Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Eben a meccsben bőven lehetett számítani bekapott gólra, az Elche nagyon támadólag lépett fel, nyílt sisakkal játszottak, pont ezért alakíthattunk ki ennyi helyzetet. Öngyilkos taktikát választottak, szerintem még így is sokkal kevesebb helyzetet alakítottak ki, mint az várható lett volna, sőt megkockáztatom emiatt kiemelendő volt a védekezés is.Kovbal88 írta: ↑2026.02.01. 10:23:23Tegnap is megkaptuk a szokásos gólunkat, ami miatt, azt mondom a BL-ről idén ne is álmodozunk. Ezzel a feltolt védelemmel nem fog menni.
Yamal nagyon jó meccsek óta, talán ő a legönzetlenebb elől, aki még látványosan javult az Frenkie és Fermin. Utóbbi a kapu előtt, nem volt jó, de érkezik és teszi a dolgát. Bernal lehet még érdekes tőle is nagyon szép dolgokat kezdek látni. Hansi elkezdte bepakolgatni. Szegény Araujo szerintem mióta a német az edző még nem játszott végig meccset csak perceket kap, lehet ezért is zuhant meg lelkileg. Előtte stabil kirobbanhatatlan volt a kezdőből.
Más a táblázatra nézve a Bilbao lassan a kiesés ellen fog küzdeni velük mi történt?

Chris, ha egészséges lenne bajunk kevesebb lenne nem kicsit.torotam írta: ↑2026.01.21. 19:44:19Ha úgy nézzük a tavalyi szezonhoz képest 3 belső védő gyakorlatilag kiesett: Inigo, Christensen és Araujo. Ez a névsor azért feljebbi polcon van, mint a Cubarsi, Gerard Martin és Eric Garcia hármas.
De ha hozzáveszem Kounde jelentős visszaesését is, akkor inkább 4 védővel lettünk kevesebben...
LaLiga alsóházi vagy alsóközép csapatok ellen még oké is a Cuba, G.M., Eric hármas.
Liga felsőházi+BL csapatok ellen nem túl acélos.
Nagyon sokszor a tàmadók (és kp) góltermése elfedi, de minimum árnyalja a védelem gyengébb teljesítményét illetve egyéni hibàit. Nem véletlenül itt a fórumon már szállóige lett, hogy a túlrugjuk az ellenfelet.
Cancelo érkezett legalább, ez pozitív. Flicknek ezzel az alapanyaggal kell a tavasznak nekimennie.
Ha egy csapat gólt kap az a csapat hibája, ha gólt rúg az is. De, ha egy támadó kihagy egy rakat ziccert az a csatár hibája nem a csapaté! Viszont, ha egy védő hibázik egy közel sem nehezen megoldható védekezésben egy meccs alatt többszőr is az bizony az ő hibája! Koundé és nálam főkent Cubarsi borzasztó amit művel és még Balde hónapok óta tartó borzasztó formáját is homályba fedik.Zoldbela írta: ↑2026.01.20. 20:32:13Úgy szapuljátok Cubarsit és Koundét, mintha a védők húzhatnának egy vonalat, amin az ellenfél támadója nem megy át!
Hát nem!
A gólok többsége úgy születik, hogy valamely támadó helyzetbe kerül. Nem igazságos, ha úgy tekintjük, hogy a gólszerző csatárunk zseniális, viszont ha az ellenfél szerez gólt, akkor a védőnkben van a hiba.
Kounde általában teljes hosszában és a pálya közepéig bejátsza a teljes jobboldalt, ami rendkívül hasznos.
Flick nem véletlenül játszatja.
Vegyük tudomásul: ha bármilyen zseniális védőkből álló védősorunk lesz, akkor is fogunk gólokat kapni!
Ha a védőt átjátszanak az esetenként súlyos következménnyel (kapott góllal) járhat, míg ha egy csatár kihagy egy helyzetet (ami semmivel sem kisebb hiba) gyakorlatilag következmények nélkül marad, ezért jobban elnézzük.
Én azt az egyet nem értem, hogy miért nem lehet csapatonként más cipőszínt használni a VAR-nál. Semmibe nem kerülne. Az egyik maradhat fekete, de a másik legyen már sárga vagy akármi.