Gyengélkedő

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.09.29. 21:00:58

Az a lényeg, hogy a ti logikátok kikezdhetetlen.

Nagyon vigyázott rá Flick, nézd meg mikor volt fent a pályán totál feleslegesen. Meg azt is, hogy reagál Yamal, amikor néha levette a pályáról.

Igaza van Flicknek is nyomassa, de la Fuente meg szintén nyomassa, ha játékra jelentkezik.

Ennyi a történet, a többi maszlag.

Ez meg az én véleményem, amit nem tényként közlök, csak leírtam amit gondolom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.09.29. 16:20:45

Van egy autóm, széthajtom/pörgetem, 2esben padlóztatom 130-ig, de éppen mázlim van, nem könyököl ki a hengerfej.
Odaadom hugomnak évente 3-4szer, pont szétesik alatta. Nyilván a hugom a hibás érte, meg a gyártó, meg a forgalmazó.

Szerintem zárható a vita, félévente előjön ez, ugyanazok az érvek, álláspontok ismertek.

A Yamal-os esetben igazuk van az embereknek, le kellett volna cserélni akkor, persze. De Flick hányszor cserélhette volna le, és nem tette? Rengetegszer, ha meg lehozta ment a sivalkodás Yamaltól, meg a pofavágás.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.29. 14:28:56

gránit írta:
2025.09.29. 00:08:53
PR42 írta:
2025.09.28. 21:49:03
Ami a legviccessebb a kétségbe esett De La Fuenta mentegetésedben
Többször leírtam, de valamiért nem megy át: én nem állok de la Fuente oldalán. Olyannyira nem, hogy a válogatott selejtezőket és az NL-t ebben a formában meg is szüntetném. Ebben a klubszezon közbeni formájukban biztosan.

Hibáztatni nincs értelme. Nem hibáztatni és mentegetni valakit nem ugyanaz, ezt azért még te is beláthatod.

Yamal játszott eddig 6 válogatott meccset idén. Klubmeccsből sokkal többet. De te abban a 6 meccsben látod a lényeget.
PR42 írta:
A klub edzőknek ehhez mi köze van?
Az, hogy klubmeccsből sokkal több van, tehát a klubedzőknek nagyobb felelősségük van a játékosok rotációjában. Sokkal több közük van a témához, mint a szövetségi kapitányoknak.

Nálunk hányszor fordult elő, hogy Yamalt, Raphinhát, Lewandowskit magabiztos vezetés ellenére sem cseréltük le? Koundé végigtolta a szezont. A válogatott ennek a történetnek a kisebbik részét képezi. Ezért nem látom értelmét de la Fuente hibáztatásának. Ettől még nem állok az oldalán, csak értelmetlen rá fújni. Ő nem jobb és nem rosszabb, mint a klubedzők, hanem ugyanolyan.

Ronaldinho meg úgy játszott 3600-3900 perceket, hogy azokban a szezonokban a Copa del Rey-ben jegelve volt. Ha játszott volna a kupában, neki is simán meg lett volna a 4500 játékperc. Nem nagyon változtak a meccsszámok. Nem a meccsszám volt kevesebb, hanem kevesebb meccsen játszatták. Rotálni kell, ennyi. Akkor a támadóközéppályán is olyan felhozatalunk volt, hogy Deco, Edmílson, Xavi, Iniesta. Ha már ennyire követed a becses tevékenységemet, azt azért észrevehetted, hogy mindig a bő keret mellett foglalok állást. Ez az utóbbi években sajnos a Liga hozzáállása miatt korlátozott, de azért nagyon sokszor jelentjük ki magabiztosan a legminimalistább esetekben is, hogy "megvagyunk", miközben sok esetben dehogy vagyunk meg. Most sem értettem egyet néhány olcsó peremember kiszórásával. Alapvetően kellenek a bő keretek, kell a rotáció. Akkor hasonló meccsszámok mellett sokkal több rotáció volt. Hozzáteszem, 2004-2005-ben még így is kétszer lesérült Ronaldinho, rövid időre. De lehetett volna ez rosszabb is, ha nem rotáljuk. Ez is egy különbség.

Emellett a tegnapi meccsen is volt megint vagy tíz olyan hentelés, amiből könnyen lehet sérülés napokon, heteken belül. Nem önmagában attól sérül le a combhajlítójuk, hogy meccseket játszanak. Attól sérül le, hogy szétrugdossák őket. Ehhez ma már teljesen hozzászokott a szemünk, mert sajnos a futball részévé vált. Azért összehasonlítva ezeket egy '80-as évekbeli meccsel, hát a mai játéképhez képest az akkori futball balett volt, nem gúnyos, hanem pozitív értelemben. Megint voltak gusztustalan rugdosódások, és a játékvezetők nem tesznek ez ellen semmit. Azt meg furának tartom, hogy pont egy Barcelona-szurkoló bagatellizálja el ezt a kérdést, amikor gusztustalanul szanaszét rugdossák a játékosainkat, és a bírók nem csinálnak semmit.
Én ebben a témában utoljára írok.
Egy klubedzőt és egy szövetségi kapitányt felesleges összehasonlítani, mert előbbinek gyakorlatilag a "tulajdonában" áll a játékos, és a keretben is nagyobb a szakadék egy kezdő és egy cserejátékos minősége között.
A másik dolog, hogy egy szövetségi kapitánynak szinte mindegy, hogy lesérül-e egy hónapra XY játékos, a következő szünetre visszatér, és sajnos ezt zömében ki is használják..Ez a más csalánt esete.Egy EB, VB lefolyása bőven más, a csoportkörökben, főleg a kisebb, kevesebb téttel bíró meccseken máshogy használják a játékosokat. Láthatjuk Flick például mennyire nem kockáztat, hiába volt Yamal papíron 100%-os de akkor sem ő kezdett, csak az utolsó fél órára tette be, pedig egy nagyon szoros és fontos meccs volt. Ha minimális fájdalmai lettek volna én biztos vagyok, hogy a lelátóról szemléli a meccset.
És az, hogy Yamalt sokszor nagyon sokat játszattuk, olykor eldőlt meccseken az is lehet edzői hiba, ugyanakkor ez neki jelent problémát és sokkal ritkább eset is.
De Yamal problémája csak egy a sokból, ez főleg amiatt kavar nagyobb port, mert már tök érdektelen meccsen tolták nem egészségesen túl.
Vehetjük Gavi esetét is, akit elég fájdalmas arccal vittek le a pályáról, aztán egy kis fagyasztás, visszaküldték és pár perc után egy év off, és nem azért mert lerúgták.
És ez egy globális probléma, nem csak De la Fuente jelent precedenst. Ha arányaiban nézzük sokkal nagyobb százalékban sérülnek le válogatott színekben év közben játékosok, mint klubmeccseken.
És nyilván érthető, hogy a válogatott is nyerni akar, de az ilyen ellenfelekt mint a bolgár-török volt, Yamal nélkül is tönkreverték volna (3-4:0 után pláne le lehetett volna hozni) és a szövetségi kapitány nem csak a klubokkal szemben inkorrekt, hanem maguknak a játékosoknak is figyelmen hagyják az érdekeit. Ahány edző és klubvezető elkezdett most felszólalni (LE kifakadása sem volt semmi) csak azt fogják elérni, hogy a kluboknak nagyobb beleszólást fognak engedni a játékosaik elengedésébe, akár komolyabb meccsekkel kapcsolatban is, akkor pedig visszanyal a fagyi.
Itt nem a tornákról van szó, hanem kis téttel bíró vagy akár tét nélküli meccsekről. Lásd Raphinha esete, akit úgy hívtak be necces időpontba Bolíviába, hogy Ancelotti saját bevallása szerint is azokkal akart játszani, akiket kivisz a VB-re, de nem alapemberek. Ennek ellenére ott volt a kezdőben Alisson, Marquinhos, Guimares, Casemiro, Rapha stb.

A játékosok nyilván el fognak menni, ha behívják őket, még ha alapvetően nem is akarnának, a hazájukkal nem fogják megtenni, hogy visszautasítják. Azt sem tennék zsebre, amit a szurkolóktól kapnak, ha saját döntésük miatt nem mennek el. És itt nem olyanokról van szó, akiknek akkor kell bizonyítani, hogy vigyék-e őket tornára, maradjanak-e huzamosabban a válogatottban vagy sem.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.09.29. 00:08:53

PR42 írta:
Ami a legviccessebb a kétségbe esett De La Fuenta mentegetésedben
Többször leírtam, de valamiért nem megy át: én nem állok de la Fuente oldalán. Olyannyira nem, hogy a válogatott selejtezőket és az NL-t ebben a formában meg is szüntetném. Ebben a klubszezon közbeni formájukban biztosan.

Hibáztatni nincs értelme. Nem hibáztatni és mentegetni valakit nem ugyanaz, ezt azért még te is beláthatod.

Yamal játszott eddig 6 válogatott meccset idén. Klubmeccsből sokkal többet. De te abban a 6 meccsben látod a lényeget.
PR42 írta:
A klub edzőknek ehhez mi köze van?
Az, hogy klubmeccsből sokkal több van, tehát a klubedzőknek nagyobb felelősségük van a játékosok rotációjában. Sokkal több közük van a témához, mint a szövetségi kapitányoknak.

Nálunk hányszor fordult elő, hogy Yamalt, Raphinhát, Lewandowskit magabiztos vezetés ellenére sem cseréltük le? Koundé végigtolta a szezont. A válogatott ennek a történetnek a kisebbik részét képezi. Ezért nem látom értelmét de la Fuente hibáztatásának. Ettől még nem állok az oldalán, csak értelmetlen rá fújni. Ő nem jobb és nem rosszabb, mint a klubedzők, hanem ugyanolyan.

Ronaldinho meg úgy játszott 3600-3900 perceket, hogy azokban a szezonokban a Copa del Rey-ben jegelve volt. Ha játszott volna a kupában, neki is simán meg lett volna a 4500 játékperc. Nem nagyon változtak a meccsszámok. Nem a meccsszám volt kevesebb, hanem kevesebb meccsen játszatták. Rotálni kell, ennyi. Akkor a támadóközéppályán is olyan felhozatalunk volt, hogy Deco, Edmílson, Xavi, Iniesta. Ha már ennyire követed a becses tevékenységemet, azt azért észrevehetted, hogy mindig a bő keret mellett foglalok állást. Ez az utóbbi években sajnos a Liga hozzáállása miatt korlátozott, de azért nagyon sokszor jelentjük ki magabiztosan a legminimalistább esetekben is, hogy "megvagyunk", miközben sok esetben dehogy vagyunk meg. Most sem értettem egyet néhány olcsó peremember kiszórásával. Alapvetően kellenek a bő keretek, kell a rotáció. Akkor hasonló meccsszámok mellett sokkal több rotáció volt. Hozzáteszem, 2004-2005-ben még így is kétszer lesérült Ronaldinho, rövid időre. De lehetett volna ez rosszabb is, ha nem rotáljuk. Ez is egy különbség.

Emellett a tegnapi meccsen is volt megint vagy tíz olyan hentelés, amiből könnyen lehet sérülés napokon, heteken belül. Nem önmagában attól sérül le a combhajlítójuk, hogy meccseket játszanak. Attól sérül le, hogy szétrugdossák őket. Ehhez ma már teljesen hozzászokott a szemünk, mert sajnos a futball részévé vált. Azért összehasonlítva ezeket egy '80-as évekbeli meccsel, hát a mai játéképhez képest az akkori futball balett volt, nem gúnyos, hanem pozitív értelemben. Megint voltak gusztustalan rugdosódások, és a játékvezetők nem tesznek ez ellen semmit. Azt meg furának tartom, hogy pont egy Barcelona-szurkoló bagatellizálja el ezt a kérdést, amikor gusztustalanul szanaszét rugdossák a játékosainkat, és a bírók nem csinálnak semmit.
PR42
Jugador d'estrella

gránit írta:
2025.09.28. 19:27:21

A ronaldinhós "példádat" is köszönöm, az is szépen alátámasztja, amit írok. Úgy játszott 3600 percet 2004-2005-ben, hogy a Copa del Rey-ben egyáltalán nem játszott abban a szezonban. Egyetlen percet sem. Ha végigjátszotta volna a kupát, amelynek meccszámát azóta jócskán csökkentették, teszem hozzá, semmivel nem játszott volna kevesebbet, mint kb 4500 játékperc. 2005-2006-ban úgy játszott 3900 percet, hogy 120 percre állt be a kupában. A meccszám nem nagyon változott, a kupameccsek számát csökkentették is azóta. Akkoriban több volt a rotáció, és kevesebb volt a kontakt. Ennyi. Most is megtehetnénk azt, hogy elengedjük a kupát. Nem a szövetségi kapitány dönt erről, ahogy a meccsek többségéről sem.
PR42 írta:
2025.09.28. 18:44:49
Azt viszont sose fogod megmagyarázni hogy miért utolsóként cseréli le a 75. perc után valaki a fájdalomcsillapítóval játszó 18 évest egy szétnyert meccsen.
Nem is akarom "megmagyarázni". Én nem a szövetségi kapitányok oldalán állok. Csak tudok a fejükkel gondolkodni. Van, aki nem. Nyilván az is egy lehetőség, hogy az illető a saját, begubózott véleményét ismételgeti, csak semmi értelme. Klubmeccsből több van, mint válogatottmeccsből. Ha csúcsra vannak járatva a játékosok, abban a klubedzőknek nagyobb a felelősségük.

De az sem ment át neked, hogy én nem a szövetségi kapitányok és nem a válogatottak oldalán állok. A válogatottmeccsek nem is nagyon érdekelnek. De amikor véleményt mondok, igyekszek minden tényezőt figyelembe venni, azt is, ami nekem nem tetszik. És nem kezdek el elfogultan a szövetségi kapitányokra mutogatni.
Te teljesen szétestél.
Nagy kár érte, mert sokszor érdekeseket mondasz.

1. specifikusan a De La Fuente - Lamine esetben hiába forgatod a dolgot sosem lesz igazad. Általánosíthatsz és absztraktálhatsz akármennyit, akkor se lesz igazad.
Én tudok a szövetségi kapitány fejével gondolkodni. Nézzünk pár példát:
hm, Lamine csak 18, figyelni kéne rá mert nincs mögötte se tapasztalat se elég edzésben töltött év hogy kellő ellenállóságot produkáljon. Asszem először őt és valami veteránt hozok le.
hm, Lamine fájdalomcsillapítóval játszik, asszem lehozom.
hm, van egy csomó keményen edző játékosom akiket egy megnyert meccsen könnyen lehetne percekkel jutalmazni. Lehet hogy behozok valakit. Szokják csak a válogatott mez súlyát.
hm, kéne készülni arra az eshetőségre, hogy mi van ha a válogatott legjobb játékosai közül valaki kiesik, asszem kipróbáljuk a csapatot nélkülük, lássunk új variációkat, most lehet büntetlenül próbálgatni.
hm, áh ez mind hülyeség, fussanak csak, bírják!

Ami a legviccessebb a kétségbe esett De La Fuenta mentegetésedben, hogy amúgy a pali cserélt azelőtt hogy Yamalt lehozta volna. Tehát bele mert ő nyúlni a meccsbe, csak nem tartotta elég fontosnak lehozni Yamalt. Hm. Mintha ezért valahol jogos lenne a kritika... :roll:

A klub edzőknek ehhez mi köze van? Talán Flick is úgy játszatta Yamalt hogy fájdalomcsillapítózva volt, és nálunk sérült le? :roll:
Szerintem elég sűrűn ki vannak használva a csere lehetőségek de pl amikor nincsenek akkor Flick is elő van véve, és Xavi is elő volt és mindenki más is.

2. nem mutogatok általánosságban a szövetségi kapitányokra. De La Fuentére most igen, jogosan, mert előbb is cserélhetett volna, és védhetetlen hogy nem tette, de általánosságban nem mutogatok én se rájuk, és szerintem az egész fórumon senki. A versenynaptárra mutogatunk, hogy túl sok a meccs és túl sűrűn vannak. Ezt nem értetted meg még most sem.
Persze hogy nyerni akarnak stb de ez nem menti fel őket ha felelőtlenséget csinálnak.
Ki írt olyat hogy ők tehetnek a túl sok meccsről?

3. A Ronaldinho-s példában csak az a vicces hogy most feltételezed hogy akkor ő nem játszott végig minden meccset, de ha végig játszott volna, akkor lett volna annyi meccse mint a maiaknak, de közben nem feltételezed hogy a maiak ugyanúgy nem játszottak tavaly végig minden meccset....
Ettől függetlenül valóban megtévesztő a stat amit írtam, mert a Transfermarkt azon a fülön nem írta ki a válogatott meccseket.
Szóval most helyesen:
https://footystats.org/players/france/kylian-mbappe
Teknőc: 65 meccs, 5149 perc!!!!!
Minden együtt, egy szezonban. Ronaldinhoról nem találtam stattot, gyanítom hogy neki is megvolt a kb 55 meccs minimum, kupával lett volna 60 is, igen.
De a Teknőc pl egyáltalán nem játszott a franciáknál a selejtezőkben mert ott megmondták hogy ő csak fontos meccsekre megy. Klub VB-n is hagyott ki meccseket. Neki ha mindent végig tol lehett volna 75 meccse vagy több.
Ha valamiért lehet ütni Laportát hát itt van ez. Miért nem csináljuk ezt meg mi is, ha már van rá máshol precedens? Miért engedjük el a játékosainkat tét nélküli meccsekre?

Elismerem, a példám rossz volt. A logikám viszont nem az.
Tények:
Nemzetek ligája, barátságos meccsek, felvizetett EB, felvizetett VB, felvizetett klub VB, felvizezett BL.
Elnyújtott versenynaptár, kevesebb downtime.
Minden nyáron van nagy esemény, sőt, van, hogy egy nyáron több is van!
Válogatott meccsek, rengeteg utazással 1-2 havonta a szezon folyamán beékelve a játékosok eleve sűrű és megterhelő naptárjába, kizökkentve őket a megszokott edzés módszerektől és közegből.
Nagyon szépen összefoglaltad fifástól és szponzorostól hogy miért van így, pénz pénz pénz, de az hogy értjük nem jelenti azt hogy elfogadjuk és szeretjük, és nem panaszkodhatunk.
Ezt nem írja felül az hogy régen oda-vissza vágós volt a kupa.
Nem hiszem hogy régen többet rotáltak. Egy edző ráadásul annyit rotál amennyit megengedhet magának. Ha szorosabb a mezőny (szerintem ma az) akkor eleve kevesebbet engedhet meg magának, illetve az FFP szorításában eleve kevesebb a merítési lehetőség. Ebben sincs teljesen igazad.

4. már összefoglaltam több logikai bakit is a részedről, ellentmodásokat és inkonzisztenciákat. Nem fogom őket még egyszer másolni, de mielőtt újabb érveket írsz, inkább azokat kellene felülvizsgálnod és azokra kéne reflektálnod.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.28. 19:43:38

Chino írta:
2025.09.28. 19:37:08
Bulgária ellen 3:0-ra vezetnek, az ellenfélnek egész meccsen momentuma sincs, de fent hagyja 80 percig.
Nálunk hányszor előfordult, hogy magabiztos vezetésnél nem voltak lehozva a legnagyobb sikerkovácsok? Én nem a szövetségi kapitányok oldalán állok. Ők ugyanazt csinálják, mint a klubedzők. Csak kevesebb mérkőzésen.

Mivel a válogatottmeccsek a szezon legalább egyötödét legalább kiteszik, még eb, vb nélküli években is, a sérülések kb egyötöde válogatottmeccseken következik be. Minden válogatottszünetben lesznek sérülések. Ezért nem látom értelmét annak, hogy a két szezon párhuzamosan zajlik, mert az egyikben elszenvedett sérülések kidöntik az illetőt a másikra is. Ezt a kettőt el kellene különíteni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.28. 19:37:08

gránit írta:

Nem is akarom "megmagyarázni". Én nem a szövetségi kapitányok oldalán állok. Csak tudok a fejükkel gondolkodni. Van, aki nem. Nyilván az is egy lehetőség, hogy az illető a saját, begubózott véleményét ismételgeti, csak semmi értelme. Klubmeccsből több van, mint válogatottmeccsből. Ha csúcsra vannak járatva a játékosok, abban a klubedzőknek nagyobb a felelősségük.

De az sem ment át neked, hogy én nem a szövetségi kapitányok és nem a válogatottak oldalán állok. A válogatottmeccsek nem is nagyon érdekelnek. De amikor véleményt mondok, igyekszek minden tényezőt figyelembe venni, azt is, ami nekem nem tetszik. És nem kezdek el elfogultan a szövetségi kapitányokra mutogatni.

Amúgy igen, a '80-as években kevesebb volt a kontaktus a labdarúgásban. A sokat hiányolt virtuózok részben azért tűntek el, mert egyszerűen több minden megengedett ellenük.
Szerintem senki nem azt mondta, hogy lényegtelen egy BV vagy Eb, és ehhez nem kell senkinek az oldalán állni, de nézzük például Yamal esetét, amire Flick is felcsattant. Bulgária ellen 3:0-ra vezetnek, az ellenfélnek egész meccsen momentuma sincs, de fent hagyja 80 percig. Néhány nap múlva, amikor már nincs teljesen rendben (talán az előzőn sem) már csak 6:0 után kapja le, pedig az 50. percben néggyel mentek a spanyolok. És a válogatottnak is van orvosa, meg tudja állapítani, hogy 100%-os-e vagy nem.
Ha mondjuk egy VB csoportmeccsen van így, amikor már nincs komoly tétje, nagyon kétlem, hogy ne pihentette volna, hogy játszani tudjon kkésőbb.
És akkor a barátságos meccsekről ne beszéljünk, ahol szintén nem kímélik őket. A szövetségi kapitánynak szinte mindegy hogy 1-2 hónapra kiesik egy játékos

Ahogy az sem véletlen, hogy mennyien lesérültek ebben a szünetben. Yamalon kívül Nico Williams, Dembélé, Doué csak hogy a legnagyobb neveket említsem.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

PR42 írta:
A ronaldinhós "példádat" is köszönöm, az is szépen alátámasztja, amit írok. Úgy játszott 3600 percet 2004-2005-ben, hogy a Copa del Rey-ben egyáltalán nem játszott abban a szezonban. Egyetlen percet sem. Ha végigjátszotta volna a kupát, amelynek meccszámát azóta jócskán csökkentették, teszem hozzá, semmivel nem játszott volna kevesebbet, mint kb 4500 játékperc. 2005-2006-ban úgy játszott 3900 percet, hogy 120 percre állt be a kupában. A meccszám nem nagyon változott, a kupameccsek számát csökkentették is azóta. Akkoriban több volt a rotáció, és kevesebb volt a kontakt. Ennyi. Most is megtehetnénk azt, hogy elengedjük a kupát. Nem a szövetségi kapitány dönt erről, ahogy a meccsek többségéről sem.
PR42 írta:
Azt viszont sose fogod megmagyarázni hogy miért utolsóként cseréli le a 75. perc után valaki a fájdalomcsillapítóval játszó 18 évest egy szétnyert meccsen.

Amúgy igen, a '80-as években kevesebb volt a kontaktus a labdarúgásban. A sokat hiányolt virtuózok részben azért tűntek el, mert egyszerűen több minden megengedett ellenük.
PR42
Jugador d'estrella

gránit írta:
2025.09.28. 18:19:16
...
Miért beszélsz te mélyebb összefüggésekről miközben képtelen vagy felfogni mit jelent az amikor azt írom regeneráció, edzés, felkészülés, meccs. Ez a ritmus, ez a ciklus ami ismétlődne, ha lenne rá idő.
Csak hogy ne a levegőbe beszéljünk:
https://sport365.hu/flick-buszke-vagyok ... nk-edzeni/

„Olyan gyakran van meccsünk, hogy alig tudunk edzeni. Büszke vagyok a csapatra, remekül játszunk, bármelyik együttes ellen fel tudjuk venni a versenyt. Minden meccsen harcolunk és a legjobbunkat nyújtjuk, ami az eredményeinken is meglátszik” – mondta Flick.

Minden szavad ellentmond, nem csak a valóságnak de még neked is. Nem először.

Nem abban sérülnek le hogy 1000 perc. Hanem a plusz 10-15 meccs, ami utazás, hotelezés, éjszakázás, bioritmus kuka, az említett per mérkőzésre vetített ciklus kuka, a teljes napirend, heti rend, szezon rend kuka a sok bohóc meccs miatt.
De ez már le lett írva, szóval feleslegesen próbálod kicsavarni azt amit írtam.

Abban egyetértünk hogy a válogatott meccseket külön kéne egy ütemben tartani a klub szezontól.

Azt viszont sose fogod megmagyarázni hogy miért utolsóként cseréli le a 75. perc után valaki a fájdalomcsillapítóval játszó 18 évest egy szétnyert meccsen. Nem tudod, mert lehetetlen. Úgy beszélsz mintha a válogatott edzőnek nem lenne érdeke hogy a legjobb szélsőjének a fejlődése töretlen legyen...

Szóval továbbra is ott tartunk hogy:
PR42 írta:
2025.09.28. 17:59:33

A probléma az hogy te azt mondtad hogy az nem lehet hogy a túl sok meccs miatt sérülnek le, mert még csak szezon eleje van, ami egészen szimplán hülyeség. Az összes többi szöveg lényegtelen. A tény az hogy le lehet sérülni amikor valaki nem tud rendesen regenerálódni, edzeni, készülni és játszani normál ritmusban. És jelenleg a top játékosok nem tudnak mert minden héten két meccs van már a szezon elejétől kezdve.
A kemény szerelésekről pedig szerintem kérdezzük meg Maradonát vagy R9-t aztán meglátjuk mit mondanak. A videóbíró korában azt mondani hogy régen kevesebb volt az alattomos odarúgás az egész egyszerűen abszurd hazugság. Még hogy ma hasonlít a foci pankrációra, hát ez jó :lol:
Csak hogy legyen referencia és bizonyíték, ahogy én szoktam:
https://www.reddit.com/r/cristianoronal ... n_ronaldo/

Szerk: a moderátori csapatnak egy megjegyzés. Én azért csinálom ezt, mert nem tetszik hogy valaki úgy fórumozik hogy állít valamit, amit utána megcáfol a saját véleményével, amit aztán megcsavar még egyszer. Mert itt ez történt újra, és ezt lehet visszaolvasni. Nem arról van szó hogy szimplán nem értünk egyet, hanem hogy rövidre fogva: 1. az nem lehet hogy túl sok a meccs, 2. lehet cserélni, 3. az nem számít hogy lehet cserélni mert a legjobbakat minek lecserélni, 4. sok a meccs de nem számít mert tudnak ők futni csak sok a fault, 5. számon kéri, hogy szerintem tényleg számít-e az a heti kétszer plusz 10 km, miközben már korábban leírtam hogy a ritmussal van baj és hogy nincs idő felkészülni és regenerálódni. Vagy el se olvassa vagy direkt csavarja ki amit állítok, többször, és direkt nem arra reagál amit állítok, hanem kicsavarja és lereagálja azt amit ő állít hogy én állítok.
Én próbáltam nem személyeskedni és mindent szépen idézni és logikusan, konzisztensen vizsgálni, ahol lehet adatokkal alátámasztva.
Elismerem hogy ez kakaskodás, de szerintem itt csak az egyik fél játszik tisztán. Ha azt mondjátok hagyjam, akkor hagyom.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.28. 18:19:16

PR42 írta:
Nem te reklamáltál azon hogy a szövetségi kapitánynak minden joga megvan arra hogy ne cserélje le a 18 éves szélsőt egy szanaszét nyert eldőlt meccsen?
Egyrészt nem én reklamáltam, hanem te, a szövetségi kapitányok ellen. Igen, minden joguk megvan ahhoz, hogy végigjátszassák a sztárjaikkal a mérkőzéseket, és nagyot tévedsz, ha azt gondolod, hogy a sportág számára a klubok többet jelentenek, mint a válogatottak. A szövetségi kapitányok egyébként ugyanolyan elfogultak, mint azok, akik csak a klubok érdekeit nézik. Persze, hogy ez nekünk nem tetszik. El kell különíteni a klubszezont a válogatottszezontól. És igen, ma már többet lehet cserélni, mint régen. Ezt sem vetted figyelembe. Az meg nem a szövetségi kapitány sara, ha a klubedzők nem rotálják rendesen a keretüket.

Szépen lehoztad az idézeteimet, köszönöm szépen :D Minden egyes szavuk igaz, köszi, hogy még idézed is őket.
PR42 írta:
Raphinha tavaly 4.661' perc 57 meccs.
Dembelé tavaly 3.488' perc 53 meccs.
Yamal tavaly 4.553' perc 55 meccs.
És szerinted abban sérülnek le, hogy 1000 perccel többet futnak? Nem ebben sérülnek le, hanem abban, hogy ezalatt az idő alatt olyan jellegű terheléseknek vannak kitéve, amiből korábban sokkal kevesebbet kaptak a futballisták. Lásd Gavi ágyéksérüléséről küldött videómat. Ilyen sérülések évtizedekkel ezelőtt nem nagyon voltak, mert nem egy küzdősportra hasonlított a labdarúgás, ma meg már kész pankráció. Szerinted nem tudnának még 1000 perccel többet játszani, rendes szabályok, normális játékvezetés mellett? Egy frászt nem. Szerinted abban fáradnak ki, hogy hetente futnak kétszer 10 kilométert? Szerinted az edzéseken nem futnak? Szerinted csak a meccseken éri őket terhelés?
PR42 írta:
Az összes többi szöveg lényegtelen.
Természetsen. Meg se próbáld mélyebb összefüggéseiben látni a témát, elég azt ismételgetni, hogy "túl sok a meccs", aztán csodálkozol, hogy nem lesz kevesebb meccs.
PR42
Jugador d'estrella

gránit írta:
2025.09.28. 10:16:42

Azt se felejtsük el, hogy ma már ötöt lehet cserélni.
Nem te reklamáltál azon hogy a szövetségi kapitánynak minden joga megvan arra hogy ne cserélje le a 18 éves szélsőt egy szanaszét nyert eldőlt meccsen?

Ja várj, de :D :D :D
gránit írta:
2025.09.19. 21:49:10

Ugyanakkor semmilyen tekintetben nem lehet a válogatottat hibáztatni. Ők a saját meccsüket akarják megnyerni, nem érdekli őket a Barcelona vagy a Real Madrid. A játékos pedig lemondhatja a válogatott mérkőzést. Ha elfogadja, onnantól kezdve nincs miről beszélni. Nem állja meg a helyét az az elv, hogy a válogatott a klub érdekeit tartsa szem előtt. OK, nekünk az lenne az érdekünk, de nekik nem, és ebben az esetben az ő fejükkel kell gondolkodnunk. A szövetségi kapitánynak nem kötelező a klubokra gondolva lecserélni a húzóembereket egy megnyert meccsen sem, a szövetség sem ezt várja tőle, és különben is, ha 6-0 az állás, a szövetségi kapitány szeretne 7-0-ra vagy 8-0-ra nyerni. Ez ilyen. Ő a saját érdekeinek megfelelően dönt, nem a klubokkal foglalkozik.
Csak a szokásos. :roll:

A probléma az hogy te azt mondtad hogy az nem lehet hogy a túl sok meccs miatt sérülnek le, mert még csak szezon eleje van, ami egészen szimplán hülyeség. Az összes többi szöveg lényegtelen. A tény az hogy le lehet sérülni amikor valaki nem tud rendesen regenerálódni, edzeni, készülni és játszani normál ritmusban. És jelenleg a top játékosok nem tudnak mert minden héten két meccs van már a szezon elejétől kezdve.

Ronaldinho az aranylabdás szezonjában 3.674' percet játszott 42 meccsen.
Abban a szezonban Xavi 3.985' percet játszott 45 meccsen.
Utána Ronaldinho a BL győzelmet hozó szezonban 3.914' percet játszott 45 meccsen.

Raphinha tavaly 4.661' perc 57 meccs.
Dembelé tavaly 3.488' perc 53 meccs.
Yamal tavaly 4.553' perc 55 meccs.
Mbappé tavaly 4.745' perc 59 meccs.
4ből 3 most is sérült.

Mit kell még mondani?
FCBsteve írta:
2025.09.28. 10:04:47

Az is benne lehet, hogy nagy a konkurencia a kezdőbe jutásért, jobban hajtanak a játékosok edzésen, hogy meggyőzzék az edzőt...
Ilyenkor a sérülés veszély is magasabb lehet...
Ez jó meglátás, szerintem az edzések intenzívebbek lehetnek ma mint régen. Amellett amit mondasz még az is igaz hogy mindenkin ott van a GPS és pulzus mérő, nem engedhetik meg maguknak a fiúk a lazulást mert egyből kilógnak lefelé aztán akkor percet se kapnak. Viszont az is igaz hogy minden videróra van véve, ezért kevesebb az alattomsabb odarúgás és gáncsolás.
Peter
Director del Fútbol

2025.09.28. 12:44:53

Troym írta:
2025.09.28. 11:49:33
Szerintem egységesen 16 csapatos lokális bajnokság kellene mindenhova és 8 meccs mínusz mindenkinek, de 90% ez ellen szavazna, csak a Barca, Real, Atma szenved a terheltségtől, de az Osasuna, Oviedo, Valencia nem hiszem, nekik 30 éve is ennyi meccsük volt.
Abban egyetértés van gondolom, hogy Flick "atyánk" többé kevésbé azért megfelelő "szaki" a szakmájában.
Fő sodorjában folyamatosan ott van, hogy legyen minden posztra 2 többé kevésbé megfelelő játékosa.

Huszonx fős keretre, nevezésekre ad lehetőséget a FIFA, UEFA, nemzeti ligák.
(szóval nem kötelező minden meccsen mindenkinek pályára lépni)

A sérülések azokat sem kerülik el, akik egy másodpercet sem szerepelnek válogatottakban, a klubjukon kívül semmilyen hivatalos meccsen nem kapnak a bajnokságon kívül egyéb terhelést.

Joan Garcia - sajnálatos - példája. Kb eddig egyetlen perccel sem töltött több időt a pályán, mint az előző klubjában azonos időszak alatt. Az ellenfelek is ugyanazok voltak számára, mint akik eddig voltak, sőt mi több, a bajnokságban elvileg jelenleg ugye masszívabb, minőségibb állomány van előtte a pályán, ami azt is kell(ellene) jelentse, hogy kevesebb az "éles munkával töltött másodperce".
Így sem kerülte el a sérülést.... :mrgreen:

Nyakamat teszem rá, hogy az esete nem a "kivétel erősíti a szabályt" alá vonható.
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.28. 11:49:33

Ezek a terheltségi dolgok túl nagy általánosítások.
Kicsit olyan, mintha Ferrari tulajok panaszkodnának a kátyús utakra.

Egy átlag nb1 focista 33 bajnokit játszik és 2-3 kupameccset, egy átlagos Laliga játékos 38 meccset +2-3 kupameccset és a legjobbjaik akár 2-3 válogatott meccsen is ülhetnek a cserepadon, itt meg mindenki Pedri 70 meccses szezonjaival kalkulál.
Igen, neki annyi van, ezért is van a világ top30 legjobb focistája között van, de összességében a fociban nincs nagyobb terhelés, mint 2019-ben, talán csak az elitnek, de senki nem tiltja meg, hogy 2-3 gólos vezetésnél bárkit lecseréljünk a szünetben, pont ezért van 5 cserelehetőség és 30 fős keretek.

Szerintem a Fifa pont könnyített nekünk, mert anno egy VB selejtezőcsoport 6 csapatot volt és 10 selejtező meccs volt, most meg 6 meccs és a felfújt vb-t sem fogják a legtöbben érezni, mert 1 meccsel több egy-egy adott csapatnak, de a legtöbbeknek ugyanannyi meccs.

Szerintem egységesen 16 csapatos lokális bajnokság kellene mindenhova és 8 meccs mínusz mindenkinek, de 90% ez ellen szavazna, csak a Barca, Real, Atma szenved a terheltségtől, de az Osasuna, Oviedo, Valencia nem hiszem, nekik 30 éve is ennyi meccsük volt.

A filmes hasonlatra egy gondolat:
Inkább ahhoz hasonlítsátok, amikor XY színész valamilyen politikai, közéleti munkát kap és kapásból felfüggeszti a színészetet, mint Schwarzi, vagy a Dr Houseból Kal Penn, aki kapásból otthagyta a munkáját, hogy Obama mellett dolgozzon, stb
Ez olyan "nagyobb jót szolgálni dolog", nemesebb és komolyabb cél a nemzetednek segíteni, mint az aktuális munkahelyednek.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.28. 11:06:03

bence0330 írta:
2025.09.28. 10:41:48
senki nem azt reklamálja, hogy ne legyen párévente egy VB
Nem csak az a néhány vb-meccs számít, hanem az oda ezető út is. Ezért nem törlik el a selejtezőket, amiknek most már amúgy szinte semmi jelentőségük. Megszakítják a klubszezont vagy négyszer, csak azért, hogy aztán szinte mindenki kijusson... Én Brazilfannal is egyetértettem abban, hogy értelmetlen a vb bővítése, meg a 64 csapatos vb. Én azt mondom viszont, hogy érdemes a motivációkat megvizsgálni. Enélkül értelmetlen a duzzogás. A FIFA azt látja, hogy a válogatottak több embert mozgatnak meg. Nem csak a vb, az csak egy hónapig tart. A selejtezők, egyéb válogatottmérkőzések is több szurkolót vonzanak be. Nem fontosabb számukra a klubfoci, mint a válogatottak. Ezt kell megérteni. Értelmetlenek már ezek a selejtezők, de nem véletlenül vannak. Az NL sem. Egyébként pont az általad dicsőített kapitalizmus miatt sem fogják csökkenteni a meccseket. A szponzorok minél több meccset akarnak. Ők minél több meccsen szeretnék a logójukat a képernyőn mutogatni. És ha azt mondják, hogy akkor adunk pénzt, ha minél több meccset szerveztek, és minél többször viríthasson a cégünk logója a képernyőkön, akkor egyre több meccset fognak szervezni. Ez a szponzorokról szól. Én nem szeretem ezt. Viszont azt is gondolom, hogy a sérülésekben nagyobb szerepe van a labdarúgás mai stílusának.
bence0330 írta:
tegyük fel, hogy mondjuk Jason Statham kap valami iszonyatos gázsit egy akciófilmért vagy sorozatért, akit aztán a forgatási idő szüneteltetésével elvisz valami nemzeti szervezet kötelezően valami szintén elég veszélyes stuntokkal tarkított forgatásra, miközben nem ők fizetik, de kapja a pénzt az eredeti filmjéért. Ott meg mondjuk eltöri a lábát, és lőttek az akciójeleneteknek az eredeti filmben.
Itt is azt kell megérteni, hogy a filmsztárnak az a másik projekt éppúgy fontos. A példa pedig azért nem stimmel, mert a foci esetében a két projekt egy szervezet alá tartozik. Tehát nem arról van szó, hogy a filmsztár a szünetben elmegy teljesen mást csinálni, például veszélyes sportot űzni, és eltöri a lábát. A foci esetében a két szál egy szervezet alá tartozik. Mintha a filmsztár két filmet forgatna egyszerre, ugyanannál a filmgyárnál. Forgatna egyszerre egy A filmet és egy B filmet. B film forgatásán megsérül, így A film forgatásán sem tud részt venni. De a filmgyárnak nem fontosabb az A film, mint a B film. A példa így stimmel. Ha nem egy szervezet alá tartozna a kettő, könnyen meg lehetne oldani a dolgot, mert szerződésben lehetne megtiltani a játékosoknak a B-tevékenységet. De a fociban ezt nem lehet, mert a FIFA tiltja. A klub nem tarthatja vissza a játékost. A FIFA-nak pedig nem fontosabb a klub, mint a válogatott. Sőt. És a játékosoknak sem.

A sérülésekkel kapcsolatban meg nem valószínű, hogy ezek a játékosok, ezek a remek sportolók attól sérülnének meg, mert hetente lefutnak akár kétszer tíz kilométert. Nem hiszem, hogy ez lenne az igazi probléma. Emellett a meccsek csak egy részét teszik ki a terhelésüknek, ha nem meccset játszanának, edzenének, és sokan lesérülnek edzések alatt is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Szerintem amúgy olyat senki nem írt, hogy kizárólag a válogatott meccsek miatt jönnek a sérülések. Eleve csak simán, spontán sérülés is lehet, akár kevés terheléssel is, balszerencsével. Ha nem lenne válogatott meccs, akkor is lenne egy adag. Csak így látványosan több van, a válogatott szünetek közben/után érezhető a különbség, nekünk is van olyan játékosunk, aki amúgy sosem sérül meg, elmegy egy válogatott szünetre, és szinte biztos, hogy ott sikerül neki.

A klubszezon-vb/eb nézettségéhez:

Igen, egy VB több olyan embert mozgat meg, akik amúgy soha nem fognak focit nézni, nemzeti érzelem, ritkábban van, stb. És mindezt a klubok fizetik ki, cserébe a játékosaik nagyobb eséllyel sérülnek le. Tényleg képzeld el ezt a szitut bármilyen versenyszférában. Vagy akár mérjük valami más médiaeseményhez, tudom, hogy nem így működik, de tegyük fel, hogy mondjuk Jason Statham kap valami iszonyatos gázsit egy akciófilmért vagy sorozatért, akit aztán a forgatási idő szüneteltetésével elvisz valami nemzeti szervezet kötelezően valami szintén elég veszélyes stuntokkal tarkított forgatásra, miközben nem ők fizetik, de kapja a pénzt az eredeti filmjéért. Ott meg mondjuk eltöri a lábát, és lőttek az akciójeleneteknek az eredeti filmben. Vagy egy szimpla cég alkalmazottjaként képzeld ezt el. Értelmezhetetlen az egész. És szerintem ez addig nem volt akkora gond, amíg a foci egyrészt lassú volt (70-es évekbeli foci kb a mai nő szintjén mozoghat, vagy eg hajszállal felette), meg amíg relatív kis pénzek voltak benne.

De a fő gond: iszonyat fals a VB-vel összehasonlítani a bajnokságot és a BL-t, hiszen senki nem azt reklamálja, hogy ne legyen párévente egy VB, ezt szerintem kb mindenki megérti. a bohóc NL meg barátságos, meg lassan már feleslegessé váló VB selejtezőket mennyien nézik, kit érdekel, mi a jelentősége ebben a formában, hogy ősszel havonta tegyük ki fokozott veszélynek a játékosokat? Akiket ráadásul sérülten is játszathatnak a szövetségi kapitányok még ilyen bohócmeccseken is, mert egyszerűen nincs incentivizálva számukra, hogy ne tegyék? Hiszen ha Yamal rásérül a sérülésére, akkor úgyis felépül egy hónap múlva, ha meg nem, van elég szélső a kalapban, és nem őt éri az anyagi kár, meg nem a válogatottat. Egy normálisabb klub edző meg nem fogja sérülésveszéllyel játszatni a saját játékosát, hisz tudja, hogy őt éri kár, ha rásérül. Kivételek persze vannak, az ugyanúgy gáz, de nem jellemző, és egy fél fokkal még az is kisebb pofátlanság, mert legalább a saját értékünkkel rizikózunk, nem máséval.

Amúgy meg azzal egyetértek gránittal, hogy az alja játékvezetésen is sok múlik, amíg engedik a faragást. A klub is játszathat túl játékost, klubszinten is kicsit szerintem túl sok a meccs egy átlag focista teherbírásához képest. De ott legalább ezért kapják a fizetésüket. A mikegér válogatott meccsek ebből annyira kilógnak "morálisan", anyagilag, logikailag, mindenhogyan, hogy az szerintem hihetetlen. Legalábbis ebben a formában, ahogy most van. Állítom, hogy senki nem reklamálna, ha áprilisban véget érne a szezon, és lenne 1, VB-EB idején 2 hónap zsinórban barátságos, selejtező, ilyen-olyan meccsekre. De ez a havonta kiesünk a ritmusból téma, más edzésmódszerekkel, stb, nyilván jelentősen növeli a sérülésveszélyt, és nyilván plusz teher a játékosokra is.

De a Liga szerepe is óriási, két hatása is van az egész ffp őrületnek, egyfelől a klubok kisebb mélységgel rendelkeznek, így kevesebb a rotációs lehetőség, fiatalokat hamarabb kell bedobni, stb. Másfelől meg mivel a minőség csökken, de azért a spanyol bázis nem olyan béna, hogy a szakadékba zuhanjon az egész, megfelelő harcmodorral keményen védekezve-aprítva van egy pici esélyük a nagyok ellen. És a Liga további bűne, hogy ezt hagyják, sőt, szinte támogatják a pályán. (Amikor még néztem, ez a L1-nek is nagy bűne volt, nem tudom, azóta változott-e a helyzet.)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.09.28. 10:16:42

PR42 írta:
2025.09.28. 08:08:40
Azt vettem észre hogy amikor tényleg egyhangúan mindenki a fórumon egy dolgot ugyanúgy lát
Attól még lehet az a valami teljesen abszurd, lásd a véleményt a napokban, hogy a klubfoci a válogatottfoci felett állna. Miközben a válogatottak meg a világbajnokság összességében sokkal több embert mozgatnak meg. Mint klubhoz kötődő rajongó, én is inkább a klubszezont preferálom, de tudom függetleníteni magam az elfogult helyzetemtől, és teljesen külső szemmel, objektívan megközelíteni a témát, ami a FIFA álláspontjának megértését is megkönnyíti. Ha huszan leírják, hogy a klubfoci a válogatottfoci felett áll, igazából semmit nem befolyásol. A FIFA tagjai a térdüket csapkodva röhögnének, ha ezt hallanák, a vb-meccseket meg többen néznék, mint bármelyik BL vagy bajnoki meccset. Miközben amúgy én is inkább klubfocipárti vagyok, de hát a tények azok tények. Nyilván bele lovallhatják magukat az emberek, hogy gonoszak a szövetségi kapitányok és leírhatják minden nap, hogy gonosz válogatottak, sok értelmét nem látom. Bár jó közösségi élmény lehet akár, és jó érzéssel tölthet el valakit egy pozitív "megerősítés" pár másik ember részéről.

Azt se felejtsük el, hogy ma már ötöt lehet cserélni. Ez is egy tényező. Érdemes lenne minden tényezőt figyelembe venni, mert erős a gyanúm, hogy ha csökkentenék a meccsszámokat, a sérülések száma a jelenlegi bíráskodással sem csökkenne. Én benne vagyok, hogy egyszer kipróbáljunk egy rövidített szezont, érdekes lenne látni, hogy csökkennének-e a sérülések a jelenlegi, szurkapiszkálódást engedő játékvezetéssel. Én arra tippelnék, hogy nem. Bár a FIFA nincs olyan nyomás alatt, hogy ezt komolyan megvizsgálja, de én mellette vagyok. Ki kellene próbálni.

Emellett a játékstílus is teljesen megváltozott az elmúlt évtizedekben. Sokkal több a fejpárbaj, sokkal több a kontaktus, a játékosok sokkal többet ugranak, sokkal több a landolás, a koslárlabdában is ez teszi ki a sérüléseknek egy elég komoly részét. Csökkenthetjük a meccseket, de a játék mai stílusa miatt nem hiszem, hogy csökkenne a sérülések száma. A mérkőzések meg csak egy részét teszik ki a játékosok terhelésének. Ha nincs meccs, akkor is edzenek, és nagyon sokan edzések alatt sérülnek meg, nem a meccseken. De mondom, én teljesen mellette vagyok egy kísérletnek.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.09.28. 10:04:47

PR42 írta:
gránit írta:
2025.09.27. 23:26:03
Mondjuk nem tudom, hogy pusztán attól, hogy kevesebb lenne a meccs, miért ne sérülnének le a 6. fordulóban. Ez akkor állná meg a helyét, ha a 36. fordulóban dőlnének ki az emberek, egy hosszú szezon végén. De már a szezon legelején is kihullanak, így azért fura az a felvetés, hogy a meccsek mennyisége miatt dőlnének ki.
Tudod a szezon végére azért lesz összesen sok a meccs darabszámra, mert egészen addig minden héten sűrűn voltak a meccsek. :roll:
És ha sűrűn voltak a meccsek akkor nincs idő regenerálódni közöttük és jönnek a sérülések.

Ezt miért kell magyarázni? #-o

Azt vettem észre hogy amikor tényleg egyhangúan mindenki a fórumon egy dolgot ugyanúgy lát, mert annyira egyértelmű, neked akkor is valahogy ellent kell mondanod.
Legalább érdekessé teszi a fórumozást
Az is benne lehet, hogy nagy a konkurencia a kezdőbe jutásért, jobban hajtanak a játékosok edzésen, hogy meggyőzzék az edzőt...
Ilyenkor a sérülés veszély is magasabb lehet...
PR42
Jugador d'estrella

gránit írta:
Mondjuk nem tudom, hogy pusztán attól, hogy kevesebb lenne a meccs, miért ne sérülnének le a 6. fordulóban. Ez akkor állná meg a helyét, ha a 36. fordulóban dőlnének ki az emberek, egy hosszú szezon végén. De már a szezon legelején is kihullanak, így azért fura az a felvetés, hogy a meccsek mennyisége miatt dőlnének ki.
Tudod a szezon végére azért lesz összesen sok a meccs darabszámra, mert egészen addig minden héten sűrűn voltak a meccsek. :roll:
És ha sűrűn voltak a meccsek akkor nincs idő regenerálódni közöttük és jönnek a sérülések.

Ezt miért kell magyarázni? #-o

Azt vettem észre hogy amikor tényleg egyhangúan mindenki a fórumon egy dolgot ugyanúgy lát, mert annyira egyértelmű, neked akkor is valahogy ellent kell mondanod.
Legalább érdekessé teszi a fórumozást
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.09.28. 08:07:54

gránit írta:
jaj istenem, de hát szerinted a test nem emlékszik arra, hogy az utóbbi x évben is túlterhelésnek volt kitéve? amit te felvetsz, az tulajdonképpen az, hogy nyaranta a testet ért bármennyi stressz és elhasználódás nullázódik, attól a pár hét nyaralástól, amit kapnak - ez teljesen abszurd.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2025.09.28. 08:08:48-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.28. 07:52:36

Azért van egy kis különbség ha valaki a csapatánál sérül le, ahol fizetik, ahol a munkáját végzi, vagy a válogatottnál egy tétnélküli meccsen 18 évesen a karrierjét kockáztatva, fájdalomcsillapítókkal játszatva, amit megjegyez az edzője, a szövetségi kapitány meg rákontráz, hogy nem érdekli, de biztosan velem van a baj, mások meg férfiasan tűrik.
gránit
Director del Fútbol

sansz
Entrenador del Barça

2025.09.27. 22:48:35

csababarca írta:
2025.09.27. 10:36:25
Fura, mindezidáig azt hittem, csak a gonosz szöv.kapok miatt lehet megsérülni:/ mondjuk a liga bőven tehet róla.
Na köszi, megelőztél a cinikus hozzászólással... Hasonlót akartam írni. Most van 4-5 sérültünk akinek nem volt köze a válogatotthoz. Szerintem mostanában sokan túltolták ezt a válogatott=sérülés dolgot.

Összességében sok a meccs. Szűkebbnek kellene lennie a BL mezőnynek és az első osztálynak is és utána lehetne szidni a válogatottat. És akkor az egyéb ilyen-olyan királyi-hercegnői mikmakk kupákról ne is beszéljünk.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.09.27. 10:36:25

Fura, mindezidáig azt hittem, csak a gonosz szöv.kapok miatt lehet megsérülni:/ mondjuk a liga bőven tehet róla.

Viccet félretéve, eddig JG mint egy bástya állt a védelem mögött, abszolút top szinten védett, reméljük jól jön ebből vissza, okozhat problemát a hiánya bőven:/
Peter
Director del Fútbol

2025.09.27. 01:03:41

Troym írta:
2025.09.26. 15:12:44
J.Garcia kiesett
Na ettől a hírtől már sajna vakarom a fejemet, ellenben a tegnapi hátránytól az első félidőben, amikor még fel sem szisszentem.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.26. 15:54:47

bence0330 írta:
2025.09.26. 15:35:43
PSG meccs hagyján, ott fullos csapattal is simán kikaphattunk volna, az a baj, hogy így még a bajnoki meccsek is veszélybe kerülhetnek.

Érdekes, mert Garcia kb sosem volt sérült, Raphinha is alig, meg DJ is igazából csak egyszer, csak viszonylag sokáig, alapvetően 3 nem sérülékeny ember dőlt/dőlhet ki egyszerre. És még túlhajtva sem voltak, teljesen érthetetlen ez most.
Viszont a PSG-nél Dembelé, Doué és Barcola(?) hiánya miatt komoly sanszunk lett volna egy visszatérő Yamal-Baldé párossal, most viszont megint ott tartunk, hogy nekik áll a zászló, pedig ha őket elkapjuk talán nekünk lett volna a legjobb esélyünk a top4-re a jelenlegi BL mezőnyben.
Azért , ha Yamal és Baldé vissza is tér kb. első meccsük lehet a franciák ellen és kétséges, hogy alkalmasak-e 90 percre, ráadásul pihentetni sem nagyon lehet vasárnap. Jó lenne az első félidőben eldönteni és megúszni további sérülések nélkül.

De ha a válogatott szünetig felépülnek és ott újra komoly mennyiségű perceket kapnak ilyen Grúzia elleni meg barátságos meccseken, tényleg fel lehet szólalni a válogatottal szemben.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése