Mondjuk a 18-at vegyük a valóságban (vagy a 15 évvel vezelőtti világ játékosaival összehasonlítva) 20-nak inkább szerintem, mert akikkel az összehasonlítások mennek, azok 18 évesen még csak csereként játszottak néha 1-2 meccset. Neki van két év rutinja.
Amúgy tényleg tök fura, mert ahogy írjátok, ha 20 méterről kell ellőni, hihetetlen arányban lesz gól kb tavasz óta. Ha meg pár méterről kapussal szemben, szinte esélytelen.
Az ilyeneknél amúgy a nagyon zavar a kommentátoroknál, egyik legutáltabb kifejezésem az ilyen helyzeteknél (főleg a magyarok szokták ezt használni), hogy "nem koncentrált eléggé", és ennek a szinonímái. Aki valaha sportolt, pontosan tudja, hogy ha már valami, inkább a fordítottja igaz. Egy ilyen ösztönös zseni álmából felkeltve belőne egy ilyen helyzetet nagy százalékban, miközben a tegnapi randiján mereng, és a reggeli croissant még félig kilóg a szájából. Edzésen a többiekkel röhögcsélve szerintem 5 ilyenből belőne 4-et.
Laza gyerek nagyon a mezőnyben szerencsére, anélkül nem is lenne ekkora zseni a pályán, de biztos, hogy fejben van még gát a kapu előtt, görcsös ott. Még. Szerintem is elillan majd, kérdés, hogy már idén, vagy 1-2 év múlva. Ha ez megtörténik, a jóisten óvja minden ellenfelünket kb, és szerintem jó rendszerben lehet 60-70 gólja is akár a legjobb évében.
Próbájuk a jó oldaláról nézni, nekem ilyen szőrszálhasogató kritikám tavaly az volt, amit pont jó embertől tud itt tanulni, nem keveredik túl jól kapu elé, nem indul jól üres területekbe (fura is lett volna ha ezekben jó 17 évesen, ez pont nem az ösztönös zseniből fakadó dolog, hanem rutin, ész, tanulás). Hát Lewy meg Rapha ennek a két dolognak a nagyágyúja. Mondjuk azt, hogy jelenleg egyre jobban keveredik helyzetbe a kapu előtt, egyre jobban támadja az üres területeket is már néha, ami egy nagyon fontos, és nem annyira magától értendő téma, legalább van mit kihagyni. Ez volt az első fázis, aztán majd jön a második.

És akkor már senki nem fogja megkérdőjelezni, ki a legjobb játékos a világon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy