én egyrészt örök bizakodó, másrészt mindig megmagyarázó ember voltam a magyar válogatottal kapcsolatban.
de innentől kezdve a szídáson kívül tőlem nem fognak mást kapni.
egyszerűen érthetetlen és megmagyarázhatatlan jópár vezetőnk és játékosunk viselkedése és hozzáállása.
először is Gera, Priskin és Hajnal kivételével az összes játékosunk védekező felfogásban 'játszik', láthattuk mennyire hatékonyan... azzal együtt, hogy a védekező játékosaink lehetőségeinek korlátaival tisztában vagyunk.
ilyen szálfa termetű norvégok között miért ne lehetne gyorslábú, technikás szélsőkkel próbálkozni. persze érthető az is, hogy a fiatalokat nem akarja rögtön a mélyvízbe dobni, de akkor is vannak náluk jobb kvalitású zsugások.
Huszti, Halmosi ...etc.
másodsorban érthetetlen, hogy miért van az, hogy ezek kétszer nem tudnak egymás után passzolni. ehhez csak alapismeretek kellenek.
de mondhatnám Végh hatalmas bakiját az első gól előtt. ilyen könnyű, potya gólt nem hiszem, hogy bárki másnak tudnának rúgni. ehhez szintén csak annyi kell, hogy a futball nevű játék ALAPVETŐ ismereteivel tudatában legyenek a fiaink.
Carew! mégis mi a pennát vártak tőle??? biztos sokan látták (Várhidi is) a Lyonban, akár a Madrid ellen is, ott ugyanezt csinálta, nem igaz, hogy nem lehet erre felkészülni. úgy fordult le a védőnkről (akiket azért legtöbbször faképnél hagyott ez a 120 kilós debla), mintha ott sem lettek volna.
ne vegyétek nagyképűségnek, de amit ezek tegnap a védelemben műveltek, arra Vito bátyátok is képes lenne. minimum. (ez persze nem komoly. vagy igen)
az szintén megérne egy misét, hogy az állítólag jól teljesítő, külföldi zsugásaink miért nyújtanak ilyen nulla szintet. azt az ollózást, amit Gera csinált, azt Európában nagyon kevesen tudják, ez tény. Hajnalnak is volt 1-2 szép megmozdulása, de ott van Juhász, Tőzsér, Huszti(?) is.
szóval tényleg ott vagyunk, Ciprus, Málta szintjén. én is amondó vagyok, hogy a beleölt súlyos lóvéknak fel kell mutatni egy stoptáblát és valami külföldi managment-tel újra építkezni az alapoktól. mert abban azért egyetérthetünk, hogy Lotharral sokkal másabb volt minden. lehet, hogy szakmailag nem sokat tett hozzá (bár kérdem én, hpgy egy 1 hetes összetartáson mi a fenét lehet megtanítani...

), de a stáb profi volt, az eredmények azért jobban jöttek.