2005.02.24. 16:45:53
A játékosok bizakodóak
A Barça játékosai biztosak benne hogy, a tegnapi 2-1-es győzelem után, két hét múlva, el tudnak érni egy döntetlent Londonban.
Gio:
„ Ez egy nagyon fontos eredmény számunkra, különösen az után, hogy ők szereztek először vezetést. Az egész második félidőt az ellenfél térfelén töltöttük, és tudtunk volna további gólokat is szerezni. Elégedett vagyok az eredménnyel. Higgadtan játszottunk, gólokat tudtunk szerezni, és a Stamford Bridge-ben is a megszokott játékunkat fogjuk játszani, bár valószínű a Chelsea változtatni fog a taktikáján. Az edző elmondta nekünk, hogy nagyon boldog a játékunk miatt, és ezt kell megtartanunk, valamint nyugodtnak kell maradnunk.”
Iniesta:
„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz ez ellen, a nagyon egységes csapat ellen, és hogy nehéz lesz gólt szerezni ellenük, de sose adtuk fel. Nagyon sokat segített, hogy rengeteg szurkolót magunk mögött tudhattunk. Próbáltuk járatni a labdát, és a kiállítás után, előnyre tettünk szert számbeli fölényünk miatt. Még hátra van 90 perc, amit igyekszünk emlékezetessé tenni, a ma estéhez hasonlóan.”
Ronaldinho:
„Boldog vagyok, hogy győztünk. A góluk váratlanul jött, mivel jól játszottunk, és egy hirtelen támadásból született. A szurkolók fantasztikusak voltak; kidolgoztunk lehetőségeket, amiből előnyre próbáltunk szert tenni. Tudtuk, hogy a Chelsea védekezően fog játszani, de ha Londonban is játszunk a játékunkat, nagy esélyük van egy döntetlen elérésére.”
Márquez
„Kár hogy szereztek egy gólt, de a csapat fantasztikus volt, mint ahogy a szurkolók is, akik egy plusz motivációt adtak nekünk. Mindig nagyon idegesítő, ha egy csapat úgy szerez vezetést, hogy nem focizik jól. Tegnap este világosan kiderült, hogy melyik csapat a jobb, és hogy ki akar igazán játszani. Egy ’Super Chelsea’-re számítottunk, de nem ezt láttuk ma este. Meglátjuk, hogy mit hoz a második mérkőzés. A Chelsea-nek Londonban támadnia kell, nekünk pedig ki kell használnunk a helyeket, amit üresen hagynak.”
Eto’o:
„Megérdemeltük a győzelmet, majd meglátjuk mi lesz két hét múlva. Ma este megmutattuk, hogy bármelyik csapat ellen tudunk helyzeteket kialakítani. Minden meccs más, és boldogok lehetünk a ma esti eredménnyel. Van időnk felkészülni a Stamford Bridge-be, hiszen a továbbjutás esélye még mindig 50%.”
Deco:
„Szerintem megérdemeltük a győzelmet. 90 percig dolgoztunk érte, míg ők védekezni jöttek ide. Nagyon nehéz volt átjutni a védőfalon, de Xavi, Albertini, és Iniesta nagyszerűen játszott. Nehéz meccs lesz a Stamford Bridge-ben, de a mai játék alapján, nem hiszem, hogy túl sok problémánk lesz, és úgy gondolom, a mai mérkőzéshez hasonlóan fog zárulni. Jose Murinho különleges hangulatot teremt a meccs előtt, de a mi feladatunk, hogy kézben tartsuk a mérkőzést, és akkor minden rendben lesz.”
Maxi
Maxi Lopez beállása, azonnali hatást ért el tegnap. Az argentin játékos elmondta: „A gólom után, arra gondoltam, hogy hálás vagyok minden embernek, aki hozzásegített elérni ezt a pontot a pályafutásomban. A győzelem után, a földön kell maradnunk, hiszen még mindig több, mint 90 perc van hátra. El kell mennünk Londonba, és a lehető legjobb eredménnyel kell visszajönnünk.
Maxi elismerést váltott ki a társak között is. Gio szerint: Ő egy nagyon jó játékos, aki keményen edz és kihasználta a tegnapi lehetőségét. Örültem, amikor bejött játszani; gólt rúgott, és előkészítette Eto’o gólját is. Fantasztikus teljesítmény volt.”
Ronaldinho egyetért Gio-val, valamint hozzátette: „Egy nagyon intelligens futballista, aki szorgalmasan edz.” Végül Márquez megjegyzése: „Nagyon lelkes játékos, aki tegnap színt vitt a játékunkba.”