Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.01. 13:17:05

Kovbal88 írta:
2026.02.01. 10:23:23
Tegnap is megkaptuk a szokásos gólunkat, ami miatt, azt mondom a BL-ről idén ne is álmodozunk. Ezzel a feltolt védelemmel nem fog menni.
Yamal nagyon jó meccsek óta, talán ő a legönzetlenebb elől, aki még látványosan javult az Frenkie és Fermin. Utóbbi a kapu előtt, nem volt jó, de érkezik és teszi a dolgát. Bernal lehet még érdekes tőle is nagyon szép dolgokat kezdek látni. Hansi elkezdte bepakolgatni. Szegény Araujo szerintem mióta a német az edző még nem játszott végig meccset csak perceket kap, lehet ezért is zuhant meg lelkileg. Előtte stabil kirobbanhatatlan volt a kezdőből.

Más a táblázatra nézve a Bilbao lassan a kiesés ellen fog küzdeni velük mi történt?
Eben a meccsben bőven lehetett számítani bekapott gólra, az Elche nagyon támadólag lépett fel, nyílt sisakkal játszottak, pont ezért alakíthattunk ki ennyi helyzetet. Öngyilkos taktikát választottak, szerintem még így is sokkal kevesebb helyzetet alakítottak ki, mint az várható lett volna, sőt megkockáztatom emiatt kiemelendő volt a védekezés is.
Én inkább azt mondom, hogy egy feleilyen hatékony helyzetkihasználással nem is álmodozhatunk a BL-ről. Már az első félidőben úgy lerndezhettük volna a hazaiakat, hogy a B-csapat is felmehetett volna a pályára. Rendszeresen üres kapura nem tudtunk gólt szerezni. Csak az első félidőben 4,56 volt az xG, 9 (!) nagy helyzetet alakítottunk ki, amiből 7-et hagytunk ki. (az egész meccsen 6,44 xG, 13/10 nagy helyzet) Ha ezt a statot összesen 2-3 teljes meccsen hozzunk az is levetítve is brutális. És ez nem egy semmitmondó stat, szemre is ezt láthattuk. Az Elche ezzel szemben 0,31-es xG-vel vonult félidőre.
Csak összehasonlításképp a Köbenhavni ellen, 3,18-as xG és 5/3 nagy helyzet a teljes mérkőzésre.
Torres nálam nagyon kétarcú volt. Kiválóan került ajtó-ablak ziccerbe, de mindent képes volt elrontani (5 nagy helyzetet hagyott ki). De Fermin is triplázhatott volna rövid időn belül.

A BL ilyen szempontból nem igazán releváns. Az Arsenal például a PL-ben úgy döntötte már el a bajnokságot, hogy a top 6 ellen játszott eddig 8 meccset, amiből két győzelem, három döntetlen, három vereség.
És mi lehet, hogy kaptunk 23 gólt 22 meccsen, de ebből 11 gólt azon a hat meccsen, amikor cserekapusunk játszott. Tehát "normál" esetben 16 meccsen 11 gól, ami elég imponáló.
A BL-ben 3 meccsen védett Tek és benyelt 6 gólt. Az Arsenalnál Kepa egy meccsen (Kairat) annyit kapott, mint mondjuk Raya hét meccs alatt, de megnéztem volna a PSG-t is Safonovval, a Bayernt Ulreichel, a Realt Luninnal és hasonlók. Biztos nem itt tartanának, ahogy mi sem, ha ha végig Garcia véd, aki simán top kapus, nagyságrendnyi különbség van közte és Tek között. És persze hipotézis, de tavaly szinte biztos, hogy döntőben lettünk volna a spanyollal.
A Bl-t tekintve szerintem minimum 50 % esélyünk van az elődöntőre a sorsolást nézve.

De visszatérve a meccsre, az égész képet tekintve szerintem egy szavunk sem lehet, egyedül a helyzetkihasználás, ami komoly kívánnivalót hagy maga után. És ez úgy en bloc sokkal komolyabb probléma mint az, hogy kapunk egy gólt. A letámadás újra nagyon jól működött és én még kiemelném de Jongot, ha Yamal nem ilyen meccset hoz, nálam simán ő az MVP és egyre többször közelíti ezt meg. Igazából azt kellene már csinálni, hogy amikor mérkőzés legjobbját választanak őt kivennénk a játékosok közül, mert nagyon ritkán lehet túlszárnyalni. Legfeljebb ilyen mesterhármasokkal.
Védekezésben szerintem is sokat fejlődött, ami egy kicsit rontja az összképet nálam, hogy a hátul megszerzett labdákkal ritkán választja a biztos megoldást, hanem vagy el akar indulni egyedül vagy olyan passzt választ, amiből indíthatnák őt és ez sokszor kockázatos.
De tényleg feltűnő, hogy tavalyhoz képest előre lépett, melóban és veszélyben egyaránt. Kicsit féltem, hogy az Aranylabda átadó után nála is kijön a Vinicius-faktor, de talán pont az ellenkezője látszik.
A BL meccsek utáni bajnokik közül én ezt gondoltam legnehezebbnek, ugyan hullámvölgyben van az Elche, de eddig otthon mindössze egy vereségük volt, a Villarreal ellen. Februárban, az elkövetkező három meccsen jön a Mallorca és a Levante, illetve megyünk Gironába. De utána is a a Villarreal, Sevilla, Rayo otthon és a Bilbao idegenben. Csak ezután jön majd az Atma, jó eséllyel egy 9 meccses győzelmi sorozat után. Persze bejöhet egy rossz nap, amikor semmi nem sikerül vagy sérülések, hullámvölgy, de talán visszaállíthatnánk egy magabiztosabb előnyt a Reallal szemben.
Addig simán hozható meccseink vannak. Nem lenne meglepetés 21 pontot lehozni a következő hét meccsen.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.01. 11:02:29

Yamal szerintem a Real elleni vereség után változott előnyére. Azóta jóval fegyelmezettebb a játéka, védekezésben is kezd top lenni. Úgy néz ki beváltja a hozzá fűzött reményeket, világklasszis lesz hosszútávon. Én azért sem ítélem el amikor túl sokat cselez, ő még mindig fejlődik játékban, muszáj egyéni dolgokat erőltetni neki. Nála sokkal önzőbb játékos van a másik oldalon, fele ennyi tudással.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2026.02.01. 10:23:23

Tegnap is megkaptuk a szokásos gólunkat, ami miatt, azt mondom a BL-ről idén ne is álmodozunk. Ezzel a feltolt védelemmel nem fog menni.
Yamal nagyon jó meccsek óta, talán ő a legönzetlenebb elől, aki még látványosan javult az Frenkie és Fermin. Utóbbi a kapu előtt, nem volt jó, de érkezik és teszi a dolgát. Bernal lehet még érdekes tőle is nagyon szép dolgokat kezdek látni. Hansi elkezdte bepakolgatni. Szegény Araujo szerintem mióta a német az edző még nem játszott végig meccset csak perceket kap, lehet ezért is zuhant meg lelkileg. Előtte stabil kirobbanhatatlan volt a kezdőből.

Más a táblázatra nézve a Bilbao lassan a kiesés ellen fog küzdeni velük mi történt?
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.02.01. 09:38:04

Ja, kedvelésben nekem is ez van, ezért ő és Fermín a két kedvencem, imádom, ha valakinek ekkora a tűz a szemében. Viszont a mostani Yamal egyszerűen jobb játékos, mint ő, eddig szerintem túl sokat vett el amellett, hogy mennyit adott, mármint nem egy átlagos játékoshoz képest, hanem ahhoz, hogy tényleg top3 vlágklasszis legyen meg elsőszámú húzóember, de kb a szuperkupa megnyerése óta olyan szintlépés volt (Rapha meg valahogy nincs rendben annyira mellette, a Xavi-csapatban mutatott önbizalomhiányos önmagát látom 1-2 meccse, mostanában csak hasznos az energiájával, de nem klasszis mellé), hogy nagy a különbség. Yamal kezd felnőni mellé labda nélküli játékban, és ha ez stabilizálódik, akkor kijelenthetően ő lesz a jobb játékos, talán fontosabb húzóember, eddig az utóbbi semmiképp sem ő volt. A tavalyi egyéni szavazásokon szerintem még rettenetes hype-al került előre, de jelenleg kb tényleg ott van, ahová szavazták, kb Mbappé az ellenfele csak ezen a ponton.
Elképesztő összehasonlítani a mostani jelenlétét a meccsen a tavalyival, ahol az Inter visszavágót hozták ki a legjobb meccsének, ahol lecselezett mindenkit, és csupa rossz döntést hozott a végén, end product nélkül. Na az inkább volt baromi látványos, játék egy elemében kiemelkedő, mint hasznos, kb ahogy egy ígéretes tininél várja az ember. Most meg azok a legjobb meccsei, ahol a cselei is jók, összehoz 2-3 ziccert a társaknak, meg lő gólt is mellé, és labdanélküli játékban is hasznos, na ez egy klasszis vezér teljesítmény. Az idei ilyen jellegű meccsei össze sem hasonlíthatóak a tavalyiakkal. Ha ezt a szintet egyre több meccsen hozza, akkor tényleg annyira fognak rettegni tőle, mint az argentin elődjétől.

Ha meg Yamal tartósan fejlődik az eddigi szürke zónáiban, és ő és Rapha is egészséges lesz, és jó formában, akkor azzal nem sok csapat fog tudni bármit is kezdeni. Már két oldalon nem lehet kihozni a labdát mellettük, már két oldalról kaphatnak bármikor egy lövést, egy vonalakat áttörő passzt. Tavaly is történelmi duó voltak, de ha most összeáll minden (eddig főleg a brazil sérülései akadályozták ezt meg idén), akár még arra is rátehetnek egy lapáttal.

Yamal szerintem jelenleg kb a nálunk játszó Neymar szintjét hozza, úgy kb a játék minden elemében, hozzáállás gólerősség, cselek, stb. Ez azért nagyon extrém.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaforever
Director del Fútbol

2026.02.01. 09:19:44

Ha 1-8 a végeredmény tegnap akkor se szólhatott volna 1 szót se az Elche.

Yamal megítélése nekem kicsit furcsa, mert hatalmas spíler a srác, cselei bejönnek, jó kulcs passzok de én sokkal jobban szeretem a Raphinha féle stílust. A brazil szemében stílusában egy akkora energia van, ami magával tudja ragadni a társakat a szurkolókat. Belenézel a szemébe és egy éhes oroszlánt látsz, akinek kell a labda, hiányzik neki a gól, nagyon megszerettem a brazilt.
Kép
sansz
Entrenador del Barça

2026.02.01. 03:40:57

Érdekes meccs volt. Yamalt sokan szidták a szezonban, szerintem a rossz meccsein is kulcsember volt, de tény,hogy 2-3 mérkőzés óta szintet lépett. Mindenhol ott volt, hátul labdát szerez, elől parádézik.. Balde is nagyon jó, főleg,ha befelé tud cselezni(nem kéne centernek kipróbálni? :) ) akkor romlik két szintet,mikor beáll Rashford.
FDJ is már sok mérkőzés óta nagyon komolyat játszik,abszolút fénykorát éli stabilan,mégha nem is látványos a játéka.
Olmo: meccsek óta nagyon jó. Főleg a mai helyén, nagyon hiányoltam az ilyen középpályást, aki adja a gólpasszt érő éabdákat folyamatosan, de közben maga is nagyon veszélyes a kapura. Imádom Pedrit, de ebben Olmo nyomaba se érhet.

És a negatívok:
Fermin, tudom sokak kedvence, én nagyon nem bírom és 4 rossz meccsre jut egy jó, bár az az egy tányleg jó.

Lewa/Torres. Egyik kutya, másik eb. Ez hiányposztunk. Mindketten bénák helyzetkihasználásban, ígyis lövik a gólokat de iszpnyú kiszolgálás kell nekik. Ferran mellett a melót lehet mondani, van esély összjátékra, Lewa ilyen szempontból emberhátrány. Ferran nálam maradna cserének, de nagyon kéne egy technikás gólvágó.

Rashford: azt mondtam,hogy cserének OK, de igazából kényszer. Ő is 3 100%helyzetből csak egyet lő be, Balde játékát pedig valahogy blokkolja. A statja szép, de szerintem nagyon kevés ide. Nem különösen gyors, a cselei csak az angolokhoz képest léteznek, kb egy almeria random támadójának szintje. Nem tudom mi lesz a sorsa, én örülnék,ha nem maradna. Viszont helyette is kéne valaki...
bence0330

2026.01.31. 23:03:10

Röhejes egy meccs volt helyzetkihasználás terén. Remélem a sérülések nem komolyak.

Rashi góljával a 6. játékosunk érte el a 10 gólt a szezonban. Elképesztő adat.

Nekem az elmúl 1-2 héten mutatott Yamal igazi komplett extra klasszis szintet, a játék minden elemében ott volt a szeren megint, labdaszerzés, kapart, jól indult be, jó volt a hozzáállása, a többi meg eddig se hiányzott. Jelenleg tényleg top 3, de lehet, hogy a legjobb játékos a világon. Látszk, hogy fejlődni akar, és hát amit nem tehetségből kell lehozni, arra a legjobb partnerei vannak. Amit a fociról meg lehet tanulni az alapképességeken túl, azt Raphnha és Lewy biztos, hogy tudja, jó helyen van ilyen téren is, meg hát Flicknél is.
De tényleg most annyira jó egyensúlyban volt minden, amit csinált, amennyire még nem nagyon láttam, és amennyire nem is szabadna lennie ebben a korban.

Olmo részemről a kisebb meccseken/vagy ha tényleg nagyon gólt kéne lőn simán megversenyeztetne bárkit a nyolcas poziban. Előrefelé teljesen más szint, nyilván védekezésben és kontrollban sokkal jobb egy Pedri, de ha gólokat kell lőni, ő az emberünk, sokkal gyakrabban találja meg a beinduló embert, és ő maga is bármikor odaérhet a kapu elé. Óriási fegyvertény, hogy Flick be tudta oda is építeni, és így két posztossá vált.

Baldé az első félidőben főleg nagyon tetszett, Eric szerintem mostanra fáradt el, az előző meccse rémes volt, a mostaniban is sokat hibázott. A névrokona meg most jobbnak tűnt, mint az előző meccsein, remélem visszatér a nagy forma.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.31. 19:45:26

Joan García - Koundé, Cubarsí, Eric, Balde - De Jong, Fermín, Olmo - Lamine Yamal, Raphinha, Ferran
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.31. 11:41:17

horika írta:
2026.01.31. 10:09:54
Alcantara írta:
2026.01.31. 08:06:56
Fortot nem írják a kezdőbe, elvileg nem játszhat ellenünk?
December óta sérült, márciusra épülhet fel.
. Ezt nem tudtam, köszönöm a választ.
horika
Barça C

2026.01.31. 10:09:54

Alcantara írta:
Fortot nem írják a kezdőbe, elvileg nem játszhat ellenünk?
December óta sérült, márciusra épülhet fel.
Alcantara
Director del Fútbol

Pár változás lesz a BL-hez képest a sport szerint:De Jong- Cassado páros középen, Cancelo balhátvéd, Torres Lewa helyett és EG GM helyett. Fortot nem írják a kezdőbe, elvileg nem játszhat ellenünk?
bence0330

2026.01.30. 21:14:27

Kíváncsi vagyok a holnapi meccsre, mert a spanyol bajnokságban az egyetlen csapat jön, amelyik le is nyomhat a pályáról minket és még a labdabirtoklást is nyerhetik (már megtették), a Pedri nélküli sorozat messze legnehezebb meccse papíron, főleg olyan szempontból, hogy a stílusuk miatt talán itt fog legjobban hiányozni ő amúgy is.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.25. 19:43:35

Az első félidő baromi gyenge volt ami a támaddójátékot illeti. Raphinha folytatta, ahol Prágában abbahagyta. Mondjuk hozzátartozik a dologhoz, hogy a bíró partner volt az Ovideo gusztustalan játékban. Nem is igazán a játékot, hanem a játékosainkat tördelték.Az első játékrészben 13 szabálytalanságuk volt a lapok meg zsebben maradtak. A védekezés viszont rendben volt, nem volt esélyük, de az egész meccsen sem.
A második félidő viszont már teljesen rendben volt, a brazil is előlépett és negyed óra alatt vége lett a meccsnek.
Ez nem Garcián múlt, de azért vele a kapuban a bajnokságban 15 meccs alatt 11 gólt kaptunk és volt 8 clean sheet.
Annyiból szerencsénk van, hogy a következő bő hónapban lejátszandó 6 meccsünkből (kupát nem számítva) 4 hazai pályán lesz, de idegenben is csak az Elchével és Gironával játszunk. Otthon azért elég jó a mérlegünk, 13 meccs 12 győzelem mutat egy kis boostot.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2026.01.25. 19:07:23

Én azt éreztem hogy Casado igazi labdamágnes, tökéletes helyen várta a felszabadításokat és gyűjtötte be a lecsorgó labdákat, amiket aztán rendre forgatott is át/be helyzetbe.

Szerintem remekül játszott, totál nem értem miért írják többen hogy Casadoval gond volt.
Lehet én vagyok túl lelkes vele kapcsolatban, de szerintem remek volt.

Egy ilyen lazára vett langyos héten is eltettünk 7 gólt, és pihentetni is sikerült többeket.
Jó ez, csak így tovább.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.25. 18:55:03

Elég gyenge meccsre sikerült, lényeg a győzelem. Yamal szépségdíjas gólt szerzett.
Cubarsi és Garcia most jók voltak, igaz nem volt túl sok dolguk. Casadot valahogy fel kellene hozni, előrefelé direkt volt a játéka, de védekezésben nagyon elmarad a tavalyi formájától.
bence0330

2026.01.25. 18:43:46

Oké, odaát azért egészen mást jelent az eső a valóságban, mint itt. Legalábbis potenciálisan ott sokkal durvább lehet a helyzet.

Az esővel nem lenne bajom, de ez kőkemény jeges eső volt, részemről ez azért már kicsit szélsőséges idő a játékra, én azért ennyire szélsőséges esetben örülnék, ha lenne valami kibúvó, legalább a 90 perc letelte után, kölcsönös megegyezéssel.
Deluigi
Director del Fútbol

2026.01.25. 18:38:42

Yamal lett az MVP.

Mi is vegigjatszottuk zuhogo esoben is a meccseket, csak Amerikaban allitjak meg orakra a merkozest...
bence0330

2026.01.25. 18:19:05

Szépen felrázta Flick a csapatot a félidőben, addig elég silány volt a dolog. Olmo döntött igazából, de azért a két sztár is villant egyet-egyet, Yamal nyilván sokkal nagyobbat.

Ha nagyon bele akarok kötni valamibe, az egyértelműen Lewy pályán hagyása, most egymás után kell meccseket játszania, és ilyenkor látványosan romlik le, Rashit pont most lehetett volna kb 2-0 után tesztelgetni csatárposzton. Lewy meg fáradtan még a ziccereit sem veri be, mint pl ma, és nem látom, hogy hétközben ez mitől változna meg így. Ferrán sérült, még 1-2 meccset pihi nélkül kell tolnia.

Ezen túl a 2. félidő minden szinten rendben volt, nem tudom, ki lett végül az MVP, ha nem lett volna a végére sima, akkor Ericnek adtam volna, így viszont lehetett volna Olmo és Yamal is.

Azt meg nem tudom, hogy 3-0-nál zuhogó jégesőben minek kell lejátszani végig a hosszabbítást, erre kéne hogy legyen valami judgement call a bíró részéről, hogy ha mindkét edző beleegyezik, akkor le lehessen fújni, vagy nem tudom.
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.25. 15:02:24

Joan García - Cancelo, Cubarsí, Eric, Gerard Martín - Casadó, De Jong, Olmo - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski
Kép
Andrsika
Jugador d'estrella

2026.01.25. 14:54:21

torotam írta:
2026.01.21. 19:44:19
Ha úgy nézzük a tavalyi szezonhoz képest 3 belső védő gyakorlatilag kiesett: Inigo, Christensen és Araujo. Ez a névsor azért feljebbi polcon van, mint a Cubarsi, Gerard Martin és Eric Garcia hármas.
De ha hozzáveszem Kounde jelentős visszaesését is, akkor inkább 4 védővel lettünk kevesebben...
LaLiga alsóházi vagy alsóközép csapatok ellen még oké is a Cuba, G.M., Eric hármas.
Liga felsőházi+BL csapatok ellen nem túl acélos.

Nagyon sokszor a tàmadók (és kp) góltermése elfedi, de minimum árnyalja a védelem gyengébb teljesítményét illetve egyéni hibàit. Nem véletlenül itt a fórumon már szállóige lett, hogy a túlrugjuk az ellenfelet.

Cancelo érkezett legalább, ez pozitív. Flicknek ezzel az alapanyaggal kell a tavasznak nekimennie.
Chris, ha egészséges lenne bajunk kevesebb lenne nem kicsit.
Araujo mélységei sajnos dettó! Nekem Cubarsi eddig semmi olyat nem nyújt, h alap kezdő legyen( tudom, h nincs más) viszont aki nekem az idei évre megérkezett a csapatba az Eric Garcia. Labda kihozatalai és passzjátéka szemre való és a védő munkája is jó( még, ha nem is olyan gyors) én 1 fix, de 2 kh-t hoznék nyáron nem igéretes fiatalt, hanem egy korosabb rutinost és egy jó korban levő ( khm Van den ven) gyors védőt.
Cseri
Entrenador del Barça

2026.01.25. 12:32:11

Nem néztem utána,de szerintem nem csak klasszis védőkből lehet masszív védelmet összeállítani,azaz nem feltétlenül a legjobb egyéni képességű védőkből álló hátsósor kapja a legkevesebb gólt. Értem én,hogy nálunk mindenki béna,meg lassú,meg alacsony, kivéve az uru félistent,aki viszont évek óta nem hozza azt,ami elvileg tud,vagy belelátnak,és finoman szólva is hektikus. (Szerintem mióta itt van nem játszott egyhuzamban 20 meccset.) Figyelembe véve a kimagasló anyagi lehetőségeit is a klubnak, lehet,hogy nem kellene megint mindenkit ekézni meg szélnek ereszteni,mert nem biztos,hogy valami extra egyéni képességű,és cefet drága védővel beljebb lennénk.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
torotam
Jugador d'estrella

2026.01.21. 19:44:19

Ha úgy nézzük a tavalyi szezonhoz képest 3 belső védő gyakorlatilag kiesett: Inigo, Christensen és Araujo. Ez a névsor azért feljebbi polcon van, mint a Cubarsi, Gerard Martin és Eric Garcia hármas.
De ha hozzáveszem Kounde jelentős visszaesését is, akkor inkább 4 védővel lettünk kevesebben...
LaLiga alsóházi vagy alsóközép csapatok ellen még oké is a Cuba, G.M., Eric hármas.
Liga felsőházi+BL csapatok ellen nem túl acélos.

Nagyon sokszor a tàmadók (és kp) góltermése elfedi, de minimum árnyalja a védelem gyengébb teljesítményét illetve egyéni hibàit. Nem véletlenül itt a fórumon már szállóige lett, hogy a túlrugjuk az ellenfelet.

Cancelo érkezett legalább, ez pozitív. Flicknek ezzel az alapanyaggal kell a tavasznak nekimennie.
Visca el BARCA!
Andrsika
Jugador d'estrella

2026.01.21. 08:57:16

Zoldbela írta:
2026.01.20. 20:32:13
Úgy szapuljátok Cubarsit és Koundét, mintha a védők húzhatnának egy vonalat, amin az ellenfél támadója nem megy át!
Hát nem!
A gólok többsége úgy születik, hogy valamely támadó helyzetbe kerül. Nem igazságos, ha úgy tekintjük, hogy a gólszerző csatárunk zseniális, viszont ha az ellenfél szerez gólt, akkor a védőnkben van a hiba.
Kounde általában teljes hosszában és a pálya közepéig bejátsza a teljes jobboldalt, ami rendkívül hasznos.
Flick nem véletlenül játszatja.

Vegyük tudomásul: ha bármilyen zseniális védőkből álló védősorunk lesz, akkor is fogunk gólokat kapni!

Ha a védőt átjátszanak az esetenként súlyos következménnyel (kapott góllal) járhat, míg ha egy csatár kihagy egy helyzetet (ami semmivel sem kisebb hiba) gyakorlatilag következmények nélkül marad, ezért jobban elnézzük.
Ha egy csapat gólt kap az a csapat hibája, ha gólt rúg az is. De, ha egy támadó kihagy egy rakat ziccert az a csatár hibája nem a csapaté! Viszont, ha egy védő hibázik egy közel sem nehezen megoldható védekezésben egy meccs alatt többszőr is az bizony az ő hibája! Koundé és nálam főkent Cubarsi borzasztó amit művel és még Balde hónapok óta tartó borzasztó formáját is homályba fedik.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2026.01.20. 20:32:13

Úgy szapuljátok Cubarsit és Koundét, mintha a védők húzhatnának egy vonalat, amin az ellenfél támadója nem megy át!
Hát nem!
A gólok többsége úgy születik, hogy valamely támadó helyzetbe kerül. Nem igazságos, ha úgy tekintjük, hogy a gólszerző csatárunk zseniális, viszont ha az ellenfél szerez gólt, akkor a védőnkben van a hiba.
Kounde általában teljes hosszában és a pálya közepéig bejátsza a teljes jobboldalt, ami rendkívül hasznos.
Flick nem véletlenül játszatja.

Vegyük tudomásul: ha bármilyen zseniális védőkből álló védősorunk lesz, akkor is fogunk gólokat kapni!

Ha a védőt átjátszanak az esetenként súlyos következménnyel (kapott góllal) járhat, míg ha egy csatár kihagy egy helyzetet (ami semmivel sem kisebb hiba) gyakorlatilag következmények nélkül marad, ezért jobban elnézzük.
Tobias88
Entrenador del Barça

2026.01.20. 14:03:00

Andris írta:
2026.01.19. 10:30:00
Mindenki Yamal lesgólját (3.) mutogatja ahogy látom, de a VAR grafika szerintem kicsit rossz, a kimerevített élőképen inkább tűnt lesnek, nem csak fél milivel, hanem inkább egy lábfejjel. Nem véletlen, hogy a partjelző be is intette, automata nélkül.
Én azt az egyet nem értem, hogy miért nem lehet csapatonként más cipőszínt használni a VAR-nál. Semmibe nem kerülne. Az egyik maradhat fekete, de a másik legyen már sárga vagy akármi.
94:39 6 - 1
Válasz küldése