoz alig jutott el a labda, miközben Pedri egyénileg zseni volt és De Jong is parádésan lépett meg a labdákkal sok esetben. Épp csak nem volt utána kinek rendesen tovább játszani, teljesen szét voltunk szakadva. A védelem labdakihozatala is gyenge volt, sokszor már akkor az ellenfél kontrollálta, hogy hova tudjuk rúgni mi a labdát. Ez nagyon nem okés egy Barca szintű csapatnál és nem lehet az intenzitásra fogni. Itt mondjuk kiemelném negatívan Ericet, elképesztő lassú és lomha volt előrejátékban, és amikor Flick Olmot, meg Raphit szedte le, fogtam a fejem, hogy semmit nem fog változtatni a játék képén (sajnos így is történt), mert vagy egy másik profilú kp kellett volna (pl a sérült Gavi, vagy Casadó), vagy egy gyorsabb és pontosabb védő (főleg Cubarsí, de talán Araújo is) kellett volna.

Ez van, remélem tanulunk belőle és szépen lassan visszajövünk a formába. A második év egy sikeresnek mondható szezon után mindig sokkal nehezebb és egyáltalán nem triviális dolog szinten tartani a csapatot.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.09.01. 09:22:14

Vegyes érzéseim vannak ezzel a meccsel. Nem vitás, hogy lefociztak minket, ezért örülhetünk az 1 pontnak is, de azért ott motoszkál bennem, hogy Raphinha-Olmo 3 ajtó-ablak ziccert elhibáztak. Abból 1-2 bemegy, akkor az első félidőben lezárjuk a meccset. Azért ez nagy kár.

Olmo kritikusait viszont nem értem. A csávó tényleg kihagyott 1-2 helyzetet, de tegnap az egyetlen volt, aki képes volt egyáltalán helyzetbe kerülni, ill. másokat helyzetbe hozni. A cseréje után az agyonmagasztalt Fermín (akit én mellékesen nagyon szeretek) láttuk mennyit tudott hozzátenni a játékhoz... Semmit.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.09.01. 08:47:22

én nem vágom, mi zajlik Flick fejében, de az, hogy tegnap konkrétan már nem létezett középpálya, és a második félidőben csak átmenetekből állt a játék, mint valami boxmeccs, nem értem, miért jó. főleg úgy, hogy zsinórban a harmadik meccsünket kellett idegenben lejátszani, mert nem tudunk hazai meccset rendezni egyelőre ( :D ), miért jó ez az agyatlan rohanás egy extázisban játszó kiscsapat ellen, libalegelő minőségű pályán? és akkor megköszönhetjük a god modban védő kapusunknak, hogy nem kaptunk 4et egy Rayo ellen.

nekem nagyon nem tetszett a tegnapi meccs (de úgy összességében az első három forduló sem), mert a tavalyi dominanciánk egyáltalán nincs meg meccs közben, csak ez az agyatlan rock'n'rollkodás, aminek a pressingjét amúgy röhögve passzolták ki. ehhez a szintű rohanáshoz, amit tegnap elő akart adatni a csapattal Flick, a középpályán Baleba meg Caicedo kéne, nem passzerek, mint Pedri meg De Jong. arról nem beszélve, hogy a lescsapdás taktikánk is rég szét van videózva és látványosan egyre kevésbé hatékony.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.09.01. 08:46:19

Pontokat vesztettünk, mert nem volt megfelelő intenzitás és pontosság, felvitték a mezt a pályára, kevés volt. Simán nyerhető meccs volt így is ,csak hát a ziccereket bekell verni. Garcia fantasztikus volt! Ez ilyen, ja, és még fogunk pontot, pontokat veszíteni, így még kár elküldeni a fél csapatot. A cserék semmit nem tettek hozzá a meccs jobbá tételéhez, ami aggaszt egy kicsit, hogy még ők se feszültek meg, hogy bizonyítsanak. Flick tuti szóvá teszi a csapatnak, és elgondolkodtatja azokat, akik eddig hupákoltak a pályán. A tizi meg tizi volt kár ezen lamentálni, var előtt is boldogultak valahogy a bírók. Ha lesz időm elmorzsolok egy könnycseppet a rettentő ellenszélben játszó margit jogosan elvett 3 góljáért.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.09.01. 08:15:26

superman írta:
2025.09.01. 06:33:43
REPORTS @isaacfouto

❌ During the penalty incident involving Lamine Yamal, the VAR was NOT working and the play could not be reviewed. No images or communication.

😳 VAR started working five minutes before halftime.

💥 The penalty occurred in the 37th minute

Mindeközben a túloldalon elvettek 3 gólt egy nappal korábban. Gyönyörű... nem igaz, hogy állandóan ránk vetül a gyanu árnyéka, baromi unalmas már. És akkor csoda, hogy nem kopnak ki a negreirázások..
Mert szerinted ha visszanézik, akkor ez nem büntető? :lol:
Ami baromi unalmas, az a vergődésed itt hétről hétre. Ez is csak egy olcsó, értelmetlen hangulatkeltés, valami századrangú spanyol firkász tollából.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.09.01. 07:48:55

superman írta:
REPORTS @isaacfouto

❌ During the penalty incident involving Lamine Yamal, the VAR was NOT working and the play could not be reviewed. No images or communication.

Mindeközben a túloldalon elvettek 3 gólt egy nappal korábban. Gyönyörű... nem igaz, hogy állandóan ránk vetül a gyanu árnyéka, baromi unalmas már. És akkor csoda, hogy nem kopnak ki a negreirázások..
Már csak Te hiányoztál ide. Ha ment a VAR, ha nem, jogos volt a tizi, szóval visszamászhatsz a barlangodba.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
superman
Jugador d'estrella

REPORTS @isaacfouto

drobika
Entrenador del Barça

2025.09.01. 06:23:10

Itt azért már az első forduló óta észrevehető, hogy páran kicsit küzdenek az önértékeléssel, hogy finoman fogalmazzak.
Ezeket a dolgokat fejben nehezebb rendezni, pedig kellene, mert ez minden, csak nem elhanyagolható probléma.
Negatívan neveket felesleges kiemelni, mert tegnap az egész csapat nettó 0 volt. Játékban, fizikailag, minden szempontból: Ilyen játékot egy Barcelona a szezon elején sem tehet le az asztalra. Számomra Balde volt mégis az, akit nem értettem, mi lett volna az ő feladata? Talán Flick tudja, mert szegény Balde nem tudta milyen rendezvényen vesz részt. Az, hogy tegnap nem egy igen csúfos vereség lett a vége, a kapusuk teljesítményén, és a Rayo hát..balfékségén múlt. Nagyon örüljünk a megszerzett pontnak!
Peter
Director del Fútbol

2025.09.01. 02:17:46

Csak két dolgban tudok a meccshez hozzászólni (azon túl, hogy az aggódóknak igazuk volt, mea culpa, de ennek a talajhoz semmi köze nem volt):

1.) ami számomra nem okozott meglepetést :

- világklasszis középpálya, mind védekezésben, mind támadásban
- Torres kíváló játéka és nem utolsó sorban, ahogyan Lewa (tavalyi) góljait pótolja

Lehet szidni Olmo-t, de ő legalább helyzetbe került

2.) aki meglepetést okozott az Joan Garcia... :D
gránit írta:
2025.09.01. 00:50:47
Remélhetőleg ez most csak egy kisiklás volt.
Legyen igazad.
Ugyanakkor hoztuk az előző fordulókban a kötelezőt, de azon túl nem tudom, hogy ott miben voltunk jobbak a mainál.

Egyelőre egy dolog számomra biztos : a tavalyi bajnokcsapatból egyelőre csak a mezek kerültek fel a pályára.
Hogy mennyire sikerült tavaly túltolni a maxot vagy jelenleg mekkora probléma van a játékosok fejeiben, azt majd a későbbiekben fogjuk megtudni.

Eddig nem az aggódók klubjához tartoztam, de ma egy kicsit elbizonytalanodtam.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.01. 01:10:34

Igen, tény, hogy tavaly pont ugyanígy kezdtünk, szűkös győzelmekkel, gyenge játékkal.

A Madrid csúcs éveiben szokott az lenni, hogy az első meccseiken még próbálják kihordani az alapozást, rendre tompák, fáradtak voltak az első hetekben. Az sem teljesen kizárt, hogy valami hasonlóról van szó, mert tényleg se intenzitás, se élesség, se semmi jelenleg. A jobbaktól sem, hát még a kevésbé jóktól.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Válasz küldése