2007.03.07. 14:22:13
Sziasztok,
Sokan leírták már az igazságot előttem, viszont elég sokan még mindig ragaszkodnak Frank védelmében az elért eredmények citálásához. Teljesen egyetértek azzal, hogy mindenkit az eredményei minősítenek, de azért én is felhívnám a figyelmet arra, hogy ezek az eredmények (legalábbis a tények ismeretében nagy úgy tűnik) nem Rijkaardnak, hanem elsősorban Henk-nek voltak köszönhetők. Mert mi is van? A tavalyi BL-győztes csapathoz képest csak erősödtünk, senki olyan nem ment el, aki hatalmas veszteség lett volna (őt kivéve). Perze lehet a motiválatlanságot, meccshiányt stb. említeni, de ez legnagyobbrészt Rijkaard hibája. Nem megfelelő embereket szerepeltet, nem képes stratégiát kidolgozni és ami nagy hiba (és szintén neki rovom fel) hogy mind a Pool elleni hazai, mind pedig a Sevilla elleni meccsen vezetést tékozoltunk el, nyerő helyzetből sikerült veszítenünk, nem használtuk ki a korán szerzett gól okozta mentális többletünket illetve az ellenfél megingásait.
Azt gondolom, hogy hatalmas változás kellene a csapatnál, értem ezalatt, hogy játékosokat kellene elküldeni (4-5-öt), 3-4 új ember kéne (egy szélső Forest Gump helyett, vkp, balvédő, belső védő) és edzőváltásra is szükség lenne, mert Rijkaard láthatóan nem képes a társaságot felrázni és a fontos meccseken nyerő taktikát kidolgozni. Említettétek Ferguson példáját a MU-nál. Én nem figyelem az ő meccseiket, nem tudom miért voltak tavaly gyengék, de a mi csapatunk játékát figyelve rengeteg jelet lehet látni, amelyek mind az edző nem megfelelő működéséről szólnak.
És a változáshoz sok pénzt kell áldozni új emberekre, nem lehet a pénzen ülni és diszkontált árú játékosokért nyomulni. Ha egy madrid minden évben elkölthet 100milliót új játékosokra, ezt négyévente talán mi is megengedhetnénk magunknak, annál is inkább, mert sajnos fényesen igazolódott Cruyff véleménye: nálunk most ért véget egy korszak és ha meg akarunk újulni, akkor nem elég csökönyösen a jelenlegi utat járni és újra, meg újra visszapattanni az előttünk álló falról, nagyon részletesen elemezni kell a vezetőknek a jelenlegi helyzetet (van mit) és gyökeres változtatásokat meglépni, hogy újra ott legyünk a legjobbak között.
Azulgrana para siempre!!!