NB1 - Magyar Bajnokság

Foci a Barçán kívül
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.08.22. 07:54:09

antiimperialista írta:
Zozzy 5 írta:Mivel Atinak van tapasztalata ilyen térne, így elhiszem, hogy a felkészülések nagyon kemények. De akkor már csak azt nem értem, hogy fizikálisan miért vagyunk a leggyengébbek közt? :roll:
Nem vagyunk a leggyengébbek között. Az csak egy hülye szöveg volt a "szaksajtótól", amit a 90-es években valami nagytudású kitalált.
Láttad a Honvéd-Hamburgot? Érdekes módon a Honvéd focistái végig bírták erővel. Vagy vegyük a kint focizó magyarokat: semmivel sem futnak kevesebbet, mint akármelyik külföldi csapattársuk.
A Honvéd előtt le a kalappal, de azért azt hozzá kell tenni, hogy rengeteg külföldi, főleg afrikai játszott náluk, akiket direkt a munkabírásuk miatt szerződtetnek. Én a válogatott meccsekre gondolok itt főleg, amikor minden meccsnek úgy kell nekimenni, hogy kerüljük az ütközéseket...
barca99
Llegenda del Barça

2007.08.22. 00:07:07

antiimperialista írta:Nem vagyunk a leggyengébbek között. Az csak egy hülye szöveg volt a "szaksajtótól", amit a 90-es években valami nagytudású kitalált.
Láttad a Honvéd-Hamburgot? Érdekes módon a Honvéd focistái végig bírták erővel. Vagy vegyük a kint focizó magyarokat: semmivel sem futnak kevesebbet, mint akármelyik külföldi csapattársuk.
Nem ezután kapott ki a Honvéd 4-1-re otthon az Újpesttől? De egyébként a Norvégokkal tényleg nem voltunk egy súlycsoportba. Carew-val egyszerűen nem tudtak mit kezdeni.
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.08.21. 23:52:39

A Monaco tesztelné a Fradi fiatal védőjét

A 19 éves hátvéd a Ferencváros engedélyével valószínűleg elutazik a próbajátékra.

- Érkezett hozzánk egy megkeresés, mely szerint a Monaco tesztelné fiatal védőnket - mondta az FTC első embere, Berki Krisztián. - Klubunk hivatalosan még nem adta áldását a játékos próbajátékára, hiszen szeretnénk rögzíteni a megfelelő garanciákat, de várhatóan nem lesz akadálya a kiutazásnak.

Előreláthatóan egy bajnoki meccsről hiányzik majd a játékos, természetesen amennyiben az esetleges sikeres próbajáték után az AS Monaco megfelelő ajánlattal állnak elő, akkor Nagy József véglegesen Franciaországba igazolhat.

http://www.sportforum.hu
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 23:38:40

Zozzy 5 írta:Mivel Atinak van tapasztalata ilyen térne, így elhiszem, hogy a felkészülések nagyon kemények. De akkor már csak azt nem értem, hogy fizikálisan miért vagyunk a leggyengébbek közt? :roll:
Nem vagyunk a leggyengébbek között. Az csak egy hülye szöveg volt a "szaksajtótól", amit a 90-es években valami nagytudású kitalált.
Shandor
Jugador d'estrella

2007.08.21. 22:41:36

Visszaolvastam 2 oldalt, s ehhez szólnék hozzá.

1. Megy itt a vita a fizetés és az elvégzett munka arányairól (magyar focista, sportoló, munkás ember, stb). Itt jegyezném meg, hogy van olyan diplomás is, aki órabérben dolgozik 15-18e HUF-ért (bruttó) sőt, ismerek olyat, akinek 45-50e ez az összeg, de ez most lényegtelen.. Az ő tacit tudásuk sem ér ennyit, csak ők a háttérben vannak, nem beszél róluk senki. Szemben a szórakoztató iparnak megfeleltethető élsporttal. De dolgoznak olyan emberek havi 250e HUF-ért, akik egész nap a számítógép előtt ülnek, és neteznek egész munkaidőben, mert csak szezonális munkájuk van. Nekik jár ennyi pénz?!
A sportolónak 35 éves korában véget ér pályafutása, új életet kell kezdenie. Na, nem sajnálom én többségüket, mert addigra van elegendő tőkéjük bármilyen vállalkozás elindításához, a többi meg már rajtuk múlik..
Amióta világ a világ, mindig is a kisember dolgozott a legtöbbet legkevesebbért, és ez így is lesz, amíg lesz emberiség.

Az meg, hogy miért vállal szerencsétlen ember 3 gyereket? Mondjuk, mert más öröme nincs az életében.. :?

2. Azok az élsportolók, akik az országot képviselik bármilyen sportrendezvényen, igen is megérdemlik a pénzüket. Pl. a kézisek a 2004-es olimpián - óriási meglepetésre - negyedikek lettek, ha a csapatsportról beszélünk, és direkt nem a vízilabdát hoztam fel.
De az nem felháborító, hogy aki Pekinkgben érmet szerez, ugyanannyit kap, mint amit Athénban kaptak a kiválóságaink?! Vagy hogy a magyar kosárlabda ott tart válogatott szinten, ahol?! Hogy nem tud kiállni a csapat meccsre, hogy meg kell szüntetni az utánpótlás szakosztályokat, stbststb..

3. Én csak kézis alapozásokat csináltam végig kapusként, de mondhatom, mindig jókat tudtam aludni utána. A fociban lehet hozni érveket pro és kontra, de tényleg ott is minden a fejekben dől el. Tény, hogy ennyi pénzt nem érdemelnek meg, de abba tényleg bele kell gondolni, hogy egy igazi sportember az év 365 napján úgy kell viselkedni tizenéves korától kezdve, hogy ő a testéből él (kérdés persze, mennyire tartják azt be.. pl. Dárdai ilyen)

Hogy konkrét véleményt is alkossak: a fizetéseket nem az elvégzett munka, elért teljesítmény határozza meg, hanem a sportág reklámértéke és szórakoztató-képessége. Vegyük az úszókat: Cseh Laci, Risztov Évi, Hosszú Katinka és a többiek annyit keresnek, amennyit. DE! Tud nekem mondani bárki is itt hosszútáv úszót? Pedig ő is ugyanannyit edz, ugyanúgy hajnali 4-kor kel, ők is érnek el eredményeket, csak a kutyát nem érdekli a 10, 15 km-es verseny, mert nem lehet közvetíteni. (ELNÉZÉST, ha bárkit is megsértettem most ezzel személyes kötődése vagy bármi más miatt, de sajnos ez így van).
Mindent összevetve igen is sokat keresnek a magyar focisták, ha figyelembe vesszük azt a reklám- és szórakoztatóértéket, amit képviselnek! Nekem 19-20 évesen ne flangáljon 6-8 milliós autóval. Majd, ha letett valamit az asztalra, és azt a (nemzetközi) szintet huzamos ideig tudja hozni -> kedves egészségére a kényelmes sportautó. De addig..

Sry, hogy hosszú lett, de csak írtam, írtam és írtam.. :roll:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.08.21. 21:32:53

Mivel Atinak van tapasztalata ilyen térne, így elhiszem, hogy a felkészülések nagyon kemények. De akkor már csak azt nem értem, hogy fizikálisan miért vagyunk a leggyengébbek közt? :roll:
huevos
Jugador d'estrella

2007.08.21. 18:19:13

varga tamás írta:
huevos írta:Szekeres Tamás, tanár, ha jól tudom földrajz tanár
és vannak még jópáran, pl Hrutka sem a levegőből kezdett menedzserkedni...

hatalmas tisztelője vagyok a magyar vizilabdázóknak, de komolyan azt hiszed, hogy annyira megszenvednek a suliban olimpiai bajnokként, mint mondjuk én vagy bárki más...
Miért, Szekeres Tamás megszenvedett. Hrutkárólpedig ne beszéljünk, egy összetett magyar mondatot nem tud elmondani. Rá mondják, hogy éjjel világít a negro a szájában.
Nézd meg, mennyi diplomás esik egy magyarfocistára, és mennyi egy sikersportágra. Lehet, hogy dr. Molnár Tamás nem szakadt meg annyira, mint te, de neki se a semmire adták meg a diplomát. Ja, és manapság egy egyetemen sem kell nagyon megszakdni, kivéve talán az orvosit és a műszakit, a többi könnyedén elvégezhető. Jártam és is két intézménybe. Pécsett a nappali tagozatos bölcsészhallgatók negyedannyi tudással rendelkeztek, mint mi másoddiplomások. Tudom, mert velük együtt vizsgáztunk, és a követelmény ugyanaz volt, ugyanazok voltak a vizsgatárgyak, ugyanazok voltak a tételek, és a tanárok is. Ormos Mária professzor, Font Márta professzor, Vargyas Péter professzor, Hahner Péter professzor, Fischer ferenc professzor tanítottak. Országosan ismert történészek.
igazat adok neked abban amit írtál, persze hogy nem szakadtak meg ők sem ,azért ő is sokat köszönhetett a "nevének", csak azért írtam mert igenis vannak magyar focisták felsőfokú végzettséggel kicsiny hazánkban, s te ezt vitattad...
és hidd el nem csak az általad említett két intézményben kell megszakadni manapság sem
never let the children cryin'!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.21. 18:14:46

antiimperialista: nem értem. Miért, milyen hangnemben szóltam Hozzád?
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.21. 18:08:12

huevos írta:Szekeres Tamás, tanár, ha jól tudom földrajz tanár

hatalmas tisztelője vagyok a magyar vizilabdázóknak, de komolyan azt hiszed, hogy annyira megszenvednek a suliban olimpiai bajnokként, mint mondjuk én vagy bárki más...
Miért, Szekeres Tamás megszenvedett. Hrutkárólpedig ne beszéljünk, egy összetett magyar mondatot nem tud elmondani. Rá mondják, hogy éjjel világít a negro a szájában.
Nézd meg, mennyi diplomás esik egy magyarfocistára, és mennyi egy sikersportágra. Lehet, hogy dr. Molnár Tamás nem szakadt meg annyira, mint te, de neki se a semmire adták meg a diplomát. Ja, és manapság egy egyetemen sem kell nagyon megszakdni, kivéve talán az orvosit és a műszakit, a többi könnyedén elvégezhető. Jártam és is két intézménybe. Pécsett a nappali tagozatos bölcsészhallgatók negyedannyi tudással rendelkeztek, mint mi másoddiplomások. Tudom, mert velük együtt vizsgáztunk, és a követelmény ugyanaz volt, ugyanazok voltak a vizsgatárgyak, ugyanazok voltak a tételek, és a tanárok is. Ormos Mária professzor, Font Márta professzor, Vargyas Péter professzor, Hahner Péter professzor, Fischer ferenc professzor tanítottak. Országosan ismert történészek.
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 18:02:00

varga tamás írta:...
Nem sértettél meg, még csak nem is neheztelek rád, csak olyan hangnemben válaszoltam, amilyenben te is szóltál hozzám.
Nézd, én is pörgethetném magam azon, hogy kik keresnek többet nálam - szerintem - érdemtelenül, de van elég bajom, ezért nem foglalkozom az ilyen dolgokkal. Ebbe a vitába is csak azért mentem bele, mert idegesítő, hogy rengeteg tudatlan, buta, irigy magyar embernek (most nem rólad, Vitoról, greckiről, Kraloról beszélek) szokása szidni a focistákat a fizetésük miatt, úgy, hogy fogalmuk sincs arról, milyen dolgokkal jár ez együtt. Ezen a szemléleten változtatni kellene. Nem hiszem, hogy bárki szívesen futkározna úgy, hogy hányingere van a fáradtságtól, és ez csak egy példa. Nem hinném, hogy ezt bárki is irigyelné azoktól a szerencsétlenektől, szidni viszont azok is bátran szidják őket, akik még az ő alacsony értelmi színvonalukat sem tudják meg se közelíteni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára antiimperialista 2007.08.21. 18:08:25-kor.
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.08.21. 18:01:21

Game90 írta:Riva :!:

Én kézilabdázok, régebben fociztam is. A kézi edzések alatt jobban elszoktam fáradni. Mellesleg a legtöbb kézis végigcsinálja ezeket az edzéseket, nem úgy, mint a focisták.

Nem sajnálnám a focistáktól a pénzt, ha lenne valami eredmény is :roll:
Jó, ezt el hiszem, tiszteletben tartom.. én egy veszprém foci és egy veszprém kézi edzés közül a megerőltetőbb nekem a foci volt, ennyi... másik h itt vp-ben (Varga Tamáshoz írva) a kézisek! járkálnak audival, bmw-vel, VW-vel, és nem alapmodellel... szal általánosítani sem kéne... kézi sem egy ártatlan bárány... az összes vp-i kézis felnőtt kapő egy touareg-et és egy lakást (v lakástámogatást, nem tom pontosan) plussz ugye az alapfizu, ami nem tudom mennyi... de Perez jóval milla, 2milla fölött keres, és nem is ő a legjobb mostanság...
PCsabi
aka Game90

2007.08.21. 17:59:59

antiimperialista írta:Ha a világot érdekelné a vízilabda, már rég elment volna a magyar pólósok mellett
Sajnos ez így igaz :roll: Ha x év múlva látnak pénzt a vizilabdában + a többi magyar sikersportágban, akkor sehol sem leszünk...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 17:56:44

varga tamás írta:Ha Benedek Tibor vagy Kásás Tamás is hasonló mentalitással edzett volna kisgyermek-kora óta, akkor most nem kétszeres olimpiai bajnokok lennének, hanem - képletesen szólva - belefulladtak volna a vízbe. Ja, és dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Madaras Norbert a világszínvonalú pólózás mellett egyetemet, főiskolát, doktorátust szerzett. Mutass nekem egy ilyen focistát Mo-on.
Ha a világot érdekelné a vízilabda, már rég elment volna a magyar pólósok mellett - az lenne a helyzet, mint a focistákkal. Akkor nem hiszem, hogy így írnál ezekről az - általam is nagyra becsült - úriemberekről.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.21. 17:56:35

antiimperialista írta:
varga tamás írta:1. Honnan veszem, hogy a mi bukszánkból élnek úgy, mint Dzsoki Júing? Hát, onnan kedves barátom, hogy a Debrecennek, a vasasnak, a Haladásnak stb. jelentős önkormányzati-állami támogatást juttatnak, a vasút, az atomerőmű és így tovább. Vagy szerinted a szombathelyi önkormányzatnak honnan van a pénze? A mi adóforintjainkból. Szhely éves szinten 40-50 millióval támogatja a Halit.
1. Nem vagyok a barátod, se kedves, se másmilyen.
2. Lehet, hogy a Hali ennyi pénzt kap a várostól, de az országban nem ez a jellemző, inkább az, hogy a fociból (meg úgy általában a sportból) vonják ki az állami, önkormányzati, stb. pénzeket. Nyíregyházán pl. a város semmit nem ad a focistáknak. Az, hogy te sz.helyiként ezt nehezményezed, a te problémád.
1. Bocsi, ha megsértettelk, a 'kedves barátom' megszólítást nem pejoratívnak, nem negatív felhangúnak szántam, ha így értetted, akkor kérlek, NE HARAGUDJ, nem kívántalak megbántani, megsérteni.
2. Nemcsak a Hali kap állami-városi támogatást, hanem a ZTE, a Debrecen, a Fradi, a Vasas is. És ez nemcsak az én problémám, ez mindannyiunk problémája.
Előttem írták már: nem csak a teljesítménnyel van a baj, hanem az érte kapott fizetéssel. A semmiért hatalmas pénzeket markolnak fel, nulla teljesítménnyel milliomosok. Gondolom hallottad már Horváth András nevét - Hali, Sopron, válogatott -, na ő a mellettünk levő lépcsőházban lakott elég sokáig: közepes tehetségű, tucatfocista, volt egy-két jobb meccse, de ma a legújabb Audival futkározik, hozzám egyszerű földi halandóhoz már le sem ereszkedik, pedig a grundon kb. 10 évig együtt rúgtuk a bőrt. Nem érdekel különösebben, ilyen embernek az ismeretére nem vágyom, kevesebb ő nálam, de azért mégis elgondolkodtató. Pénze az van bőven, de intelligenciája nulla.
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 17:54:29

Rivaldinho írta:Na szal ezzel nincs is próbléma.. én csak azt vitattam, és ezt te sem vehetetd el se tőlem, se antitól se a többi focistától, hogy e mögött kemény munka van... más kérdés hogy nem tudják ezt olyan dolgokra váltani amire hivatottak.. így van, és te is csak engem ismételtél, itt nagyon durva mentális okai vannak... de a kemény munkát nem veheted el... bár az eredmény nem jön, lehet valójában kéne fizucsökkenés... de az alapigazság mégis az amit mondtam...
Köszönöm, legalább te megértetted, amiket leírtam. Egyébként már egy ideje nem vagyok focista, más sportágat űzök :wink:
huevos
Jugador d'estrella

2007.08.21. 17:54:11

grecki írta:
varga tamás írta: Ja, és dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Madaras Norbert a világszínvonalú pólózás mellett egyetemet, főiskolát, doktorátust szerzett. Mutass nekem egy ilyen focistát Mo-on.
Dr. Füzi Ákos :wink:
Szekeres Tamás, tanár, ha jól tudom földrajz tanár

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára huevos 2007.08.21. 17:56:01-kor.
never let the children cryin'!
PCsabi
aka Game90

2007.08.21. 17:54:03

Riva :!:

Én kézilabdázok, régebben fociztam is. A kézi edzések alatt jobban elszoktam fáradni. Mellesleg a legtöbb kézis végigcsinálja ezeket az edzéseket, nem úgy, mint a focisták.

Nem sajnálnám a focistáktól a pénzt, ha lenne valami eredmény is :roll:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 17:47:12

varga tamás írta: Ja, és dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Madaras Norbert a világszínvonalú pólózás mellett egyetemet, főiskolát, doktorátust szerzett. Mutass nekem egy ilyen focistát Mo-on.
Dr. Füzi Ákos :wink:

Én beismerem, hogy nehéz a felkészülés, az alapozás, hogy kemények az edzések, de könyörgöm, nem azért kapják a fizujukat, hanem azért, mert elméletileg tudnak focizni. Na, itt hibádzik a dolog. Ennyi erővel, minden elszánt, kitartó, szorgalmas, alázatos ember, aki végigcsinálja kőkeményen az edzéseket, lehetne focista. Márpedig nem, ezt ugye nem kell magyarázni.
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 17:46:58

varga tamás írta:1. Honnan veszem, hogy a mi bukszánkból élnek úgy, mint Dzsoki Júing? Hát, onnan kedves barátom, hogy a Debrecennek, a vasasnak, a Haladásnak stb. jelentős önkormányzati-állami támogatást juttatnak, a vasút, az atomerőmű és így tovább. Vagy szerinted a szombathelyi önkormányzatnak honnan van a pénze? A mi adóforintjainkból. Szhely éves szinten 40-50 millióval támogatja a Halit.
1. Nem vagyok a barátod, se kedves, se másmilyen.
2. Lehet, hogy a Hali ennyi pénzt kap a várostól, de az országban nem ez a jellemző, inkább az, hogy a fociból (meg úgy általában a sportból) vonják ki az állami, önkormányzati, stb. pénzeket. Nyíregyházán pl. a város semmit nem ad a focistáknak. Az, hogy te sz.helyiként ezt nehezményezed, a te problémád.
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.08.21. 17:45:29

varga tamás írta:...
Na szal amit mondtál, azzal teljes mértékben egyet is értek, mert ha hiszed ha nem, minden sportot kipróbáltam már így vizilabdáztam is fűzfőn, egyik legjobb dúnántúli uszodában :) de leragadtam a foci+moci nál...
Na szal ezzel nincs is próbléma.. én csak azt vitattam, és ezt te sem vehetetd el se tőlem, se antitól se a többi focistától, hogy e mögött kemény munka van... más kérdés hogy nem tudják ezt olyan dolgokra váltani amire hivatottak.. így van, és te is csak engem ismételtél, itt nagyon durva mentális okai vannak... de a kemény munkát nem veheted el... bár az eredmény nem jön, lehet valójában kéne fizucsökkenés... de az alapigazság mégis az amit mondtam...
Kralo
Entrenador del Barça

2007.08.21. 17:41:46

antiimperialista írta: Ezért keresnek többet a többi sportolónál... Szerintem tudod ezt értelmezni, nem értem, miért kellett ebbe belekötnöd...

A fizujukon vitatkozunk.
- átlagember vs magyar focista (rengeteget edzenek, dolgoznak ezért kereshetnek többet, emellett szórakoztatnak állítólag)
- más sportágakat üző magyar sportoló vs magyar focista (azért mert népszerűbb sportág a foci, ezért keresnek többet)

Egyiket sem érzem jogosnak jelen időben, ezért kellett belekötnöm.
Egyes átlagemberek többet dolgoznak.
Más sportágak is vannak, ahol 600 főt meghaladja a nézőszám.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.21. 17:40:20

Rivaldinho írta:
varga tamás írta: 3. A Veszprém, a Pick-Szeged kézimeccsein, a Falco kosármeccsein átlagban többen vannak, mint az MTK, a Pécs, a Videoton, a Kaposvár meccsein.
4. A vívókat, kéziseket, pólósokat, öttusázókat pedig ne emlegessük ezekkel a széltolókkal egy lapon, mert nem ugyanazt a szintet képviselik. Mert míg a vívók stb. hírnevet szereznek a nemzetnek, a focisták csak szégyent, gyalázatot hoznak ránk.
E két pont között nem bírok nyugovóra törni, egyrészt azért mert veszprémben kézilabdáztam és futballoztam is... mind2-t kipróbáltam, így van viszonyítási alapom... egy NB2-es vp-i alapozó fociedzésen besz :shock: rsz... nem mondom egy kézi alapozás se kutya, de a foci alapozás semmihez sem fogható... tényleg semmihez.. nem hiszem hogy jártál már nb1, nb2es edzésen... mert elég meglepő, aikor nézem én pl a golden league-et (nem tudom tudod-e, ez egy atlétika sorozat) látom a hoszsútáv futókat, és nekem TV-ből! úgy tűnik hogy csak kocognak, pedig kb ugy kocognak mint ahogy mi sprintelünk, és mégis tv-ből másnak tűnik... tehát ne csak ülj a tv előtt és nézz meg egy két edzést, javaslom szállj be te is...nem a kemény munkával van a baj magyarországon.. mert az labdarúgóknál megvan... 1-2 kivételtől eltekintve...
a mentaliással van a baj, minden fejben dől el ugyanis...
Ha hiszed, ha nem, nem vagyok egy analfabéta: tudom, mi az a Golden League, a sport1-en meg szoktam nézni (Oslo, Párizs, Róma stb.). A múltkor majdem elájultam, mikor a finnek világklasszis gerelyhajítója, Antero Pitkämäki a gerelyével oldalba dobott egy melegítő távolugrót.
És ha elhiszed, ha nem, voltam már fociedzésen. És elfogadom, hogy nekem megerőltető lenne, de én nem is ezt csinálom mindennap.
A magyarfocista mentalitása pedig értékelhetetlen, fókifejezhetetlen. Ha Benedek Tibor vagy Kásás Tamás is hasonló mentalitással edzett volna kisgyermek-kora óta, akkor most nem kétszeres olimpiai bajnokok lennének, hanem - képletesen szólva - belefulladtak volna a vízbe. Ja, és dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Madaras Norbert a világszínvonalú pólózás mellett egyetemet, főiskolát, doktorátust szerzett. Mutass nekem egy ilyen focistát Mo-on.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 17:31:13

bouba írta:
én úgy tudom h pakson (a nem profi játékosok ) pakson 50-60 ezret kapnak és mellette melóznak az erőműben vagy máshol!
Alapfizu. + prémiumok (győzelmi prémium, meccsprémium)
És igazad van, "melózott" mellette. Aludt az erőműben... :D
Lehet, hogy a mellékessel együtt jön ki a 200... Az is sok...
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.08.21. 17:28:01

Game90 írta: Talán azért, mert a kézisek csak 60 percet játszanak, míg a focisták 90+? Ill. a pálya is rövidebb? :roll: Mellesleg a kézi edzésen is belehet sz.rni...
Érdekes.. pedig mindkét edzés 2-2,5 órás volt .... ez hülyeség h mindenki annyit fusson mint amennyit versenyen kell teljesíteni, mert akkor egy sprinternek elég 1x100-m-et futni egy edzésen ?
Vito
Llegenda del Barça

2007.08.21. 17:27:19

a lényeg az, hogy nem teljesítményarányos a focisták fizetése.
a kézisek egy pár klasszissal jobbak, mind válogatott, mind klubszinten.

engem csak ez zavar.
Válasz küldése