Kicsit hosszú leszek szerintem, így előre is bocsi érte...
Több verziót is elképzelhetőnek tartok, így külön-külön felsorolnám őket, természetesen mindegyik alapfeltétele Henry érkezése, amelyre ugye még mérget nem vehetünk...
1. Nem lesz semmilyen taktikai hadrend változás, marad a 4-3-3.
a) Decót eladjuk, és R10 behúzódik középre a helyére, így a három csatárunk Eto'o, Henry és Messi...Így viszont ismét kockára tesszük a középpályánk stabilitását, így talán többet ártana, mint használna...
b) ROTÁLÁS! Tudom, hogy sokmindenki viszolyog ettől a kifejezéstől, de számos szakvezető sikerrel alkalmazta a módszert. A legjobban Hitzfeld a Bayernnél... Mivel négy "kezdőjátékosunk" van a három posztra, és 38 bajnoki meccset játszunk, ezért 3*38=114 "helyünk" van. Ezt elosztva néggyel, 27-28 körüli 90 perces meccset ad eredményül KEZDŐKÉNT! Ráadásul ott van még a cserelehetőség is, plusz kupameccsek, bl-találkozók, stb. Mivel nálunk már szinte hagyományai vannak a hosszú távú sérüléseknek, ezért ez a szám még nőhet is bőven...
2. Taktikai hadrend változtatással él Rijkaard, és egyszerre küldi pályára a négy klasszist. Ez jelenthet egy módosított 4-4-2-t (4-2-2-2, esetleg gyémántalakzat), de elképzelhető a Del Bosque által bevezetett 4-2-3-1-es felállás is. Utóbbit inkább valószínűbbnek tartom, hiszen Rijkaard a hagyományos támadó felfogású holland iskolán "nőtt fel", sőt az Ajaxnál is ebben a szisztémában vezetett le, sőt az elődjei is rendszerint a három csatáros verziót részesítették előnyben... Ehhez a felálláshoz (4-2-3-1) azonban véleményem szerint egy igazi, kőkemény, brusztolós vkp szükségeltetik, amely nem feltétlenül igaz Touréra...Sokkal inkább egy Albelda, Gattuso féle erőemberre...
3. A tridentéből valaki távozik. Erre ugye csakis R10 és Samu pályázhat "eséllyel", Messi kirobbanthatatlan. Mindkét játékos esetében elhangzott a vezetőség részéről, hogy számolnak velük, nem adják el őket, és maguk az érintettek is pozitív visszajelzést adtak ezügyben. Így ez a verzió a korábbi félelmeim ellenére véleményem szerint a legvalószínűtlenebb...
Jó kérdés, hogy mi lesz akkor a fiataljainkkal... Szerintem kettejük közül még csak 2Santos érett meg arra, hogy az első csapathoz tartozzon, Krkicsnek mind játéktudásban, mind fejben, de főleg fizikálisan még nagyon sokat kell tanulnia, így az ő esetében szerintem (is) a kölcsönszerződés lenne a legideálisabb. Giova pedig Jollyjokerként kaphatna szerepet, nagyobb terhet amúgy sem lenne szabad szvsz a vállaira tenni. És valljuk be, Rijkaard szemléletét alapul véve, Henry érkezésének hiányában sem hiszem, hogy sokkal több lehetőséget kapott volna a bizonyításra, hiszen eddig csak és kizárólag Giuly részesült abban a "kiváltságban" , hogy lecseréljék... Messi berobbanásával így a szabad percek mennyisége a francia nélkül sem lett volna sokkal magasabb.
Persze a különböző verziók kombinációi is előfordulhatnak, sőt szerintem ez is lesz a helyzet.
Szerintem Decót eladjuk, de nem lesz hadrend változás, hanem ROTÁLÁS!
Mindesetre én személy szerint nagyon örülök!!