gránit írta: ↑2025.10.05. 00:34:39
Az ivószünetek bevezetése például egy jó dolog volt, nem ismertem rájuk, hogy ezt meglépték. Nem kell félni ezektől a változásoktól, ettől a futball még futball marad. Nem veszíti el a futball a karakterét attól, hogy az augusztusi kánikulában nem folyadékbevitel nélkül dolgoznak a sportolók.
Igen, meg az 5 csere volt ilyen. Hogy teljesen őszinte legyek, a futball tempója, versenynaptára, és a sérüléshullámok szerintem elérték azt a pontot, hogy simán emelnék még ezen is. Nem érdekel, hogy fél perccel több lenne a megszakítás, sok eset van nálunk is, amikor le kéne hozni x-et, de y-t még jobban, és már nincs lehetőség mindkettőre. Én felvinném 6-ra, vagy 7-re, jobban ki lehetne használni a keretet, a perememberek kicsit boldogabbak lennének, és talán minimálisan lehetne javítani vele a sérülésszámon is. Aztán nem muszáj kihasználni, de a lehetőség meglenne. Nekem ez, a VAR 2. sárgára bővítése, meg a "challenge" rendszer lenne az, amit gyorsan, két tollvonással megoldható lenne, és örülnék, ha megtennék, a válogatott szünetekben meg persze egyetértünk, azt is. Én örülnék kicsit a játékidő csökkentésének (még félidőnként 5-5 perc is sokat számíthatna szezon szinten), de szerintem a többség ezt nem akarná.
Amit szeretnék, de túl sok érdek miatt lehetetlen, hogy amíg a jelenlegi rendszer van, addig a válogatott szünetben ne legyen kötelező elengedni a játékost. Erre valami jó szisztéma kellene, hogy tényleg relatív indokolt esetben tegyék, és közbe is vissza lehessen rendelni (frissen visszatérő játékos, kisebb fájdalom, ilyenek). Nyilván a játékos is menni akar, szóval ez nem parancsszó lenne, hanem ha megbeszéli a klub a játékossal, akkor dönthetnek így hivatalos orvosi pecsét nélkül.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy