Gyengélkedő

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.18. 09:31:09

Chino írta:
2025.10.17. 15:50:36
Amúgy kár, hogy ennyire nincs pénz, ha kérvényeznénk a ligától lehet, hogy belemennének rendkívüli igazolásba és elhozhatnánk a 22 éves Etta Eyongot a Levanteból.
Ha lenne is ilyenre lehetőség (Gavi sérülése miatt mondjuk), biztos, hogy nem támadót hoznék. Az, hogy jelenleg 4(5) sérült, vagy lábadozik, egy dolog, erre csak azt lehet mondani, hogy pech, ez van, ilyen ritkán lesz, Yamal visszatér, Ferrán 1 vagy 2 meccses kiahagyás, Raphinha is mondjuk egy hét még, remélhetőleg a nagy részük majd tartja magát. Viszont nincs középpályásunk, akiben Flick bízik és emiatt Pedriék hülyére vannak járatva, pedig ott csak egy sérültünk van. Biztos, hogy oda hoznék valakit kölcsönbe, azért kölcsön, mert egyrészt anyagilag egyszerűbb, másrészt év végén meg lehet nézni hol tart Bernal és Gavi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.17. 15:50:36

bence0330 írta:
2025.10.17. 14:13:14
Egyre viccesebbnek tűnik a kezdő előrefelé, tényleg lehet, hogy két Fernandez is a kezdőben találja magát hirtelen, ahogy lejjebb Barcaman írta, talán szélsőt könnyebben pótlunk lentről, és Rashford lesz a kilences. Pedriről sem találok infót, de őt azért legalább számszerűen helyettesíteni tudjuk, ha végre pihenőt kapna.

Ha jól rémlik, a harmadik Fernandez sérült vagy most lábadozik.
Toninak abszolút idegen az a poszt, nem hiszem, hogy akár csak felmerülne, másrészt két napja érkezett vissza a válogatottból, ahol 6 nap alatt letoltak 3 meccset (207 játékperc). Csak zárójelben ezeken háromszor is betalált akcióból és mind győztes gól volt.
Akkor már inkább Dani Rodrigiuez, ő amúgy is szokott a bal oldalon játszani. Mondjuk neki is volt most egy U21-es válogatott meccs, amit nem is játszott végig de már szerdán visszaérkezett plusz tavaly már bemutatkozott Flicknél. Azt viszont nem tudom az Atleticből ki volt most fent az edzéseken. Ebrima Tunkaráról láttem képet, de nem pont az a poszt és 15 évesen nem hiszem hogy bedobnák a nagyokhoz, egyelőre csak az U19-ben lépett pályára.

Amúgy kár, hogy ennyire nincs pénz, ha kérvényeznénk a ligától lehet, hogy belemennének rendkívüli igazolásba és elhozhatnánk a 22 éves Etta Eyongot a Levanteból. Lehet, hogy nem is kéne jövőre Lewy pótlás. :) (az idei szezonban a Villarealban 3 meccsen 2 assist 1 gól, a Levanteban 5 meccs 4 gól 1 assist)
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.10.17. 14:13:14

Egyre viccesebbnek tűnik a kezdő előrefelé, tényleg lehet, hogy két Fernandez is a kezdőben találja magát hirtelen, ahogy lejjebb Barcaman írta, talán szélsőt könnyebben pótlunk lentről, és Rashford lesz a kilences. Pedriről sem találok infót, de őt azért legalább számszerűen helyettesíteni tudjuk, ha végre pihenőt kapna.

Ha jól rémlik, a harmadik Fernandez sérült vagy most lábadozik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.17. 13:32:56

soadroli írta:
2025.10.17. 12:55:23
OFFICIAL: Ferran Torres will miss tomorrow’s match against Girona as a precaution, due to discomfort stemming from the hamstring overload in his left leg, sustained during the international break.

akkor majd Rasi lesz a csatár.
Elég szépen néznénk ki, ha nem igazoltunk volna szélsőt.

A kezdőből hiányzik: Joan Garcia, Balde kb. 70-80%, Olmo, Fermin 70%, Lewy, Ferran, Yamal 70%, Raphinha plusz még Gavi, MAtS, Normál esetben a 3 félig sérült biztosan nem kezdene. 5-7 a kezdőből.
10 (6+ 2 nem 100%-os) sérült és egyelőre 12 meccsen vagyunk túl. És ebből 4 a két-három válogatott meccsen sérült le. Biztosan semmi köze hozzá.
A 4 középen bevethető játékosból (Ferran, Lewy, Olmo, Rashford) az angolon kívül egy sincs, de akkor meg az ő helye üresi. Az a legnagyobb gond, hogy a balosra még az utánpótlásban sem találni embert, legfeljebb Barberát be lehet rakni középre.
Ezt egy Chelsea, PSG, City is iszonyatosan megsínylené pedig nekik aztán mély a keretük.

A "poén", hogy pont azok a játékosok egészséges a szezon kezdete óta akiket előzőleg a legneccesebbnek tartottunk (Olmot kivéve), mint Chris, Araujo, Pedri.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.17. 12:55:23

OFFICIAL: Ferran Torres will miss tomorrow’s match against Girona as a precaution, due to discomfort stemming from the hamstring overload in his left leg, sustained during the international break.

akkor majd Rasi lesz a csatár.
Kép
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.17. 12:04:23

The club will soon announce Ferran Torres' injury situation. He will not play tomorrow.
marca
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.17. 10:58:17

Barcaman1993 írta:
2025.10.17. 09:26:43
bence0330 írta:
2025.10.17. 00:38:40

Mondjuk az vicces, hogy alapvetően Ferrán sem kezdhetne overload miatt, Lewy meg sérült, szóval hirtelen nem is tudom, ki lehetne a támadósorban, Rashford oké, esetleg Dro mögötte, Roony jobbszél, de hogy ki a 4, megtippelni sem merem. Nagy húzás lenne felrakni Araujót vagy Garciát. :D Viccet félretéve tényleg nem tudnék mondani senkit, ha Ferrán tényleg nem játszhat túlterhelés miatt.
Toni Fernandez egy meglepő, de lehet logikus húzás lenne.
Ha Olmo egészséges lenne simán lehetne egy Rashford-Roony szél középen pedig ss-ben Olmo. Csak a sérülések miatt ez is kuka. Biztos vagyok benne, hogy ebből egy Rashford-Ferran-Roony kezdő lesz elől és az utolsó fél órára beáll Yamal. Dro kezdetése is nagyon valószínűnek tűnik, habár sok fog múlni azon, hogy Fermin valójában milyen állapotban is van, mert rengeteg egymásnak ellentmondó hír terjeng. Egyes médiumokban már 100%-osnak tartják, mivel már közel egy hete a csapattal edz, máshol leghamarabb az Olimpiaokosra jósolják.
Talán eredményfüggővé válhat is a dolog, ha egy lightossabb kezdő megy fel a pályára és az első félidőben sikerül legalább egy egygólos vezetést szerezni a kezdőjátékosok (Fermin, Yamal, de akár Baldé ) beállhatnak fél órára, hogy lezárják a meccset és mozogjanak, felvegyék a ritmust a Clasicó előtt.
Hiába nagyon óvatos Flick a sérültekkel és az utolsó percig ki szokott várni a visszatérőkkel egy újabb pontvesztést nem engedhetünk meg egyik sorozatban sem, főleg így zsinórban. Szerencse, hogy a Girona lesz az ellenfél, de félvállról sem szabad venni, mert az előző szezonban is felküldtünk egy gyengébb kezdőt és belefutottunk egy csúnya pofonba az Osasuna ellen. Ha pontot vesztünk és a Clasicót bukjuk úgy elhúzhat a Real, hogy komoly csoda lenne beérni őket. A Bl-ben is egy bukó egy győzelem volt a kezdés (bár a Monaco ellen persze a kiállítás is hozzájárult, ugyanakkor mégsem egy PSG szint volt)
Én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy 4-3-3-ban állunk fel Bernallal egyedüli vkp-ként.
Dro-val kapcsolatban én egy kicsit szkeptikus vagyok. Bár nem láttam sokat játszani, az előszezonig a nevéről sem nagyon hallottam, Toni Fernandeznek viszont végigkísértem a szezonját és több mint meggyőző volt, az Atletic top1 húzóembere volt Unai távozásáig. Főleg, mikor 10-es posztra húzták be. Azt hittem kérdés nélkül ő lesz a jelenlegi Dro helyén. Nem tudom, hogyan kaparta őt elő Flick, mert biztos nem Belletti ajánlotta és a Juvenilben is alig kapott lehetőséget, az Atleticben a keretbe sem került be.
Csak remélni tudom, hogy ez is olyan húzása Flicknek, ami váratlan, senki sem gondol rá, de mégis nagyon bejön.

Én pont a fentiek miatt nem hasonlítanám össze a tavalyi szezonkezdettel. Egyedül Bernatlt és a még nem top szintű de Jongot kellett pótolni, ami azért Casadóval elég jól sikerült., idén viszont az első 2-3 forduló óta a kezdőnek szinte fele folyamatosan hiányzik. (a válogatott szüneteket is sikerült átvészelni, ellenben az idei évvel) Én pont emiatt nem aggódom annyira jelenleg, ha huzamosabban visszatér pár játékos és a "gálakezdőnkből" is csak 1-2 játékos hiányozna szerintem egész más lenne a leányzó fekvése. Nem mindegy, hogy egy Yamal-Raphinha széllel játszunk, középen pedig a Lewy/Torres/Rashford trióval vagy egy Roony-Ferran-Rasford sorral, illetve GM-et kell Baldé helyett nyomatni vagy Dro tűnik a legjobb variációnak 10-es poszton.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.17. 09:55:54

Egyszerűbb Baldet előrébb küldeni és Balde, Rashford, Yamal/Roony támadósor lenne. GM azért talán lehoz egy Girona meccset.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.10.17. 09:26:43

bence0330 írta:

Mondjuk az vicces, hogy alapvetően Ferrán sem kezdhetne overload miatt, Lewy meg sérült, szóval hirtelen nem is tudom, ki lehetne a támadósorban, Rashford oké, esetleg Dro mögötte, Roony jobbszél, de hogy ki a 4, megtippelni sem merem. Nagy húzás lenne felrakni Araujót vagy Garciát. :D Viccet félretéve tényleg nem tudnék mondani senkit, ha Ferrán tényleg nem játszhat túlterhelés miatt.
Toni Fernandez egy meglepő, de lehet logikus húzás lenne.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330

Köszi. Hát, ha a 3 nagy hiányzóból (mezőnyjátékosokat nézve) 2 már elérhető lesz, az kicsit reménykeltő, bár Fermínre jellemző volt tavaly a lassú javulás sérülés után, remélem most gyorsan elkapja a fonalat. Yamal van akkora zseni, hogy szerintem kb mindegy neki, sérülés után is lesznek nagy húzásai. Viszont remélem egyiknél sem rizikózunk, kapjanak 20-30 percet, mindkettő képes eldönteni a meccset annyi idő alatt is.

No meg továbbra is azt gondolom, hogy ha már a válogatottban nem tették meg, Pedrit is muszáj lenne pihentetni, úgyhogy még azt sem tudom elképzelni, hogy átálljunk valami 4-3-3-ra támadók hiányában, vagy valami védekezőbb állásba, mondjuk 3-5-2, mert középpályásunk sincs elég (jó állapotú). De lehet abban még mindig több ráció lenne, nem Flick kenyere, de olyan szélsőséges a helyzet, hogy ha valamikor, most mehetne egy váltás, és akkor elég két támadó. Fogalmam sincs, létezik-e egyáltalán ilyen forgatókönyv, vagy mindenképp 4-2-3-1 és vagy kockáztatunk Ferránnal, vagy Rashford posztja függvényében valami random centert/balszélsőt előrántunk a kicsik közül, hogy ki tudjunk állni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.16. 11:32:47

bence0330 írta:
2025.10.16. 10:55:40
Valaki tud valamit Yamal, Rapha, Fermín állapotáról? Össze-vissza írogat róluk minden cikk. Van, aki a Girona ellen már ott lehet?
Yamal és Fermin 4-5 napja a csapattal edz, előbbi már a Girona ellen teljesen bevethető állapotban lesz és ha minden igaz Fermin is. Ennek ellenére szerintem egy Roony-Dro Fernandez lesz a kezdőben, a másik kettőt inkább (főleg Yamalt) az utolsó fél órára tippelem, hogy kezdje felvenni a ritmust, jöjjön formába a Clasicóra, de ne sérüljön le.
Raphinha sérülése sajnos jobban húzódik, mint az előzetesen várható volt. A válogatott szünetet követően már biztosra mondták a visszatérését, a Girona ellen még kizárt, hogy a keretbe kerüljön és valószínűleg a Bl-meccset is kihagyja, a Real elleni meccsre drótozzák valószínűleg össze. Nagyon sajnálom, mert szívesen megnéztem volna, hogyan működhet egy Raphinha-Rashford-Yamal trió elől, Lewy hiányában és Ferran nem 100%-os állapotában lett volna esély is rá. Ha a Girona és az Olimpiakos ellen tesztelni lehetett volna, könnyedén jó fegyver lenne.

Sokan szidják a szezonkezdetet, meg hogy tavaly mennyivel jobb volt, de az eddigi meccsek szinte felén kb. a fél kezdő hiányzott sérülés miatt, Raphinha és Yamal például összesen 3 meccsen volt egyszerre a pályán, míg tavaly végigtolták egyszerre az egész szezont.
Amikor egy lightosabb kezdővel indultunk tavaly egyből kaptunk is egy négyest az Osasuna ellen. Az előző szezonban ebben a szakaszban, 10 meccs után egyedül annyiban voltunk jobbak, hogy egy döntetlen helyett egy győzelmünk volt
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.10.16. 10:55:40

Valaki tud valamit Yamal, Rapha, Fermín állapotáról? Össze-vissza írogat róluk minden cikk. Van, aki a Girona ellen már ott lehet?
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.10.14. 22:23:13

gránit írta:
2025.10.14. 20:33:15
én kapásból megszüntetném ezt az egész válogatottos marhaságot a klubszezon közben. Kiesnek a ritmusból, egyesek egy másik kontinensre repülnek oda-vissza, az egyik munkáját megszakítja, a másik néhány napot kap mindössze, mindkét félnek rossz ez az egész.
Szerintem ez akkor vált az addiginál nagyobb problémává, amikor a klubtornák és a világversenyek létszámának agyament felemelésével a klub- és a válogatott meccsek száma is megnövekedett.
Ma egy topcsapatban játszó válogatott focista a sokszorosát játssza a régiek játékidejének.
Sokkal nagyobb az igénybevétel, kevesebb a szünet, és kevesebb idő jut a regenerálódásra.

Válogatottnak lenni, a válogatottakban játszani nagyobb rang, dicsőség, presztízs, mint a klubokban. Az igaz, hogy a klubok fizetik a játékosok fizetését, de ez nem azt jelent jobbágy státuszt, a köztük lévő viszony ideiglenes, a szerződése lejártával bárki klubot válthat. Válogatott csapatot váltani viszont nem szokás. Kizártnak tartom, hogy Pedri vagy a hétvégén megsérült Mbappé az akarata ellenére játszott a válogatottban.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.14. 20:33:15

dingdong írta:
2025.10.14. 20:11:09
A klub csapat mindennek az origoja.
A többivel egyetértek, én kapásból megszüntetném ezt az egész válogatottos marhaságot a klubszezon közben. Kiesnek a ritmusból, egyesek egy másik kontinensre repülnek oda-vissza, az egyik munkáját megszakítja, a másik néhány napot kap mindössze, mindkét félnek rossz ez az egész.

A fenti rész az, ami szerintem a lényeg, és ami véleményem szerint a félreértést okozza.

Mi a klubok szemszögéből nézzük a dolgokat, de a klub nem fontosabb a labdarúgás számára, mint a válogatott, sőt. Messi szerintem minden BL-címét elcserélte volna egy vb-címre a 2022-es vb-döntő előtt. A világbajnokság a labdarúgás legnagyobb eseménye és legfontosabb trófeája, így egy vb-selejtező fontosabb, mint egy mezei bajnoki. De la Fuente ugyanúgy mutogathatna a klubra, hogy miért kap túlhajtott játékosokat, miközben a legfontosabb hadjáratra készülne. Ő vb-címet akarna nyerni Spanyolországnak, erre a klubedző mindenféle noname Oviedo meg Levante elleni meccseken pörgeti túl a játékosait.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.10.14. 20:31:56

Azért csak be sikerült tuszkolni Pedrit a kezdőbe a pontos, csont utolsó Bulgária ellen. [-X

Miközben egy Mbappét meg az első rúgás után "biztos ami biztos" hazaküldték már az előző forduló után, valahogy kezdem én is azt érezni hogy nem egyenlően bánnak a játékosokkal.

Amúgy meg biztos hogy lehet valami ha már Flick is belekötött a múltkori Yamal-incidens miatt La Fuentébe, pedig ő nem egy Murinho-féle mindenkit mindenért hibáztatós fajta.

Persze lehet mondani a játékosoknak is hogy " ha nem tetszik ne vállald el", de ki az aki le szeretne emiatt a VB-ről maradni ?
dingdong
Capitá del Barça

2025.10.14. 20:11:09

gránit írta:
2025.10.14. 19:59:59
Mi rotáció nélkül pörgettünk számos játékost az előző szezonban. De azért a szövetségi kapitányt okoljuk, akinél ötödannyi meccset játszanak.
Abszolút nincs rendben, hogy Flick nem rakja le padra a szétnyert meccseken sem de attól még ne keverjük a szezont a fazonnal. A klub csapat mindennek az origoja. Onnan kapja a pénzt és a hírnevet/rangot egy játékos. Oda köti a felelőssége és az egész karrierje azon áll vagy bukik, hogy ott mi történtik. Nem kerül a válogatottba ha megsérül bulgária ellen 4-0nál és utána fél év mulva borzasztó formában tér vissza lásd Gavi és eleve nem is hívják be ha ott nem a legjobb formáját mutatja. Saját farkába harapó kígyó amit Flick és Fuente csinál. Ez nem a három egymásra mutató pókember mém, hogy ja igazából mindenki egyforma és egyformán felelős hanem meg kell húzni a határt valahol. Pláne idén mert elfogyott a vitorlánkból a szél a taktikát illetően. Ha játékosaink sincsenek úgy lehúzhatjuk a rolót.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.14. 19:59:59

Troym írta:
2025.10.14. 14:44:06
on:
Lewandowski 4-6 hét kiesés, úgyhogy Gránit kedvenc kifejezését visszafordítom, középcsatár poszton nem vagyunk meg, :D
Hehehe :mrgreen:

Tulajdonképpen még visszafordítani sem kell, a "megvagyunk"-ot én is szarkasztikusan használom. És minél többet hajtogatják szarkazmus nélkül, hogy megvagyunk, annál több emberünk sérül le. A karma mindig lecsap.

(Nyilván nem hiszek a "karmában", csak simán magától értetődő, hogy egy rövid keret esetén érzékenyebben érintik a keretet a sérülések)

Mindenhova is kellene igazolás, cserekapus, Balde posztjára, Pedri posztjára, de talán a középcsatárposzt az, amelyre leginkább koncentrálnunk kellene majd jövőre. Én Sorloth-ot megpróbálnám, az Atleti gyakorlatilag nem használja, így valószínűleg örömmel lépne le onnan. Lehet, hogy nem jönne össze, mert az árát azért mégiscsak megkérnék, de egy próbát megér.

A válogatott felelőssége a sérülésekben sokkal kisebb, mint a kluboké, mivel sokkal kevesebb időt töltenek a válogatottnál és sokkal kevesebb meccset játszanak ott, mint a klubokban. Nem látom értelmét a válogatottra hárítani a felelősséget addig, amíg mi magunk is széthajtjuk a játékosokat. Mi hányszor nem cseréltük le Yamalt, Raphinhát, Lewandowskit, Koundé-t, eldőlt meccseken sem? Képmutatás ezek után a szövetségi kapitányra kenni mindent. Ő ugyanazt csinálja, mint mi, csak neki van annyi mentsége, hogy neki sokkal kevesebb idő áll rendelkezésére ahhoz, hogy összeszoktassa a csapatát, így minden percet ki akar használni erre a célra.

Mi rotáció nélkül pörgettünk számos játékost az előző szezonban. De azért a szövetségi kapitányt okoljuk, akinél ötödannyi meccset játszanak.
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.14. 18:34:03

Igen hazaengedte,pénteken miután lesérült.Milyrn rendes hogy nem injekciozta be...
A Barca is tájékoztatta hogy izomfaradtsag van nála,mégis edzette,Huijsent meg már másnap küldte is haza.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 18:04:26

kmb írta:
2025.10.14. 17:56:54
Koztudottan hatalmas Reál Madrid drukker edző,és akármennyire nem tetszik egyeseknek,de nem egyenlően méri a klubok játékosait.Pont
off: A bilbaoi baszk legenda De La Fuente, aki 10+ évet játszott a Bilbaoban és edzősködött egy Real drukker? Ez hogy jött ki?
Mert nem hívja be a legtöbb spanyolt a Madridból?
Mert gyengék.
Carreras, Asencio, Ceballos nem válogatott szint, Carvajal egészsége meg évek óta nem teszi lehetővé, hogy menjen.
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.14. 17:56:54

Yamalt most is behívta,és mindenféle orvosi jelentéseket kellett bemutatni a Barcanak.Tudta hogy sérült,és a Sevilla ellenit ki kellett hagynia,de behívta.Lehet egy újabb gerinc injekció segített volna,vagy mire gondolhatott?Huijsent azonnal hazareptette ahogy jelezték hogy fáradt szegény,Olmonal ez nem számított,edzette,csak már befejezni nem tudta.Koztudottan hatalmas Reál Madrid drukker edző,és akármennyire nem tetszik egyeseknek,de nem egyenlően méri a klubok játékosait.Pont
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 15:56:10

Chino írta:
2025.10.14. 15:20:51
Még egyszer leírom negyedjére is:
Így indult a téma eleve, hogy nem is kezdő a mai vb selejtező meccsen várhatóan Pedri, mégis még mindig háborogsz többed-magaddal... mennyit kéne pihennie? A padon sem ülhet egy vb selejtezőn? Mi az elvárásotok pontosan, amit a szövetségi kapitány nem tesz meg, de Flick igen? Küldje haza a meccs előtt?

Yamal meg nincs is ott a válogatottnál, megint belekeversz mindenfélét egy adott témába, mi köze ennek ahhoz, hogy Pedri a cserepadon kezd?
Általános jellegű morcogásnak érzem, csak szerintem felesleges több héttel, hónappal ezelőtti vélt / valós sérelmekre felhozni 1324. alkalommal.

Én merem állítani, hogy Fuente nem felelőtlenebb edző, mint bármilyen más győzelmi kényszerben lévő edző/kapitány.

Az meg, hogy Messi mondta-e le a válogatottságot, 1000%, hogy nem a meccsterhelés volt az oka, hanem a döntők elbukása okozta frusztráció miatt. Természetesen minden játékos megteheti, hogy nem megy a válogatotthoz, csak ne legyen már fekete pont annak, aki megy és aki nem mondja le és szükséges a válogatottnak, azzal meg számolhasson egy kapitány. Egész biztos, hogy kamu húzódással Pedri is maradhatott volna otthon, ha úgy dönt.

Az meg ne Fuente gondja legyen már, hogy a Barcában hány éves, milyen tapasztalatú, minőségű Pedri, Yamal, akárki cseréje, arra kap nem kevés fizetést Deco.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.14. 15:20:51

Troym írta:
Chino írta:
2025.10.14. 14:28:41
Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.

Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Pedig csűrhetjük, csavarhatjuk, a vb selejtezők igenis tétmeccsek és elsősorban mindenki a saját országa állampolgára, és nem xy klubcsapat rabszolgája.
Akik szerint meg egyértelmű a vb kijutás bárkinek is, javaslom példának az olaszokat, akik 12 éve nem jártak vb-n, a svédek az utolsó 4 vb-ből 1en vettek részt.

És nem a PSG-t hoztam példaként, hanem Messit a PSG-ben, akinek a PSG egy munkahely volt!
Abban meg épp te ferdítesz, hogy harmadszor is írom: Fuente elvileg cserepadra tette Pedrit a mai meccsre és nélküle kezd, mégis még itt háborognak emberek a fórumon.
Kiemeltél a hsz lényegéből egy mondatot. Egy szóval sem írtam, hogy miért válogatták be a keretbe vagy lépett egyáltalán pályára, ami tény, hogy teljesen feleslegesen játszatta ennyit pl. Pedrit ezeken a mérkőzéseken, figyelmen kívül hagyva a klubja, sőt a játékos érdekeit is. Amikor már szinte 0% esély volt a pontvesztésre és minőségi játékossal pótolhatná. Vagy azt ne mondd már, hogy Aleix Garcia, Barrios akkora visszalépés lenne, hogy az ilyen edzőmeccsé silányult mérkőzéseken kozkázatot jelentene, ha mondjuk Pedri csak egy félidőt játszana.

De leginkább Yamal esete az ami mind a szurkolóknál, mind a klubnál kiverte a biztosítékot. Ha egy játékos távolról sem 100%-os, fájdalmai vannak, három nappal előtte húzott le 80 percet, akkor egy klubedző sem hagyja fent, mikor már félidőben hárommal mennek egy szétnyert meccsen és pláne nem 75 perc után, utolsó csereként hozza le, mikor már rég 6:0 az állás. Aztán persze huzamosabb időre le is sérült. Főleg úgy, hogy nem egy 18-19 éves kölyökkel pótolhatja, aki még alig látta a nagycsapatot, hanem minőségi játékossal.

Messit ne keverjük már ide, mert ő amúgy is más kávéház, főleg ebben az esetben. Nem mellesleg ő is lemondta egy időre a válogatottságot.
És a PSG azért lett "idekeverve", mert ők, talán méginkább kezdnek fellépni ez ellen, nekik se esett azért túl jól, hogy Douét és Dembelét is elvesztették a BL-rangadóra.

És a mondandóm lényege végig az volt, ki is fejtettem, hogy jelen esetben de la Fuente nem tartja kellően szem előtt a klubok és ezzel a játékosok érdekeit, sok esetben teljesen felelőtlenül cselekszik.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

Chino írta:
Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.

Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Pedig csűrhetjük, csavarhatjuk, a vb selejtezők igenis tétmeccsek és elsősorban mindenki a saját országa állampolgára, és nem xy klubcsapat rabszolgája.
Akik szerint meg egyértelmű a vb kijutás bárkinek is, javaslom példának az olaszokat, akik 12 éve nem jártak vb-n, a svédek az utolsó 4 vb-ből 1en vettek részt.

És nem a PSG-t hoztam példaként, hanem Messit a PSG-ben, akinek a PSG egy munkahely volt!
Abban meg épp te ferdítesz, hogy harmadszor is írom: Fuente elvileg cserepadra tette Pedrit a mai meccsre és nélküle kezd, mégis még itt háborognak emberek a fórumon.

on:
Lewandowski 4-6 hét kiesés, úgyhogy Gránit kedvenc kifejezését visszafordítom, középcsatár poszton nem vagyunk meg, :D
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.10.14. 13:26:42
Chino írta:
2025.10.14. 13:09:31
0 ferdítés, csak sokan nem szeretik a tényeket.

- Úgy kezdődött a téma, hogy Pedri elvileg nem fog kezdeni a mai válogatott meccsen, oké, hogy szerintetek le sem kell játszani és nyertek a spanyolok, de a sport nem ilyen.
- Úgy folytatódott, hogy minden edző a saját állását is kockára teszi, ha nem a legjobb csapatot küldi pályára, a legjobb csapat is kikaphat, minél gyengébb csapatot dob pályára, annál valószínűbb
- A kritika rész meg úgy hangzott, hogy ne mutogassunk már másokra, ameddig Flick is lecserélhette volna már 3-5 meccsen a szezonban, mert nyerésre álltunk, mégsem tette

A klubjuk, szerződésük téma kapcsán meg a szokásos a reakcióm: a mindenkori klubod a munkahelyed, a válogatott meg a hazád képviselete. Messi is volt a PSG játékosa is, mennyire érdekelte szerintetek, hogy mit gondolnak a párizsiak, ameddig az argentín csapattal volt jelenése?

update: Lewandowski belsőcombizom-szakadást szenvedett
Bőven van ferdítés, nem is kicsi. Te azt állítod, hogy ha nem Pedri vagy Yamalk játszik veszélyben lehet a továbbjutás. Erre írtam, hogy szinte 0% kockázat volt akár egy döntetlenre is bármely meccsen, ha mondjuk Yamal fájdalomcsillapítókkal nem jön már ki a második félidőre, de még csak nem is padozott, hogy ha esetleg rezeg a léc be tudja küldeni és egy szintén nem kutyaütő játékost kezdet de la Fuente.
És akkor sem történt volna semmi, ha Pedri a két meccsen 90-100 percet játszik és nem 150-et. Nem tudom, hogy láttad-e a spanyolok meccseit, ha igen szerintem érted, hogy olyan játék és eredménybeli fölénynél egy kettős kiállítás sem változtatott volna semmin, ha mondjuk Lamine-t egy félidőre egy pihent Ferran vagy de Frutos, Pedrit meg mondjuk egy szintén friss Barrios vagy Aleix Garcia pótolja. Sőt talán jobban is járnak.
Itt nem 0:0 vagy szűkös 1:0 volt egy topcsapat ellen, hanem sokgólos vezetés, úgy hogy a pályán olyan játékbeli különbség volt, mint a mi gálakezdőnk meg egy Barbastro között.
Flick pihentetéséről meg annyit, hogy egy kupameccre valami harmadosztályú csapat ellen nem is kezdetné , Yamalt, Pedrit vagy Raphinhát, főleg nerm hagyná fent 70-90 percig amikor már 3-6:0-ra vezetünk, pedig ő nem olyan cserékkel rendelkezik, mint Barrios, Aleix Garcia, Pino stb. Ha még hozzávesszük, hogy előbbi nem is egészséges pláne.
És kinek nagyobb a kockázata? Ha kiesünk esetleg a kupából, leszakadunk a Reáltól vagy ha egy csoda folytán pontot veszt, de még így is lazán első lesz a csoportban.

Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.10.14. 14:23:08

Ez nem normális mennyi sérültünk van, nagy szerencse Yamal, Raphinha és Fermin visszatérőben van, de ennyi tapaszosunk szerintem elég rég volt, jó lenne azért tudni a valódi okát, tavaly ezt elég szépen tudtuk menedzselni Flick féle változtatásokkal.

Lewa is kidőlt bő egy hónapra, bár a formáját látva, vele idén már nem vagyunk beljebb, talán jobb is ha nem látjuk a szenvedését.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Válasz küldése