Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Yamal kiesése már a vicc kategória, habár már korábban is írták, hogy elég makacs sérülés, sokáig okoz kellemetlenséget, viszont annyira nem korlátozza a játékot. A gond inkább az, rengeteg (kulcs)játékos kiesésével nem fogják annyit pihentetni. Ha mondjuk Raphinha és Lewy játékra kész lett volna/lenne, az abszolút más kávéház, de a Clacicóra ilyen foghíjasan nem tehette meg Flick, hogy kihagyja, az kb. egyet jelentett volna azzal, hogy nem a 3 pontért megyünk.bence0330 írta: ↑2025.10.30. 22:09:39Úgy legyen, én azt gondolom, hogy ezt a sort egy nálunk bőven mélyebb kerettel rendelkező csapat sem bírná el, nem nagyon rémlik, hogy valaki ennyire komoly hiányzó sorral nagyot menjen, ezt szerintem most túlélésre lehet csak játszani. Remélhetőleg a szezon második felére max 1-2 sérüléssel fordulunk rá, ott akkor már bármi lehet, de szerintem is annyira félrecsúszott valami a felkészülésnl, hogy nem látom, hogy bírnánk ki. De majd kiderül, arra van azért esély, hogy majd télen feltámadunk.
Egészen heroikus menet lenne, ha most a kövi 1-2 hónapot 1-1 rossz eredménnyel végigtolnánk, nyilván ez sem lehetetlen, csak nem látom rá a jeleket. Ráadásul nem csak a sérültekkel van a gond, hanem több egészséges játékossal is. Meg tudja a fene, hogy a hamarosan játékra kész Joan Garcia milyen formában tér vissza, mert abban még lehetne bízni, hogy valami földöntúli sorozattal kivédi mindenki szemét, (bár amúgy Tek is tök jól véd meccsek óta). De lehet, hogy neki is kell 1-2-3 hét, mire elkapja a fonalat.
Off már, de szerintem a Madrid jobban összeállt annál, hogy Mbappéfüggő legyen. Egy komolyabb sérüléshullám persze ott is beüthet, de 4-5 embernek ki kéne dőlnie hozzá.
Nem néztem mindenkit vissza, de Joan Garcia már négy edzést letolt, a következő 2-3 napban valószínűleg megkapja az orvosi engedélyt. Jelen pillanatban úgy néz ki, akár az Elche ellen is visszatérhetne, bár biztos nem fogják még erőltetni.
Christensennek valami vádli sérülése van, ha jól rémlik. A célkitűzéseken ilyen korán még szerintem nem lehet, de nem is igazán lehet érdemben változtatni. A Realnál például elég ha Mbappé kidől pár hétre és jó eséllyel jönnek a pontvesztések vagy elég egy formahanyatlás. Ráadásul nem is olyan verhetetlenek, simán lophatnak pontokat tőlük középcsapatok is. Több esetben is megtörtént. Egy fordulóval ezelőtt is ott volt a Getafe, akiket (kettős) emberelőnyben tudtak megverni, ráadásul az utolsó percben ziccert rontottak a hazaiak.bence0330 írta: ↑2025.10.30. 18:00:43Kemény sor. Christensennel amúgy mi van? Nem mintha számítana, mert alig játszott egészségesen is, de nemrég még csak beteg volt.
Én amúgy ebben most Troym-el értek egyet, úgy tűnik, valami gond van a stábnál. Nyilván lehetne egy borzasztó pechsorozat is, csak látszik, a pályán is, hogy a játékosaink nem duzzadnak úgy az erőtől, mint tavaly, nem tudom, hogy ez az elhunyt dokival függ össze, vagy szimplán csak elmértünk valamit esetleg a távol-kereti túra közben, hogy ez most hosszútávú gond, vagy egyszeri mellékvágány, de szerintem is elsőszámú cél jelenleg most ezt kivizsgálni. Meg tartom, hogy át kéne állni szemléletben egy komolyabb rotációra, legalábbi idén, ha már ennyire félrement valami, és nem bírjuk az iramot, mert ezt az iramot nem fogják bírni a játékosaink. És az erőltetett visszatéréseket is el kéne felejteni, teljesen függetlenül attól, kik a helyettesek, ha 11 fórumtagnak kéne kiállnia, akkor se játsszon nem 100-os állapotban senki.
Személyi változás amúgy nem volt a nyáron Flick stábjában? Sosem követem az ilyesmit.
Én módosítottam az idei célkitűzéseket, BL-ben nem dőlök a kardomba egy rájátszástól sem, a bajnokságban meg legyen meg a 2. hely.
Szerintem ez jó okfejtés, igazad lehet.Troym írta: ↑2025.10.30. 12:03:06Nem lehet összefüggés a tavasszal elhunyt dr Minarro hiánya és az azóta folyamatosan jelenlevő nagyszámú izomsérülés között?
9 izomsérülés történt 2 hónap alatt, ebből Pedrié a 3. combhajlító izom szakadás...
ennyi izomsérülés esetén igenis fel kéne merüljön, hogy
- nem sikerült a szezonfelkészítés
- orvosi, rehabilitációs dolgok nem jól működnek
Homokba dughatjuk a fejünket, hogy "túlterheltség, vékony keret" és lezárjuk, de 13!! meccs ment le az 55-60 meccses szezonból és kb kidőlt egy csapatnyi ember, szinte egyikük esetén sem az ellenfél durva szabálytalansága okozta a sérülést.

Mondjuk azért ez is érdekes, mert 4-5 játékos a válogatottnál sérült le, illetve többen edzésen (Joan Garcia, Chris, Gavi). Ugyanakkor vannak olyanok, amik folyamatosan benne vannak, akár 2 meccset játszik valaki, akár 10-et. Pedrinél például ez a combhajlító is bármikor előjöhet, egy hirtelen sprint és kész. Szóval izomsérülés és izomsérülés között is van különbség.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.30. 14:41:05Valószínűleg összeegyeztethető azzal, hogy tele fiatal, idős vagy máshonnan ingyen távozó játékossal a keret, akik még csapágyasra is vannak járatva, mert még így is hiányos a keret. Máshol pedig tudnak igazolni jó korban lévő játékosokat, és nincsenek arra sem rákényszerítve, hogy a fiatal, fejlődésben lévő játékosok játsszassanak folyamatosan.
Akkor meg azt mondod, hogy a probléma konstans létezik évek óta, mert nálunk évről évre több a sérült, mint máshol...Flicknek ez a 2. éve, de Xavi hasonlóra panaszkodott, ugyanúgy sok sérültünk volt.
Az előző szezonban is hasonlóan álltunk sérülések (főleg izomproblémák) terén ebben az időszakban, a nagy különbség az volt, hogy nem kulcsemberek dőltek ki és többségük nem olyan huzamosabb ideig, mint most vagy nem ugyanabban az időszakban. Frenkie, Olmo, EG, Fati, Chris, Ferran, Bernal, Fermin, stb. mind olyan játékos volt, akiket aktuálisan tudtunk helyettesíteni. Casadó, Lewy, Inigo/Cubarsi, Fermin/Olmo mind rendelkezésre álltak amikor a többiek nem, gyakorlatilag a legjobb kezdő 11 mindig megvolt. Az első Clasicón például egyedül kapusposzton voltunk hiányosak, olyan embereket tudtunk behozni padról, mint De Jong, Olmo, Gavi. Most az első csapatból Araujo, Bernal, Casadó, Roony és GM volt a variációs lehetőség. Ha egy olyan csapatot lehetett volna felküldeni, amit most tudtunk nagyon kétlem, hogy egy 0:4-el lehozzuk, ahogy azzal a rendelkezésre álló kerettel szerintem mi léptünk volna pályára esélyesebben a hétvégén.Troym írta: ↑2025.10.30. 12:03:06Nem lehet összefüggés a tavasszal elhunyt dr Minarro hiánya és az azóta folyamatosan jelenlevő nagyszámú izomsérülés között?
9 izomsérülés történt 2 hónap alatt, ebből Pedrié a 3. combhajlító izom szakadás...
ennyi izomsérülés esetén igenis fel kéne merüljön, hogy
- nem sikerült a szezonfelkészítés
- orvosi, rehabilitációs dolgok nem jól működnek
Homokba dughatjuk a fejünket, hogy "túlterheltség, vékony keret" és lezárjuk, de 13!! meccs ment le az 55-60 meccses szezonból és kb kidőlt egy csapatnyi ember, szinte egyikük esetén sem az ellenfél durva szabálytalansága okozta a sérülést.