Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.07.20. 14:18:31

Hmm, egy jó kis tréfa sosem árthat...Tölteni akarom be a mentésem, erre kiírja, hogy nem lehet betölteni és kidob a játékból :evil: Valami ötlet?
Tegnap volt egy áramszünet, de még előtte tudtam egyet menteni, és kilépni a játékból, tehát elvileg minden szabályosan lezajlott, Aztán rögtön ezután jött ez OFF, de mondom, még épp, hogy tudtam előtte menteni. lehet, hogy az áramszünet az oka? Valaki help pls!!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.07.20. 13:46:14

Kluivertinho írta:
Csatár: Bartolina
Védő: Victor Hugo Mareco, Maldonado.
Bartolina igazából Bertolina de megtaláltam és jön is télen, köszi :)
Viszont ilyen player hogy Victor Hugo Mareco nincs, legalábbis nem találtam, Maldonado nevezetű van vagy 3, de egyik sem védő. :?
Ja igen, Bertolina :)
Mareco a Bresciába nyomja, Maldonado is vmi másodosztályú olasz csapatban.
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2007.07.20. 13:34:19

Bartolina igazából Bertolina de megtaláltam és jön is télen, köszi :)
Viszont ilyen player hogy Victor Hugo Mareco nincs, legalábbis nem találtam, Maldonado nevezetű van vagy 3, de egyik sem védő. :?
Kép
Kép
Patje forever!!Visca el Barca!!!
"Mi lehetne bölcsebb tanács annál, mint amit magadnak is adnál?"
"A szex jó, de a póker tovább tart." - Alfred Alvarez
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2007.07.20. 13:25:40

http://www.kepfeltoltes.hu/view/070720/ ... es.hu_.jpg
Nem hiába, a Real B is Real Madrid. Favágó FC...
Kép
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.07.20. 12:51:58

gyeptegla írta: Marek Hamsikról tudnál vmit mondani hogy milyen a játékban, asszem ő is ott nyomja nálad, és szlovák(v cseh) vkp 18-19 éves. A való életben őt tartják az új Nedvednek most igazolta le nyáron az első osztályú Napoli.
Igen, nálam nyomja, és tényleg nem rosz. Jól fejlődik, sokszor kezd, habár sokat rotálok, mivel van rajta kívül 2 rutinos róka arra a posztra, de mivel 2 vkp-m van, így jut lehetőséghez ő is bőven.
Jött is hír, hogy kezdessem minél többet, mert óriási fejlődés előtt áll.
Vki tudna nekem ajánlani 1-2 olcsó, könnyen leigazolható, de mégis jó csatárt és védőt?
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2007.07.20. 12:40:37

Vki tudna nekem ajánlani 1-2 olcsó, könnyen leigazolható, de mégis jó csatárt és védőt? A spanyol másodosztályban vagyok az Alavessel 1. idény novemberében. Jelenleg a 9. helyen vagyok. Rögtön bekezdtem 4 vereséggel de azóta szárnyal a csapat. Viszont lesérült Ruben Navarro a legjobb csatárom. Megvettem Sidibét a Lokiból, de elég halvány a srác :D A védelem katasztrófa, Bonano meg bravúr kapus. Van amikor mindent kivéd és van amikor mindent bevéd :P Aloisi most kezd belelendülni. A legjobbam Jandro :) Próbáltam már sok mindenkit leigazolni, de senki nem jött Sidibe kivételével, illetve télen jön Alper Akcam a Kaiserslautern utánpótlás csapatától(U20-as török válogatott csatár). Javi Moreno jött volna, de keveselte a max. fizetést ami így is 2szerese annak a fizetésnek amit a csapatától kap :)
5,96 millió euróm van ebből kéne egy faja középhátvéd és/vagy egy jó kis csatár.
Természetesen Football Manager 2007-ről van szó :P
Előre is köszi! :wink:
Kép
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2007.07.20. 12:32:18

Agüero tényleg nagyon ott van. Nálam a hátán vissza az ATMA-t. Barcát vertem oda vissza ( :cry: ) mind a kétszer 2-2 gólt vállalt. Egy hónapig volt sérült, vmi hentes a Levantéből intézte el. Egyébként tényleg hihetetlen gólerős... több gólt rúgott, mint ahogy meccsen játszott. :o

Már komolyan elgondolkoztam azon, hogy rohadt sok pénzért elsózom Torrest meg Maxit (mert simán ellehet - előbbi értéke 26 utóbbié 16... euróban.) Maxi menni akar a Lyonba, egyébként meg nem olyan nagy szám. Van egy két jó meccse, de több meccsen simán eltűnik. Helyére Nani-t vagy Quaresmát akarom. Csatár meg... Saviolára (:?) gondoltam... mert nagyon gólerős játékos. Ezzel csak az a bajom, hogy két alacsony csatárral felállni nem biztos, hogy szerencsés. Torres is viszonylag gólerős, jól is fejel, de a MU nagyon akarja... jó pénzért lehet eladom, és keresek vmi olcsóbb, de szintén jó csatárt. :roll:

4-4-2-ben játszok, és azon gondolkoztam, hogy nem egy vkp - egy kk-val állok fel, hanem a vkp mellé veszek egy jó irányítót. Riquelmére gondoltam, a Villareal visszaüzent, hogy 15 millióért vihetem. :) Igazából nem tudom, hogy megéri-e. Mellesleg a vkp-m (legtöbbször) Assunçao - év elején szerződést bontott a Betissel, ingyen elhoztam. Egész jó, de már nem fiatal, és a szabadrúgásokat sem lövi olyan jól, mint valójában. Eddig vagy 2őt lőtt szabiból, de az egyik hatalmas kapusbaki volt.

Kb. ennyi, ha vki gondolja, segíthet pár tippel. :)
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.20. 11:32:11

Erdekes, hogy amikor csak az elso osztalyt szimulalom, elso evben nem jut fel a Juve (4-5 alkalommal kezdtem uj scapattal), s altalaban 2-3 ev utan van csak UEFA, jelenleg 2010ben vannak eloszor BLben. A jatekban nem ok veszik a meccseket :D

Erdekes modon a Championship eleg nehez lett. Kupaban megyek rendesen, 12-1el utottem ki uefaban egy cseh csapatot, Championshipben meg van kb 50% dontetlenem es egy verseegem 16 meccsen.

Tipikus hiba: elso 20 forduloban alig van 1-nel nagyobb gyozelem, [auto_cenzúra] a dontetlen. A velem egyutt masodik helyen feljuto csapat eddig minden evben vezetett 20 fordulo utan, majd kozepmezonybe sullyedt.

Az oszi szezonban van 2-3 csapat, akit nem lehet behozni, ezek mind 5-10 helyezettek lesznek a vegere.

Ha tobb szezont is jatszatok, masodik szezontol a kovetkezot javaslom:
Csatarok szama: taktikaban szereplo csatarok*2+1.
Osszeallitasuk: a +1 az lehet egy beugro csatar, aki nem nyavajog, hogy gond van ,de ha kell, golt lo.
A *2 csatart meg ugy kell megvenni (nem baj, ha egy nagy sztart eladsz), hogy legyen ketto oszi, ketto tavaszi csatar. (minden csatar vagy itt vagy ott lo nagyon sokat, ezt az elso evadban ki lehet figyelni.

Hrepka, Nemeth oszi, Bojan, Foti tavaszi.
Aguero szinte egesz eves,
Eto eseteben latszik, hogy mikor jo, nala valtozik.
Villa legtobbszor oszi csatar.
Poldi tavaszi, de o keves golt lo az elso 2 eveben, aztan mindig jo lesz, mondjuk Bojan vagy Aguero jobb.

Akit erdemes megvenni: AGUERO, szitne barmennyi penzert. Lojalis, nem nehez megtartani, nagyon alacsony fizetes kell neki, s o talan a legjobb, legkiegyensulyozottabb csatar.

Kis es kozepcsapatoknal az ultimate taktika a 3-5-2.
Tamadasi gorgot vissza kell venni az elsobe, ahol kiirja, hogy defensive,
time wasting also negyed, tempo haromnegyednel, a jatek pedig down both flank legyen. Tight marking nem kell, kontra legyen bekapcsolva, emellett masra nagyon nincs szukseg.

gyongebb csapatnal a kozepso kozeppalyast feltolom AM-be.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
gyeptegla
Barça B

2007.07.20. 11:06:47

Zozzy 5 írta:Egy kis helyzetjelentés:
Első évemben, Március végén járok, amikor 6. vagy a Brescia-val a Seria Bben...A Juve természetesen első, tuti feljutók...Nekem ez nem hiszem, hogy sikerülni fog, habár ha benne leszek az első 6ban akkor megyek a playoffba, de ott nem tom, hogy mennek a dolgok...Viszont pénzügyekben nem állok jól, úgyhogy nagyon kéne a feljutás. Volt egy kilenc meccses veretlenségi sorozatom is, ami sajnos most szakadt meg, de azóta már nyrtem egy meccset :)
Egy felfedezett: Bartolina!!
18 éves, svájci, 24 ezerért vettem, és eddig 4 meccsen 8 gólos.
Marek Hamsikról tudnál vmit mondani hogy milyen a játékban, asszem ő is ott nyomja nálad, és szlovák(v cseh) vkp 18-19 éves. A való életben őt tartják az új Nedvednek most igazolta le nyáron az első osztályú Napoli.
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.07.20. 09:52:44

Egy kis helyzetjelentés:
Első évemben, Március végén járok, amikor 6. vagy a Brescia-val a Seria Bben...A Juve természetesen első, tuti feljutók...Nekem ez nem hiszem, hogy sikerülni fog, habár ha benne leszek az első 6ban akkor megyek a playoffba, de ott nem tom, hogy mennek a dolgok...Viszont pénzügyekben nem állok jól, úgyhogy nagyon kéne a feljutás. Volt egy kilenc meccses veretlenségi sorozatom is, ami sajnos most szakadt meg, de azóta már nyrtem egy meccset :)
Egy felfedezett: Bartolina!!
18 éves, svájci, 24 ezerért vettem, és eddig 4 meccsen 8 gólos.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.19. 16:52:06

Frank Rijkaard írta:Valaki nem tudja véletlen, hogy hol tudok barátságos meccseket lekötni a gammában?Előre is kössz :wink:

Fixtures menüpont, ami legjobban a csapatlistan erheto el, s kiirja, hogy milyen meccseid vannak, s a lista aljan van ilyen hogy arrange friendly meg past meetings emg ilyenek.

Arrange friendly es maris valaszhatsz.
Rhynnblog:
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2007.07.19. 16:27:21

Valaki nem tudja véletlen, hogy hol tudok barátságos meccseket lekötni a gammában?Előre is kössz :wink:
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2007.07.18. 19:53:28

[/quote]
Persze, hogy elveszti, de utálnám, ha 2 ponttal lennék második, és végigjátszottam majdnem 10 órát egy szezonnal, vagy akár többet is.[/quote]
Gondolhatod milyen ideges voltam, amikor a 'Pool-al bl-ben a 4 között a Valencia ellen hosszabításba torkollt a meccs.(1-1)Majd szereztem egy gólt a 117. percben(1-2) és 3 perc alatt kettőt kellett rúgniuk a döntőbe jutáshoz.És megrúgták.Kiestem.Nagyon ideges voltam :lol: De aztán a Man.U. 2-0-ra verte őket.Nagyon tudom ajánlani Nuri Sahin-t és Anderson-t. :wink:
barca99
Llegenda del Barça

2007.07.18. 12:53:04

Tegnap és is csaltam egy kicsit... :oops: Persze nem magamnak, hanem a Barcának. 8)

Szombaton volt a Valencia - Barca, én csak vasárnap játszottam. Ha nyer a Barca, akkor 2 pontal átveszi a vezetést. Viszont kikaptak 2-1-re. Betöltöttem megint, erre 0-1-re nyert a Barca, így ő van az első helyen.

Barca és Valencia között dől el a bajnokság, szépen megléptek már. 3-7 hely viszont nagyon szoros. Remélem sikerül elindulnom a BL-ben. :) Jelenleg 4. vagyok a Real mögött. Mondjuk ismerve a Real idegenbeli formáját sztem csak UEFA-ban fogják nyomni...

Bilbao hihetetlen jó a játékban, most mögöttem van, de tartok tőlük. Barca, Valencia, Real, ATMA, Bilbao, Zaragoza, Sevilla.

FM-ben sokkal durvább, izgalmasabb a PD, mint előben volt. :)
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.18. 11:58:41

Ket hete elkezdtem egy jatekot, minimalis csalassal:

Fogtam egy angol 6. osztalyu klubot, akit megvett egy orosz milliardos, feltolta a vagyont 30,000,000 fontra.
Mivel ez nagy publicitast kapott, a klub nepszerusege felment 9000-re a max 10000bol, hiszen allandoan a mediaban szerepelt.
Vettem rengeteg Bolgar, Roman es magyar jatekost, 20 ev alattiakat, szerzodtettem meno edzoket.

Eddig meg nagyon nem is csalas, szimulacionak hivnam inkabb. :)
Ami csalas volt, hogy atallitottam a jatekosok 5 erteket, pot. ability (180), ambition (20), workrate, determination, teamwork (20).

Meglepodtem, hogy mennyire kihivasokkal teli lett a jatek. Most keztem el a Championshipet, eddig mindig elsokent jutottam fel. Az akademiat idokozben 17-esre atepitette a vezetoseg. Elso evben 22 millio minusz, a 6000-es nezosereg nem tartotta el a csapatot. Masodik evben 18 milla plusz, beleszamitva mindket evben 8-8 millio osztalekot. Masodik evben eszmeletlen makkal FA kupa gyozelem, dontoben WBA volt az ellenfel, minden nagy csapatot elkerultem, kiveve a szeteso Portsmouth.

Kovetkkezo evben UEFA 32 kozott, elso tavaszi forduloban, FA 8 kozott kieses, mivel telen mar nem birtam a sztarokat megtartani.
10 millios ajanlattol a vezetoseg mindent elfogad, igy a Milan, Chelsea, RM, MU mindenkit szinte elvisz.
Akit meg tudtam tartani az Nemeth Krisz, Razvan Neagu, Iagu (roman), Fulop, Kiss Zoltan.
Ezutan a rengeteg penzbol igazoltam Fotit es Bojant (a 6000-esre visszaesett klubnepszeruseg ellenere jottek), Fotit masfel szezon es 50 gol utan tovabb a milanba 16 millio fontert.

Jelenleg van 4 ligagyozelem, 1 FA kupa, 1 Ligakupa, 2 Paint Trophy, 1 szuperkupa, 2 Conference kupa. Iden ismet UEFA, de sajnos nagyon legyongultem, O´harat is elvitte a Chelsea, emg a teljes vedelmemet + Laczkot, John Chapmant. Viszont van egy masodik szezonban generalt csatarom, Williamson, o nagyon kiraly.
Van 73 millio font vagyonom, a 30 milliot a tulaj mar "kivette", jatekoseladasok nelkul pont nullan vagyok.

Nagy bajom, hogy minden atigazolasi idoszakban az osszes jo jatekosom szinte elmegy a kezdobol, elozo telen 9 jatekost adtam el, igaz 60 millio ertekben, az a gaz, hogy sokszor az elozo klub is viszi a penz egy reszet.
Iden eloszor nem en vagyok az eselyes, 12-1 aranyban adnak a gyozelmemre, ezzel az ismet juniorcsapattal remelem feljutok azert, emrt onanntol kezdve nagy kiraly lennek, s talan meg is tudnam tartani a csapatot.
Rhynnblog:
Mr. Master
Director del Fútbol

2007.07.18. 11:53:22

Frank Rijkaard írta:Szerintem csalással a játék elveszti az értelmét :wink: De hát ízlések és pofonok.Állítólag routerrel nem tudsz host lenni, de mások biztos jobban tudják... :wink:
Persze, hogy elveszti, de utálnám, ha 2 ponttal lennék második, és végigjátszottam majdnem 10 órát egy szezonnal, vagy akár többet is.
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2007.07.18. 11:21:21

Szerintem csalással a játék elveszti az értelmét :wink: De hát ízlések és pofonok.Állítólag routerrel nem tudsz host lenni, de mások biztos jobban tudják... :wink:
Mr. Master
Director del Fútbol

2007.07.18. 00:13:06

2013ban vagyok, Juventussal most lettem bajnok, előtte egyszer a Betissel, egyszer a Romával és ötször a Valenciával... Ráadásul még csalni is csak alig csaltam.. Szinte csak a BLben és szezononként "megengedek magamnak" hármat... Szóval nem eredeti játékkal routerrel lehet neten tolni vhogy? beszállnék szívesen a klánba, ha időm engedi.
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.07.17. 09:51:05

Perrero írta:
Zozzy 5 írta:Most akarok egy új, hozzútávú karriert kezdeni FMben...Valami javaslat azzal kapcsolatban, hogy kikkel jó lenni? :)
Nagycsapatokat ne mondjatok.
portsmouth -ott van lé
Tudom, de nem akarok sok pénzzel játszani, és nem is angolba :wink: De egyébként már mind1, a Bresciával nyomulok a feljutásért.
el fuero
Entrenador del Barça

2007.07.16. 23:57:12

Zsombinho írta:El fuero a Menedzser menüpontnál eltudsz menni szabadságra.Akkor nem kell le játszani a meccset.
Kösz, de már rájöttem h jó megnézni, mert kell meccs közbe taktikát állítani meg ienek... :D
Forza Lazio!
Zsombinho
Barça C

2007.07.15. 20:58:04

El fuero a Menedzser menüpontnál eltudsz menni szabadságra.Akkor nem kell le játszani a meccset.
el fuero
Entrenador del Barça

2007.07.14. 14:09:47

Azokat én is megtaláltam, csak azt hittem van olyan mint a TCM04-ben h játéknap és betölti a meccseket és kész.
Na mind1, azért thx.
Forza Lazio!
Balika Gaucho
Jugador d'estrella

2007.07.14. 14:06:00

el fuero írta:Lenne egy kérdésem!

Tegnap kezdtem el játszani az FM-el(különben tök jó :D ) és az lenne a kérdésem h amikor meccset kell játszanom akkor muszáj megnéznem a "gombfoci" meccset? Nem lehet olyat csinálni benne, mint a TCM-ben h csak megnyomom h lejátszás és kiírja az eredményt?
Hát végig kell nézni a meccset , de gondolom nem mindegy hogy 10 perc egy meccs vagy 2 perc....
Úgy tudod gyorsítani hogy ott bal oldalt van meccs közben : Jelenetek sebessége , azt felhúzod max-ra.....
+ Beállítod hogy csak a kulcs jeleneteket mutasssa.....
Mes que un Dream Team !

Valdes – Alves, Puyol, Piqué, Abidal – Touré Yaya (Sergi Busquets), Xavi, Iniesta (Bojan) Messi, Eto’o, Henry (Keita) Josep Guardiola
el fuero
Entrenador del Barça

2007.07.14. 13:47:51

Lenne egy kérdésem!

Tegnap kezdtem el játszani az FM-el(különben tök jó :D ) és az lenne a kérdésem h amikor meccset kell játszanom akkor muszáj megnéznem a "gombfoci" meccset? Nem lehet olyat csinálni benne, mint a TCM-ben h csak megnyomom h lejátszás és kiírja az eredményt?
Forza Lazio!
Lezárt