Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.23. 17:13:24

http://www.fcbarcelona.com/web/castella ... 00749.html

Nem ígérkezik könnyű ellenfélnek a Racing

Kiegyenlített az örökmérleg

A statisztikák alapján egyáltalán nem állítható az, hogy egyszerű mérkőzés vár az FC Barcelonára a Racing Santander otthonában, a La Liga nyitófordulójában, hiszen teljesen kiegyenlített a két csapat egymás elleni meccseinek mérlege.

Eddig összesen 39-szer mérte össze a tudását a Barca és a Racing a spanyol bajnokság történetében, és talán meglepő, de nincs túlsúlyban a katalánok sikere, sőt egy győzelemmel a santanderi csapat áll jobban. Az eddig találkozók után csak 12 alkalommal ünnepelhettek győzelmet a gránátvörös-kékek, 14-szer végződtek döntetlenre a mérkőzések, 13-szor pedig pont nélkül maradt a Barcelona együttese.

Optimistábbak lehetünk, ha csak a közelmúltat vizsgáljuk, hiszen amióta Rijkaard ül a kispadon, 4-szer látogatott el a Barca az El Sardineroba, ebből kétszer győzelmet, egyszer-egyszer pedig döntetlen illetve vereséget könyvelhetett el a csapat. A legutolsó vendégszereplés alkalmával, az előző szezonban, könnyed, 3-0-s sikert értek el Messiék, a gólokat Eto’o, Giuly és Ronaldinho szerezték.
Egy évvel korábban, a 05/06-os bajnokságban nem sikerült begyűjteni mind a 3 pontot, Eto’o és Henrik Larsson találatával alakult ki a 2-2-s végeredmény.

Samuel Eto’o nagyszerű teljesítményt nyúlt évről évre Santanderben, a 2004/05-ös idényben is az ő duplájának volt köszönhető a 2-0-s győzelem, az utóbbi 3 Racing-Barca mérkőzésen összesen 4 gólt szerzett a kameruni támadó.

A Rijkaard éra alatti egyetlen vereséget a holland edző első barcelonai évében szenvedte el az akkoriban megújult, még formálódó csapat, egy súlyos, 3-0-s zakóval távozott a katalán gárda az El Sardineroból.
Kép
Andris
Adminisztrátor

2007.08.23. 00:32:02

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.22. 10:20:33

Krkics interjút írok
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 20:35:07

Z. Iván írta:Köszi szépen! :)

Alapvetően jók lettek, csak egy-két szót cseréltem ki a fordításban, meg folyamatosabbá tettem a szöveget összefűzésekkel.

Ezekre gondolok: „Ahogy az elmúlt években láthattuk, a Sevilla egy nagyon jól összerakott, következetes csapat. A Szuperkupa győzelmük mindent elmond a tehetségükről.”

Ilyesmik esetében törekedj bátran a szabad fordításra. Gondolkozz magyarul bátran. El sem tudod képzelni, hogy sokan mennyire szabadon írják le a nyilatkozatokat is :D Úgyhogy csak bátran ilyen területen is, a dolog értelme a lényeg úgy is :)
Oké, köszi, igyekezni fogok! :) Majd beindítom a fantáziámat (persze csak a határokon belül). :)
Kép
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.21. 20:25:24

Köszi szépen! :)

Alapvetően jók lettek, csak egy-két szót cseréltem ki a fordításban, meg folyamatosabbá tettem a szöveget összefűzésekkel.

Ezekre gondolok: „Ahogy az elmúlt években láthattuk, a Sevilla egy nagyon jól összerakott, következetes csapat. A Szuperkupa győzelmük mindent elmond a tehetségükről.”

Ilyesmik esetében törekedj bátran a szabad fordításra. Gondolkozz magyarul bátran. El sem tudod képzelni, hogy sokan mennyire szabadon írják le a nyilatkozatokat is :D Úgyhogy csak bátran ilyen területen is, a dolog értelme a lényeg úgy is :)
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 18:13:40

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 00724.html

Thuram a többiektől külön edzett ma

Lilian Thuram, a bokasérüléssel bajlódó francia középhátvéd, a csapat többi tagjától külön tréningezett ma a La Masiában, Josep Anton Pozanco erőnléti edző segítségével. A közel egy óra hosszú edzésen elsősorban futó-, nyújtó- és könnyű labdás-gyakorlatokat végzett.
A cél egyértelmű, megpróbálják játékra alkalmas állapotba hozni Thuramot vasárnapig.
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 17:05:33

Oleguer interjú.
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=389316

Oleguer: „A Barca a favorit!”
Magabiztos a katalán védő

Oleguer Presas szerint az idei bajnokság fő esélyese az FC Barcelona, annak ellenére, hogy a Real Madrid a címvédő.
A katalán hátvéd, aki rengeteg kritikát kapott az elmúlt szezonban nyújtott teljesítménye miatt, magabiztosan nyilatkozott, bizakodóan tekint az idei szezon elé.

„Mivel még nem kezdődött el a liga, így egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy kik lesznek a fő riválisaink. A szóba jöhető klubok mindegyike megerősítette a keretét, de én hiszek a csapatomban.”
„Nagyon erős a játékosállományunk, és úgy gondolom, ha megfelelően végezzük a dolgunkat, akkor mi leszünk a legfőbb esélyesek.”
„Nagyszerűek az új igazolásaink, de még kell nekik egy kis idő, hogy teljesen beilleszkedjenek. Mindemellett a csapat jó formában van.”

Az interjú során Oleguer megemlítette azt is, hogy szerinte a Sevilla csapatában több potenciál van, mint a Real Madridéban.
„Ahogy az elmúlt években láthattuk, a Sevilla egy nagyon jól összerakott, következetes csapat. A Szuperkupa győzelmük mindent elmond a tehetségükről.”

Oleguer a kezdőcsapatban is helyet kaphat a hétvégi, Racing Santander elleni találkozón, hiszen a védelem több tagja is hiányozni fog különböző okokból. Puyol továbbra is sérült, Milito az előző szezonból áthozott eltiltását tölti majd le, és Thuram szereplése is kétséges egyelőre egy kisebb bokasérülés miatt. Ha a francia középhátvédet végül nem sikerül „összedrótozni” vasárnapig, akkor nagy valószínűséggel az Oleguer-Márquez páros fog kezdeni védelem tengelyében.
Kép
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.19. 01:08:15

Magamnak teszem be ide a cikkemet, vas. este teszem majd föl. De lécci nézzétek át, hátha találtok hibát! Köszi szépen! :) És ha írtok véletlenül, azt is föl tudom majd tenni este.

Thierry Henry a 30. születésnapja alkalmából a tekintélyes ’L’Équipe’ francia lapnak adott interjút, melyben több érdekességet is elmondott a barcelonai élményeiről. Így például beszélt arról, kivel érzi magát a legjobban a pályán, mit tart fontosnak a csapat kialakítása szempontjából, s azt is leszögezte, hogy nem tartja magát galaktikus sztárnak.

Érdekes kérdés volt a L’Équipe újságírójától, hogy kivel érti meg magát a legjobban a pályán, melyre Henry nem válaszolt egyértelműen, mégis egy olyan játékost emelt ki, akire talán kevésbé számítottak. „Erre egyelőre még talán korai válaszolni, de Samuellel és Ronnie-val egyre jobban megérjük egymást. S egy olyan játékossal, mint Andrés Iniesta, kifejezetten öröm futballozni.”

Szóba került az interjú során, hogy mekkora potenciál rejlik egy olyan csatársorban, ahol a legnagyobb klasszisok mellett, mint amilyen Ronaldinho, még olyan tehetségek akadnak tartaléknak, mint Giovani és Krkics. „Tudjuk jól, hogy bármelyik pillanatban képesek vagyunk eldönteni a meccseket, tudunk gólt lőni. Minden találkozó során sok helyzetet dolgoztunk ki, s ez így is van rendjén” - elmélkedett, majd külön kiemelte, hogy kezelniük is tudni kell majd, hogy sokan várnak a csapatba kerülésre. „Alapvető fontosságú lesz, hogy gondolkozzunk, méltóságteljesen viselkedjünk, igazán egységesek legyünk. Sokkal kevésbé számít az ellenfél személye, vagy a mi összeállításunk. Ugyanolyan hozzáállásra van szükségünk, mint a Bayern ellen, hogy igazán jó idényünk legyen. Azon vagyunk, hogy csapatként legyünk nagyok.”

„Az előkészületi meccseken világossá tettük, hogy együtt dolgozunk a sikerekért, s úgy érzem, van egy igazi bajtársiasság közöttünk. Ez lesz az egyik kulcstényezője a szezonnak. Az látható, hogy a Barcában mindenki együtt védekezik, jól dolgozik” - büszkélkedett „Titi”, ám a saját megítélésében fölöttébb szerénynek mutatkozott. „Nem vagyok egy ’galaktikus’. Sem az Arsenalban nem voltam az, sem itt nem leszek. Ráadásul sem én, sem más futballista nem tud megnyerni egy meccset önmaga. A Barca egy csapat, és senkinek nincsenek privilégiumai. Így nem is tartom magam megkérdőjelezhetetlen kezdőjátékosnak. A Barcelonában csak Rijkaardnak van meg a joga ahhoz, hogy megmondja, ki kezd. A magam részéről én csak annyit tudok tenni, hogy minden erőmmel dolgozok, hogy kiharcoljak magamnak egy helyet a csapatban.”

„A támadósor bármely helyén tudok játszani, a széleken és középen is. Hogy éppen ezt vagy azt a taktikai variációt használjuk, az számomra nem jelent gondot” - reklámozta még magát egy kicsit a francia.
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.18. 18:12:12

Titi interjút ne írjatok, megcsináltam, majd holnap este szándékozom föltenni, mert nem lesz időm írni két napig.

Úgyhogy ha csináltok valamit, valószínű vas. illetve hétfő este föl tudom tenni.

:)
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.18. 01:37:57

Samu nyilatkozatot ne írjatok, megcsináltam, csak majd délelőtt teszem föl.
Minden más persze jöhet :) üdv
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.17. 20:53:28

Köszi, rakom is! :wink:
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.17. 18:26:13

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 01499.html

Ebből a lényeg rövidhírnek:

Eto’o kihagyná a Japán-Kamerun barátságos mérkőzést

Samuel Eto’o arra kérte a Kameruni Labdarúgó Szövetséget, hogy tekintsenek el a szerepeltetésétől az augusztus 22-ei, Japán elleni barátságos mérkőzésen. A támadó úgy érzi, közel áll ahhoz, hogy tökéletes erőnléti állapotba kerüljön, és ezért nem szeretne egy újabb hosszú utazáson részt venni. „Nemrég tértünk vissza Ázsiából, nem örülnék, ha újra szembe kellene néznem az időeltolódásból adódó fáradtsággal és kimerültséggel.” – mondta Eto’o. „Ha végül nem sikerül megegyezni a szövetséggel, akkor el fogok utazni Japánba, és játszani fogok.”
Kép
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.16. 22:44:34

Tényleg nagyon köszi, de persze nem csak neked, mostanában Marci is sokat írt, neki is. Sokat segítetek tényleg, és ráadásul nagyon jó minőségben, ami nem hátrányos :)
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.16. 21:23:54

Enrique írta:És hozzáteszem, nagyon jól sikerültek, csak néhány dolgot javítgattam, gratu! :)
Köszi szépen!
Kép
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.16. 21:13:52

És hozzáteszem, nagyon jól sikerültek, csak néhány dolgot javítgattam, gratu! :)
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.16. 21:13:03

Enrique írta:Na, ezekért most nagy pirospont jár, sőt kisötös is. :D

Ezt meg rakom főhírnek, még átnézem, aztán megy.

És köszi. :wink:
:) Szívesen csinálom, örülök, hogy részt vehetek a "munkában".
Kép
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.16. 21:08:42

Na, ezekért most nagy pirospont jár, sőt kisötös is. :D

Ezt meg rakom főhírnek, még átnézem, aztán megy.

És köszi. :wink:
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.16. 20:50:19

Akkor mehet ez is, ha úgy gondolod, bár még át kell nézni.
http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 01491.html

Hatból hat!
Jól sikerült az előszezon

Az FC Barcelona győzelme a Bayern München ellen az Allianz Arenában azt jelentette, hogy a katalán csapat 100 %-s teljesítményt nyújtva, mind a 6 előkészületi mérkőzését megnyerte.

2 győzelmet aratott a Barca az egyhetes skóciai táborozása alatt, az ázsiai túra mindhárom találkozóját megnyerte, és Lionel Messinek köszönhetően Németországban is sikeres volt a gárda, így összességében hibátlan teljesítmény nyújtott a megújult együttes.
A következő mérkőzésen már a Racing Santander ellen lép pályára a Barcelona az El Sardineroban, az augusztus 26-i hétvégén. Majd 3 nappal később sor kerül az utolsó nyári barátságos találkozóra is, az Inter fog vendégszerepelni a Nou Campban, a Gamper Kupán.

A Barca július 21-én kezdte meg a felkészülést, majd rá két napra már el is utazott Skóciába, Saint Andrewsba, ahol tökéletes körülmények között dolgozhattak Rijkaardék. Két mérkőzés is szerepelt a programban, a Dundee United ellen 1-0-ra, míg a Hearts ellen 3-1-re győztek Xaviék. Sikeres volt a csapat, Henry is megszerezte az első barcelonai találatát, és Bojan Krkic is megmutatta, hogy miért tartják őt a legnagyobb tehetségek között számon…

A gárda továbbutazott Ázsiába, hogy tovább folytassa a győzelmi sorozatát. Miután legyőzte a Beijing Guoant 3-0-ra Kínában, 1-0-s sikert könyvelt el Yokohama Marinos ellen Japánban. A túra utolsó összecsapásán 4-0-ra gázolta el a Barca az alkalmi csapatot, a Mission Hill XI-t.
Mivel Krkic nem állt rendelkezésre az ázsiai körúton, köszönhetően annak, hogy az U17-es Világbajnokságon is számítottak rá, így Giovani Dos Santos került a rivaldafénybe, olyannyira, hogy az előszezonban ő lett a legeredményesebb játékos. Gio teljesítménye mellett még fontos kiemelni, hogy Ázsiában szerepelt első ízben egyszerre a pályán Herny, Eto’o és Ronaldinho.

Miután visszatértek a Távol-Keletről, csatlakozott a kerethez Messi, Milito és Marquez is, és néhány nap után továbbrepültek Münchenbe, hogy megmérkőzzenek a Bayern ellen a Franz Beckenbauer Kupán. Ez a találkozó volt a német Mehmet Scholl búcsúmeccse, ennek ellenére a Barcelona bezsebelte a győzelmet Messi gyönyörű találatával 1-0-ra.

A spanyol első osztályban szereplő csapatok közül a Barcán kívül csak két együttes mondhatja el magáról, hogy 100 %-s teljesítménnyel az összes előkészületi mérkőzését megnyerte. Az egyik a Villarreal, akik hétből hetet, a másik a Bilbao, akik a Barcelonához hasonlóan hatból hatot nyertek meg…

Előszezon mérkőzései:

Dundee United – FCB 0-1
Hearts – FCB 1-3
Beijing Guoan – FCB 0-3
Yokohama Marinos – FCB 0-1
Mission Hills – FCB 0-4
Bayern München – FCB 0-1

Góllövőlista:

Giovani 4
Ronaldinho 3
Henry 2
Eto'o 1
Iniesta 1
Xavi 1
Messi 1

Gólpasszok:

Eto'o 3
Xavi 2
Henry 1
Sylvinho 1
Ronaldinho 1
Iniesta 1

Játszott percek:

Oleguer 520
Xavi 479
Thuram 450
Touré Yaya 417
Iniesta 399
Eto'o 355
Zambrotta 355
Henry 334
Ronaldinho 331
Abidal 315
Giovani 280
Valdés 270
Sylvinho 219
Jorquera 180
Motta 149
Ezquerro 137
Deco 135
Oier 90
Belletti 91
Bojan 90
Crosas 88
Olmo 57
Maxi 48
Messi 45
Márquez 45
Milito 29
Valiente 19
Dimas 13
Kép
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.16. 20:45:26

Ez jól jött, köszi, Iván nincs, és én is csak most jöttem meg ... 8)

Teszem is fel! :wink:
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.16. 16:21:17

Nagyon ráérek ma... :)

http://www.fcbarcelona.com/web/castella ... 01482.html

Girona - Barca lesz a Katalán Kupa elődöntőjében

Frank Rijkaard csapata a Girona együttese ellen fog pályára lépni a Katalán Kupa elődöntőjében, szeptember 5-én (21.45-kor), mivel a harmadosztályú csapat gólnélküli döntetlen után büntetőkkel legyőzte a Lleidát. A találkozóra semleges pályán, a Palamósban található Estadio Municipalban kerül majd sor.
A másik elődöntőben a Gimnástic de Tarragona csap össze az Espanyollal, ezen a hévégén, aug. 18-án, szombaton.
A döntőt szintén Palamósban rendezik meg, szeptember 11-én, ami egybeesik a Diada nevű katalán nemzeti ünnepel.
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.16. 14:20:28

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 00722.html

Rijkaard: Fejlődik a csapat

(Mérkőzés utáni interjúk)

Frank Rijkaard elégedett volt, hogy az FC Barcelona legyőzte a Bayern Münchent a Franz Beckenbauer-kupán, és elismerően nyilatkozott Messi látványos góljáról is.

A Blaugrana edzőjének nem sok ideje volt arra, hogy hosszasan kielemezze a mérkőzést a sajtónak, mert a találkozó után egyből a reptérre sietett a csapat, de egy rövid interjúban elmondta, hogy elégedett a győzelemmel. „Egyre jobbak vagyunk.” – magyarázta Rijkaard. „Ez egy barátságos meccs volt, amin tovább folytattuk az előszezonbeli jó teljesítményünket.”
Arra a kérdésre, hogy mit gondol Messi találatáról, ennyit mondott: „Látványos volt!” Lionel találata gondoskodott arról, hogy a Barca hibátlan mérleggel fejezze be a nyári felkészülését.

Rijkaard mellett néhány játékos is kifejtette a véleményét az összecsapás után:

Leo Messi:

„Úgy gondolom, hogy jobbak voltunk a Bayernnél. A találkozót végig mi irányítottuk, és a végén a gólommal a győzelmet is sikerült megszereznünk.”
„Jól érzem magam, bár kissé fáradt vagyok, mivel elég régen játszottam már. A héten keményen dolgoztam, de még nem vagyok 100 %-os állapotban.”
„Jól ment a játék, jó úton járok, hogy felvegyem újra a megfelelő ritmust.”

Rafa Márquez:

„Nagyon örülök, hogy visszatértem a csapathoz, főleg így, hogy ezt egy győzelem során tettem.”
„Nem vagyok még tökéletes formában, de van még egy kis idő, hogy belelendüljek újra.”

Xavi Hernández:

„Elégedettek vagyunk, mert egy nagyon erős ellenfelet sikerült legyőznünk. Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, több nagy helyzetet is kidolgoztunk, és végül Messi pazar gólja döntött.”
„Mi irányítottuk a játékot, csak néha sikerült áttörniük rajtunk. Keményen dolgozott az egész csapat, és úgy látom, hogy ez kezd kifizetődni.”
„A Bayern nem tudott minket egyszer se igazán lekontrázni, így nem sok lehetőségük volt a gólszerzésre.”

Thierry Henry:

„Fontos mérkőzés volt számunkra ez, egy nagyon erős csapat ellen.”
„Jól védekeztünk, megfelelően teljesített az egész csapat. Napról napra erősebbé válunk, ezt ma is láthattuk.”
Kép
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.16. 10:22:10

Neem, 5500 volt... Hülye vagyok, mert azt írtam, 1000l/gól, de csak 100.... :oops:
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.15. 12:34:55

Na Áki éppen lépett, de átírtam 55.000-re azt mondta nekem msn-en, ha jól figyeltem. Sajna az ablakot már bezártam, így nem tudtam ellenőrizni.
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.14. 15:45:00

Köszi szépen, már megy is föl:)
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.14. 14:06:21

Van Bommel: Furcsa lesz a Barca ellen

A holland középpályás első alkalommal fog az előző klubja ellen játszani azóta, hogy a 2006/2007-es szezon kezdetén elhagyta Katalóniát és Németországba igazolt.
A szerdai Bayern München – FC Barcelona mérkőzés kapcsán nyilatkozott Mark van Bommel az www.fcbarcelona.cat –nak, beszélt a mérkőzésről, a régi és az új klubjáról egyaránt. Van Bommel tagja volt a Bajnokok Ligája és La Liga győztes csapatnak, szép emlékeket őriz a Nou Campból.

Szerdán lesz első ízben, hogy az előző klubod ellen játszol. Mit gondolsz, hogy fogod magad érezni a pályán?

Furcsa lesz a Barca ellen játszani, mert csak egy éve van, hogy távoztam. Azóta figyelemmel követem a csapatot, megnézek minden meccsüket, amit csak tudok, és tartom a kapcsolatot is néhány játékossal és edzővel.

Mindkét félnek jó teszt lesz a mérkőzés?

Igen. Kemény lesz nekünk, mert nálunk már szombaton megkezdődött a bajnokság is, és hétvégén újabb forduló vár ránk. Ez egy jó teszt lesz, hogy formában tartsuk magunkat. De nem hiszem, hogy 90 percen keresztül ugyanaz a 11 játékosunk fog végig játszani.

Különös egy barátságos mérkőzést játszani, mikor már elindult a bajnokság?

Igen, de érthető, mert még sok liga nem kezdődött el, így azokban az országokban még tart a felkészülés. Másrészt ez egy fontos mérkőzés számunkra, hiszen ez Mehmet Scholl búcsúmeccse.

Mennyire várják a találkozót Németországban?

A Barca híres, mindenki tudja, hogy a világ legnagyobb klubjainak az egyike, és igazoltak néhány jó játékost is a nyáron. Sokat beszélnek a meccsről az emberek, látni akarják a Bayernt, hisz sok új játékost vettek, és egy nagy klub ellen fognak pályára lépni.

Mit gondolsz a két csapat igazolásairól?

8 új játékost igazoltunk. Mindegyikük kiváló képességű, és beleillenek a csapatba is, ami fontos. A Barca szerződtette Henryt, Tourét, Abidalt és Militot, mind a négyen nagyszerű játékosok, segíteni fogják a csapatot, hogy címeket nyerjenek.

A Bayern sok mindent fog nyerni?

Szerepelünk a ligában, a kupában és az UEFA kupában is. Erős a játékoskeretünk, és ha jól fejlődik a csapat, akkor van esélyünk, hogy nyerjünk 2-3 címet.

Izgatott a közönség a bajnokság első fordulójában aratott győzelem után?

Magasak az elvárások, hiszen sok pénzt költöttünk az új csapattagokra. Nagyon jól játszottunk a Hansa Rostock ellen, 3-0-ra nyertünk, és így a tabella élén állunk. Mindenki azon tűnődik, hogy ki lesz képes megverni ezt a „Szuper Bayern”-t. Nagy a nyomás rajtunk.

Szerinted a Barca meg tudja nyerni újra a Bajnok Ligáját és a Spanyol bajnokságot?

Képesek lehetnek rá, de az előző szezonban is 7 címért indultak harcba, amiből csak 2-t szereztek meg. Az gondolom, hogy szerencsétlenek voltak, mint például a Liverpool ellen is. Egy évvel korábban szerencsésebb volt a csapat akkor, amikor érvénytelenítették Shevchenko gólját az elődöntőben. De mindenki tudja, hogy képes lehet arra a Barca, hogy mindent megnyerjen, viszont még egy nagy csapatnak is szüksége van szerencsére.

Véleményed szerint mit rontott el a Bayern és a Barca az előző szezonban?

Nehéz megválaszolnom, hogy mit rontott el a Barcelona az előző idényben. A Bayern sok pontot veszített el a táblázat alsó felében szerepelő csapatok ellen. A szezon utolsó részében 20 pontot szórtunk el, ez nagyon sok.

Milyen különbségeket figyeltél meg a két klub között?

A Barca kulturálisabb a miatt, amit Katalóniának jelent. A Bayernt körülveszi egy klub-néputálat, mert rengeteg dolgot nyert már, és ezért mindenki minket akar megverni. A spanyol ligában ez jobban megoszlik a Barcelona és a Real Madrid között. A Bayern és a Barca szurkolói nagyon hasonlóak, de a Barca tábora népesebb. Két nagy klub, sok közös vonással.

A játékstílus ugyanaz mindkét bajnokságban?

Az összes spanyol klub jól játszik, megtanulhattuk ezt a minap Mallorcán, egy barátságos meccsen. A német csapatok kevésbé látványos játékra képesek, de kemény és kitartó együttesek.

Hogyan emlékszel vissza a Barcelonában töltött időkre?

Minden csodálatos volt. A stadion, a nagyszerű klub, és a családom is szerette a várost. Nagyon kedves emlékeim vannak a Barcában töltött egy évemről, különösképpen az elnyert címekről.
Kép
Lezárt