bence0330 írta: ↑2025.09.17. 11:05:23
Mbappé lehet két sorozatban is gólkirály lenne pusztán csak büntetőlövéssel.

Lehet lesz a csávónak 70 gólja idén, nehezen tudom elképzelni, hogy 60 alatt legyen, ha nem sérül meg komolyabban. Én ebben a pillanatban nem tudom elképzelni, hogy ha a Reál nyer legalább egy ligát és elmegy a BL elődöntőig, akkor ne ő nyerje az aranylabdát, szerintem egyénileg azért bőven a legjobb játékos a világon, még a tavalyi szakadt Madridból is ott van a top5-6 környékén.
Amúgy mindegyik ítélet jogos volt, a másodikat lett volna bíró talán, aki nem fújja be, de szerintem legalább egy 80%-os büntető volt az is, akkor is, ha nagy pech volt, és a védő semmit nem tehetett róla.
Én azért tartok tőlük idén, stabilabbak, jól is igazoltak, az utolsó perces mágia pont Alonsóban is megvan. Ha Mbappé megsérülne, kicsit más lenne a helyzet, de így szerintem elég komoly szezont fognak futni.
Amúgy 0-0-ás félidő után az a 4-4-es második nem volt gyenge a Juve-Dortmundon, főleg, hogy a 93. percben még 2-4 volt
Szerintem ez abszolút hibás döntés. Alapból nem tartotta el, nyújtotta ki a kezét, ott volt maga mellett másrészt a földről pattant vissza a kezére, ami a szabály szerint nem büntető. Főleg, hogy 10 centiről történik. (talán pont a BVB elleni meccsen volt hasonló, amikor szinte széttárt karra pattant fel és a bíró 5 méterre volt, ráadásul a VAR se szólt)
Itt egy elemzés, érdemes elolvasni, bár a szakértők nem elsősorban a bírót hibáztatják, hanem a VAR tevékenységet, akiknek szólniuk kellett volna.
https://www.givemesport.com/real-madrid ... t-verdict/
Én egy hosszabb összefoglalót láttam csak, de az alapján is az látszott, amit több helyről hallok, hogy az első 30-35 percet meg tudják nyomni, de utána abszolút elvesztik a fölényüket és a helyzetekben is látszott, hogy kiegyenlődtek az erőviszonyok. Greenwoodnak és Aubának is volt több lehetősége a 3 ponthoz.
De ha a büntetőkről van szó olyan érdekes, hogy egy dokumentumot nyújtanak be a szövetségnek, hogy mennyivel kevesebb tizenegyest ítélnek ellenünk, arról viszont elégé hallgatnak, hogy tavaly a bajnokságban 14(!)-et ítéltek meg a javukra, míg számunkra 8-at fújtak be.
Szerencse, hogy félidőben átkapcsoltam a BVB-Juve meccsre, mert a Villarrealén el lehetett aludni. Nagyon durva volt az az adok kapok, a vége pedig zseniális. Annál csak az lett volna epikebb, ha nem egyenlítő, hanem győztes gólt fejelt volna Kelly.
Vlahovic azért megmutatta magát. A beállása után szinte egyből gól, a hosszabbításban pedig gól+assist, ráadásul az előbbi elég durva volt.
A Benfica és a PSV (főleg utóbbi) szépen leszerepelt, ami még nagyobb szégyen, hogy tették ezt hazai pályán.
Mbappé nem tudom miért lenne annyira kiemelkedő, pláne a világ legjobbja. Ott van például Raphinha, aki még így is meghatározóbb játékban, pedig nincs csúcsformában. Ugyanúgy 3 akciógóljuk van, ráadásul a brazil ezt 270, míg Mbappé 360 perc alatt lőtte. A Realból kiemelkedik, leginkább a góljaival, de jelenleg, főleg a támadósorból nem olyan hatalmas teljesítmény. És vannak még Európa-szerte elég komoly játékosok.