Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
Peter
Director del Fútbol

2025.09.28. 17:44:29

FCBsteve írta:
2025.09.28. 10:48:47
Új fórumozókat ez nem fog hozni, max csak leépíteni.
" a z betűdet, átírtam t-re....", sorry...csak ne vigyük tovább az elütést... :D

Igen, gyanítom megszaporodna a kitiltás, törlés.

Személyes véleményem az, hogy annyira át van itatva a mindennapi élet(ünk) is politikával, szinte a csapokból is az folyik, hogy - nyilván azért aktuális hangulatfüggő is a sztori - nekem biztos baromira nem hiányzik a foci mellé a politika, elegendő amit Laporta nyújt nekünk belőle.... :D

Annyi lényegi különbség persze van a politika és a foci között, hogy a politikára a maga szavazatán keresztül mindenkinek lehet a saját szavazatára eső részével kézzel fogható befolyása a dolgokra, míg a focira semmi befolyásunk nem lehet, sőt, szavazati joggal sem rendelkezünk semmire sem.
davi10
Llegenda del Barça

2025.09.28. 15:49:54

Én is emlékszem rá, hogy volt arról szó, hogy kicsit kinyitjuk, de őszinte leszek, nekem egyre kevesebb időm van a fórummal foglalkozni, és így a választásokra kanyarodva én a közhangulatot se látom úgy, hogy itt lenne az ideje. Márpedig szerintem ha megnézzük, akkor Alcantaraval és Andrissal egy kicsit több dolgunk lenne, amellett, hogy elég nehéz lenne konzisztensen "rendet tartani", mert elégge különböző az ingerküszöbünk.

Abban benne vagyok, hogy elsőnek egy szavazást írjunk ide ki, hogy egyáltalán lenne-e rá igény, de az eddigi válaszok alapján a többségnek talán jobb ez így.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.09.28. 10:48:47

soadroli írta:
2025.09.27. 23:49:11
én csak megkérdeztem, természetesen ha "nem" lesz a válasz tiszteletben tartom :D
Kár lenne ezt a békés, politikamentes szigetet tönkretenni... :shock:

Új fórumozókaz ez nem fog hozni, max csak leépíteni.

Én magam előbb-utóbb szinte biztos távoznék, ahogy pl La Masia podcastot sem hallgatok, mióta vmelyik résztvevő a Rubiales csókon "ugyan már"-ozott...
soadroli
Llegenda del Barça

2025.09.27. 23:49:11

én csak megkérdeztem, természetesen ha "nem" lesz a válasz tiszteletben tartom :D
Kép
Cseri
Entrenador del Barça

2025.09.27. 19:10:40

Szerintem van erre bőven fórum,így is átpolitizált az egész társadalom,nekem innen nem hiányzik.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
PR42
Jugador d'estrella

2025.09.27. 18:54:46

Belföldi vagy külföldi, globál lenne a cél?

Csak mert egyik aknamező rosszabb mint a másik :D
Alcantara
Director del Fútbol

2025.09.27. 17:14:01

Válaszolnék a felvetésre. Jó pár évvel ezelőtt volt ilyen jellegű kommunikáció ebben a topicban. Roli szerintem te is emlékszel arra, hogy kezelhetetlenek lettek a viták egy idő után. Voltak sokan akik értelmesen tudtak itt érvelni, de be-be keveredett egy-két tahó, aki alaposan felborította a kommunikációt. Akkor még nem voltam moderátor, volt nekem is tiltásom ( nem emiatt :lol: ), de láttam, hogy az akkoriaknak nincs egyszerű dolguk. Nem véletlen lett a fórumszabályzatban lefektetve.
Őszintén szólva én is szívesen belefolynék ebbe a témába és emlékszem nagyjából a régiek, fogalmazzunk úgy nézeteire is, akiknek az írásait is szívesen olvastam. Viszont ketten vagyunk aktívak, munka mellett nem igazán megy a moderálás napközben. Mellesleg moderátorként sajnos azt kell mondanom, hogy elég ingoványos terület.
Nem mondok egyértelmű nemet, átbeszéljük ezt a kérést, döntsünk benne mindhárman, akik aktívak vagyunk. Viszont arra kérnék mindenkit, fogadjátok el majd a döntésünket.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.09.27. 17:00:58

A politikáról, politikai témákról is lehet az érzelmeket kicsit visszafogva beszélgetni, és nem kötelező az ellenvéleményekre reagálni. Mivel a választás közeledtével a politika mint beszédtéma sokak számára egyre fontosabb lesz, itt is meg lehetne próbálni, hogy mennyit bír el a fórum.
Ugyanakkor a politikamentességben is van ráció, és sajnos a trollok megjelenését sem lehet kizárni.
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.09.27. 16:29:21

Sajnos én igencsak aktív vagyok ebből a szempontból, és mint ilyen pontosan tudom, hogy nem szabad itt megengedni, mert elszabadulna a pokol, amint megjelennek a radikálisok... (én is az vagyok, szóval ha meglátnék egy "védőt", inkább nem írnék semmit, mert mindig ugyanaz a vége, a galambbal sakkozás...)

Megjegyzés: szerencsére nem rajtam múlik, így csak a véleményem közöltem...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.27. 14:25:10

Troym írta:
2025.09.27. 13:17:58
soadroli írta:
2025.09.27. 12:35:57
ledobom az atomot :mrgreen:
itt miért tilos még mindig politikáról beszélgetni? legalább pörögni a topik.
Mondjuk ezt én sem értem, engem nem zavarna egy ilyen jellegű topik, vagy ha ebbe az offtopicba beleférne.
Engem sem zavarna, persze én megértem mindkét oldalt, könnyen lehet, hogy jó sok tiltás lenne a vége, de ki tudja. Lehetne egy teljesen külön politikai topik, ahol mondjuk egy fokkal kevésbé lenne szigorú a moderálás, vagy nem tudom. Zöld-narancssárga felhasználók között megérne egy felülvizsgálatot a dolog. Vagy akár egy "népszavazást" tartani róla.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.27. 13:17:58

soadroli írta:
itt miért tilos még mindig politikáról beszélgetni? legalább pörögni a topik.
Mondjuk ezt én sem értem, engem nem zavarna egy ilyen jellegű topik, vagy ha ebbe az offtopicba beleférne.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.27. 12:50:53

brazilfan írta:
2025.09.27. 12:37:09
Nem azért hajmeresztő a FIFA ötlete, mert a bevételeket ne lehetne növelni, hanem azért, mert a játékosok terhelhetősége véges. De egyébként a szurkolók torkán sem könnyű lenyomni már a jelenlegi meccsszámot sem.
Egyrészt, a FIFA magasról tesz arra, hogy év közben hányszor játszunk Oviedo-féle meg Mallorca-féle csapatokkal. Ez a klubok dolga, a szövetségek dolga, a FIFA ebbe nem szól bele. A franciák például 18 csapatosra szűkítették a létszámot az első osztályban, bárki megteheti, a spanyolok is, bárki. Ezzel a FIFA nem foglalkozik, ez a klubokra, szövetségekre tartozik. A FIFA számára a legnagyobb brand a világbajnokság, és sokkal inkább érdekli a válogatottfoci mint a klubfoci. Értelemszerűen nem fogja a legnagyobb nézettséget hozó brandet megnyesni Oviedo meg Levante elleni meccsek terhelése miatt. Azt oldják meg a szövetségek, a FIFA-ra nem tartozik.

A második mondatod nagyon tanulságos és őszinte, és örülök, hogy leírtad. A sok mérkőzés miatti panaszkodásnak ez a lényege. Egyre kevésbé érdekli az embereket a foci, legalábbis a klubfoci, és nyűg már nekik ez a sokk meccs. Becsületből végigszenvedik a szezonokat, mert bántaná a lelkiismeretüket, hogy nem nézik már a kedvenc vagy egykor kedvenc csapatuk mérkőzéseit, rosszul éreznék magukat, ha kihagyogatnák a mérkőzéseiket. Ezért lelkiismereti alapon végigszenvedik a szezont, de már nyűg nekik. Egyre több embernek ez már nyűg, mert nem nagyon érdekli már őket a foci. Ez erről szól, az érdeklődés csökkenéséről, nem a meccsek számáról.

Nekem például egyáltalán nem kell egy meccset sem a torkomon lenyomni. Én már a szezon utolsó meccsén is alig várom a szezonkezdetet. Egy 100 meccses NBA-szezont is úgy zárok le, hogy de megnéznék még 100-at, mit 100-at, 200-at. Aki nagyon élvezi, annak semennyi meccs nem elég.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.09.27. 12:37:09

gránit írta:
2025.09.27. 11:45:20
brazilfan írta:
2025.09.27. 10:46:43
A FIFA legújabb ötlete a 2030-as vébé mezőnyének 64 csapatosra emelése, lehet, hogy ez végül nem valósul meg, de már az ötlet is hajmeresztő.
A FIFA szempontjából logikus lépés. A válogatottmeccsek iránt sokkal nagyobb az érdeklődés. A vb-meccseket sokkal többen nézik, mint bármelyik BL-meccset, a döntőt is beleértve. A válogatottmeccseket a kocaszurkolók is nézik, és sokan bekapcsolódnak azok közül is, akik egyébként nem érdeklődnek a foci iránt. De a vb-t azért ők is megnézik. A válogatottmeccseket még anyám is megnézi. Olyankor még a futballban járatlan kollégáim is a fociról beszélnek. A válogatottmeccseken még Magyarországon is megtelik a stadion. A válogatottmeccseket többen nézik, az csak a mi elfogult véleményünk, klubhoz kötődő nézőkként, hogy a klubfoci a válogatott felett áll, de ezt a FIFA egyáltalán nem gondolja így. A FIFA-nak esze ágában nincs csökkenteni a válogatottmeccsek számát, sőt, inkább többet akar, mert ezek a mérkőzések több nézőt vonzanak.
Nem azért hajmeresztő a FIFA ötlete, mert a bevételeket ne lehetne növelni, hanem azért, mert a játékosok terhelhetősége véges. De egyébként a szurkolók torkán sem könnyű lenyomni már a jelenlegi meccsszámot sem.
soadroli
Llegenda del Barça

itt miért tilos még mindig politikáról beszélgetni? legalább pörögne a topik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2025.09.27. 16:56:54-kor.
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.09.27. 11:45:20

brazilfan írta:
A FIFA legújabb ötlete a 2030-as vébé mezőnyének 64 csapatosra emelése, lehet, hogy ez végül nem valósul meg, de már az ötlet is hajmeresztő.
A FIFA szempontjából logikus lépés. A válogatottmeccsek iránt sokkal nagyobb az érdeklődés. A vb-meccseket sokkal többen nézik, mint bármelyik BL-meccset, a döntőt is beleértve. A válogatottmeccseket a kocaszurkolók is nézik, és sokan bekapcsolódnak azok közül is, akik egyébként nem érdeklődnek a foci iránt. De a vb-t azért ők is megnézik. A válogatottmeccseket még anyám is megnézi. Olyankor még a futballban járatlan kollégáim is a fociról beszélnek. A válogatottmeccseken még Magyarországon is megtelik a stadion. A válogatottmeccseket többen nézik, az csak a mi elfogult véleményünk, klubhoz kötődő nézőkként, hogy a klubfoci a válogatott felett áll, de ezt a FIFA egyáltalán nem gondolja így. A FIFA-nak esze ágában nincs csökkenteni a válogatottmeccsek számát, sőt, inkább többet akar, mert ezek a mérkőzések több nézőt vonzanak.
brazilfan
Entrenador del Barça

Szerintem a tendencia az, hogy a Vinnie Jones-féle ámokfutók mára eltűntek, de a nem annyira a szándékos harcképtelenné tétel, hanem ügyetlenség, képzetlenség, rossz ütemű közbeavatkozás miatt sérüléseket okozók megmaradtak, meg is fognak maradni, és nem is kizárólag a kisebb költségvetésű kluboknál.
Érdekes, hogy a Getafe legutóbb teljesen rászállt Kondéra, vagy ötször is földre küldték, de például Pedrit (aki letűrt sportszárral játszott, akárcsak Fermin), egyáltalán nem bántották. Ezt én egyáltalán nem értettem, nem akarták kiiktatni, kikapcsolni a csapat motorját, hanem lehet, hogy inkább személyes ügyük volt Koundéval és részben Raphinhával. Raphinha meg is sérült, Koundé viszont nem.

A sérüléshullámokat én is inkább az elviselhetőség határát már rég túllépett meccsszámokban látom.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.27. 10:11:53

herlius írta:
2025.09.26. 12:38:55
Ajánlom figyelmedbe mondjuk a 70-es, 80-as évek komolyabb válogatott tornáit vagy nemzetközi klubmeccseit. Meg fogsz lepődni, mennyi hentes ámokfutott büntetlenül a pályán. Viszont akkoriban mintha kevésbé is háborodtak volna fel a támadók, ha elkaszálták őket. Nem mondom, hogy ez a helyes irány, de a foci mindig is egy kemény, férfias sport volt, ráadásul a 90-es évektől tökélyre fejlesztett szimulálások, fentrengések miatt sokszor már a játékvezetők sem igazán voltak képben egy-egy helyzet megítélésénél. Szerintem a sérülések egy nagyon nagy százaléka sokkal inkább a mai túlzsúfolt programban keresendő inkább, mintsem a szabálytalanságokban.
Abszolút nem értek egyet. Nagyon sok mérkőzést láttam például a '70-es, '80-as évekből, azért fura azt állítani, hogy nem volt sokkal tisztább és sportszerűbb a játék.

Amikor Schumacher letarolta Battistont, az egész világ felháborodott, nagyon sokáig téma volt, Franciaországban Schumacher fejét követelték. Ma az egy random szabálytalanság.

Sok sorozatot feleslegesnek tartok, például a nemzetek ligáját vagy a válogatott selejtezőket, mostanra már tényleg semmi értelmük azzal, hogy a végtelenségig bővítik ezeknek a tornáknak a létszámát. Vagy négyszer megszakítják a klubszezont, csak azért, hogy aztán ne selejtezzenek, szűrjenek szinte semmit, és 48 csapat, köztük már nagyjából a Lakatlan-sziget is ott legyen a vb-n. Sportszerűbb játékkal, szigorúbb játékvezetéssel viszont ez a meccsmennyiség is megoldható lenne. Vannak sportágak, amelyekben nagyobb terhelést kapnak a sportolók, mégsincs ennyi sérülés.

Értem a macsóskodó álláspontot, hogy a futball legyen "kemény" meg "férfias" (magyarul, ne védjék meg a vitruózokat, és engedjék őket szétrugdalni), de szerintem nem kevésbé macsó azt mondani, hogy legyenek kemények, játszanak le 60 mérkőzést egy szezonban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.09. 08:57:35

Bréking:

Joan Laporta távozni kényszerül az FC Barcelona elnöki posztjáról, mivel a klub már őt sem tudja regisztrálni

Forrás: Trust me Bro.

:)
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.18. 20:57:48

csababarca írta:
2025.07.18. 20:42:59

Én úgy tudom, hogy akkor kerül elküldésre a kimenőből, ha az illető megnézte.
Ilyenre emlékszem, egyszer én is kérdeztem.

Vagy esetleg az is lehet, hogy megtelt a címzett tárhelye, és ezért marad a kimenő között.
Köszönöm,akkor ez elkerülte a figyelmemet!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.07.18. 20:42:59

Cseri írta:
2025.07.18. 19:23:54
Azt szeretném kérdezni,hogy másnál is előfordul-e,hogy az elvileg elküldött üzenetek a kimenő mappába kerülnek és ott tárolja a rendszer és nem kerülnek elküldésre? Nekem jelenleg 3 üzenetem parkol ott. Köszi!
Én úgy tudom, hogy akkor kerül elküldésre a kimenőből, ha az illető megnézte.
Ilyenre emlékszem, egyszer én is kérdeztem.

Vagy esetleg az is lehet, hogy megtelt a címzett tárhelye, és ezért marad a kimenő között.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.18. 19:23:54

Azt szeretném kérdezni,hogy másnál is előfordul-e,hogy az elvileg elküldött üzenetek a kimenő mappába kerülnek és ott tárolja a rendszer és nem kerülnek elküldésre? Nekem jelenleg 3 üzenetem parkol ott. Köszi!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.07.18. 11:47:47

Cseri írta:
2025.07.18. 07:49:57
Sonoma írta:
2025.07.17. 21:59:30
Nem is tudom hova tegyem ezt a gyöngyszemet. Talán itt lesz a legjobb helye.
Amikor a sok agysebész összefut egy helyen.
https://rangado.24.hu/magyar_foci/2025/ ... sz-oltozo/
Zseniális! Tegye fel a kezét,akivel ez sosem fordult még elő :)
Mindennapos eset. A szenzáció az lenne, ha olyan csapatban lépett volna pályára, amelyik nem is játszott aznap.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.18. 07:49:57

Sonoma írta:
Zseniális! Tegye fel a kezét,akivel ez sosem fordult még elő :)
Sonoma
Capitá del Barça

Troym
Llegenda del Barça

2025.07.09. 12:41:26

gránit írta:
2025.07.09. 12:11:32
Ez így helyes. A szervezetnek is megvan a joga a saját érdekeihez. Emellett azt gondolom, hogy a focistákat nem is szabad a munkavállalók mércéjével mérni. Ők egy átlag munkavállalóhoz képest hihetetlen kiváltságokat élveznek, így fura munkavállalói jogokra hivatkozniuk, amikor azon bőven túlmenő előjogokat élveznek, így a szervezet is nyilván ezen túlmenő eszközökhöz kell, hogy folyamodjon olykor.
A focisták szerintem határozott idejű munkaszerződésekkel rendelkeznek szerintem, így akkor lehet kirúgni őket, ha kifizetik a szerződés hátralevő időtartamára vonatkozó fizetést.
Emlékeim szerint a munka tvkönyve ugyanezt írja le minden más munkakörben dolgozó (legyen az bányász, tanár, akármi) határozott idejű szerződés esetén, hogy kétféleképpen rúgható ki ilyen ember:
a.) vagy rendkívüli módon, amit indokolni kell nagyon alaposan (focistáknál is van ilyen, amikor valakit elítélnek bíróságon bűnügyben és szerződést bontanak vele azonnal)
b.) vagy ki kell fizetni a hátralevő fizetését, mindegy, hogy focista, vagy könyvtáros valaki

Az hogy játszik-e meccseket más kérdés. Az nem alap munkához való joguk szerintem sem a focistáknak, hogy a meccseken kezdők, cserék, vagy ülnek a lelátón, kb úgy fordítanám le "hétköznapi" terminológiára, minthogy adott munkahely melyik kollégát küldi xy konferenciára előadni, mert nyilván, akiben a legjobban bízik, leginkább felkészült, stb stb, de az valamennyire véleményes, amikor kötelezik és az ifikkel kell készülnie, mert ha nem ugyanolyan minőségű eszközöket biztosít a munkáltató, akkor az felvethet kérdéseket. (Szerintem!)
Válasz küldése