Vito írta:a 100%-os és ellentmondást nem tűrő Rijkaard elleneseknek azért azt is kellene látni, hogy 2bajnoki cím és egy bl is leesett amióta itt van. most pedig
egymás elleni eredmény miatt csúszott a csapat a második helyre, úgy hogy a három legmeghatározóbb játékosból kettő sérült volt fél évig.
azért ezt nem elfelejteni!
én sem vagyok Rijkaard pártoló, de azért nektek sem kellene pálcát törni felette. utaltam Fergussonra is, aki évekig nem tett le az asztalra semmit, idén pedig oktatta a ligát.
szóval a napot nyugtával -és tessék bízni a csapatba!
emellett pedig korántsem biztos, hogy marad.
Számomra a napnál is világosabb, hogy az elsősorban nem az ő érdeme volt.
Másodsorban, akkor soha senkit nem kellene elküldeni, ha ezzel a logikával járnának el mindig az elnökök... Akkor például nem kellett volna elküldenki Van Gaal-t sem, mert nyert két bajnoki címet, meg egy spanyol kupát...
Vagy lehetne sorolni a játékosokat is, akiket nem kellett volna elküldeni, ha csak a múltjuk alapján ítéljük meg őket. Ennyi erővel akkor jöhetne Saviola példája is, ha már úgyis ennyire aktuális a téma...
Rijkaard már 100 fronton bebizonyította, hogy képtelen nyerni a csapat, ha nem megy a játék, nem képes arra a pluszra, ami ilyenkor szükségeltetik a három pont begyűjtéséhez. Pontosan az hiányzik belőle, amitől egy nagy edző nagy edző lesz. Az átlagnál sokkal jobb pszichológiai érzékkel van megáldva, ez elvitathatatlan, de a szakmai képességeiben meglehetős hézagok tátonganak.
Eddig ezeket a hiányosságokat képes volt kompenzálni a csapat, a vezéregyéniségek zsenialitása. Nem kezdek bele megint abba, hogy mi lenne az ő feladata, és ebből mennyit valósított meg, már jó párszor kitárgyaltuk...
DE én azt sem mondom, hogy vele soha többet nem leszünk bajnokok. Mert simán benne van a pakliban az is, hogy sikerül felpörgetni a játékosokat, sikerül tanulnia a hibáiból, stb, de jelen állás szerint ha jövőre is ilyen kiélezett lesz a pontvadászat, akkor ismét egy jelentős faktorban leszünk hátrányban a többi vetélytárssal szemben.
Éppen ezért - mivel optimalizáni kellene a helyzetet - én személy szerint minden olyan tényezőt kiiktatnék, amin jövőre, esetleg a következő években elmehetne a bajnoki cím sorsa. Nálam Rijkaard egyértelműen egy ilyen tényező.