2007.05.06. 12:42:18
Talma negyedik lett, Peseknek adta át az első helyet az összetettben
Talmácsi Gábor - miután a bemelegítő versenyt megnyerte - a negyedik helyen ért célba 100. futamán, a Sanghajban zajló Kínai Nagydíjon. A verseny a motorkerékpáros világbajnokság negyedik állomása. Az első helyen a cseh Lukas Pesek végzett, aki így megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, és az összetettben két ponttal megelőzte Talmácsit.
A Bancaja Aspar magyar motorosa az első sorból, a negyedik helyről kezdhette a tizenkilenc körös futamot, és szinte végig az élbolyban haladt a több mit száz kilométer hosszú versenyen.
Eleinte a második helyen, majd tizenegy körrel a verseny vége előtt még az élen is motorozott, de hiába próbált elszakadni, a verseny vége előtt a nyolcadik helyre csúszott vissza.
Jó hajrával sikerült feltornásznia magát a negyedik helyre, sőt a dobogós helyezésért is harcba szállt, ám végül meg kellett elégednie azzal, hogy az előző futamot megnyerő Simone Corsit maga mögött tartva negyedik lett.
A versenyt nagy csatában a cseh Lukas Pesek (Derbi) nyerte, megelőzve Talmácsi csapattársát, a spanyol Hector Faubelt, míg a harmadik helyen a szintén spanyol, mindössze 17 éves Esteve Rabat (Repsol Honda) végzett.
Talmácsi már a rajtnál sem érezte tökéletesnek a motort, ezen verseny közben próbált meg korrigálni - több-kevesebb sikerrel.
„Nem vagyok elégedett. Nem rossz ugyan a negyedik hely, de ennél gyorsabb voltam. Még vizsgáljuk az okát, mert technikai problémánk volt a motorral, amit próbáltam verseny közben orvosolni. A féktávokon időnként teljes káosz volt, és ezek az oda-vissza előzgetések miatt többször én is kiestem a ritmusból” - nyilatkozta Talma.
"Mindent megpróbáltam, de ha ennél is többet kockáztatok, akkor valószínűleg még ez a 13 pont sincs, nullázni pedig nem akartam és nem is szabad, hogy versenyben maradjak az összetettben" - tette hozzá.
Összetettben így Pesek megelőzte Talmácsit, azonban mindössze két pont választja el egymástól a két versenyzőt. Harmadik helyen - ugyancsak két ponttal lemaradva - a spanyol Faubel áll.
KÍNAI NAGYDÍJ, A GYORSASÁGI MOTORKERÉKPÁROS VILÁGBAJNOKSÁG 4. FUTAMA
125 KCM, EREDMÉNYEK: 1. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 42:25.923 p
2. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 42:26.110 p
3. Esteve Rabat (spanyol, Honda) 42:26.404 p
4. Talmácsi Gábor (Aprilia) 42:26.705 p
5. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 42:27.063 p
6. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 42:27.114 p
A PONTVERSENY ÉLCSOPORTJA: 1. LukasPesek 71 pont
2 Talmácsi Gábor 69 pont
3. Hecto rFaubel 67 pont